پزشکی و سلامتتغذیه

اصول تهیه و برنامه ریزی انواع رژیمهای غذایی بیمارستانی

صفحه 1:
اصول تبيه وبرنامه ريزى أثوا لسر

صفحه 2:

صفحه 3:
ال يرس 21ل + Se eee ‏داده می شود‎ ۳ ‏روتین بیمار‎ Lo 0 ‏متداول‎ alin ‏عبارتند از رگولار»رزیم مایع و رژ‎

صفحه 4:

صفحه 5:
رزیم غذابى ر راهنماى برنامه ريزى : ‎oo 9‏ گرومهای اصلی غذایی ( نان و امم . روزانه تشکیل شده باشد. ف#موارد تجویز : برای سهولت در تغذیه بیماران در ‎eee te Se eS ee Ll‏ و

صفحه 6:
بعضى ازمهمترين علل تغيير در ‎lie‏ ركولار؟ لزوم تغییر در قوام و غلظت غذاهای مصرفی ما نرم ( آسیبهای فک .دهانی و.) ۱۱۳۱۰ 3 ات ۱ از رژیم غذایی پرکالری یا کم کا ا ا ا ا ا ا ‎Rea‏ ۱ ‎ee‏ ا ا لت ل ۱ ( هييرتانسيون ) ا ل ا ل ا ا ل اا ‎١ 0‏ ‎en ear eta ees‏ ی ‎pee oe ees one eie Li ed‏

صفحه 7:
ce aa oy Le ‏نمونه ای از رزیم غذابی رکول۱‎ ‏ل ل‎ ‎Pe Perce‏ ل بر ا گوشتهای پخته ۰ 30 گرم پنیر » یک فنجان كروه سبزيجات : 100-200 كرم سبزيح ‎٠)‏ سه استكان سالاة فخلا ‎Rtas errr‏ 1111 ري 1 سا سل © باشد ) ‎Re lucite Sarasa‏ ال اح برت شامل یک فنجان 5 5 برای افزایش انرژی دریافتی » می توان از کره » انواع بیسکویتها پا روغن زبتون با ‎sy)‏ ا ا ل ل

صفحه 8:

صفحه 9:

صفحه 10:
: دارای بافت نرم : راحت برای جویدن اس تیا 000 ا زیاد

صفحه 11:
لا ار بت تا ‎MU Le)‏ ل ۱ ”تهيه غذاى آسان براى جويدن و راحت براى هضم Beeler CP nee ne rer lis YES) ee ce Be ee Be MC Merl ace ie

صفحه 12:
۱۳ re Leta) ‏درصورت لحاظ كردن موارد‎ ل ال ا رت وال ا ل ين ‎es Ghai‏ ' برنامه ريزى براساس كنجاندن غذاهاى قابل تحمل ‎J Se eal amie‏ را لحاط رین ی ا يار لتر ا ا ‎pon‏ 0000

صفحه 13:
Gar ‏کر(‎ ‎eS ete oe oa Rt eed‏ و ‎ek eel be aie DD ae RCSL ad‏ 7 ‎۱ hes reno Rey oie ‎ ‏اریهای دهان ودندان ( نداشتن دندان ) . شکستگی فک و: ‎ee ee ena‏ ‏" بیماران بسیار ضعیف و ناتوان ( سالمندان) ' برخى از اختلالات خفيف دستكاه كوارش ‏" برخی شرایط که بیمار حالت تهوع با سوء هاضمه دارد

صفحه 14:
مواد خر ات سر ا ‎(ear‏ ا ل ا ا ی جربيها به صورت خامه . كره , ماركارين ‎٠‏ انواع سس سالاد ‎٠‏ روغتهاى نباتى مايع' ‎nee en eee Soe‏ ا ا 2 شربت ء آب نبات و عسل ۱ چای. نمک . شکر , قند

صفحه 15:
ود در سار نانهای خشك وبرشته ؛ سبوس دار انواع كوشت سفت و سرخ كرده انواع سوپهای پرادویه ‎ese‏ تفر 'ميوه هاى خام همراه با بوست ‎١‏ 21402 كنك ۱ eS Te eee

صفحه 16:

صفحه 17:
رژیم غذابی پور: (۴0 ۲ (۱ظ " تعریف : رژیم پوره شده » رژیم بلندرشده می باشد ‎Ll SEO reen nes‏ اه ‎alse Si‏ ‎Ree‏ دارای مشکل در جویدن با ال 0 و ا 0 0 8 ‎Evora‏ ا ا ا ۱ سس . برای افزایش ارزش مواد مغذی و طعم بخشی به پوره ا ا ل ا ل ‎Cra‏ ال تم ‏ا ا ا ا ‎Fa\ en)‏ ا 0 ‎(OST re pee‏

صفحه 18:

صفحه 19:
5) yee estaba

صفحه 20:

صفحه 21:
‎ES em‏ در روده یافت مى

صفحه 22:
روده يافت مى شود ( من ‎eae‏

صفحه 23:

صفحه 24:
' انواع : سلولزء همى با ا ا ۱ خانواده كلم » سبزيجات بركى کاربرد بالینی: پیشگیری از 60۳511085110۳ ©

صفحه 25:
TS een ead LS Ree re ‏آن » دانه های خشک شده » حبوبات‎ OS Oe Ere Ese ۱ Oe ener One od ۲ ۶ ۱ ‏هاییرتیدمیا ( خصوصا اطا ی کلست‎

صفحه 26:

صفحه 27:
موارد آ< در در ۲ مك ۲ احتمال تداخل باج

صفحه 28:

صفحه 29:

صفحه 30:
مشخصات رزدم غذابى تعریف : رژیمی است که حاوی حداقل مقدا الي 0 و دانه غلات كامل و حبوبات كاربرد بالينى : باريك شدن رر ل ات ها دستكاه كوارش يا وجود زخم يا التهاب در آن ( هه برخى موارد ||لاا يا 1815© ا ‎Er tp conn‏ ا لا 01 ۳ ‎ULE CRED‏ ا ار لل اير ا رس عي سان اسث به مكما ويثامن٠.‏ )ء فولات. شان ويثام 01

صفحه 31:
جكونكى برنامه' ‎Sse coral‏ ل لا ۳ گروه نان و غلات : انواع نان سفید » برنج ۰ ماکا "گروه کوشتها: انواعگوشت به صورت آ] رك ۳ گروه سبزیها : اکثر سبزیها سبزى ( ضاف 00195 لد او بي ل صل اوم يوست ء تخم يا هسته » موز رسيده . فال مركبات » 100 0 ‏ا‎ Sot

صفحه 32:
۳ نز #ستفاده از گروههای غذایی به و مایع . خامه EC Cae eel ora 7 ‏بدون كاز)ء نمك . فلفل و خردل ( بر‎

صفحه 33:
مواد عدابی " سبوس غلات . نانهای دارای کنجد یا " گوشتهای سرخ شده . سوسیس . کالباه ‎nD ers‏ ‎Beis ce cle once‏ مغزهاى آجيلى ‎bye‏ |

صفحه 34:
موارد احتباه ا ‎BC Cr we‏ ‎Ae ee are 0‏ شیر ء استفاده از ادویه ها ء چربی در مه ‎Nae‏ 0 است » از میوه ها . فقط آب صاف شده آنها ( به استثنای آب آلو) اكر كاهش باقيمانده غذا نيز مد نظر مى باشد ؛ بايد علاوة ابر محدودیت مقدار میوه ها . سبزیها و غلات کامل ۰ مصرف شیر و چربیها نيز كه داراى باقيمانده زياد مى باشند . محدود كردد.

صفحه 35:
موارد ۴۳ اا ل را لل ا محدوديتهاى شديد غذايى كه دارد ‎-constipation;,,,‏ ی اد رحم و دیابت ملیتوس تایپ 2 مرتبط باشد.

صفحه 36:

صفحه 37:
رزیم عذابی بر تعریف : رژیمی است که حدود 20 تا 35 گرم در روز پا تقریبا 10 تا 13 گرم فیبر به ازای ه ا لس كنك " منابع غذایی : غلات کامل و نا ‎oes)‏ ل ل ‎|S)‏ زر ال ااا کفایت تغذیه ای : اگر با توجه به شرایط بالینی بیمار برنامه می تواند نیازهای غذایی وی را بر اساس ۲۵۸۵ و ا تامین

صفحه 38:
0 ‏ل ا‎ ere 7 ‏احتمال اتلاف‎ ‏م‎ ‎۶ ‏مواد غذایی پرفیبر باید به تدریج وارد رژیم‎ '0 ‏شوند تا تحمل كوار تق نشت به أن ادر‎ ‏در بیماری دیورتیکول در موارد التهاب ررم‎ ae 5 ۱۱ ‏و خقا ۲۳ پس از رفع الاك بای‎ ‏و فشار داخل کولون » رژیم پر فیبر توصیه می شود.‎

صفحه 39:
eo a ۳ pre Conta ey ee) ree

صفحه 40:

صفحه 41:

صفحه 42:

صفحه 43:
رژیم غذای با پروتلین نرمال OTEIN DIET) as ee 2 Ee ae noe BCS ese ce caren RO ۱ ( ‏رشد ) .بدن به مقدار بيشترى‎ ‏ازاى هر كيلوكرم وزن بدن ) نيازمند است‎

صفحه 44:
رژنم غذابی با يروتئين تغبيريافته ( ۱ SE da eae eee al ‏ا‎ ect Seem icy ‏لامعأل واعغمعم وت‎ Low protein diet# Minimal protein diet# High protein diet# Very high protein diet#

صفحه 45:
منالهابی از کاربردبالیی انوا ء رز ۱ محتواى يروتنين : 00 See دادن يروتئين بدن ( سوختكى هاى : پروتئین ( گرسنگی طولانى مدت وكواشيوركور) ا ا ا ل ‎Pete Mee‏ های زائد پروتئینی ( کومای کبدی . گلومرولونفربت ‎Copere ears sar cen] heen Reem rea‏ ا ا

صفحه 46:
الإقارره ۱ ا روا کر 3 يا حدود ۴۵ تا ۱۰۰ گرم در روز . ل ا ل ا الا وين ‎oe‏ ‎Oo he‏

صفحه 47:

صفحه 48:
LOW) Gatien pS slic prj, (PRO TEIN DIET CE ert St ie ann eae ‏یا حداقل ۴۰ گرم در روز‎ Des Te ‏ل‎ ese ee mae on hry ee bie ‏ی‎ ‎۲ ‏رس‎ ean ad oe ‎٠‏ جربيها . نوشيدنيها قابل تامين است

صفحه 49:
AL PROTEIN DIET: " تعریف : 0.2 تا 0.3 گرم پروتنس ‎Oy‏ ‏پا تقریبا 20 تا 30 گرم در روز کاربردبالینی :نارسایی کلیه ۰ کلومرولو ‎eae‏ ا 00 0 و ۱ ل ‎es‏ ا ‎eed‏ دا ‎ee ier Sel cairn RCO as aieel‏ شوند.

صفحه 50:
در کمبودهای پروتئینی . میزان + یافته و خصوصا آلبومین پلاسما میگیرد. بنابراین جهت ارزیابی وضعیت تغذیه بیمار از فقر پروتئینی . سنجش مقدار آلبومین پلاسما . و > ‏است‎ ‎ee ۱ soe eee ree Se dN rere ee) ‏گرم پروتئین سرم کاهش می یابد.‎

صفحه 51:
PROTEIN DIET: 7 Cass Nera oe ‏هر کیلوگرم وزن بدن بزرگسالان‎ 1 ‎ss, OES‏ و ای اه دراز »هياتيت و...

صفحه 52:
۵ ۲۱ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم بزرگسالان کاربره بالینی : شکستگیهای م۱ شدید . عفونتهای شدید ۰ سلیاک ۱ و (گنجاندن تخم مرغ » شیر » پنیر . گوشت ۰ ماهی . ماکیاز غذايى ) ‎CONTI‏ ا ا ا ا 00 سه میان وعده ( بسیار مهی)

صفحه 53:
oo ‏برنامه غذايى بيماران كبدى)‎

صفحه 54:

صفحه 55:

صفحه 56:
‎sis‏ لت ‏رژیم غذایی پرکالری ( 0161 6210716 ۱

صفحه 57:
HOW GALORIE DIET: = تعريف : رزيمى است كه براى كاهش وزن 0 كالرى در روز نسبت به دريافت مع ا ‎STE ee‏ ‎el Some UD meer)‏ 5 ‎Bre ee rs eee he‏ ‎SSW Re Se ESCORT Rew pepe‏ ا ا ا ل ا كاهش وزن هفتكى برابر 2 تا 1 يوند در هفته باشد. #ميزان كاهش وزن بيش از 2 يوند در هفته توصيه نمى شود.

صفحه 58:
ارا هتماق 0 محنوای کالری دریاذ ل آادر موارد تنظیم کالری دریافتی ویتامینها ضروری به نظر می رسد. ااجهت ارزش سیر کنندگی برنامه غذایی . دریافت آزادانه ضرورى است ( مكر اينكه ملاحظات بالينى مد نظر باث ‎Sal‏ ا ا ل ا ا وا #غذاهاى قابل يرهيز عبار تند از : مواد غذابى با دانسيته كالرى ۱ حجم کم ( انواع سسها . دانه های آجیلی . شیربنی ها . خشکبار ۰ دسرهاى يركالرى ) ل ا لك

صفحه 59:
رزیم غذابی برکالری (ای) ‎CALORIE DIET)‏ | " تعریف : رژیمی است با دریافت کالری ا ل م ا ا 0 لاشناخت علت اصلى نياز بدن به ايش كالرى دريافتى به درمان يزشكى حالات بالينى كه نياز به انرزى را افزاد 0 ار توجه به ارزبابی تغذیه ای فرد و تاربخچه پزشکی ) ‎cha‏ 0 بروتئين بدن هم مانند جربى ترميم كردد.

صفحه 60:
رزیم غذایی برکالری ‎CALORIE DIET)‏ ا ‎Peikeare‏ ‏ا ا واملاج ‎Nanci ED) So‏ ن است ضرورى باشد. ا ل ‎ee‏ 0 استفاده شود و سيس تدريجا ‎e IR}‏ 0 سسا ل د رو ‎ee Loe) ne ents Snel Reo eal‏ ا ار غذایی انتخاب کرد ‎ECS cere Bess RM aCe eC oh eee CS BC eS Ie ed ame Cre te ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎PERS Per rer ne IRC PC ‏ا‎ Pee a ‏پرای غذای اصلی می شود ۰ دا‎ 7 USN ER rey Cane NPS Cane Oro a rumen eer] Caste Cine RS ‏کالری باشد . مناسبترین مقدار قابل توصیه آست ‎

صفحه 61:
رژیم غذابی برکالری "۱ ‎CALORIE DIET)‏ ا ‎Pear‏ ‏ل 0 ا تغییرات ۳ . ‎nN)‏ ل ‎is aa‏ برسد ( بسيار مهم ) #جهت تامین انرژی غذایی بیمار . باید مواد غذایی مه كروههاى غذايى انتخاب كرد.

صفحه 62:
( 2 ABP) CALORIE DIET) راهنمای تنظیم برنامه غذابی: TO RA aCe ‏ل‎ ween iad ‏از اشتهای بیمار برای خوردن حجم در‎ وعده نکاهد ( بسیار میهم ) ۷ در بعضی از افراد . تغذیه درفواصل بین دو غذای اء م00 دراینگونه افراد اگر مقدار غذایی که در فاصله بین دو * خورده می شود . حاوی ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری باشد ‏ مناس قابل توصيه است .

صفحه 63:

صفحه 64:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان