صفحه 1:
صفحه 2:
8 | ل و 0
به نام خدا
اصول تهیه غذای سالم و ايمن
مقصود اميربور دکترای تخصصی (۶۸۱0) مهندسی محیط زیست
دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه
m,amirpourl128@mrgums.ec.ir
صفحه 3:
۲. غذای خام را از غذای پخته شده جدا کنید.
۳. غذاها را خوب بیزید.
۴ غذاها را در دمای مناسب نگهداری کنید.
صفحه 4:
۰ دستهای خود را قبل از تهيه غذا و در طول تهيه آن به تناوب با
* بعد از هر بار استفاده از توالت دستهاى خود را با آب و صابون يا
٠ تمامى سطوحى كه براى تهيه غذا و آشبزى استفاده مى كنيد قبل از هر كونه بخت و بز
صفحه 5:
[ از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت؛ ماکیان و ماهی استفاده کنید.
از کارد و تخته آشیزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنبد و بعد از هر بار استفاده آنها را بخوبی
بشویید.
از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.
صفحه 6:
تمامی غذاها را به ویژه گوشت ماکیان » ماهی و تخم مرغ را بطور کامل بپزید.
(دمای ۷۰ درجه سانتی گراد)
اهایی مانند سوپ و خورش را بخوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به ۷۰ درجه رسیده است.
از صورتی نبودن و شاف بودن آب گوشت اطمینان حاصل کنید.
اهایی را که می خواهید دوباره استفاده کنید مجددا" بطور کامل گرم کنید.
صفحه 7:
بیس سس
| غذاهای پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از ۲ ساعت نگهداری نکنید.
[] هرگونه مواد پخته شده و فاسد شدنی را در نگهداری نمایید.
| غذاهای پخته شده را برای استفاده مجددبه باللتر از دمای ۶۰ درجه و ترجیعا" به
برسانید.
[ مواد غذایی را برای مدت طولانی حتی در
صفحه 8:
ey
هميشه از كب سالم استفاده كنيد وبا روشهليى ملنند جوشانيدنيا استفاده از كن را سالم
كنيد.
همواره از مواد غذايى سالم و تازه استفاده كنيد و از مصرف مواد غذايى اجتناب كنيد.
[] ازغذاهاى فراورى شده بهداشتى مانند استفاده كنيد.
1 ميوه و سبزيجات را خوب بشوييد و ضد عفوفى كنيد به ويزه اكر آنها را مى كنيد.
تا مواد غذایی را بعد از مصرف نکنید.
صفحه 9: