صفحه 1:
استفاده از مسواک و نخ دندان
۰ هدف اصلی
پاک کردن پلاک میکروبی از روی دندانها ر لثه
کیفیت مسواک اهمیت بیشتر از كميت
دادر دو زمان مسواك زدن بايد حتمأصورت كيرد
<< شب قبل از خواب
< صبح بعد از صبحانه
* بعد از هر بار مصرف مواد قندی یا مواد غذایی
دندانهایمان باید تمیز شود .
صفحه 2:
انتحاب یک مسواک خوب
* جنس a
نایلون نرم / سر موها گرد . . .
أكيفيت موهای مسوآگ
موهاى مسواك منظم و مرتب | |
« اندازه مسواكف ا
فا تکل: مس و اک
صفحه 3:
خمیر دند| oO
حاوی فلوراید باعث مقاوم شدن دندانها
مسواک باید با خمیر دندان استفاده گردد
عدم استفاده از نمک خشک و جوش شیرین
یا سایر پودرها
استفاده از آب ننک رفیق
حداقل زمان مسواک زدن 4 دقیقه
بعد از صبحانه/ بعد از ناهار /قبل خواب شب
صفحه 4:
مسواک را باید طوری روی دندان و
لثه قرار داد که با زاویه 8 درجه
نسبت به محور طولی دندان و به
سمت لثه باشد
صفحه 5:
صفحه 6:
استفاده از نخ دندان
نكل ||-]؛ جيث نخ كشيدن
دنا حداقل sila ۴۵ 6 7١
خ dus lie
صفحه 7:
شكل to yin PNY
شت دو دست sil مانده 4
oy مانور gl 4 شا
Ae
صفحه 8:
شكل ۱۲-۲ طول نخى كه بين
slags db afl cans ob
sale TO ET cal gf
hich jb
صفحه 9:
شکل ۱۳-۱۴ مرحله بعد اين
است که نخ به آرامی با
حرکنی شبیه اره کشیدن به
فضای بین دندانها وارد شود.
صفحه 10:
کل PA را به كناره يكى از tps
a داده و به زير لبه لثه پبرید و سيس به
دیواره دندان كتارى يجسبانيد و جند بار به
طرف بالا و يأبين حركث دهيد. مواظب باشید
فشارى به لثه توسط نغ وارد نشود.
صفحه 11:
صفحه 12:
فلوراید باعث افزایش مقاومت دندانها در برابر پوسیدگی می شود
نحوه تأثیر فلوراید بر روى دندانها :
فلورايدى كه وارد بدن م شود. از طرق مختلف i aly ge
* _ مصرف فلوراید سیب ورود آن به عاج و مینای دندانهای رویش نیافته میشود و سبب استحکام دندان و
فزایش مقاومت آن در برایر پوسیدگی میگردد.
*_فلورایدمصرفیبه دخل باق ترشح مى شود كه گر چه غلظت بزتی آن کم است. غلظت آن در پلاک
میکروبی زیاد بوده و سیب کاهش تولید اسید میشود که خود باعث کاهش پوسیدگی دتدانی میشود.
© مصرف موضعى فلورايد (دهانشويه, خمیر دندان و.) باعث ورود آن به ساختمان دندان شدء و در محکم
شدن ساغتمان دندان موثر است.
© فلورايد باعث كاهش بروز يوسيدكى در دندانهاى شيرى به میزان ۴۰-۵۰ و در دندانهای دائمی به
میزان 1۵۰-۶۰ میشود.
صفحه 13:
روشهای مختلف استفاده از فلورايد:
الف) روشهای موضعی( شکل ۴-۱۶)
٩ دهانشویه سدیم فلوراید
© خمیر دندان حاوی فلوراید
© زژل و وارنیش فلوراید
صفحه 14:
صفحه 15:
استفاده از دهانشوبه سدیم فلوراید
Aus 0
صفحه 16:
صفحه 17:
فیشورسیلافت ( شیاربند )
صفحه 18:
صفحه 19:
* زیمانی که دندان در حال شکل گیری است ( قبل از رویش )
نياز به ويتامينهاى 6©/10/ ۸ و کلسیم و فسفر
٠ يس از رویش دندان در دهان
صفحه 20:
صفحه 21:
صفحه 22:
صفحه 23:
صفحه 24:
بطور کلی پوسیدگی زایی مواد غذایی تحت تاثیر عوامل زیر قرار دارند
۰ شکل ماده غذایی
٠ قوام ماده غذایی
۰ دفعات مصرف مواد غذایی
۰ غذاها و مایعاتی که همراه با هم مصرف می شوند
صفحه 25:
* میوه ها و سبزیجات تازه از جمله مواد غذایی مجاز هستند که
خوردن آنها در بین وعده های غذایی اصلی توصیه میشود
صفحه 26:
صفحه 27:
در صورت عدم دسترسی به مسواک پس از مصرف مواد قندی باید چند مرتبه
دهان ودندان را با آب شستشوداد .