پزشکی و سلامتتغذیه

اصول تغذیه و تغذیه درمانی

صفحه 1:
1

صفحه 2:
اصول تغذیه و تغذیه درمانی (دانشجویان رشته دندانپزشکی)

صفحه 3:

صفحه 4:
تاریخچه تغذیه: ۴ عصر طبیعی: لیند و اسکوربوت * عصر تجزیه شیمیایی: لاووازیه و تجزیه مواد غذایی * عصر بیولوژی: ویتامینها * عصر سلولی - مولکولی: تداخل با ژنتیک

صفحه 5:
اهمیت تغذیه خوب: - برآورد اداره کشاورزی آمریکا ‎OGOO))‏ ‏- بری بری در فیلیپین - گواتر ساده در میشیگان آمریکا - فلوئور در پوسیدگی دندان بدن چگونه غذا را بکار میبرید: - اثرات روانی و اجتماعی غذا - انتخاب غذای حاوی مواد مغذی ضروری ذخیره مواد غذایی و سرعت تخليه:

صفحه 6:
جدول شماره ۱ - میزان ذخیره" مواد مغذى در بدن as ماده بغذی لازم جهت تخلیه ذخیسره اسیدهای امینه چند سامت کربدیدرات ۳ ساعت مدیم ۳-۲ روز آب ‎t‏ روز چزیی: ۲۰-۰ روز تيامين ‎(By verbs)‏ اسیدااسکوربیک "( ویتامین > ) ۶۰-۰ روز ‎deals‏ ۶۰-۸۰ روز رببوفلاوين (ویتامین و2 ) ۸۰ - ۶۰ روز ویتاسن و ۶۵- ‎٩۰‏ روز آهن 5 ۵ .روز عرد ۰ روط د ۰ روط كلسيم

صفحه 7:
تعاريف: ‎(Povd) ie‏ : هر آنچه که بدن را تغذیه کند» غذا با ماده غذایی نامند. رژیم ‎(Diet) ot‏ 2 انواع و مقادیری از مواد غذایی و آشامیدنی که روزانه مصرف ميشود. انواع رژیم: - رژیم معمولی: رژیم معمولی که توسط گروههای مختلف سنی مصرف ميشود. - رژیم درمانی: رژیم درمانی یا تغییر یافته که برای درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.

صفحه 8:
رژیمهای گروههای اختصاصی =" Recommendations made for various age and gender groups as follows: a Men a Women 9 Pregnant and lactating women 2 Children 4 teens ‏5ه‎ elderly ah

صفحه 9:
ادامه تعاریف: مواد مغذی (صحبش() : در مواد غذایی بیش از 600 نوع ماده شیمیایی وجود دارند که مورد نیاز بدن می باشند. درشت مغذی ها و ریز مغذی ها ‎(Outrtion) 4885‏ فرایند استفاده بدن از مواد غذایی است و شامل خوردن مقادیر و انواع مناسبی از مواد غذایی برای تامین نیاز بدن» هضم مواد غذایی بطوریکه بدن بتواند ازمواد مغذی آنها استفاده نماید.

صفحه 10:
انواع مواد مغذى 7 - ارگانیک 4 ‎RC‏ ‎bowts)‏ 0-1 0-0 سم بو کربوهیدرات com ‏بروتئينها‎ ويتامين ها ‎ba‏ 0 i sf 1 HHHHH 0 H ‏سب‎ ‎Fatty acids ۲ s-iat or ata or ata -- -- a’ qr ma 529 1 sodium and Chlorine ions

صفحه 11:
ادامه تعاریف: سلامت( را : رفاه کامل جسمیء روانی و اجتماعی و نه فقط بیمار نبودن, سوء تغذیه (مسوسبه() : اختلال سلامت در نتیجه کمبود» زیادی و یا عدم تعادل دریافت و یا استفاده بدن از مواد مغذی میباشد. ‎bow On‏ روت أنواع سوء تغذيه : یی 516 - کم خواری تشه یر - بیش خواری ‎ae ois Overcuirtion‏ sis | aE

صفحه 12:
‎(Ountiod & Diseuses) leben 5 4885‏ 1 پوسیدگی دندان تصلب شرایین بیماری قلبی پر فشاری خون سرطان دیابت ‎ ‎

صفحه 13:
۱ GOALS FOR THE USA putting is Population feaith Approach Disease Related ™ Reduce coronary heart disease ~~ = Reduce cancer deaths; " Decrease incidence of diabetes; = Reduce prevalence of Osteoporosis; and = Reduce dental caries.

صفحه 14:
استانداردهای دریافت مواد مغذی: میزان توصیه شده غذایی (۲0۰) ,نما ‎Detay‏ لدجو مم22 راهنمای غذایی برای آمریکاییها ‎Owertrs))‏ ۳ عصاطیه توت

صفحه 15:

صفحه 16:

صفحه 17:
Food Pyramid Fats, olls & sweets, Meat, poultry, dry beans, nuls, fish & 099 group 23 servings Fruit group 2-4 servings Bread, cereal, rice & pasta group 6-11 servings

صفحه 18:
Food Guide Pyramid A Guide to Daily Food Choices Fats, Os. & Swoets| Seely @ Farinanuraty ccourng §— Sugars ‏تاه‎ oe ‘That gto show a oan tied pan eos Group 2-9 SERVINGS Frat Group 2-4 SERVINGS Bread, Cereal, le, & Pasta Figure 68, The Food Pyramid sa visual guide to healthier ling, (Courtesy of The US Departinant of ‏نهر‎

صفحه 19:
ty al at te ‏سس‎ 7 TEs ‏یی‎ ولق ...صو وسمرورد يحي ترطخ د ‎dani Bos ee ۵‏ )8 سمل چدسمم مرت برش اه مج وهای نش ندنل کچ ی تا مد رمک ود زر ‎nah‏ ات ۱ “بحت رج يا ماكارونيا مخت ی دار رك سيره ۲۴ یمق ار نع مان .با سای ها رداک سای زد چار سای دزی رک سره .فان سای پگ هم لا با مود وا دارفا ‎tad‏ آبسزیز ابو زو سب ~~ ربا باه ۴سا اجر ب 9ك پیز دم PEN Gate abate ands كسونت اسجهترة: حبريات گنت چا ۳ اندازه های هرسهم: كم تاه نموت لو رو یاک گر مقداری از هر ماده غذایی که مردم معمولا .- ‎mean‏ مصرف مینمایند. نت

صفحه 20:
Dietary Reference Intakes (DRI timated Average Requirements for Groops Food and Nusiton Boul sie of Medicine Naa! Acalemies | ven VIC VIM Than fis Nain, Vil Fo Vs Comer ie oem eum foes tm Ze Gee {9 Gr” Ser tno maar Imo” feels Seer tn ‏لي تن‎ eth we wet ‏مين‎ In) ‏م م‎ ‘Soe: ia pee sas ea aqua FA vc pon free ey pen aes adi Sas ng end Dan, Ao RD = ] et aes age me ose nee wren oe Sri ton {8A gem ce ere 9H ea TRAE pri Ain pe pn ‘stn ge nine RR ee eof eel ag in a dt 2 in tne RRA Rp ‏د مل‎ ‘ita gn ta srt ese th we om has a وه ور و مش موی و۵ هه مه وی ‘Ben hoary Aes aaa a ES ‏مس لس‎ a Bayi so Won Pan hs Bos Cy Sr he ‘fa a Soe omen i ar ses Ca a Fas tse Pa eh ape ion aes pec ec ety oS Ap

صفحه 21:
جدول 1. مرجع موادمغذى براى برجسيكذاري موادغذايى درياقت روزائه مرجع ‎MDE)‏ ‏ده مغذى مقدار ماده مقذى ‎ale‏ ‎Bay‏ گر وبتامين © وگ این ۵ ‎Fide‏ وتان ۸ ‎8٠‏ واحد بين المللى. دیرلاین ‎Say‏ وین ‎"٠٠‏ واحد بين اللي پل انوكم ا واه +" واحد ين اللي 9 ۰یکررگرم ‎re‏ یگیم پتوتیک مد .۰ ۱۰ملیگرم ‎ot‏ 8 يلوك وین پا ‎ne eer‏ ۵ وگیم فرلات ‎Sefer‏ يد ۵۰ بکررگم امن بر «مكردكم ‎oe‏ اسوك مقادير مرجع روزائه (/080)* معد ‎erate‏ ‎٠١‏ كيلوكائرى ‎ASS ‏ميل كوم بدون در نظر‎ ٠٠ ‎een ‏گم ۵ گرم در هر ۱۰۰۰ کیلوکالری‎ a ‏کیلوکاری‎ ٠ Fo on ‏گرم 17 ميلىكوم دون در نظر كرتن العا‎ ۰ lie ‏ملك ۵ مبل كر بدون درنظر كرشن زژی»‎ 0١ fa ‏7 18 رای نکن بای ۴ مال تسب ات ‎aly gi‏ زا رس ۰۰۰ کر رز در رز ماه شده ات ‎ ‎

صفحه 22:
برچسب مواد غذایی ( :(بجاسا مسوسی(محتویات هر ماده غذایی و میزان هر یک از مواد مغذی از بیشترین تا کمترین اشاره میکند. Use “Nutrition Facts” (Look atthe Nutrition Facts) تن مت مد ‎serving size‏ ]2 pin the % Day Vile. The nunbers undemeat tll how much of eac nutrient sted iin one serving 3) about 100% of sch ttre each day i ‘hull health. you're fo a special dit, ike a ‏یو‎ or low-fat diet ae the % numbers to Pick low-sodium and ow fat foods : ‘The 3g (grams) of total fat leaving 87% more Ione serving of this food sodium allowed that day provides 5% of fat forthe ina normal dit. The "mg” ay, leaving 95% more fat number is mich larger allowed that day in 3 than the "g” number normal diet The 300mg because i takes mans. {millgrams) of sodium many milligrams to provide 13% for the day, equal I gram. ‘This information is ealled “Nutrition Facts,” You can find it onthe side or back ‘of most fod labels. تست سس تس 1 Seam 2805, |

صفحه 23:
جداول تركيبات مواد غذايىججاتك"1/ دطناودم 02 ‎Pood‏ فراهمى زيستى: مقدارى از ماده مغذى كه از روده جذب ميشود و در دسترس بدن قرار ميكيرد. قابليت دسترسى از فردى به فرد ديكر و در شرايط مختلف متفاوت است. دانسيته مواد مغذى: مقدار يك يا جند ماده مغذى نسبت به انرزى كه توسط يك ماده غذايى به بدن ميرسد. نام ماده غذاي, کالرو ‎(cou) pls‏ کیک میوه ای ساده ‎eso‏ 006 پنیر (46 گرم) 90 ‎aoe‏ ‏كلم بروكلى 60 109

صفحه 24:
اعمال و فرايند مواد غذايى: جدول ‎.]-١‏ مراحل فرايند متابوليكى موادغذايى و موادمغذى موجود در ‎UT‏ توضیح 00 ۱ وارد کردن موادغذایی به بدن (مثل خوردن, تغذيه با لوله) | موادغذابى به موادمفذى موجود در آنها ال مواد مغذى از لوله گوارش به گودش خون حرکت موادمغذی از طریق سیستم للف و گردش خون به سلولها تا مورد استفاده فرارگیرند و حرکت مواد زايد محلهاى دقع استفاده و عمل موادمقذى در سلولها | ذخيره موادمغذى براى استفاددهاى يعدى حذف مواد زايد و موادمغذى مازاد بر نياز

صفحه 25:
جدول ۴.۲ فعالیت بعضی از آنزيمها در طى عمل هضم سویسترا محل فعاليت_ آنزيم دما ره پنکراس ببتونهاء بلى ببتيدها سوكروز موز a محصول عمل هضم دكسترين» مالتوز بروتثوزهاء بيتونهاء بلى يبتيدها كلسيم كازئينات اسیدهای چرب: گلیسرول بروتثوزهاء بيتونها؛ هلى يبتيدهاء بعضی اسیدهای آمینه مونوگلسیرید و دیگلمیرید: اسیدهای چسرب» گلیسرول jae اسیدهای آمينه ‎SIE‏ فروکتوز گلوکز (۲ ملکول) كلركز كالاكتوز

صفحه 26:
‎FM Uys‏ برخی از هورمونهای کنترل‌کننده عمل هضمٍ ‎ ‎ ‎ ‏هورمون. محل ترشح. محرک ترشح گاسترین پیلور؛ دئودنوم الحريكث جزيان شير معد سكرتين دئودنوم پانکراس شیره رقیق حاوی آنزيم ضعيف به دئودنوم ترشح می‌کند دلودنوم؛ ژژونوم چربی‌ها كيسه صفرا را منتبض می‌کند؛ صفرا به داخل دئودلوم جريان مىيابد. ‎pS ley‏ بانكراس شيره غليظ بر از آنزيم به دلودنوم نرشح اسیدی می‌کند. ‏کسوس شیرهرودهای تومدغدد زوده تفع مي شود ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 27:
جدول ۴-۵. نمونة مکانیسم‌های جذپ مواد مغذی از درون روده به پرزها. اسمز اتنشار ساده غير فعال النشار تسهيل شده غيرفعال انتقال فعال پینوسیتوز -- فرایندهای غیرفعال (از غلظت زیاد به کم؛ به انرژی نیاز نمی‌باشد) ملکولهای آب به آسانی از کانال‌های پروتینی* غشاء سلول از غ می‌کنند. مواد مغذی به آسانی از کانال‌های پروتلینی دیواره سلول؛ از غلظت بیشتر به غلظت کمتر می‌گذرند. اه؛ ويتامين © ويتامينهاى كروه ب؛ ویتامینهای محلول در اد به لظت كسمتر عبور مثال: اسيد هاى جرب داراى زنجيره كوا ‎er‏ ‏مواد مغذی با پیوستن به یک "حامل " (بروتلین)» از غلظت ييشتر به خلظت كمتر عبور م ىكنند. مفال: «انتقال» فروكتوز بوسيلة ملكول بروتئين فرايند هاى فعال (از غلظت کمتر به غلظت بیشتره به انرژی احتیاج دارد) ث حامل از دیواره عبور مىكنند و از غلظت كمتر به غلظت ييشتر وبسجم مىشوند. به نرژی ‎(ATP)‏ نیاز است. بیشتر مواد مغذی از این طریق جذب می‌شوند. مال: گلوکزه كالاكتوز» اسسيدهاى آمينه يا دى يبتيدهاء تریپتدها؛ کلسیم؛ کلر؛ ید؛ آهن» منيزیم) بتاسيم؛ ساديم. مواد مفذى در غشاء فرو مى روئد. به ندرت اتفاق مىافتد. مثال: بروتثينهاى هضمنشده مواد مقذی با اتصال به

صفحه 28:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان