صفحه 1:
صفحه 2:
١ ae I
سهال J
مجم 7
7 ع بار يا بيشتر مدة
اران oe 3
. ۱
را به خود بكير
a le #٠
صفحه 3:
اهميت:
اسهال ها از علل عمده بيماري و مرگ به ویژه در
بين كودكان كشور هاي در حال توسعه هستند.
هنوز سالانه 1.9 بیلیون مورد كودك زير © سال
در جهان مبتلا به اسهال مي شوند که
20 نفر آنها مي میرندا
به طور متوسط هر کودك زیر 6 سال» ۵.0 بار
در سال دچار اسهال مي شود.
صفحه 4:
اسهال ها دو دسته هستند:
ata. أبكي(ساده)
(غیر التهابي)
. خوني (ديسانتري)
(التهابي)
صفحه 5:
دسته بندی اسهال های حاد
8 اسهال های غیر التهابی یا آنتروتوکسینی
* اسهال های التهابی پا سیتوتوکسینی
8 اسهال های نفوذی (Peuetraticy D.D)
صفحه 6:
صفحه 7:
اسهال cla غير التهابى:
» تهوع واستفراغ - اسهال ساده و آبکی- گاهي
درد شکم وعلایم دهیدرأتاسیون -بدون تب.
ه اسهال های التهابی و تهاجمی:
* اسهال آبکی یا دیسانتری ( اسهال خونی بلغمی)
کرامپ های شک_می - زورپیچ - به ندرت
استفراغ - تب - لرز - میا_ژی - و علایم
سیستمیک
صفحه 8:
© مدفوع آب برنجى زياد: وبا
© اسهال حجیم رنگ پریده: سوءجذب
© مدفوع حجیمءچرببد بو همراه با نفخ: ژیاردیا 14
* مدفوع خونیبلغمی دو مرحله ای: شیگلا
og Sk cs A ig سوت مان عک خن وملتزوم دز
یرسینیا آنتروکولیتیکا
@ مدفوع سبز رنگ: سالمونلا
صفحه 9:
صفحه 10:
اسهال ساده یا ديسانتري
صفحه 11:
صفحه 12:
صفحه 13:
نوع اين اسهال را
ر ۰
تب - - دهیدر A که ظرف
> ریز
ميالژي سم Ss اسیون
9 خود به خود
و به حود كوب
زور مي شود
اسهال التهابي تو 3
سيدو :
توكسيني
صفحه 14:
= @&
ree
\%@e
عوامل اتيولوژيك
Sigal نا
صفحه 15:
عوامل مولد اسهال های غير التهابی (آنتروتوکسینی)
هوییریو کلرا (صمسحاصاك نط1 0)
#ااى كولاى آنتروتوكسى ثينيك (021. 2 حدصي باص 2ه 2 ))
الاكلوستريديوم پرفرنژانس (سصرج ابو 2) مون ووو 0)
= استافیلوکوک اورئوس ®urew) صحعددوابنوابج:8))
"ا آثروموناس هيدر وفيلا (ملدامسطمرا/ صحد- 8 )
ا بلسيوموناس شیگلوئیدس (حط ساب صدوم طحت ))
W929 های شبه نورواک (Oonwdk Like Ornses)
كاروتا ويروس ها (وعص هاه )
هآدنو ویروس های (Cvere Odewvinses) leas
"1 زيارديا لامبليا (مماحاءدمما (rar
#اكرييتو سپوریدیوم و سیکلوسپورا
صفحه 16:
عوامل مولد اسهال های التهابی یا سیئوتوکسینی
Okigeta) ym
سألمو: و اليم
كامبيلوباكث رز ونى (Coxppylobarter Jejuci)
الاآنتر و همور ايك اى كو لاى (8.00) حي اس دامح 2))
ae اى كولاى (ام0. 07 (Caterpiasive
هایرسینیا آنتروکوا کولیتیکا( تفس (Wersicia
#ويبريو بارا سم (Otro Pachewltins)
كلوستريديوم ديفيسيل (صلاح:01) حل هود 0©)
آثروموناس هيدر وفيلا (حمبا" عمسمسجه)
© بلسيوموناس شيكلوئيدس > («طلءطاصي :ا سمسسسسی)
ta sal am هيستوليتيكا 1 (Gereovebu ‘Wisiolicn)
صفحه 17:
عوامل مولد اسهال های تهاجمی(نفوذی)
» سالمونلا تایفی
(Gukooueks Typhi)
«یرسینیا آنتروکولیتیکا
(وعشامد هاه 2 (Yerstata
صفحه 18:
صفحه 19:
یکبار دیگر عوامل مولد را مرور کنید:
در اسلاید های بعدی به شما نشان
داده می شوند» جه نوع اسهالى را
ايجاد مى كنند؟
صفحه 20:
صفحه 21:
صفحه 22:
ای کولای آنتروتوکسی ژنیک
صفحه 23:
فرنژانس
کلوستریدیوم پرفرنژ
ae
ts
اسهال غير التهابي غير توكسيني
صفحه 24:
صفحه 25:
اسهال غير التهابي غير توكسيني
صفحه 26:
آنتروهموراژیک ای کولای
Dig للکیابي موترتز کتنيتي
صفحه 27:
استافیلوکوک اورنوس
۳
اسهال غير التهابي غير توكسيني
صفحه 28:
آنروموناس هیدروفیلا
vhost) عممسمسو9)
اسهال غير التهابي غير ۳
صفحه 29:
پلسیوموناس شیگلوئیدس
Ghigelades) موس ۳
اسهال غير التهابي غير توكسيني
صفحه 30:
ویروس های نورواك و شبه نورواک
ca eee
۱ ویروس نورواك
ویروس شبه نورواك
صفحه 31:
آنترواینوازیو ای کولای
8
اسهال التهابي سيتوتوكسيني
صفحه 32:
روتا ویروس ها (عحصحشهه؟))
اسهال غیر التهابي غير توكسيني
صفحه 33:
آدنو ویروس های روده ای
۱ را ۱۹
سم a وس کت سح سوم 5سا سن وحلاز
exis iene bees ۳ ۰ ۳۳
مساق
اسهال غير التهابي غير توكسيني
صفحه 34:
صفحه 35:
ژیاردیا لامبلیا (هدسم)
)۱
صفحه 36:
کریپتو سپوریدیوم
اسهال غير التهابي غير توكسيني
صفحه 37:
Yersinia) Soul
سینیا آنتروكوليتي
- ينص 0
8
اسهال التهابي سيتوتوكسيني
صفحه 38:
اسهال غير التهابي غير توكسيني
صفحه 39:
سالمونلا تایفی
(ا ماعسسب4)
اسهال التهابي سیتوتوكسيني
صفحه 40:
اسهال التهابي سیتوتوكسيني
صفحه 41:
یرسینیا آنتروکولیتیکا(ه و۷
اسهال التهابي سیتوتوكسيني
صفحه 42:
ویبریو پارا همولیتیکوس (عنماز)
صفحه 43:
آنروموناس هیدروفیلا
(Grom ade)
صفحه 44:
آنتاموبا هیستولیتیکا
اسهال التهابي سیتوتوكسيني
صفحه 45:
صفحه 46:
کدام غذا؟
صفحه 47:
نوع غذا و مسموميت ها
© گوشت گاو و همپرگر امتاف- كلرستريدييم- ساتمرنلا-+66ه يده.ه
ه گوشت مر غ: امتاف - كلوستريديوم - سالمونلا
هو غذاهاى دريايى: سعباراسريتيوس
© تخم مرغ: استاف - سالمونلا - شیگلا
Sal ga بو هید راتی سلا الويه--س_ثيرينى خامه اى): . استافشيكلا
© مواد لبذى (شير- بنير-خامه بستنى): استاف - 8/0 8.004)- سالمونلا
e برنج و حبوبات: باسيلوس سرئوس
© كاهو و سبزيجات: بميلس سروس ,هه يده.ه - تيكد
و آب سیب" COOL
صفحه 48:
عوامل بیماری زای مربوط به شير |
ه مایکوباکتریوم بویس
© بروسلا
© سالمونلا
© ليستريا مونوسيتوزنز
© اشه ريشيا كولى
© يرسينيا آنتروكوليتيكا
© استافیلوکوک اورئوس
باسیلوس سرنوس
صفحه 49:
استافیلوکوک اورئوس: ممبركر - ماكيان - سالاد الويه - تخم مرغ -
سس مایونز - شیرینی های خامه ای
هباسپلوس سرئوس (نوع استفراغی): . برجپخته
باسیلوس سرئوس (نوع اسهالی): گوشت - سبزیجات - حبویت
کلوستریدیوم پرفرنژنس: گرشت گوسله و ماکیل -آبگوشت
۵ وییریو IS آلوده - صدف های خوراکی
۶ ای کولای آنتروتوکسیژنیک: سالاد - پنیر -گرشت -آب
۶ ای کولای آنتروهموراژیک: جر و - شير خام -
مبزیجات خام - آب سیب
صفحه 50:
ارگانیسم های مقصر و غذاها (نباله...)
۰ گونه هاى سالمونلا: كرشت كار - كوشت ماكيان - تخم مرغ -
9 گونه های شیگلا- سااد الویه - تم مرخ - کاهو - سبزیجات خام
۵ ویبریو پاراهمولیتیکوس: حزون -سخت پوستان دریایی
صفحه 51:
صفحه 52:
فکر کنید و پاسخ دهید.
وقتي در يك اپيدمي مسمومیت
غذاييءاين غذا يامادهمي
غذايي مصرف شده باشدءبه فكر
کدام ارگانیسم ها مي افتبد؟
صفحه 53:
استاف - كلوستريديوم - اي كولاي - سالمونلا
صفحه 54:
استاف اورئوس - کلوستریدیوم - اي كولاي - سالمونلا
صفحه 55:
استاف - کلوستریدیوم - اي كولاي - سالمونلا
صفحه 56:
استاف 8 باب له
صفحه 57:
صفحه 58:
صفحه 59:
صفحه 60:
شیگلا - اي كولاي - باسیلوس سرئوس
صفحه 61:
صفحه 62:
استاف اورئوس - اي كولاي اوه - سالمونلا
صفحه 63:
صفحه 64:
کنسرو ماهي سوسیس .
بوتولیسم (بوتولینیوم)
صفحه 65:
صفحه 66:
دوره کمون»
يك نكته كليدي...
صفحه 67:
0۰ ساعت:
استاف اورئوس - باسیلوس سرئوس ut
نوع استفراغى ۱
٠ 936 ساعت:
کلوستریدیوم پرفرنژنس - باسيلوس سرئوس نوع اسهالى
٠ بيش از 09 ساعت:
ويبريو كلرا - اى كولاى آنتروتوكسيزن - اى كولاى
آنتروهمورازيك - 85 ونه هاى سالمونلا و شيكلا
ويبريوياراهموليتيكوس
صفحه 68:
آب آلوده ,
۰ فاضلاب ۳
ه غذای آلوده 2
ه شیر آلوده
ه وسایل پخت آلوده
© حشرات و آفات
٠ دست های آلوده
Ul ae خانگی
»فضولات انسانی و حیوانی
ه محصولات حیوانی
صفحه 69:
Reported outbreaks of food contamination in Europe
in 1993-1998 by place where food was eaten
3%
Medical care
facility
3%
\schoo!, kindergarten
Restaurant, hotel 3%
19%
Data source: WHO surveillance programme for control of foodborne infections
and intoxications in Europe
مسمومیت هاي غذايي در اروپا بر حسب محل .
صفحه 70:
و حتی با (0) ارگانیسم:
مثل: شیگلا - ای کولای pe
آنتروهموراژیک - ژیاردیا و.. ai’ |
ه کمتر از هزار ارگانیسم:
مثل:سالمونلا تایفی- کامپیلوباکترژژونی - و..
۰ 020هزارتا بیش از یک میلیون ارگانیسم:
مثل : ای کولای آنتروتوکسیژنیک - سالمونلا
های غیر تایفی - کلوستریدیوم پرفرنژنس
ویبریو کلسرا - ویبریو پاراهمولیتیکوس - و...
صفحه 71:
و نقص بهداشت محیط ار
مشکلات بهداشتی وسایل و ابزار
© مشکلات مربوط به مواد اولیه ی غذایی
همشکلات فرآیند های پخت ؛توزیع و مصرف
ه نقص بهداشت فردی در کل فرآیند پخت تا مصرف
ه مشکلات مربوط به نگهداری غذا
© نقص دفاع ميزبان
صفحه 72:
غذایی:
مشکلات لیه ی غذاي
Lb به موا اد او
تی مربوط ب
بهداشتی
» ” د
گوشت قرمز ۱
گوشت مرغ
ماهی
و
تخم مرغ ۳
غذا های کنسرو
مواد
سبزی جات
صیفی چات
صفحه 73:
مشکلات مربوط به بهداشث محیط نظیرمشکلات:
۵ کفدیوار.سقف »پنجره ها و ... محیط پخت غذا.
۵ انبار های مواد اولیه و روزانه.
9 سرد خانه های بالای صفر و زیر صفر.
© سالن های پخت برنج »ءخورش .کباب .و تهیه ی سالاد.
© بخش شستشو و نگهداری ظروف.
9 سرویس های بهداشتی,
© آزمايشكاه.
le
© فاضلاب.
© هوا »تهويه »و دماى داخل سالن هاى پخت.
صفحه 74:
مشکلات بهداشتی وسایل كار:
© جنس وسایل
© سلامت وسایل و دستگاه ها
© تمیزی وسایل و دستگاه ها
صفحه 75:
مشکلات فرآیند پخت » توزیع و مصرف:
ه تحلیل Orticd Picts در هر غذا.
© مشکلات آماده سازی (خارج کردن از انجماد -
پستایی - انجماد دوباره - دستکاری زیاد),
ه نیمه پز شدن غذا.
ه مشکلات هیتر های حامل غذا.
۰ مشکلات اتومبیل های گرمخانه دار.
به تاخیر افتادن مصرف.
صفحه 76:
مشکلات مربوط به نگهداری غذا:
نگهداربی غذای آماده شده در دمای محیط.
سرد نکریدن کافی غذا (صفر تا هشت درجه ی سانتی گراد).
نگهداری غذا با حجم زیاد در یخچال.
ا عدم رعايت زنجيره ى كرما ((70 درجه ى سانتى كراد ) تا مصرف.
وضعیت نامناسب فریزر ها (وجود برفک - نداشتن درجه ی
حرارت منهای JO درجه ی سانتی گریاد - نگهداری مواد با
بسته بندی آلوده - و...).
صفحه 77:
مشکلات بهداشت فردی:
« نداشتن وسایل حفاظت فردی (کلاه - ماسک -
دستکش - روپوش - چکمه - جليقه ی گرم
کننده برای کارکنان بخش پستایی و سرد خانه ها
- عینک برای کارکنانی که با دود و مواد تند
سر و کار دارند - و...).
"ا عدم استحمام مکرر و شستشوی مکرر دست
ها توسط کارکنان,
« پاکیزه نبودن لباس کارکنان.
صفحه 78:
شیرخواران.به علت اينکه هنوز کلونیزاسیون روده ای در
آنها بوجود نیامده»زودتر به اسهال مبتلا می شوند.
بیش از 9000 فلور طبیعی کولون را باکتری های بی هوازی
تشکیل می دهند که این باکتری ها موجب ,/۳) اسیدی و ایجاد
اسید های فرار می شوند که این امر در مقابل کلونیزاسیون پاتوژن
های روده ای نقش حیاتی دارند.
8 کسانی که از آنتی بیوتیک ها به صورت بی رویه استفاده می کنند(از بین رفتن کلونیزاسیون روده ای).
* نقص ایمنی سلولی و کمبود ایمونوگلبولین های
1
صفحه 79:
نقص دفاعی میزبان:
کاهش اسید معده به علت:
9 مصرف آنتی اسید
و آکلرهیدری
و مصرف 1,0 بلوکر ها
کاهش موئیلیتی روده به علت:
و دیابت
© اسکارودرمی
9 مصرف داروهای مخدرءآنتی کولینرژیک.دیننوکسیلات»و...
صفحه 80:
مشخص کنید »تحت این
شرایط » افراد به ایتلا
به چه نوع اسهالي
مساعد مي شوند؟
صفحه 81:
Se
: تاف - سالمونلا و ...
اسهال ناشي از:شیگلا - استاف
صفحه 82:
مصرف بي رویه
آنتي بيوتيك ها
اسهال ناشي از:از بین رفتن فلور روده - کلوسترید یوم دیفیسیل
صفحه 83:
شنا در آب هاي آلوده
" ءءء جوا سر مارا
صفحه 84:
صفحه 85:
استفاده از آب آلوده
اسهال ناشي از :شیگلا - ژیاردیا - کمپیلوباکتر - آمیب - وبا و ...
صفحه 86:
صفحه 87:
صفحه 88:
صفحه 89:
Duck ات
صفحه 90:
ویژه با استفاده از لب ها.
xy
صفحه 91:
الع و هان
توسط كوا ۱
دكان تاز ورا 0 ۱
زه راه
فتاده.
۱
سهال 5
شيگلايي
صفحه 92:
صفحه 93:
پيشگيري و کنترل...
صفحه 94:
پیشگیری:
9 شستشو و گندزدایی مرتب محیط »وسایل و دست ها
"ا دفریزینگ و رفریزینگ مناسب مواد غذایی.
ا يختن كامل غذا.
مصرف آب سالم.
9 اجتتاب از مصرف غغذاهای خام یا مشکوک,
ا اجتناب از مصرف تخم مرغ هاى شکسته »کثیف .و
خونى يا به صورت نيمرو.
ذا اجتناب از مصرف كنسرو هاى باد كرده.
صفحه 95:
پیشگیری دنبالم:
9 جرشاندن شیر.
« گند زدایی سبزیجات و میوه های زمینی.
# رعایت زنجیره ی سرد و گرم.
* اجتناب از مصرف بی رویه ی آنتی بیوتیک هاء آنتی
اسيد ها و داروهاى Sh DE
کوتاه کردن فاصله ی زمانی بین پخت تا مصرف.
* استفاده از وسایل حفاظتی در فرآیند های تهیه و توزیع.
مبارزه با حشرات و جوندگان,
۵ چیتپ_یشگیریاز لفزلیشمرگو میر.
صفحه 96:
0 ®
پیشگیری (دنباله):
8 اجتناب از مصرف غذاهای دوره گردی.
وه شیمیوپروفیلاکسی در مواردی نظیر وباءاسهال مسافرین» و ..
استفاده از بیسموت سالیسیلات در پیشگیری از اسهال مسافرین.
Ges بیماری هایی مثل پارونیشیا.
9 درمان ناقلین و دور کردن آنها از مرکز غذایی تا رفع کامل مشکل,
الا واکسیناسیون (تحقیقات اخیر حاکی از پیشرفت هایی در زمینه
ی تولید واکسن هایی علیه روتاویروس ها شیگلا ءویبریو
کلرا » سالمونلا تایفی » ای کولای آنتروتوکسیژنیک می باشد).
صفحه 97:
کنترل عفونت:
# کنترل آب (لوله کشی - تصفیه - فیلتراسیون -
اوزونیزاسیون - کلریناسیون - جوشاندن و...).
« کنترل غذا (مواد اولیه - فرآیند تهیه - حمل و
نقل و توزیع - مصرف و نگهداری غذا).
# کنترل مراکز تولید و توزیع غذا (پایش).
« کنترل فاضلاب.
کنترل بهداشت فردی,
# کنترل ناقلین و بیماران,
9 کنترل حشرات و جوندگان.
صفحه 98:
تصاویر بعدي نشانگر
نكاتي از پيشگيري از
بيماري هاي اسهالي
است»لطفا نکته مورد
نظر را باز گو نمایید.
صفحه 99:
دست ها با صابون مایع
شستشوي
تاكيد بر استفاده میم
اينکه صابون جامد اختصاصي باشد.
صفحه 100:
۱
تاکید بر استفاده از شیر مادر
صفحه 101:
تاکید بر استفاده از وسایل حفاظتي در آشپزي
صفحه 102:
تاکید بر استفاده از آب سالم
صفحه 103:
آب هاى بين
راهى
اجتناب كنيد
يه«
صفحه 104:
ae
جوشاندن آب به ویژه در شرایط مشکوك
صفحه 105:
صفحه 106:
سیستم اوزونیزاسیون آب
صفحه 107:
مبارزه با حشرات به ویژه سوسكبا بهسازي محیط
صفحه 108:
معاینه و درمان پاناريبه ویژه در آشپزها
صفحه 109:
وراه
یی نیزا
Enhanced
|
ره
اهتامم6
استفاده از واکسن روتاويروسي - روي درماني
و 0.8.8 سه اقدام مفيد كنترلي است.
صفحه 110:
واکسن روتاويروسي
صفحه 111:
یک پیشنهاد برای برخورد با اسهال های حاد
علايم بالینی رإتحليل مى كنيم
دسته ی اسهال را مشخص می کنیم وطیف ارگانیسم های مسئول را یادداشت می نماییم
1
دوره ی کمون بيمارى را حدس مى زنيم
غذاهاى مصرف شده را تحليل مى كنيم
اركانيسم ءيا اركائيسم هاى مسئول را حدس مى زنيم
سيس اقدامات تشخيصى باراكلينيكى را انجام مى دهيم
صفحه 112:
(Ocse Iwestiquicd
در یک تابستان گرم.ساعت 0 بعد از ظهرءاز یک
اردوگاه خبر می دهند که تعداد قابل توجهی از اعضای
اردوگاه مبتلا به یک نوع گاستروآنتریت شده اند.
از شما می خواهند که برای بررسی به محل برويد و
شما نيز به محل مى روید.
در بررسی اپیدمیولوژیک همه گیری فوق»0»7 نفر
»در تمام سنین و در هر دو جنس به بیماری مبتلا
شده بودندو وضعیت آشپزخانه ی اردوگاه و
بهداشت فردی آشپز مناسب تشخیص داده نشد.
صفحه 113:
در بررسی بالینی بیماران»(000 نفر مبتلا به یک
اسهال خفیف بدون خون و نفر مبتلا به اسهال
خونی (خون خالص) همراه با کرامپ های شکمی
»میالژی»و حال عمومی بد بودند.
حال یک کودک 2 ساله و دومرد 00 و PC
ساله وخیم بوده که به بیمارستان منتقل شده اند.
با توجه به علایم و نشانه های بالینی که به دست آورده
اید»اسهال را در چه دسته ای طبقه بندی می کنید؟
صفحه 114:
اسهال التهابی و
تهاجمی
صفحه 115:
در ایجاد اين اسهال؛چه طیفی
از ارگانیسم ها دخالت داشته
داند؟
صفحه 116:
عوامل مولد اسهال های تهاجمی و نفوذی:
شیگلا - سالمونلا - کامپیلوباکتر - ای کولای
آنتروهم وراژیک - پرسینیا - ویب ریو
پاراهمولیتیکوس - کلوستریدیوم دیفیسیل
آتروموناس - پلسیوموناس - وآمیسب .
صفحه 117:
اگر اسهال .التهابی و
سیئوتوکسینی باشدءدوره
کمون بیماری در چه
طیفی قرار می گیرد؟
صفحه 118:
Sele JO بیش از
صفحه 119:
Onse “westyatos (ood...)
در بررسی غذای مسئول لیستی آز غذاهایی که در
ساعت گذشته توسط مبتلایان و سایر اعضای
اردو مصرف شده .به شرح زير به دست می آورید.
ناهار روز قبل: چلوکباب کوبیده +سالاد کاهو+آب سیب
عصرانه: بستنی پاستوریزه
شام: کوکوی سیب زمینی + ترشی
صبحانه ی امروز: شیر پاکتی + پنیر + عدسی
مصرف نیمروزی مروز : استفاده از آب بين راهى + مصرف
تخمهو بست ه+ هندوانه
ناهار امروز: مرغ كنتاكى +ماست
صفحه 120:
يدقظر كما كدابيراة
غذاهاى زير ميتوانند مسئول
بروز همه كيرى باشند و
جرا؟؟
صفحه 121:
گوشت چرخ کرده
آب سیب
صفحه 122:
با توجه به ليست غذاهای
مسئولءبه نظر شما
ارگانیسم پا ارگانیسم هاى
مسئول کدامند؟
صفحه 123:
نوع غُذا و مسمومیت ها
© گوشت گاو و همپرگر امتاف- كلرستريدييم- ساتمرنلا-+66ه يده.ه
ه گوشت مر غ: امتاف - كلوستريديوم - سالمونلا
و غذاهاى دريايى: سعباراسريتيكوس
© تخم مرغ: استاف - سالمونلا - شيكلا
و موادکر بو هید راتی (سالاد الویه -س- شبرینی خامه اى): استاف شيكلا
© مواد لبلی (شیر -پنیر - خامه-بستتی): استاف- 0۳ ۵.0 سالمونلا
و پرنج و حبویات: بایاوس سروس
کاهو و سپزیجات: stu سرئوس- ,1© يده.© - شيكلا
© آب سیپ: موه
صفحه 124:
گوشت چرخ کرده کاهو آب سیب
سالمونلا شیگلا ای کولای
آنتروهموراژیک
ای کولای آنتروتوکسیژنیک ای کولای
آنتروهموراژیک
ای کولای آنتروهموراژیک
نا).)
صفحه 125:
صفحه 126:
۳ مقلب القلو نا
wij گلزاری است,
پرگل هاى قشنگ
2 لای علف هرزه و خار
ای خوش آن گل که مین خس و خر
yp J أت قشنگ,
چون کل سرخ بهار...
Asis
4) eal,
Vey
صفحه 127:
این آمد و گشت بی شمار است
آیین قدیم روزگار است
تا ما به ميان اين يس و پیش
بوديم جكونه در ره خويش
از كرده ى ما جه ديد دنيا؟
وز كشته ى ما جه ماند بر جا؟
صفحه 128:
7۳ er ee
1
۱
صفحه 129:
ميان خس وخار
صفحه 130:
صفحه 131:
صفحه 132:
صفحه 133:
صفحه 134:
صفحه 135:
صفحه 136: