صفحه 1:
صفحه 2:
9 4 : so 3
mgs mde == oS
صفحه 3:
Milch und
Milchprodukte
0
صفحه 4:
براى تغذيه سالم سه كلمه را بايد به خاطس سيرد
= رتيب * يعنى از مواد موجود در بايين هرم تغذيه بايد بيشت مصرف كرد. يس غذاى اصلى بايد شامل نان»
برنج) ماکارونی» میوه و سبنزی باشد و قند و چریی کمتر از همه مصرف شود.
تنوع : يعنى از همه مواد موجود در هرم تغذيه بايد مصرف شود وعذا متنوع باشد و هيج يك از طبقات هر
حدف تشود.
تناسب: يعنى تغذيه بايد با سن و شرايط جسمى و فعاليت بدنى رد متناسب باشد. مثلا زنان باردار و شيردمه
كودكان و نوجوانان» انرثى و يروتئين بيشت 3
Np AN sg tn Ob pr
صفحه 5:
Ser 0 0ت
SS TS am
ee See sym
گروه گوشت ماهی و جایگزین ها
صفحه 6:
دا دا بر سور
له
أبن كروه به كربوهيدراتهاي نشاسته اي مشهور هستند و شامل : نآن. - برنج - ماكاروني
جو - سیب زميتي و الوع غلات دیگر را شامل مي شود .
جرا مصرف این گروه غذابي براي بدن مورد نیاز است ؟
BRR ee 7 ees
کربوهیدرات ( و6 ) ۰ سابع عمده انرژی بدن:
فیبر غذايي ( ۶۶ ) : براي سلامت روده ها و جلوگيري از ببوست.
۱ amet ee MP me VINE Ror CO xe Gus Pome g ray
LSS
cl 95 joph clelglE Sade ely Li oyge (Drove cgel slate
Ce ار 3 sts rare seep yest ) سس ee امینهای
ی
تفا 0
2 ح رت 9 1 2 7. ee Os en)
صفحه 7:
صفحه 8:
كروه غذابي ميوه و سبزي :
۳ re II pes
را بیشتر از بقیه گروهها مصرف نمائيم.
00
Bere eee eee a tg omnes ret) ee. ere, eer)
at 0 a Cea
PEE ar ne nes CN eS
دوت We ye ay eee 1
ا caper cle)
بوي سلامت روده و ييشكيري از ببوست مي نمايد
ا ا ك5
ا ا ا لك 00 ل Comey oes
. بد خیم نماید
+ که بر ضد بسساربیای قلب و عروقی و سرطانها عمل نساید
0 nie Soa
صفحه 9:
كروه شير و فرآورده هاي لبني
(Mik acd dairy Pood ) :
این تروه سائل سير امير - ورغ Vp Yo es eee
ere re re la rene
مواد مغذي که این گروه تأمین مي کند :
Cre es - مورد نیاز براي رشد و نمو و حفظ و نگهداري و سلامت بافت
استخوانى..
روی ۳1۸ مورد نیاز براي رشد و بازسازی بافتهاي 0
ی aac مورد نباز برای رسد و بارساری بافنها و همجنین منابم ابرری است ,
وتا ۵06 Pre eas here eer re
وینامین ۲967 - مورد نیاز براي رهاسازي انرژي از کربوهیدرات و پر
ویتامین 68 7 ( در فرآورده هاي شير كامل وجود دارد ) “براي رشد و نمو و بي
چشم مورد نیاز است .
صفحه 10:
گروه غذابي گوشتتها و جابگزین ها
(Ded Fish oad ulecdives ) ?
عد رس مرچ 7 2 ۳
داق ee) دور CANOES و رز
پروتئین سبزیجات )
Cees -( لوبياي بعش بلبلی - عدتش و تخود را ثر بر ميٍ
تيرد و تست pne er enor ۱۳
نمايد-ولئ فاقد روئ و کر
۴ سوسیس و کالباس این گروه از چرب بالايي برخوردار هستند .
0 و توجه می شود که هفته اي حداقل2 بار از ماهي روغندار استفاده شود
GS rei) Oe) ee seeeD)
=
صفحه 11:
ا و لس
مغذی که این گروه براي بدن فراهم مي سازد
تئین.(:۳۲۱) ) مورد نیاز براي رشد و نمو و بازسازي و ترمیم و نگهداري بافتها و همچنین
مابع انرژی زر
ol (۲1۳) بخصوص در گوشتهاي قرمز»- مورد نیازبراي سلامت گلبولهاي قرمز خون مي باشد
Eazy حای گروه ( () ۸۵۸( ) () < مخصوصا 0016) براي گلبولهای قرمز خون و
عملکره بافت عصبي مورد نیاز است..
te یمسر ترس در برامه سا ملاس ارص سرا سرد تیار ارس
6 رل را زر راز ۱
osc Ocho و او در 1 ار را
بافعها و De nts ele
امكا..3 ( جك:ده بره *]). 2 - وعدت ).:. در روغن: ماهئ. موجود. است.و. بر ضد. بيماريهاى
ا ا 3 ۳
صفحه 12:
(CR a ea ee nec
0 این گروه شامل مارگارین 7 کره - دیگر روغتها - روغن آشپزي 7 روغن سالاد و
1 ony eee ed oO eee ay pera ere tae coe ee seeder ka)
اعت انو[ ع سسا لت I a ER eR eS PP
۲ و
(Ca) mm eee
غذاهاي ابن كروة شافل توشابه هاي غير الكل ین کننده Teas ies el
ee es ا ا ا
م کمتر مورد استفاده قرار دهند .
مضرف بي رویه لین گروه بوسیدگی دنداني را افزامش می دهد.
مصرف روغنهاي اشباع شده را محدود نمائيد !
ا سار رت اسب راد
و( زک ار 2 ۳ ۳
saree) 2 ان( ۱
ترس را در در رس ار
ا ee EN CCcr و(
ERS rem ues erence) Co eecss,
۲
صفحه 13:
نمك (900)) :
ا as Surge eS نز لت لت
با سر ارس
تركية هن ترد كه نلك را ۰
Ui eee وار بر كارن F/I
00
صفحه 14:
isa ار لت ۶ آب و
A eee Ie esas ae
ere 2
صفحه 15:
سا
معبررن غذاهای چررب؛ شور: شیبرین و گوشتی را بشدت کاهش دهیدء
ی tlic 9 ase كني AS gale ی کیلوگرم میوء و سبزي در
CNN IES 1
3 شود که مواد سمرطان! و زیان آور برراحتی از بدن دفع شود و
16 67 ی و MOET D
اذ افزايش وذن نود جلوگیری کنید. ببرای کاهش وژن آنچه مهم ثر از خوردن است فعالیت بدنی و ورزش مناسب و مداو است-
۱۳ cee UO Ler Lc PEON mL ee Sees abel re eye Poe Let Seer)
met eee ees
۱ 1 1111000 od
حیوانی را به حداقل برسانید و آذرا با کرم گیاهی جایگنرین کنی
۱ on pe oCH Pomme en ce ا Ce Foire Pei)
مصرف کنید.
ترشيجات و خيار شور مصرف نكنيد و به جاى آن سالاد مصرف كنيد
روزانه مصرف دو ليوان شيم كم جمربى و لبنيات (ماست ) براى جل وكيرى از يوكى استخوان و حنظ سلامتى بخصوص براى
افزراد عنسن ضر ودئ استتاة
ه رو نآب كافى بتوشيد تابه بيمارى سنك كليه ميتلا نشو يد
صفحه 16:
تخد به eb Q حافظه
Revere Pe PRT Pech ie CPP UNS prton Fee er eer eter ao ley
eed roe Ere وا ا
BS SUN a er a Cs
707000000
مقز نقش موثري را RA
0
و و 0
حاوي پروتنین » ید » آهن و روي باشد برایشان الزامي است. مشاهده کرده ایمدانش آموزاني که با کمبود ید مواجه هستند بهره هوشي آنها به
مراب پاین تر از داش آموزاني است که چنین مشكلي ندارند .
19-5 1 1 1 1 110171(
لشخيض رتك ها لوقه ERR LA TOR
در عين خال بزخوري مائع يادكيزي مي شود و در جنين شرايطي انسان تا © ساعت أمادكي لازم بزاي يادكيزي زا ندازة:
00 0 00
ROS Ar ese oes
BSD ESSE ALESSI SESE ES EI DUT STS
532 0 0005 رن 00 کر شیب یی
1 و و ar
pecs scat gaz 2 satrap alia oe a em aes
ccf Fe) ۱ COE Se
صبحاته را نان ويا يكي از غلات تشكيل مي دهد و ان أنجابي كه ميزان قند خون با حافظه كوتاء مدت رابطه دارد با كاهش قند خون ميزان
1511011000101 ت حافهکرتاه مخت کم مي شود. خوردن قندطبيمي منند آب مبوه م حسل و با مرا توصیه
م
نیز ضروري است ضمن آنکه نوشیدن چاي به. بت
صفحه 17:
صفحه 18:
ب e rie. 10
de ۱
به نظ سخت "می رسد اما میتوان به
سادگی ظرفی حاوی میوه و آجیل را روی
میس کار فرار داد و از آسن به عنوان میان
ا 0
معدنی مورد نیاز بدن در طول روز تأمیسن
5
صفحه 19:
همچنین نباید آیسرد کن محل کار را از یاد برد و باید ساعتی یک بار بررای نوشیدن آنبه به ن سم زد تا هم
آب مورد نیاز بدن تأمین شده و هم در بین نشستن مداوم روی صندلی؛ وققه ای ایجاد شود. پنشکان می گویند
ادا poe ای و قهوء زیاده روی می کنند اما با نی های کافئین دار را
تاجاى آیمیوه های طبیعی جایزین کرد. همچنین مصرف غذا های خانگی در محل کار بر همه چین
ap On Lewe er en en D) ۱
ns ۱
صفحه 20:
صفحه 21:
كمخونى ناشى از فقس آهن
1 ل ا am
توسعه و مهمدرین علت کمخونی تغذیهای در کودکان و زنان در
ستین باروری است که با ایجاد گلبوزهای قرسز کوچک و کاهش
مینزان هموگلوبین مشخص میشود که این بیماری سب اتلاف منایع
۱ aE ere pera ree)
مرگ و میم ابتلا به بیماری در مادران و کودکان و بالاضره کاهش
سرا مر رس مر
صفحه 22:
دلایل فقر آهن
| rie ee i an eT ere ver Tom ah
۳ ۱-دریافت ناکافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفاده که در تن آهن کمی وجود دارد»
مائتد بعضى از رد يمهاى كياه خوارى.
۳ -جذب ناکافی آهن در اش اسهال, کاهش ترشح اسید معدهء مشکللات گوارشی یا تداخلات
دارويى و داروهايى مثل كلستيرامين» سايمتيدين» بانكراتين» رانیتیدیز و تتراسایکلین )
۳ - افزایش نیاز به آهن ببرای افرایش حجم خون در دوران نوزادی» نوجوانی؛ بارداری و
شیرردهی.
6 خونریزی زیاد در دوران عادت ماهانه و یا در اشم جراحات یا ناشی از همورویید
(بواسيس ) يا بيماروهاى بدخيم و انكلها. كمبود هن د _مرردان بز ركسال معمولا در اش
۲-۷ ee)
صفحه 23:
عوامل افنرایش دهنده جذب آهن
|
ریواسء انبه گلابی؛ طالبیء گل کلم» سبزىهاء دب برتقاله ليمو شيررينء لیمو
LL a Lil Loh Sd ا ار رز 9
بدن باشند.
۱ و Een a
5
كك
bmn yea tl eee Cee ToD rea ار
مىوشود.
صفحه 24:
توصيدهاى كلى زيى رابه كار ببنديد:
0
a ances ا ا ا ا
IES طلز سير ليمع قر
Sa eer res 7
4- ممرهيرن از مصبرف جاى يا قهوه همررام يا بلافاصله بعد از غذا.
۱
”- تصحيح عادات غذايى غلط (مثل مصرف مواد غيس خوراكى مانند خاكء يخ ) كه خود از علايم كم نونى فق آهن
pars
Pen en vr و اوور Om 3
۱
۱ شست و شو و فد عنونی کردن سبریهایی که استفاده میکنید.
رت
۱ at ا ل
BSE REA Ie ا اام
صفحه 25: