صفحه 1:
eg oe
۲ جح 7
7
صفحه 2:
اصول بهداشت در کافه قنادیها(۸)
(ویژه متصدیانو شاغی وکلفه قنادیها)
تهیه و تنظیم از : مقصود امیرپور
دکترای تخصصی ( ۲۱۵) مهندسی محیط زیست
دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه
Email : m.amirpour1128@mrgums.ac.ir
صفحه 3:
بهداشت لوازم و ابزار کار
صفحه 4:
ene aay تشاد
ظروفشکستنیباید تسمیز» بسلونترکخوردگیو لسمپسریدگیباشد * .
لیلو ظروفف ازیکه برا ی تسهیه و نگهداییو مصرفمواد غذلییبکار میرند باید ساسلم» *
.صافو ب دورزنگزدگی اشد
وسلیلو ظرغغنا بايد پساز هر بار مصرفشسته » تميز و بر حسبضرورتضدعفونى*
.گردیده ودر ویتریزبا گنجه مخصوصک ه محفوظ باشد » نگهداریشود
صفحه 5:
صفحه 6:
صفحه 7:
صفحه 8:
:استفاده از ظروف و وسایل مشروحه زیر ممنوع می باشد
دیکو ظروفمسیعم ازلینکه سفید کاووشده با نشده بساشد *
کسوشکویو قاشوچوبی سوبیٌ
قنك امس
ظروف فاقد در ثابت و مخ ص براى عرضه موادى از قبيل نمک فلفلء سماق»
شکر و امثال أنها هر نوع قرو وی که ea ع عاستا دراه و
ee j
.آموزش غير مجاز
صفحه 9:
صفحه 10:
صفحه 11:
صفحه 12:
صفحه 13:
سس وشات طروف وسایل و دستاهيایی که رای براحل مجتات ولو
بسته بندى مواد خوردنی » آشامیدنی » آرایشی و بهداشتی در کارگاهها و کارخانجات
تولید لین مواد بکار می روند باید مورد تائید وزارت بهداشت » درمان و آموزش پزشکی
ال
صفحه 14:
مواد غذائی مانند بستنی » آبمیوه انواع OLED امثال آنها باید در ظروف بسته بندی یکبار مصرف
مورد تائید وزارت بهداشت » درمان و آموزش پزشکی و ساخته شده از مواد اولیه نو (غیر بازیافتی) و
مرغوب و حتی الامکان تجزیه پذیر و همواره سالم » تمیز و بهداشتی عرضه گردد.
صفحه 15:
صفحه 16:
ماده ۷۰
سطح میزها باید صاف » تمیز » سالم 6 بدون درز و روکش آنها از جنس
قابل شستشو و به رنگ روشن باشد .
صفحه 17:
صفحه 18:
صندلی ها و نیمکتها
3.
3
1
nN
3
3
3
صفحه 19:
استفاده از مواد غیر استاندارد از جمله کاغذهای بازیافتی و کاغذ هلتی که تمیز نبا
روزنامه و همچنین کیسه های پلاستیکی جهت پیچیدن و بسته بندی مواد غذائى
ممنوع است.
صفحه 20:
جعبه های مقواتی و پاکت های کاغذی که برای بسته بندی مواد غذایی یاستفاده می
شوند بايد از جنس سالم و استاندارد و کاملا تمیز بوده و از نوع بازیافتی نباشد.
صفحه 21:
صفحه 22:
VY ماده
ظرف خمیر گيري باید صاف و تمیز و بدون درز باشد . نصب شیر آب بالاي ظرف
خمیر گيري لازم است.
تبصره: کوشش شود از دستگاههاي خودکار براي تهیه خمیر و سایر مواد مخلوط كردني
استفاده شود .
صفحه 23:
برای حمل و نقل و جابجائی مواد غذائی فاسد شدنی مانندانواع گوشت دام و طیور و آبزیان . مواد
پروتئینی » فراورده های خام و پخته غذاتی دام و طیور و آبزیان » كله و پاچه و آلایش خوراکی دام +
شير و محصولات لبنی و امنال آنها باید منحصرا از وسایط نقلیه مخصوص و مجهز به سردخانه
سل و مناسب استفاده شود.
یی
و
صفحه 24:
براي حمل و نقل و جابجائي » هر نوع ماده غذائي که بدون شستشو و پخت و پز
مجدد به مصرف مي رسد » همچنین انواع نان » شيريني جات و خشكبار و امثال انها
باید از وسائط نقلیه مخصوص و مجهز به اطاقك محفوظ و مناسب تمیز و بهداشتي
استفاده شود
صفحه 25:
ماده ۸۰
برای حمل و نقل مواد اولیه مصرفی و محصولات نهلئی کارگاهها و کارخانجات تولید مواد غذلئی »
بات + غلات » میوه جات و سبزیجات باید صرفا از وسایط تقلا صل عر سن
که ورد ناد وزارت بهداشت . درعان و آموزش پزشکی باشد « استفاده شود
صفحه 26:
کلیه افرادی که در وسایط نقلیه موضوع مواد ۷۸ لغایت ۸۰ فوق الذکر یا جابجانی
مواد غذائی سر و کار دارند مشمول ماده ۲ این آئین نامه در خصوص اخذ
کارت معاینه پزشکی و تبصره های ذیل آن می باشند.
خرایسد صدور کارت معایسات پزشکی
صفحه 27:
صاحبان وسائط نقلیه موضوع این این نامه موظفند قبل از بهره برداری
از انها مجوز حمل و نقل مواد غذایی توسط وسیله نقلیه مربوطه از
وزارت بهداشت اخذ نمایند.
صفحه 28:
حمل و نقل هرنوع کالای غیر از مواد غذائی توسط وسایط نقلیه مجاز حمل این مواد
ممنوع و علاوه بر اخذ جریمه موجب توقف وسیله نقلیه متخلف به مدت حداقل
صفحه 29:
ماده ۸۳
صفحه 30:
ماده ۸۴
; 5 ز جنس استنلس استیل برای برداشتن دانه
استفاده از انبر ک مخصوص از جنس ی استیل برای + ۱
های شیرینی جات » cla خیار شور » قطعات بنير » حلوا و امثال
0 آنها الزاميست.
صفحه 31:
صفحه 32:
با تشکر از توجه سبزتان