صفحه 1:
اصول تبيه وبرنامه ريزى أثوا
لسر
صفحه 2:
صفحه 3:
ال يرس 21ل +
Se eee
داده می شود
۳ روتین بیمار Lo 0 متداول alin
عبارتند از رگولار»رزیم مایع و رژ
صفحه 4:
صفحه 5:
رزیم غذابى ر
راهنماى برنامه ريزى :
oo 9
گرومهای اصلی غذایی ( نان و
امم .
روزانه تشکیل شده باشد.
ف#موارد تجویز : برای سهولت در تغذیه بیماران در
eee te Se eS ee Ll و
صفحه 6:
بعضى ازمهمترين علل تغيير در
lie ركولار؟
لزوم تغییر در قوام و غلظت غذاهای مصرفی ما
نرم ( آسیبهای فک .دهانی و.) ۱۱۳۱۰
3
ات ۱
از رژیم غذایی پرکالری یا کم کا
ا ا ا ا ا ا Rea ۱
ee ا ا لت ل ۱
( هييرتانسيون )
ا ل ا ل ا ا ل اا
١ 0
en ear eta ees ی
pee oe ees one eie Li ed
صفحه 7:
ce aa oy Le
نمونه ای از رزیم غذابی رکول۱
ل ل
Pe Perce ل بر ا
گوشتهای پخته ۰ 30 گرم پنیر » یک فنجان
كروه سبزيجات : 100-200 كرم سبزيح
٠) سه استكان سالاة فخلا
Rtas errr 1111 ري 1 سا سل
© باشد )
Re lucite Sarasa ال اح برت
شامل یک فنجان 5 5
برای افزایش انرژی دریافتی » می توان از کره » انواع بیسکویتها پا روغن زبتون با
sy) ا ا ل ل
صفحه 8:
صفحه 9:
صفحه 10:
: دارای بافت نرم
: راحت برای جویدن
اس تیا
000
ا زیاد
صفحه 11:
لا ار بت
تا
MU Le) ل ۱
”تهيه غذاى آسان براى جويدن و راحت براى هضم
Beeler CP nee ne rer lis
YES) ee ce Be ee Be MC Merl ace ie
صفحه 12:
۱۳ re Leta)
درصورت لحاظ كردن موارد
ل ال ا رت
وال ا ل ين es Ghai
' برنامه ريزى براساس كنجاندن غذاهاى قابل تحمل
J Se eal amie
را لحاط رین ی ا يار لتر ا ا
pon 0000
صفحه 13:
Gar کر(
eS ete oe oa Rt eed و
ek eel be aie DD ae RCSL ad 7
۱ hes reno Rey oie
اریهای دهان ودندان ( نداشتن دندان ) . شکستگی فک و:
ee ee ena
" بیماران بسیار ضعیف و ناتوان ( سالمندان)
' برخى از اختلالات خفيف دستكاه كوارش
" برخی شرایط که بیمار حالت تهوع با سوء هاضمه دارد
صفحه 14:
مواد خر ات سر
ا (ear
ا ل ا ا ی
جربيها به صورت خامه . كره , ماركارين ٠ انواع سس سالاد ٠ روغتهاى نباتى مايع'
nee en eee Soe ا ا 2
شربت ء آب نبات و عسل
۱
چای. نمک . شکر , قند
صفحه 15:
ود در سار
نانهای خشك وبرشته ؛ سبوس دار
انواع كوشت سفت و سرخ كرده
انواع سوپهای پرادویه
ese تفر
'ميوه هاى خام همراه با بوست ١ 21402 كنك
۱
eS Te eee
صفحه 16:
صفحه 17:
رژیم غذابی پور: (۴0 ۲ (۱ظ
" تعریف : رژیم پوره شده » رژیم بلندرشده می باشد
Ll SEO reen nes اه
alse Si
Ree دارای مشکل در جویدن با
ال 0 و
ا 0 0 8
Evora ا ا ا ۱
سس . برای افزایش ارزش مواد مغذی و طعم بخشی به پوره
ا ا ل ا ل
Cra ال تم
ا ا ا ا
Fa\ en) ا 0 (OST re pee
صفحه 18:
صفحه 19:
5) yee estaba
صفحه 20:
صفحه 21:
ES em در روده یافت مى
صفحه 22:
روده يافت مى شود ( من
eae
صفحه 23:
صفحه 24:
' انواع : سلولزء همى با
ا ا ۱
خانواده كلم » سبزيجات بركى
کاربرد بالینی: پیشگیری از 60۳511085110۳
©
صفحه 25:
TS een ead LS Ree re
آن » دانه های خشک شده » حبوبات
OS Oe Ere Ese
۱ Oe ener One od
۲ ۶ ۱ هاییرتیدمیا ( خصوصا اطا ی کلست
صفحه 26:
صفحه 27:
موارد آ<
در در ۲
مك ۲
احتمال تداخل باج
صفحه 28:
صفحه 29:
صفحه 30:
مشخصات رزدم غذابى
تعریف : رژیمی است که حاوی حداقل مقدا
الي 0
و دانه غلات كامل و حبوبات
كاربرد بالينى : باريك شدن رر
ل ات ها
دستكاه كوارش يا وجود زخم يا التهاب در آن ( هه
برخى موارد ||لاا يا 1815©
ا Er tp conn ا لا 01 ۳
ULE CRED ا ار
لل اير ا رس عي سان
اسث به مكما ويثامن٠. )ء فولات. شان ويثام 01
صفحه 31:
جكونكى برنامه'
Sse coral ل لا
۳ گروه نان و غلات : انواع نان سفید » برنج ۰ ماکا
"گروه کوشتها: انواعگوشت به صورت آ]
رك
۳ گروه سبزیها : اکثر سبزیها
سبزى ( ضاف 00195
لد او بي ل صل اوم
يوست ء تخم يا هسته » موز رسيده . فال مركبات »
100 0 ا Sot
صفحه 32:
۳ نز
#ستفاده از گروههای غذایی به
و
مایع . خامه
EC Cae eel ora
7 بدون كاز)ء نمك . فلفل و خردل ( بر
صفحه 33:
مواد عدابی
" سبوس غلات . نانهای دارای کنجد یا
" گوشتهای سرخ شده . سوسیس . کالباه
nD ers
Beis ce cle once
مغزهاى آجيلى
bye |
صفحه 34:
موارد احتباه
ا BC Cr we
Ae ee are 0
شیر ء استفاده از ادویه ها ء چربی در مه
Nae 0 است » از
میوه ها . فقط آب صاف شده آنها ( به استثنای آب آلو)
اكر كاهش باقيمانده غذا نيز مد نظر مى باشد ؛ بايد علاوة ابر
محدودیت مقدار میوه ها . سبزیها و غلات کامل ۰ مصرف شیر و چربیها
نيز كه داراى باقيمانده زياد مى باشند . محدود كردد.
صفحه 35:
موارد ۴۳
اا ل را لل ا
محدوديتهاى شديد غذايى كه دارد
-constipation;,,, ی اد
رحم و دیابت ملیتوس تایپ 2 مرتبط باشد.
صفحه 36:
صفحه 37:
رزیم عذابی بر
تعریف : رژیمی است که حدود 20 تا 35 گرم
در روز پا تقریبا 10 تا 13 گرم فیبر به ازای ه
ا لس كنك
" منابع غذایی : غلات کامل و نا
oes) ل ل
|S) زر ال ااا
کفایت تغذیه ای : اگر با توجه به شرایط بالینی بیمار برنامه
می تواند نیازهای غذایی وی را بر اساس ۲۵۸۵ و ا تامین
صفحه 38:
0 ل ا ere
7 احتمال اتلاف
م
۶ مواد غذایی پرفیبر باید به تدریج وارد رژیم
'0 شوند تا تحمل كوار تق نشت به أن ادر
در بیماری دیورتیکول در موارد التهاب ررم
ae 5 ۱۱ و خقا ۲۳ پس از رفع الاك بای
و فشار داخل کولون » رژیم پر فیبر توصیه می شود.
صفحه 39:
eo a
۳ pre Conta ey ee)
ree
صفحه 40:
صفحه 41:
صفحه 42:
صفحه 43:
رژیم غذای با پروتلین نرمال
OTEIN DIET)
as ee
2 Ee ae noe
BCS ese ce caren RO
۱ ( رشد ) .بدن به مقدار بيشترى
ازاى هر كيلوكرم وزن بدن ) نيازمند است
صفحه 44:
رژنم غذابی با يروتئين تغبيريافته (
۱
SE da eae eee al
ا ect Seem icy
لامعأل واعغمعم وت
Low protein diet#
Minimal protein diet#
High protein diet#
Very high protein diet#
صفحه 45:
منالهابی از کاربردبالیی انوا ء رز ۱
محتواى يروتنين :
00 See
دادن يروتئين بدن ( سوختكى هاى :
پروتئین ( گرسنگی
طولانى مدت وكواشيوركور)
ا ا ا ل Pete Mee
های زائد پروتئینی ( کومای کبدی . گلومرولونفربت
Copere ears sar cen] heen Reem rea ا ا
صفحه 46:
الإقارره ۱
ا روا کر 3
يا حدود ۴۵ تا ۱۰۰ گرم در روز .
ل ا ل ا الا وين oe
Oo he
صفحه 47:
صفحه 48:
LOW) Gatien pS slic prj,
(PRO TEIN DIET
CE ert St ie ann eae
یا حداقل ۴۰ گرم در روز
Des Te ل ese
ee mae on hry ee bie
ی
۲ رس ean ad oe
٠ جربيها . نوشيدنيها قابل تامين است
صفحه 49:
AL PROTEIN DIET:
" تعریف : 0.2 تا 0.3 گرم پروتنس Oy
پا تقریبا 20 تا 30 گرم در روز
کاربردبالینی :نارسایی کلیه ۰ کلومرولو
eae
ا 00 0
و ۱
ل es ا eed دا
ee ier Sel cairn RCO as aieel
شوند.
صفحه 50:
در کمبودهای پروتئینی . میزان +
یافته و خصوصا آلبومین پلاسما
میگیرد.
بنابراین جهت ارزیابی وضعیت تغذیه بیمار از
فقر پروتئینی . سنجش مقدار آلبومین پلاسما . و
> است
ee ۱ soe
eee ree Se dN rere ee)
گرم پروتئین سرم کاهش می یابد.
صفحه 51:
PROTEIN DIET:
7 Cass Nera oe
هر کیلوگرم وزن بدن بزرگسالان
1
ss, OES و ای اه
دراز »هياتيت و...
صفحه 52:
۵ ۲۱ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم
بزرگسالان
کاربره بالینی : شکستگیهای م۱
شدید . عفونتهای شدید ۰ سلیاک
۱
و
(گنجاندن تخم مرغ » شیر » پنیر . گوشت ۰ ماهی . ماکیاز
غذايى )
CONTI ا ا ا ا 00
سه میان وعده ( بسیار مهی)
صفحه 53:
oo
برنامه غذايى بيماران كبدى)
صفحه 54:
صفحه 55:
صفحه 56:
sis لت
رژیم غذایی پرکالری ( 0161 6210716 ۱
صفحه 57:
HOW GALORIE DIET:
=
تعريف : رزيمى است كه براى كاهش وزن
0 كالرى در روز نسبت به دريافت مع
ا STE ee
el Some UD meer) 5
Bre ee rs eee he
SSW Re Se ESCORT Rew pepe
ا ا ا ل ا
كاهش وزن هفتكى برابر 2 تا 1 يوند در هفته باشد.
#ميزان كاهش وزن بيش از 2 يوند در هفته توصيه نمى شود.
صفحه 58:
ارا هتماق 0
محنوای کالری دریاذ
ل
آادر موارد تنظیم کالری دریافتی
ویتامینها ضروری به نظر می رسد.
ااجهت ارزش سیر کنندگی برنامه غذایی . دریافت آزادانه
ضرورى است ( مكر اينكه ملاحظات بالينى مد نظر باث
Sal ا ا ل ا ا
وا
#غذاهاى قابل يرهيز عبار تند از : مواد غذابى با دانسيته كالرى ۱
حجم کم ( انواع سسها . دانه های آجیلی . شیربنی ها . خشکبار ۰
دسرهاى يركالرى )
ل ا لك
صفحه 59:
رزیم غذابی برکالری (ای)
CALORIE DIET) |
" تعریف : رژیمی است با دریافت کالری
ا ل م
ا ا 0
لاشناخت علت اصلى نياز بدن به ايش كالرى دريافتى
به درمان يزشكى حالات بالينى كه نياز به انرزى را افزاد
0
ار
توجه به ارزبابی تغذیه ای فرد و تاربخچه پزشکی )
cha 0
بروتئين بدن هم مانند جربى ترميم كردد.
صفحه 60:
رزیم غذایی برکالری
CALORIE DIET)
ا Peikeare
ا ا واملاج Nanci ED) So
ن است ضرورى باشد.
ا ل ee 0
استفاده شود و سيس تدريجا
e IR} 0 سسا ل د رو
ee Loe) ne ents Snel Reo eal ا ار
غذایی انتخاب کرد
ECS cere Bess RM aCe eC oh eee
CS BC eS Ie ed ame Cre te
PERS Per rer ne IRC PC ا Pee
a پرای غذای اصلی می شود ۰ دا 7
USN ER rey Cane NPS Cane Oro a rumen eer] Caste Cine RS
کالری باشد . مناسبترین مقدار قابل توصیه آست
صفحه 61:
رژیم غذابی برکالری "۱
CALORIE DIET)
ا Pear
ل 0 ا
تغییرات ۳ . nN) ل is aa
برسد ( بسيار مهم )
#جهت تامین انرژی غذایی بیمار . باید مواد غذایی مه
كروههاى غذايى انتخاب كرد.
صفحه 62:
( 2 ABP)
CALORIE DIET)
راهنمای تنظیم برنامه غذابی:
TO RA aCe ل ween iad
از اشتهای بیمار برای خوردن حجم در
وعده نکاهد ( بسیار میهم )
۷ در بعضی از افراد . تغذیه درفواصل بین دو غذای اء
م00
دراینگونه افراد اگر مقدار غذایی که در فاصله بین دو *
خورده می شود . حاوی ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری باشد مناس
قابل توصيه است .
صفحه 63:
صفحه 64: