پزشکی و سلامتتغذیه

اصول تغذيه صحيح

صفحه 1:

صفحه 2:
9 4 : so 3 mgs mde == oS

صفحه 3:
Milch und Milchprodukte 0

صفحه 4:
براى تغذيه سالم سه كلمه را بايد به خاطس سيرد = رتيب * يعنى از مواد موجود در بايين هرم تغذيه بايد بيشت مصرف كرد. يس غذاى اصلى بايد شامل نان» برنج) ماکارونی» میوه و سبنزی باشد و قند و چریی کمتر از همه مصرف شود. تنوع : يعنى از همه مواد موجود در هرم تغذيه بايد مصرف شود وعذا متنوع باشد و هيج يك از طبقات هر حدف تشود. تناسب: يعنى تغذيه بايد با سن و شرايط جسمى و فعاليت بدنى رد متناسب باشد. مثلا زنان باردار و شيردمه كودكان و نوجوانان» انرثى و يروتئين بيشت 3 ‎Np AN sg tn Ob pr‏

صفحه 5:
‎Ser‏ 0 0ت ‎SS TS am‏ ‎ee See sym‏ ‏گروه گوشت ‏ ماهی و جایگزین ها

صفحه 6:
دا دا بر سور له أبن كروه به كربوهيدراتهاي نشاسته اي مشهور هستند و شامل : نآن. - برنج - ماكاروني جو - سیب زميتي و الوع غلات دیگر را شامل مي شود . جرا مصرف این گروه غذابي براي بدن مورد نیاز است ؟ BRR ee 7 ees کربوهیدرات ( و6 ) ۰ سابع عمده انرژی بدن: فیبر غذايي ( ۶۶ ) : براي سلامت روده ها و جلوگيري از ببوست. ۱ amet ee MP me VINE Ror CO xe Gus Pome g ray LSS cl 95 joph clelglE Sade ely Li oyge (Drove cgel slate Ce ‏ار‎ 3 sts rare seep yest ) ‏سس‎ ee ‏امینهای‎ ‏ی‎ تفا 0 2 ‏ح رت‎ 9 1 2 7. ee Os en)

صفحه 7:

صفحه 8:
كروه غذابي ميوه و سبزي : ۳ re II pes ‏را بیشتر از بقیه گروهها مصرف نمائيم.‎ 00 Bere eee eee a tg omnes ret) ee. ere, eer) at 0 a Cea PEE ar ne nes CN eS ‏دوت‎ We ye ay eee 1 ‏ا‎ caper cle) ‏بوي سلامت روده و ييشكيري از ببوست مي نمايد‎ ‏ا ا ك5‎ ‏ا ا ا لك 00 ل‎ Comey oes . ‏بد خیم نماید‎ + ‏که بر ضد بسساربیای قلب و عروقی و سرطانها عمل نساید‎ 0 nie Soa

صفحه 9:
كروه شير و فرآورده هاي لبني ‎(Mik acd dairy Pood )‏ : این تروه سائل سير امير - ورغ ‎Vp Yo es eee‏ ‎ere re re la rene‏ مواد مغذي که این گروه تأمین مي کند : ‎Cre es‏ - مورد نیاز براي رشد و نمو و حفظ و نگهداري و سلامت بافت استخوانى.. ‏روی ۳1۸ مورد نیاز براي رشد و بازسازی بافتهاي 0 ی ‎aac‏ مورد نباز برای رسد و بارساری بافنها و همجنین منابم ابرری است , وتا ۵06 ‎Pre eas here eer re‏ وینامین ۲967 - مورد نیاز براي رهاسازي انرژي از کربوهیدرات و پر ویتامین 68 7 ( در فرآورده هاي شير كامل وجود دارد ) “براي رشد و نمو و بي چشم مورد نیاز است . ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 10:
گروه غذابي گوشتتها و جابگزین ها ‎(Ded Fish oad ulecdives )‏ ? عد رس مرچ 7 2 ۳ داق ‎ee)‏ دور ‎CANOES‏ و رز پروتئین سبزیجات ) ‎Cees‏ -( لوبياي بعش بلبلی - عدتش و تخود را ثر بر ميٍ تيرد و تست ‎pne er enor‏ ۱۳ نمايد-ولئ فاقد روئ و کر ‏۴ سوسیس و کالباس این گروه از چرب بالايي برخوردار هستند . ‏0 و توجه می شود که هفته اي حداقل2 بار از ماهي روغندار استفاده شود ‎GS rei) Oe) ee seeeD)‏ ‎= ‎ ‎

صفحه 11:
ا و لس مغذی که این گروه براي بدن فراهم مي سازد تئین.(:۳۲۱) ) مورد نیاز براي رشد و نمو و بازسازي و ترمیم و نگهداري بافتها و همچنین مابع انرژی زر ‎ol‏ (۲1۳) بخصوص در گوشتهاي قرمز»- مورد نیازبراي سلامت گلبولهاي قرمز خون مي باشد ‎ ‎Eazy‏ حای گروه ( () ۸۵۸( ) () < مخصوصا 0016) براي گلبولهای قرمز خون و عملکره بافت عصبي مورد نیاز است.. ‎te‏ یمسر ترس در برامه سا ملاس ارص سرا سرد تیار ارس 6 رل را زر راز ۱ ‎osc Ocho‏ و او در 1 ار را بافعها و ‎De nts ele‏ ‏امكا..3 ( جك:ده بره *]). 2 - وعدت ).:. در روغن: ماهئ. موجود. است.و. بر ضد. بيماريهاى ا ا 3 ۳

صفحه 12:
(CR a ea ee nec 0 ‏این گروه شامل مارگارین 7 کره - دیگر روغتها - روغن آشپزي 7 روغن سالاد و‎ 1 ony eee ed oO eee ay pera ere tae coe ee seeder ka) ‏اعت انو[ ع سسا لت‎ I a ER eR eS PP ۲ ‏و‎ (Ca) mm eee غذاهاي ابن كروة شافل توشابه هاي غير الكل ین کننده ‎Teas ies el‏ ‎ee es‏ ا ا ا م کمتر مورد استفاده قرار دهند . مضرف بي رویه لین گروه بوسیدگی دنداني را افزامش می دهد. مصرف روغنهاي اشباع شده را محدود نمائيد ! ا سار رت اسب راد و( زک ار 2 ۳ ۳ ‎saree)‏ 2 ان( ۱ ترس را در در رس ار ا ‎ee EN CCcr‏ و( ERS rem ues erence) Co eecss, ۲

صفحه 13:
نمك (900)) : ا ‎as Surge eS‏ نز لت لت با سر ارس تركية هن ترد كه نلك را ۰ Ui eee ‏وار بر كارن‎ F/I 00

صفحه 14:
‎isa‏ ار لت ۶ آب و ‎A eee Ie esas ae‏ ‎ere‏ 2

صفحه 15:
سا معبررن غذاهای چررب؛ شور: شیبرین و گوشتی را بشدت کاهش دهیدء ی ‎tlic 9 ase‏ كني ‎AS gale‏ ی کیلوگرم میوء و سبزي در ‎CNN IES‏ 1 3 شود که مواد سمرطان! و زیان آور برراحتی از بدن دفع شود و 16 67 ‏ی و‎ MOET D اذ افزايش وذن نود جلوگیر‌ی کنید. ببرای کاهش وژن آنچه مهم ثر از خوردن است فعالیت بدنی و ورزش مناسب و مداو است- ۱۳ cee UO Ler Lc PEON mL ee Sees abel re eye Poe Let Seer) met eee ees ۱ 1 1111000 od حیوانی را به حداقل برسانید و آذرا با کرم گیاهی جایگنرین کنی ۱ on pe oCH Pomme en ce ‏ا‎ Ce Foire Pei) ‏مصرف کنید.‎ ترشيجات و خيار شور مصرف نكنيد و به جاى آن سالاد مصرف كنيد روزانه مصرف دو ليوان شيم كم جمربى و لبنيات (ماست ) براى جل وكيرى از يوكى استخوان و حنظ سلامتى بخصوص براى افزراد عنسن ضر ودئ استتاة ه رو نآب كافى بتوشيد تابه بيمارى سنك كليه ميتلا نشو يد

صفحه 16:
تخد به ‎eb Q‏ حافظه ‎Revere Pe PRT Pech ie CPP UNS prton Fee er eer eter ao ley‏ ‎eed roe Ere‏ وا ا ‎BS SUN a er a Cs‏ 707000000 مقز نقش موثري را ‎RA‏ ‏0 و و 0 حاوي پروتنین » ید » آهن و روي باشد برایشان الزامي است. مشاهده کرده ایمدانش آموزاني که با کمبود ید مواجه هستند بهره هوشي آنها به مراب پاین تر از داش آموزاني است که چنین مشكلي ندارند . 19-5 1 1 1 1 110171( لشخيض رتك ها لوقه ‎ERR LA TOR‏ در عين خال بزخوري مائع يادكيزي مي شود و در جنين شرايطي انسان تا © ساعت أمادكي لازم بزاي يادكيزي زا ندازة: 00 0 00 ROS Ar ese oes BSD ESSE ALESSI SESE ES EI DUT STS 532 0 0005 ‏رن 00 کر شیب یی‎ 1 ‏و و‎ ar pecs scat gaz 2 satrap alia oe a em aes ccf Fe) ۱ COE Se ‏صبحاته را نان ويا يكي از غلات تشكيل مي دهد و ان أنجابي كه ميزان قند خون با حافظه كوتاء مدت رابطه دارد با كاهش قند خون ميزان‎ 1511011000101 ‏ت حافهکرتاه مخت کم مي شود. خوردن قندطبيمي منند آب مبوه م حسل و با مرا توصیه‎ م نیز ضروري است ضمن آنکه نوشیدن چاي به. بت

صفحه 17:

صفحه 18:
ب ‎e rie.‏ 10 ‎de‏ ۱ به نظ سخت "می رسد اما می‌توان به سادگی ظرفی حاوی میوه و آجیل را روی میس کار فرار داد و از آسن به عنوان میان ا 0 معدنی مورد نیاز بدن در طول روز تأمیسن 5

صفحه 19:
همچنین نباید آیسرد کن محل کار را از یاد برد و باید ساعتی یک بار بررای نوشیدن آنبه به ن سم زد تا هم آب مورد نیاز بدن تأمین شده و هم در بین نشستن مداوم روی صندلی؛ وققه ای ایجاد شود. پن‌شکان می گویند ادا ‎poe‏ ای و قهوء زیاده روی می کنند اما با نی های کافئین دار را تاجاى آیمیوه های طبیعی جایزین کرد. همچنین مصرف غذا های خانگی در محل کار بر همه چین ‎ap On Lewe er en en D)‏ ۱ ‎ns‏ ۱

صفحه 20:

صفحه 21:
كمخونى ناشى از فقس آهن 1 ‏ل ا‎ am ‏توسعه و مهم‌درین علت کم‌خونی تغذیهای در کودکان و زنان در‎ ‏ستین باروری است که با ایجاد گلبوزهای قرسز کوچک و کاهش‎ ‏مینزان هموگلوبین مشخص می‌شود که این بیماری سب اتلاف منایع‎ ۱ aE ere pera ree) ‏مرگ و میم ابتلا به بیماری در مادران و کودکان و بالاضره کاهش‎ ‏سرا مر رس مر‎

صفحه 22:
دلایل فقر آهن | rie ee i an eT ere ver Tom ah ۳ ۱-دریافت ناکافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفاده که در تن آهن کمی وجود دارد» مائتد بعضى از رد يمهاى كياه خوارى. ۳ -جذب ناکافی آهن در اش اسهال, کاهش ترشح اسید معدهء مشکللات گوارشی یا تداخلات دارويى و داروهايى مثل كلستيرامين» سايمتيدين» بانكراتين» رانیتیدیز و تتراسایکلین ) ۳ - افزایش نیاز به آهن ببرای افرایش حجم خون در دوران نوزادی» نوجوانی؛ بارداری و شیرردهی. 6 خون‌ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه و یا در اشم جراحات یا ناشی از همورویید (بواسيس ) يا بيماروهاى بدخيم و انكلها. كمبود هن د _مرردان بز ركسال معمولا در اش ۲-۷ ee)

صفحه 23:
عوامل افنرایش دهنده جذب آهن | ریواسء انبه گلابی؛ طالبیء گل کلم» سبزىهاء دب برتقاله ليمو شيررينء لیمو ‎LL a Lil Loh Sd‏ ا ار رز 9 بدن باشند. ۱ ‏و‎ Een a 5 ‏كك‎ ‎bmn yea tl eee Cee ToD rea‏ ار مىوشود.

صفحه 24:
توصيدهاى كلى زيى رابه كار ببنديد: 0 ‎a ances‏ ا ا ا ا ‎IES‏ طلز سير ليمع قر ‎Sa eer res 7 ‏4- ممرهيرن از مصبرف جاى يا قهوه همررام يا بلافاصله بعد از غذا. ‎۱ ‎ ‏”- تصحيح عادات غذايى غلط (مثل مصرف مواد غيس خوراكى مانند خاكء يخ ) كه خود از علايم كم نونى فق آهن ‎pars‏ ‎ ‎Pen en vr ‏و اوور‎ Om 3 ۱ ‏۱ شست و شو و فد عنونی کردن سبری‌هایی که استفاده می‌کنید. رت ‎۱ at ‏ا ل‎ BSE REA Ie ‏ا اام‎ ‎ ‎

صفحه 25:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان