صفحه 1:
eg oe
۲ جح 7
7
صفحه 2:
اصول بهداشت در کافه قنادیها(۷)
(ویزه متصدیانو شاغلینشرکلفه قنادیها)
تهیه و تنظیم از : مقصود امیرپور
دکترای تخصصی ( ۲۱۵) مهندسی محیط زیست
دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه
Email : m.amirpour1128@mrgums.ac.ir
صفحه 3:
دستگاه سوخت ونوع مواد سوختنی بلید از نوعی باشد که احتراق بصورت کامل انجام
كيرد .
تبصره- نصب هود با ابعاد متناسب از جنس مناسب و مجهز به هواكش با قدرت
مكش كافى بالاى دستكاه يخت الزامى است .
صفحه 4:
صفحه 5:
ماده ۲۸
" محل ثستشو و نگهداری ظروف باید در مجاور محل پخت و پز و مجزا و
مستقل از آن باشد.
صفحه 6:
صفحه 7:
صفحه 8:
صفحه 9:
صفحه 10:
صفحه 11:
ظروف باید در ظرف شوتی حداقل دو مرحله ای (شستشو - آبکشی) یا توسط دستگاههای
aes Slee شود
تعداد و ظرفیت هر ظرفشوئی باید متناسب با تعداد ظروف باشد .
هر لگن يا هر واحد ظرف شوئی باید مجهز به آب گرم و سر د باشد .
Ge guts Gall eye ۰ طروف پی از oe gtd محل ماب
( قفضسه مجهز به آب چکان ) و بدون استفاده از پارچه و حوله و امثال انها خشک و سپس در
قفسه مخصوص ظروف نگهداری می شود.
صفحه 12:
صفحه 13:
پیشخوان و میز کار باید سالم و سطح ان ازجنس قابل شستشو باشد .
: میز کاری که صرفا جهت تهیه مواد غذلیی بکار می رود باید فاقد هر گونه کشو و یا قفسه
بوده و فضای زیر آن نیز مورد استفاده قرار نگیرد .
صفحه 14:
صفحه 15:
ماده ۳۳
انبار مواد غذلیی بلید قلبل تمیز کردن بوده و وضع داخلی آن مطلبق با شرایط مندرج در مواد ۱۶
لغلیت ۲۰ و ۳۸ لفلیت ۴۰ لین آئین نامه و حجم و فضای آن متناسب با نیاز و اختیاجات موسسه
باشد .
تبصره۱- انبار مواد غذایی باید بنحو مطلوب تهویه و میزان حرارت و رطیبت ان همواره مورد تائید
مقامات بهداشتی باشد .
تبصره 7- انبار أرد و شكر بايد مطايق نقشة مصوب بالاترين مقام يهداشى فاحل شود ”
تبصره۳- قفسه بندی و پالت گذاری در انبار به نحو مطلوب و مناسب انجام شود.
صفحه 16:
صفحه 17:
زمانی نباشد که ایجاد فساد يا
یخچال و سردخانه باید مجهز به دماسنج سالم باشد .
صفحه 18:
ماده ۳۵
قرار دادن مواد غذایی پخنه و خام . شسته و نشسته در کنار هم در داخل یخچال ممنوع
بوده و یخچال و سردخانه همواره باید تمیز و عاری از هر گونه بوی بد باشد .
صفحه 19:
صفحه 20:
صفحه 21:
در فصل گرما حداکثر درجه حرارت داخل اماکن نباید بیشتر از ۳۰ درجه سانتیگراد باشد .
صفحه 22:
شدت روشنایی نور طبیعی یا مصنوعی در آشپزخانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ لوکس آرایشگاه ۲۰۰ تا ۵۰۰
لوكس ٠ نانوليى ٠٠١ ا ۳۰۰ لوکس ۰ محل های فرآوری و تولید و بسته بندی ۱۵۰ تا ۲۰۰ لوکس
(بسته به نوع کار) ودر محوطه عمومی و انبار مراکز و اماکن کرگاهها و کارخانجات موضوع اين آئین
نامه پلید حتلقل ۱۰۰ توکس ودر رآعرو »شرس رختکی > تولت . دستشوتی و حماممها بلید بر
۰ ۰ لو گس باشد.
صفحه 23:
ماده ۴۰
1 لازم با
براى جلوكيرى از حريق و انفجار و ساير خطرات احتمللى بليد ييش بينى هاى لازم با
توجه به حجم كار و نوع فعاليت و تعداد كاركران بعمل أيد .
صفحه 24:
صفحه 25:
زبلله دان در پوش دار » زنگ نزن » قلبل شستشو قلبل حمل و با حجم مناسب و
تعداد کافی موجود باشد .
تبصره - زبلله دان بلید مجهز به کیسه زبلله و در محل مناسبی قرار گرفته و اطراف آن
همواره تمیز پاشد .
صفحه 26:
صفحه 27:
مگس پشه و سایر حشرات .سک و گربه و موش و سایر حیوانات به هیچ وجه نباید در داخل اماکن
و کارگاهها و کارخانجات دیده شود .
وجود سگ نگهبان در کارخانجات و محل های مشلبه , مشروط بر اينكه به هيج وجه با محل
های تولید ء نگهداری و توزیع مواد غذلیی و افراد شاغل در لین قسمت ها در ارتباط و تماس نباشد
بلا مانع است.
)
صفحه 28:
FF cob
نقشه کلیه ساختمانها ی اماکن عمومی و مراکز و کارگاهها و کارخانجات موضوع این
آئین نامه به منظور انطباق با موازین بهداشتی قبل از اجرا باید به تصویب مقامات
مسئول برسد .
صفحه 29:
صفحه 30:
صفحه 31:
با تشکر از توجه سبزتان