صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:
اصول سازمان مدرس‌ندکتر سهیلا بورقاني فراهاني

صفحه 3:
4 ۰ 0 اصول مدیریت عمومي

صفحه 4:
اهمیت مطالعه مدیریت و سازمان * سازمان‌ها در زندگي انسان نقش مهمی ایفا می ‎ABS‏ ‏* سازمان ها در چهت ساختن آینده ای مطلوب گام بررمی دارند * سازمان ها اضراد را با گذشته خود مرتبط می سازند

صفحه 5:
Or Laer ‏کارايي و اثربخشي‎ * کارایی یعنی انجام دادن کارها به نحو شایسته و درست * اث بخشی یعنی انجام دادن کارهای درست و مناسب

صفحه 6:
وظایف اصلي مدیران * بر‌نامه ریزی *؟ سازمان دهی *؟ رهبری * کنترل

صفحه 7:
دلایل لزوم برنامه ريزي تعیین هسیمن * کاهش تأثیر تغییررات * به حداقل رساندن ضایعات و اضافات * ایجاد استانداردهایی برای تسهیل کنترل

صفحه 8:
برنامه ريزي *بر‌نامه ریزی دو چیز را مشخص مي کند: ۲ اهداف (آنچه که باید انحام بگیرد) ۲ ابزار (چگونه باید به هدف رسید )

صفحه 9:
سازه ماندهي تنظيم وتخصيص دادن كارهاء اختيارات سازمانى و ‎gh‏ ‏بين اعضاء به كونه اى كه آنها بتوانند به هدف هاى سازمان دست يايند

صفحه 10:
رک * راهنمايي کارکنان * اعمال نفوذ در سازمان * ايجاد انكيزه در كاركنان

صفحه 11:
۹ا 4۳ 0 سبك هاي رهبري # شیوه مستبدانه 2 شيوه ردم سالارانه * مشاوره‌ای ‎Sie‏ شیوه آزادمنشانه

صفحه 12:
9 ۳ ee ‏نان‎ فرایند بازیینی فعالیت ها بررای کسب اطمینان از انجام فعالیت ها بر ‎Gale‏ برنامه

صفحه 13:
ارکان کنترل ؟ تعیین استانداردهایی بای عملکمد ؟ تعیین شیوه ای برای اندازه گیمی عملکردهای جاری ؟ مقایسه عملکدها با استانداردهای مشخص * انجام دادن اقدامات اصلاحی

صفحه 14:
فرایند مدیریت در مرحله عمل برنامه رهزى؛ سازمان دهی» رهبرری و کنترل به صورت عملیات همزمان و مرتبط با یکدیگ به اجبرا در می آیند

صفحه 15:
* نتشهای ارتباطی ‎am @‏ ی اطلاعاتی * نتشهاى تصميم كيسرى

صفحه 16:
نقشهای ارتباطبی ty ‏ده‎ ۵ نقش تشریفاتی ده نفس رهیس‌ی an @ نقش رابطر

صفحه 17:

صفحه 18:
تقشهاى تصمي مكيسرى an @ تقش‌نوآور * تق شآشوب زدایی * تقش تخصیص دهنده منایع * تقش مذاك ره كننده

صفحه 19:
سطوح مدیریت * مدیرران رده پایین * مديران ميانى * مديران ارشد

صفحه 20:
هاى مديران ت سطبوح مديرريت ومهار » امولى مدير عامل مدير ‎whe‏ ‏مدير ابعولى

صفحه 21:
تقوري و ساختار سازمان

صفحه 22:
سازمان چیست؟ سازمان یک نهاد اجتماعی است که: ؟ هدق‌دارد * ساختار آن به صورتی آگاهانه طبرح ریزی شده است * دارای سیستم های فعال و هماهنگ است * با محیط خارجی ارتباط دارد

صفحه 23:
ساززمان به عنوان یک سیستم سازمان یک سیستم باز است که: 1 اقلام مورد نيازرا از محيط مى كيرد ° به محيط خا رجى مى دهد

صفحه 24:
‎Shs ۳۹‏ فا زیم‌سیستم های سازمانی * مر زكسترى * توليد * نگهداری ؟ تطبیق با محیط ‎Corre

صفحه 25:
ابعاد طرح سازمان ابعاد طمرح سازمان بیان کننده وی گی های خاص سازمان هستند و به دو گرروه طبقه بندی می شوند: * ابعاد محتوایی * ابعاد ساختاري

صفحه 26:
ابعاد ساختاري 9 اباد ساحتارى بيان کننده وي شكى هاى درونى يك سازمان هستند: رسمی بودن تخصصی بودن * داشتن استاندارد * سلسله مراتب اختیارات پیچیدگی مت كن بودن حرفه ای بودن نسبت های پر‌سنلی

صفحه 27:
ابعاد محتوايي 8 ابعاد محتوایی مرف کل سازمان ‏ اندازه هستند: ل * اهداف و استراتوی * فرهنگ

صفحه 28:
تعامل ابعاد ساختاری و محتوایی سازمان 3- داشتن استاندارد 4- سلسله مراتب اختیارات

صفحه 29:
نتایج تعیین ساختار سازمان * تعیین روابط رسمی گزرارشگری در سازمان * گرروه بندی یا تقسیم بندی دوایر سازمان * طبرح سیستم هایی که فعالیت های همه دوایر را هماهنگ می کنند

صفحه 30:
طراحي ساختار سازماني در طرراحی ساختار سه چیم باید تعیین شود: * كارهايى که بايد انجام شود * زنجیر» فرماندهی * طبقه بندی‌دوایر

صفحه 31:
انواع گروه بندي واحدهاي سازماني * ب‌حسب نوع وظیفه * برحسب محصول * برحسب منطقه جغ رافيايى * گروه بندی چند محوری

صفحه 32:
ساختارهاي سازماني * ساختار وظینه ای * ساختار مبتتی بر محصول * ساختار جغرافیایی * ساختار پیوندی * ساختار ماتريسى

صفحه 33:
ساختار مبتني بر نوع وظیفه ويژگي ها: * محیط : با ثبات * فناوری : معمولی و یکنواخت * اندازه یا بررگی : کوچک تا متوسط هدف ها : كارايى درون سازمانی؛ کینیت بالای فنی

صفحه 34:
9 ۰ ea ‏ساختار مبتني بر نوع وظیفه‎ ‏نقاط قوت:‎ ‏صرف جویی به مقیاس‎ * ‏افزايش مهارت كاركنان‎ * * تأمين هدف هاى تخصصى سازمان

صفحه 35:
وبزكي ها: 9 فناوری : پیچیده * محيط : در حال تخييس * اندازه پا بزرگی : بزرگ * هدق‌ها : رضایت مشتری» سازش با محیطء اثشربخشی در حارج از سازمان

صفحه 36:
Oa See ‏ساختار مبتي بر نوع محصول‎ ‏نقاط قوت‎ ‏مناسب محیط متغیر و بی ثبات‎ * ‏هماهنگی- دوایر سازمانی‎ * * تصمیم گیرری به صورت غي رمت كن

صفحه 37:
ساختار مبتني بر نوع جغرافيايي توجه نمودن به مصرف کنندگان یا مشتریان محصولات سازمان

صفحه 38:
ساختار پيوندي سازمان ها با پهره گیری از وین‌گی های دو ساختار متفاوت (محصول و وظیفه ) می کوشند تا از نقاط قوت هر دو ساختار بهر» مند شوند ولی از تقاط ضعف آنها اجتتاب کنند

صفحه 39:
ساختار ماتريسي شرايط مناسب ساختار ماتريسى: ۰ منابع به همه واحدها به اندازه کافی نمی رسد * سازمان بايد جند هدف ضدونقيض را تأمين كند * محيط سازمان بيجيده و نامطمئن است نت

صفحه 40:
4 ۰ مديريت منابع انساني 60

صفحه 41:
مدیریت منابع انساني سیاست ها و اقدامات مورد نیاز بای اجرای بخشی از وظیفه مدیریت است که به امور كا ركنان مربوط است

صفحه 42:
فرایند مدیریت منابع انساني گزینش ‏ بلسسس ایند ایی‌لنسسسسس | برنمه پیزی مایع انیم هف توجیه و آموزش آوزینی عملکرد ل مجیران خدمت کارکنان"- مدیریت مير شفلى.

صفحه 43:
برنامه ريزي منابع انساني * تأمین نیازهای آینده شرکت * حفظ تعادل و توازن در آینده * جذب داوطلبان‌یا کم کرردن کا رکنان * آموزش و توسعه کارکتان

صفحه 44:
نجزیه و نجلیل 3 شغل *؟ شرح شغل (شرح وظایف) ( آنچه را که شغل مورد نظر نیاز دارد) ° وي شكى هاى شخل ( شرايط احمراز شخل ) ( چه نوع اضرادى را بايد برای شغل مورد نظر استخدام گرد )

صفحه 45:
روش هاي بيش بيني نيروي كار * تعميم روندهاى استخدامى كذشته * استفاده از نسبت هايى علّى مانند حجم ضروش يا مينزان سسرمايه كذارى

صفحه 46:
فرایند گزینش * ب كردن برك درخواست كار * مصاحبه اوليه ant بررسى سوابق فرد * مصاحبه عميق معاینه چسمی * كماردن فرد در پستا مورد نظرر

صفحه 47:
معيارهاي سنجش آزمون * اعتبار:« آیا این آزمون آنچه را که قرار است اندازه گیرری كندء اندازه گیرری می کند؟» * روایی یا قابل اعتماد بودن:ثبات روبه آزمون

صفحه 48:
انواع آزمون ها * بررسى توانايى هاى شناختى (ذهنى) * شناخت توانایی‌های‌فیزیکی و حرکتی * سنجش شخصیت و مینزان علاقه فد * آزمون‌پیشرفت

صفحه 49:
انواع مصاحبه © تنظیم شده: سوالات و پاسخها ‏ © موقعيتي: توانايى هاى داوطلب را از پیش تعیین شده ‎rere gt‏ # رفتاری: رفتارهای گذشته را 8 تنظیم نشده: بدون ساختار ‎peer)‏ 2 بررسي مي کند

صفحه 50:
نوجیه کارکنان در فرایند توجیه اطلاعات زیربه کا رکنان داده مي شود: * سیاست‌های اداری * ساعت کار * عملیات واحدء و سازمان * شيوه ارزيابى عملكردها ۹ ‎i‏ ,2.8 * قوانین و مقررات ایمنی حقوف و مرحصی * مرایای کارکنان

صفحه 51:
برنامه آموزش و توسعه * تجزیه و تحلیل نیازها * طبراحی آموزش‌ها * معتبس بودن مطالب آموزشی Yel? * ارزیابی نتیجه‌ها و پیگیری برنامه

صفحه 52:
روش هاي ارزيابي عملکرد * مقیاس رتبه بندی ترسیمی * ثبت وقایع حساس * رتبه بندى ترتیبی * مقیاس رتبه بندی رفتاری * تا سا * مدیرریت برمبتاى هدق * توزیع اجباری

صفحه 53:
مراحل تعیین میزان پرداخت * تحقیق پیمایشی در مورد حقوق * ارزیابی شغل مورد نظس * دسته بندی مشاغل مشابه در گرروه‌های حقوقی * قیمت گذاری هر گرروه * تعبين دامنه مزد هم كدرو شي

صفحه 54:

صفحه 55:
تعاریف بهره وري * اگریکولا قدرت تولید ۰ آلبرت آنتالین: رابطه بین حجم تولیدی که در مدت معین به دست آمده به حجم عواملی که درجریان آن تولید مصرف شده

صفحه 56:
تعاریف بهره وري # اشنایدر: معیار عملکرد و توان موجود تولیدی 2 استدفیلد: نسبت بازده سیستم به مقدار عوامل تولید © دايره المعارف بريتانيكا: نسبت آنجه كه توليد مى شود به آنجه كه براى توليد نياز است

صفحه 57:
مفاهیم جایگزین بهره وري ۶ 01600۷ یا کاراین سرعتعملدر لستفاده از ظرفیت تولیدی ۶ ]۲۳۵۲۱۵01۱ یا قابلیتسوددهن نسبتفروشربه هزینه * 60655 601]]] یا لذربخشن کینیتو منیدبوین

صفحه 58:
نسبت های رایج بهم» وری بت های کلی.: خووجی انوژی خووجی مواد خووجی ورودی انوژٍی ورودی مود ورودی بت های حسلبساری: نود سود فووش فووش فووش ‎abil aed‏ دلیابی های, ثابتد سومایه استفاده شده

صفحه 59:
نسبت های رایچ بهم» وری سبت. های مهندسی: نتایج بدستد آمده كار مفيد منابع مصوف شده انوژٍی مصوف شده نسبت های صنعتی./سازمانی: خووجی. نیووی انسلی. ساعات كار نيووى ‎abl‏ خووجى. واققى. خووجى. بالقوه كارهاى. تكميل شده كارهاى. انجام شدده

صفحه 60:
بهره وري از ديد سازمان هاي بين المللى & مركم بهمره وری ژاپن : به حدا کش رساندن استفاده از منابع» نیر‌وی انسانی» تسهیلات و ...» به نحو علمى # دفت بين المللى كار( 11.60) :رابطه بازده تولید با یکی از عوامل آن

صفحه 61:
بهره وري از ديد سازمان هاي بين المللى 4# سازمان همكارى وتوسعه اقتصادى (015)10 ): نسبت خروجی (مییزان تولید ) به یکی از عوامل تولید # آژانس بهره وری اروپا ((۳۸]) : درجه استفاده مش از هر یک از عوامل تولید

صفحه 62:
بهره وري از دید گروه هاي اجتماعي بهسه وری از دید مصرف کنندگان عبارت است از: دسترسی به کالای ارزان» ضراوان وم‌خوب

صفحه 63:
بهره وري از دید گروه هاي اجتماعي بهره وری از دید تولید کنندگان عبارت است از: بهر» وری در سرمايه كذارى مناسب و توليد بيشتر؛ رقابت در عرضه بهت محصولات» كيفيت مرغوب ترء و سودآوری بالات

صفحه 64:
بهره وري از دید گروه هاي اجتماعي بهره وری از دید ملتها عبارتست از؛ رفاه و آسایش و زندگی بهتر؛ فررصتهای شغلی مناسبه و امکان دسترسی به کالاها و حدمات ارزان

صفحه 65:
مزاياي ‎(SIP ORS‏ > رقابت يذيرى بين المللى كالاها. 8 ارتهای سطح زندگی رقابت يذيرى بين المللى كالاهاى تولیدی و درنتیجه تحقق سربعش پهبود موازنه پرداختها ۱ توسعه اقتصبادی و پیشرفت 7 تقلیل هزینه ها و قیمت ها اجتماعی # كنترل تورم

صفحه 66:
عوامل موثر بر بهره وري * عوامل خارجي: شامل سیستمهایی که بررای جامعه طراحی می شوند و ارزشهای ملی» فرهنگی» اجتماعی و جهت گیری های سیاسی جامعه

صفحه 67:
عوامل موثر بر بهره وري * عوامل داحخلی: شامل ابنرارهاء فناوری هاء ماشینهاء مواده ط‌احی» آموزش, ارتباطات و ... که همه بطور مضاعف برروی هم تأثيى مى كذارند تا بهمره وری افرایش يابد

صفحه 68:
بهره وري عوامل تولید * نیرروی کار * فناوری (ماشین ‎ONT‏ دانش فنی و اطلاعات ) * مواد اوليه * سرمایه * اذرژی * مدیرریت و سازماندهی منابع و فرایند تولیدی

صفحه 69:

صفحه 70:
تعریف ارگونومي ارگونومی عبارت است از تطابق علمی کار و محیط کار با مشخصات فیزیکی و روانی انسان

صفحه 71:
عوامل موثر در طراحي ارگونوميکي * وضعيت و حرکات بدن ؟ عوامل محیطی ؟ اطلاعات و عملیات ؟ کنترل‌ها * وظاین و مشاغل

صفحه 72:
در هنگام طبراحی کار و محیط زندگی روزانه می توان با توجه بيشت به توانایی ها و محدودیت های انسانی» احتمال وقوع حوادث را کاهش داد

صفحه 73:
علوم مطرح در ارگونومي وضعیت و حرکات بدن * بیومکانیک: بررسي قوانین فیزیکی سازوکار بدن * فیزیولوژي: تخمین ميرزان انرثى در قلب وريه ها * آنترويومترى: بررسي اندازه هاى بدن انسان

صفحه 74:
قوانین منتج از بیومکانیک درباره حرکات بدن * مفاصل نباید به جهتی حخاص متمایل باشند * هنكام حمل يك جسم؛ بايد آن را به بدن زديك كرد * بايد از خم كردن بدن به جلو خودداری کرد

صفحه 75:
قوانین منتج از فیزیولوژي درباره وضعیت يدان * متدار مصرف انرژی را باید محدود كررد * استرراحت يس از انجام كارهاى سنكين ضرورى است * استرراحت بايد بين ساعات كار تقسيم شود

صفحه 76:
اصول ارگونومي درباره نشستن * نشستن مسولاً مطلوب تر از ایستادن استه * ارتفاع نشیمنگاه و پشتی صندلی بای قابل تنظيم باشد * مهم ترین عملیات و فعالیت ها باید در شعاع تقریبی 9۰ سانتیمتی بدن oS ‏انجام‎

صفحه 77:
اصول ارگونومي درباره روشنايي * دیوار» میزرکا و ..» نباید با رنگهای مات رنگ شوند * آنجه اطبراف ماشین یا ميیز کار را احاطه می کند باید دارای رنگهای خنشی و آ رامش بخش باشد * شدت نور روشنایی موضعی باید قابل تنظیم باشد

صفحه 78:
اصول ارگونومي درباره سروصدا * تراز صدا در محیط کار باید بین 30 تا 80 دسي بل باشد * درهنگام انتخاب روش معین جهت انجام یک کار میزران صدای حاصل ااز آن نیز بايد مورد توجه قرار كيرد

صفحه 79:
روش هاي کنترل سروصدا * اقدامات فنی * استفاده از جاذب‌های صدا در دیوارها وسقف کارگاه * اقدامات ساختمانی * استفاده از وسایل ایمنی شخصی

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان