صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
= Increasing Frequency (v) 108 10? ۳ ‏ا ۳ 10 أل ك0 "مر مر “مر "اس "مر‎ yrays Xrys | UV TR | Microwave 8 ‏لذ‎ Long radio waves Radio waves| ۱0 io Po DF | Ho* ot 0*2 0 62 ‏)د 0# 05 ث0‎ Increasing Wavelength (h) > Visible spectrum 490 500 600 700 Tnereasing Wavelengt (2) in nm ‏جه‎

صفحه 4:
هعشا‎ هر گاه ولتاژ بسیار بالا براي شتاب دادن به الکترون هالبه وسیله ی ژنراتور اشعه ی ایکس) به کار رود و یک فلز سنگین آنها را متوقف کند اشعه > تولید مي شود. اشعه »از گوشت بدن آسانتر از استخوان مي گذرد و می تولند بر روي یک صفحه فلورسان اثري ثبت کند و آن را روشن کند اشعه تولید شده بوسیله لامب اشعه ایکس یک طول موج ندارد. بلکه شامل گستره‌اي از طول موجهاست.

صفحه 5:
تاربخچه ی اشعه ‎XK‏ در سال 1895 . درخشش کوتاه صفحه فسفرسانتي که در گوشه‌اي از آزمایشگاه نیمه تاربک بررسي اشعه کاتدیک قرار داشت. ذهن آماده و خلاق رنتگن که در آن زمان استاد فیزیک بود. متوجه پرتوهاي تازه‌اي نمود که از حباب شيشه‌اي لامپههاي کا یک بیرون زده و به اطراف پراکنده مى شوند. آن جه مايه ث نگتن شده بود. نفوذ این پرتوها از دیواره شيشه‌اي لامپ به بیرون و آن روي صفحه فلوئورسانت در گوشه‌اي نسبتاً دور از لامپ در آزمایشگاه بود. رنتگن به بررسيهاي خود درباره کشف تازه که آن پرتو ایکس نامید . ادامه داد.

صفحه 6:
کاربرد اشعه « #پزشكي : مي تواند تصاويري از قسمت هاي سخت درون بدن ما تهیه کند .این اشعه مي تواند به سلول ها ي بدن آسیب برساند که با اين اشعه سلول هاي سرطاني را از بين مي برند. #صنعت: مي توان شكستكي ها و خوردكي ها و حفره هاي قالب فلزى را شناسابي كرد.

صفحه 7:

صفحه 8:

صفحه 9:

صفحه 10:
X ray tube

صفحه 11:
BS Al. لا بو(

صفحه 12:

صفحه 13:
تولید اشعه ایکس : به منظور تولید اشعه ایکس به سه فاکتور اساسی نیاز است که عبارتند از : نبع تولید الکترون ©-سدى براى متوقف ساختن الكترونها (هدف).(كه ©-اختلاف يتانسل بالا ادر هنكام توليد اشعه ايكس ابتدا منبع الكتورن شورع به توليد الكترون مى نمايد.سيس الكترونها در اثر اختلاف يتانسيل بين منبع توليد الكترون و هدف به سمت أند شتاب كرفته و در اثر برخورد با أن يكباره متوقف مى شوند.سرعت الکترونها در طول اين مسير به طور تقريبى حدود(1)00000000)مايل در ثانيه مى باشد.در اثر برخورد ©© درصد انرژی الکترونها به حرارت و درصد از انرژی آنها به آشعه ایکس تبدیل می شود,تمام این مراحل درون لامپ اشعه ی ایکس صورت می گیرد.لامپ آشعه ایکس از یک محفظه ی شيشه ای تشکیل شده است که منبع تولید الکترون و هدف در آن قرار گرفته ان.اختلاف پتانسیل دو سر لامپ بوسیله ژتراتور اشعه ایکس تامین می شود. تنگستن استفاده می شود.

صفحه 14:
-ray Radiography (cont.) The cathode contains a small¢ filament much the same as in .a light bulb Current is passed through the ¢ filament which heats it. The heat causes electrons to be »Stripped off The high voltage causes these ® “free” electrons to be pulled toward a target material (usually made of tungsten) Tocated in the anode The electrons impact against ® the target. This impact causes an energy exchange which causes x-rays to -created

صفحه 15:
oO َ oP fuside ‏وه بو ونور لا لدج موم‎ PENS behied lead ‏ایا‎ or by beaver her the hued body ocd ‏سح‎ oe bes ‏معطي‎ oben ‏ای لحه تماص لد و وولو‎ Bic. (Dangers Wigh doses ooo hil vel. bower doses coo couse cells to ‏وبومووطا‎ DIED.

صفحه 16:

صفحه 17:
اشعه گاما اشعه گاما نوعي از امواج الكترومغناطيسي است. طول موج آن بسیار کوتاه است و از ۱ تا ۰۱/0 آنکستروم تغییر مي‌کند. جرم آن در مقیاس اتمي صفر. سرعت آن برابر سرعت نور بار آلکتريکي_آن صفر است. انرژي اشعه گاما از ۱۰ کیلو الکترون ولت تا ۱۰ مگا الکترون ولت تغییر مي‌کند. برد اشعه گاما بسیار زیاد است. خاصیت ایجاد پونیزاسیون و بران در اشعه گاما نیز وجود دارد. ولی به مراتب کمتر از ذرات آلفا و بتا است. قدرت نفوذ این اشعه به مراتب بیشتر از ذرات بتا و آلفا است.

صفحه 18:
۱ els. bower doses on vouse cells to becowe 170172175٠.

صفحه 19:
پرتوی فروسرخ تابش فروسرخ که پرتوهای گرمایی نامیده می شوند نوعی پرتوی الکترومغناطیس است. تابش فروسرخ در مقایسه با نور مرئى طول موج های بلند تر وفرکانس های کوتاه تری دارد .تابش فروسرخ این امکان را به وجود می آورد که اشیایی که از خود نور بیرون نمی دهند و در حالت عادی دیده نمی شوند ببينیم. برای مثال انسان نیز از بدن خود تابش فروسرخ بیرون می دهد وبنابراین می توان به كمك ابن تابش در تاریکی شب وجود افراد را آشکار ساخت وبرای یافتن افراد زیر آوار استفاده میشود.

صفحه 20:
رادار رادارها از جمله تجهیزاتی هستند که كاربردهاي متنوع و مختلفي دارند. مثلا کاربران نظامي یا کاربران کنترل ترافيك هوايي از آن براي کنترل و هدايت مسير هواييماها روي زمين و يا در آسمان استفاده مي كنندء ايستگاه‌هاي هواشناسي از رادارها جهت پیگرد و شناسایی مسیر حرکت ابرهاً و توفان‌ها یا گردبادهاي مختلف استفاده ‎ee‏ حتي انواع ساده‌تري نیز وجود دارند که شاید تا به حال به آنها توجهی نکرده‌ايم. براي مثال در بازکن‌هاي خودکار (با نزديك شدن انسان یا اجسام به در آنها خود به خود گشوده مي‌شوند) از اين جمله و نوعي از رادارها هستند. بنابراین امروزه رادارها ك فناوري بسیار کار آمد محسوب مي‌شوند.

صفحه 21:
کاربرد رادار تعیین فاصله نسبت به يك جسم یا اجسام: معمولا براي اجسامي که در حرکت هستند مانند هواپیماها. کشتي‌ها. قایق‌ها و... اين نوع از رادآرها می‌توانند ساده یا بسیار پیشرفته باشند که انواع پیشرفته حتي مي‌توانند ‎oe‏ مثال, نوع و مدل هواپیما را نیز شناسايي کنند. ‎one‏ سرعت يك جسم متحرك © جهت تهیه نقشه: سفينه‌هاي فضايي و ماهواره‌ها معمولا از اين نوع رادارها جهت تهیه نقشه‌هاي سه بعدي از سطح سیارات دیگر استفاده رادارها براي انجام موارد یاد شده از فنون مربوط به انتشار و انعکاس ‎lool‏ ‏رادیویی بهره مي‌برند.

صفحه 22:
کاربرد رادار در جریمه ها لین تجهیزات بیشتر جهت کشف و اندازه‌گيري مقدار سرعت وسایل نقلیه‌به کار مي‌روند. که‌به اصطلاح "اسلحه سرعت " نیز نامیده مي‌شوند. لین وسایل چيزي نیستند جزيك فرستنده و گیرنده راديهيي که در قللب‌يك دستگاه واحد عرضه شده‌اند. فرستنده راديهيي موجود در لین تجهیزات. با ایجاد نوسان. امواج الکترومغناطيسي را روي بسامدهاي مشخصي منتشر مي‌کند. همچنیین در مدار فرستنده يك تقویت کننده امواج نیز تعبین شده است تا قدرت ارسال دستگاه بیشتر شود. اما بخش گیرنده این دستگاه درست معکوس قسمت فرستنده عمل مي‌کند. يعني امواج الکترومغناطيسي رپس از دریلفت از طریق آنتن‌,به جریان الکتریسیته تبدیل مي‌کند.

صفحه 23:
_۶ همان طور که اشاره شد. رادارها از امواج راديويي براي شناسايي و تغییر حالت هاي اجسام گوناگون استفاده مي‌کنند به طوري که در زماني که امواج راديويي را در جهت با جهاتي منتشر مي‌کنند. گیرنده آنها منتظر دربافت امواج باز تابیده (منعکس شده) از طرف اجسامي است که در مسير سيگنال‌هاي ارسالي قرار دارند. امواج راديويي در هوا با سرعت مشخصي حرکت مي‌کنند. بنابراین دستگاه‌هاي رادار با محاسبه فاصله زماني میان ارسال تا دربافت امواج باز تابیده قادرند تا فاصله جسم و سرعت و حتي جهت حرکت آن را آشکار سازند.

صفحه 24:
کاربرد رادار در جریمه ها اخیرا نوع جديدي از ابن نوع رادارها توسط پلیس به کار مي‌روند که با امواج نوري کار مي‌کشند. آین گونه وسایل که به نام "اسلحه سرعت ليزري " شناخته مي‌شوند امروزه کاربرد وسيعي دارند. اساس کار در رادارهاي ليزري مادون قرمز هنگام : و وصل شدن مسیر پرتو که ب سنجیده و سرعت آن را > زري به این گونه است که دستگاه با ارسال پرتوی وسیله نقلیه از جاده فاصله زمانی قطع ت عبور خودرو انجام مي‌گیرد را ن مي‌زند. این تجهیزات هم به صورت می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و هم به طور ثابت نصب و سرعت خودروهاي عبوري را به صورت خودکار ثبت و ضبط کنند. در این حالّت دستگاه براساس برئامه‌ريزي قبلی. می‌تواند طوري تنظیم شود که هنگام عبور خودروهایی با سرعت بیش از حد مجاز شده. دوربین تعبیه شده در سیستم آز آن (شماره پلاك و چهره راننده) يك عکس تهیه کرده و آن را به مرکز کنترل پلیس ارسال کند.

صفحه 25:
کاربرد رادار در جریمه ها

صفحه 26:

صفحه 27:
Safety sign for radiaton

صفحه 28:
1 ‏اله‎ ‎Warning pec ۹ | CAUTION (RTT ۵ ‏]ااا ىه‎ 4 PREGNANT WOMEN SHOULD NOT ENTER Big Scary Laser Do net look Into beam i X-RAY with remaining eye RADIATION HAZARD

صفحه 29:
سع اسان اصلی در کر ۰ تشعشات: TIME DISTANCE SHIELDING Z و5 اعتطه لوتطم8 و9 - 0#]نا50 1010 ‎Pecans‏ |۱1 A) Mee near source - less @ from source - less | ‏ی ی‎

صفحه 30:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان