دندانپزشکیمراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

استفاده از مسواک و نخ دندان

صفحه 1:
استفاده از مسواک و نخ دندان ۰ هدف اصلی پاک کردن پلاک میکروبی از روی دندانها ر لثه کیفیت مسواک اهمیت بیشتر از كميت دادر دو زمان مسواك زدن بايد حتمأصورت كيرد << شب قبل از خواب < صبح بعد از صبحانه * بعد از هر بار مصرف مواد قندی یا مواد غذایی دندانهایمان باید تمیز شود .

صفحه 2:
انتحاب یک مسواک خوب * جنس ‎a‏ ‏نایلون نرم / سر موها گرد . . . أكيفيت موهای مسوآگ موهاى مسواك منظم و مرتب | | « اندازه مسواكف ا فا تکل: مس و اک

صفحه 3:
خمیر دند| ‎oO‏ ‏حاوی فلوراید باعث مقاوم شدن دندانها مسواک باید با خمیر دندان استفاده گردد عدم استفاده از نمک خشک و جوش شیرین یا سایر پودرها استفاده از آب ننک رفیق حداقل زمان مسواک زدن 4 دقیقه بعد از صبحانه/ بعد از ناهار /قبل خواب شب

صفحه 4:
مسواک را باید طوری روی دندان و لثه قرار داد که با زاویه 8 درجه نسبت به محور طولی دندان و به سمت لثه باشد

صفحه 5:

صفحه 6:
استفاده از نخ دندان نكل ||-]؛ جيث نخ كشيدن دنا حداقل ‎sila ۴۵ 6 7١‏ خ ‎dus lie‏

صفحه 7:
شكل ‎to yin PNY‏ شت دو دست ‎sil‏ مانده 4 ‎oy‏ مانور ‎gl‏ 4 شا Ae

صفحه 8:
شكل ۱۲-۲ طول نخى كه بين ‎slags db afl cans ob‏ ‎sale TO ET cal gf‏ ‎hich jb‏

صفحه 9:
شکل ۱۳-۱۴ مرحله بعد اين است که نخ به آرامی با حرکنی شبیه اره کشیدن به فضای بین دندانها وارد شود.

صفحه 10:
کل ‎PA‏ را به كناره يكى از ‎tps‏ ‎a‏ داده و به زير لبه لثه پبرید و سيس به دیواره دندان كتارى يجسبانيد و جند بار به طرف بالا و يأبين حركث دهيد. مواظب باشید فشارى به لثه توسط نغ وارد نشود.

صفحه 11:

صفحه 12:
فلوراید باعث افزایش مقاومت دندانها در برابر پوسیدگی می شود نحوه تأثیر فلوراید بر روى دندانها : فلورايدى كه وارد بدن م شود. از طرق مختلف ‎i aly ge‏ * _ مصرف فلوراید سیب ورود آن به عاج و مینای دندانهای رویش نیافته می‌شود و سبب استحکام دندان و فزایش مقاومت آن در برایر پوسیدگی می‌گردد. *_فلورایدمصرفیبه دخل باق ترشح مى شود كه گر چه غلظت بزتی آن کم است. غلظت آن در پلاک میکروبی زیاد بوده و سیب کاهش تولید اسید می‌شود که خود باعث کاهش پوسیدگی دتدانی می‌شود. © مصرف موضعى فلورايد (دهانشويه, خمیر دندان و.) باعث ورود آن به ساختمان دندان شدء و در محکم شدن ساغتمان دندان موثر است. © فلورايد باعث كاهش بروز يوسيدكى در دندانهاى شيرى به میزان ۴۰-۵۰ و در دندانهای دائمی به میزان 1۵۰-۶۰ می‌شود.

صفحه 13:
روشهای مختلف استفاده از فلورايد: الف) روشهای موضعی( شکل ۴-۱۶) ‎٩‏ دهانشویه سدیم فلوراید ‏© خمیر دندان حاوی فلوراید ‏© زژل و وارنیش فلوراید

صفحه 14:

صفحه 15:
استفاده از دهانشوبه سدیم فلوراید ‎Aus 0‏

صفحه 16:

صفحه 17:
فیشورسیلافت ( شیاربند )

صفحه 18:

صفحه 19:
* زیمانی که دندان در حال شکل گیری است ( قبل از رویش ) نياز به ويتامينهاى 6©/10/ ۸ و کلسیم و فسفر ‎٠‏ يس از رویش دندان در دهان

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:
بطور کلی پوسیدگی زایی مواد غذایی تحت تاثیر عوامل زیر قرار دارند ۰ شکل ماده غذایی ‎٠‏ قوام ماده غذایی ۰ دفعات مصرف مواد غذایی ۰ غذاها و مایعاتی که همراه با هم مصرف می شوند

صفحه 25:
* میوه ها و سبزیجات تازه از جمله مواد غذایی مجاز هستند که خوردن آنها در بین وعده های غذایی اصلی توصیه میشود

صفحه 26:

صفحه 27:
در صورت عدم دسترسی به مسواک پس از مصرف مواد قندی باید چند مرتبه دهان ودندان را با آب شستشوداد .

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان