اضطراب امتحان
اسلاید 1: مادسیج، شبکه آموزشی پژوهشی دانشجویان ایرانMadsg.comمادسیج یعنی دهکده علم و دانش ایران!!
اسلاید 2: اضطراب امتحان: تنظیم کننده :ستار هاشمی
اسلاید 3: اضطراب حالت هيجاني ناخوشايند و ناشناخته ای است كه معمولا با پريشاني، ترس، تپش قلب، تعريق، سردرد، بي قراري همراه است. اضطراب امتحان وقتی پیش می آید که دانش آموز به توانایی و استعداد خود به خصوص در فصل امتحانات دچار نگرانی می شودو نمی تواند مانند همیشه عملکرد واقعی خود را بروز دهد . همه ما با تجارب اضطراب خصوصا هنگام امتحانات مهم مثل کنکور کم و بیش آشنا هستیم .اگر مقدار این اضطراب کم باشد طبیغی است چون بر کوشش فرد می افزاید ،مشکل زمانی است که از حد طبیعی خارج شده و باعث کاهش عملکرد تحصیلی فرد شود .
اسلاید 4: علل اضطراب امتحان :الف ـ عوامل مربوط به خود فرد : مانند پايين بودن اعتماد به نفس، هوش، تمركز ،روش هاي نادرست مطالعه و انتظارات نادرست از خود. ب ـ مدرسه و جامعه : انتظارات نامعقول معلمان، والدین ، وجود رقابت بین شاگردان ، سيستم آموزشي حاكم بر مدارس، رواج مدرک گرایی در جامعه . ج ـ عوامل خانوادگي چون شيوه تربيتي نادرست والدين، انتظارات سطح بالاي والدين و اعضای خانواده،مقایسه کردن فرزندان با یکدیگر، فضای عاطفي حاكم بر خانواده، ويژگي هاي شخصيتي والدين و طبقه اقتصادي و اجتماعي .
اسلاید 5: ● انواع اضطراب امتحانالف) اضطراب تسهیل کننده یا تسریع کننده:ب) اضطراب ناتوان کننده:
اسلاید 6: الف) اضطراب تسهیل کننده یا تسریع کننده: اضطرابی که کم و در حد معقول باشد به گونه ای که موجب تلاش بیشتر برای کسب موفقیت میشود و نتیجه بهتری را برای فرد به ارمغان بیاورد، اضطراب تسهیل یا تسریع کننده نامیده میشود. ▪ نشانهها:داشتن هیجان به هنگام مرور درس ، اعتراض به کوچکترین مزاحمت و حبس کردن خود در خانه ، درس خواندن با صدای بلند ،عدم توجه به حرفهای اطرافیان و اعتراض به خواسته هایشان ، بی اشتهایی.
اسلاید 7: ب) اضطراب ناتوان کننده:به حالت دلهره شدیدی که یا خود فرد دارد و یا اطرافیان آن را در فرد تشدید میکنند اضطراب ناتوان کننده اطلاق می گردد. باعث ایجاد عملکرد ضعیف در فرد می شود. ▪ نشانهها: هیجان زیاد ودستپاچه شدن هنگام مرور درس ها ، اعتراض به این قضیه که هرچه می خواند چیزی نمی فهمد ، ترس از گرفتم نمره کم در امتحانات ، ناخن جویدن ؛کندن پوست لب ویا بازی با موی سر هنگام خواندن درس ، بی اشتهایی، بهانه گیری های بی دلیل .
اسلاید 8: راههای پیشگیری از اضطراب :1- عواملی که مخل آرامش اند باید حذف گردند .2- نگرش خانواده و معلمان در مورد دانش آموزان باید تغییرکند.3- دانش آموز برای درس خواندن به محیط آرام وبدون دغدغه نیاز دارد . 4- توجه والدین به استعداد و توانایی فرزندانشان وانتظار از آن ها مطابق این توان.
اسلاید 9: روش هاي كنترل اضطراب :
اسلاید 10: آرميدگي: يكي از روش هاي موثر در كنترل اضطراب روش آرميدگي است. در اين روش فرد به حالت نشسته يا درازكش قرار مي گيرد، سپس چشم ها را بسته و به صورت عميق و آرام تنفس مي كند. بين دم و بازدم براي مدت كوتاهي نفس را در سينه حبس مي كند و در هنگام بازدم عضلات بدن و چهره را آرام و شل مي كند. چنانچه اين تمرين يك يا دو بار و هر بار به مدت ۱۵ دقيقه انجام گيرد
اسلاید 11: ورزش: انجام ورزش به طور منظم و مداوم موجب سلامت جسماني، كاهش اضطراب و فشاررواني و افزايش عزت نفس مي شود. اگر برنامه ورزشي نداريد، لااقل به پياده روي در صبح زود بپردازيد و اين كار را سه بار در هفته انجام دهيد. نوع ورزشي كه انتخاب مي كنيد بايد متناسب با علاقه و توانايي شما باشد. ورزش هايي مانند دويدن، شنا كردن و به ويژه يوگا در كاهش اضطراب و افزايش تمركز تاثير چشم گيري دارند.
اسلاید 12: تغذيه: مصرف ويتامين ها به ويژه ويتامين هاي گروهB در كاهش اضطراب تاثير بسزايي دارند و مي توانيد براي تامين آنها در بدن از ميوه و سبزي تازه استفاده كنيد. يكي از عواملي كه موجب كاهش تمركز در انسان مي شود، هايپوگليسمي (كاهش قندخون) است، براي جلوگيري از آن از قندهاي طبيعي مانند خرما، كشمش، انجير، عسل و مانند آن استفاده كنيد و ازپرخوري بپرهيزيد، زيرا باعث تجمع خون در دستگاه گوارش شده و تمركز را كاهش مي دهد.
اسلاید 13: * راهکارهای مقابله با اضطراب(امتحان ) :ابتدا باید بین دو نوع اضطراب تمایز قائل شویم . اگر اضطراب در اثر آماده نبودن باشد واکنش طبیعی و منطقی است ولي اگر كاملا آمادهايد و با اين حال هنوز وحشت زده و يا حساس هستيد واكنش شما منطقي نيست. با اين كه هر دو اين اضطرابها طبيعي تلقي ميشوند (چون هركسي ممكن است آنها را تجربه كند) ولي محققا آنچه اهميت دارد به دست آوردن دانش و اطلاعات در زمينه چيره شدن بر آثار اين گونه اضطرابها ميباشد.
اسلاید 14: بهترين شيوه کم کردن اضطراب آمادهسازي منطقي است. رعایت نکاتی می تواند مفید باشد: انباشته کردن مطالب امتحان کار اشتباهی است . تسلط بر كل مطالب يك نيمسال تحصيلي يك روز قبل از امتحان غیرممکن است و خود عامل مهمی برای اضطراب است چون وقت كافي براي اين همه مطالب در اختيار نداريد. ترکیب مطالبی که در طول سال تحصیلی آموخته اید باعث تسلط شما بر مفاهیم اساسی درس ها می شود . هنگام مرور درس ها سوالاتی که به ذهنتان می رسد را به کمک یادآوری یادداشت های کلاسی ، خواند کتاب ها و به یاد آوردن صحبت های معلم پاسخ دهید . اگر وقت كافي براي خواندن كل مطالب ارائه شده در نيمسال تحصيلي نداريد. بخشي از آن را كه مي توانيد بخوانيد و روي آن كار كنيد ، انتخاب كنيد . در امتحان يك هدف خود را ارائه دانش از طريق اين اطلاعات قرار دهيد. 1- آماده سازي برای غلبه بر اضطراب:
اسلاید 15: با تغييردادن ديدگاه خود درباره تجربه امتحان، ميتوانيد از مطالعه كردن لذت ببريد و عملكرد شما نيز بهبود مييابد. زياد از حد به نمره اهميت ندهيد. نمره نه بازتابي از ارزش فردي شماست و نه ميتواند موفقيت آينده شما را پيشبيني كند. نكات زير را درنظر بگيريد:به خودتان بگوئيد كه يك امتحان تنها يك امتحان است چيزهاي ديگر هم در زندگي هست. زندگی ابعاد گوناگونی دارد که یک بعد آن مطالعه و یادگیری است . از همه ابعاد لذت ببرید و احساس بودن کنید. بعد از امتحان به خودتان پاداش دهيد فيلمي تماشا كنيد، براي غذا خوردن بيرون برويد، ديداري با دوستان داشته باشيد. از تجسم احساسهاي منفي پرهيز كنيد. شيوههايي طرح ريزي كنيد كه كار شما را در نيمسال تحصيلي بعدي بهبود بخشد. به خاطر داشته باشيدكه منطقي ترين انتظارات اين است كه سعي كنيد هرچه را ميدانيد تا آنجا كه مي توانيد، نشان دهيد 2- تغيير دادن نگرش هاي خود :
اسلاید 16: دانشجوياني كه براي امتحان خود را آماده مي سازند نسبت به نيازهاي زيستي ، عاطفي و اجتماعي پايه خود بي توجه هستند . به منظور كسب بهترين كارآمدي بايد به خودتان به عنوان يك شخص كامل فكر كنيد نه فقط يك امتحان دهنده . به خاطرداشته باشيد كه : عادات خوب غذايي و ورزش كردن را ادامه دهيد. تفريحات و فعاليتهاي اجتماعي را قطع نكنيد همه اينها به سلامت جسمي و عاطفي شما كمك ميكنند . وقتي مطالعه ميكنيد آهنگ متوسط پيشرفت را دنبال كنيد. هر گاه ممكن است تنوعي در كار ايجاد كنيد وهر وقت نياز است استراحت كنيد.شب قبل از امتحان خوب بخوابيد وقتي بسيار خستهايد كار آمدي خود را از دست ميدهيد. وقتي احساس ميكنيد به قدر كافي براي امتحان آمادهايد دست به فعاليتي آرامش بخش بزنيد. 3-توجه به نکات پایه :
اسلاید 17: 1- صبحانه سبك و مناسب بخوريد و اگر به آساني مضطرب ميشويد از نوشيدن قهوه يا چاي غليظ پرهيز كنيد. حتي كساني كه قهوه را خوب تحمل ميكنند اگر روز امتحان در مصرف آن زياده روي كنند ممكن است احساس سبكي سر، دلهره ودلشوره كنند.2-كاري كنيد كه ساعتي قبل از امتحان احساس آرامش كنيد . مرور توام با عجله مطالب درسي در آخرين دقايق شروع امتحان، تسلط شما بر كل مفاهيم درسي را زايل مي كند و به آن آسيب مي زند. 3- سعي كنيد زود در محل امتحان حاضر شويد اين عمل به آرامش شما كمك مي كند محلي را انتخاب كنيد كه از درها، پنجرهها و ديگر عوامل پرت كننده حواس دور باشد. 4- از همكلاسيهايي كه اضطراب ايجاد ميكنند و سكون و ثبات شما را بر هم مي زنند، پرهيز كنيد . برای داشتن حداکثر کارایی درجلسه امتحان :
اسلاید 18: - ابتدا كل سؤالات امتحاني را مرور كنيد؛ سپس دوباره هر سؤال را بخوانيد . سعي كنيد به امتحان به عنوان فرصتي نگاه كنيد كه به شما اين فرصت را ميدهد تابه استاد نشان دهيد چه ميدانيد. آنگاه زمان را به نحو مناسب سازماندهي كنيد. آسانترين سؤالات را ابتدا پاسخ دهيد. براي سؤالات تشريحي، طرح كلي داشته باشيد، سپس پاسخ خود را با جمله كوتاهي آغاز كنيد. اين عمل باعث ميشود از درهم وبرهمي و تكرار مطالب كه تصحيح كننده را عصبي ميكند،جلوگيري شود. براي سؤالات كوتاه فقط به آنچه كه خواسته شده پاسخ دهيد و تنها به نكته اصلي اشاره كنيد. اگر بخشي از پاسخ به يادتان نميآيد آنچه را كه مي دانيد تا آنجا كه ميتوانيد نشان دهيد . اگر اصطلاح دقيقي از خاطر شما رفته آنچه را كه مي دانيد با عبارات خود بنويسيد . هنگام دریافت برگه امتحانی:
اسلاید 19: 1- براي سؤالات چند گزينهاي، ابتدا تمام گزينهها را بخوانيد سپس گزينههاي آشكار غلط را كنار بگذاريد. اگر در مورد گزينههاي باقيمانده هنوز مردد هستيد به اولين برداشت خود تكيه كنيد آنگاه سريع علامت بزنيد. مراقب واژههاي گمراه كنندهاي چون تنها ، هميشه يا اكثرا در سؤالات باشيد . 2- با شتاب امتحان ندهيد. ساعت مچي به همراه داشته باشيد و سرعت پاسخگويي خود را براي هر سؤال هر از چند گاهی وارسي كنيد. اگر به نظر ميآيد نميتوانيد كل سؤالات امتحان را پاسخ دهيد برآن بخشهايي متمركز شويد كه پاسخ آن را به خوبي ميدانيد. اگر وقت اضافي داريد و تنها اگر مضطرب و مشوش نيستيد پاسخهاي خود را مجددا وارسي كنيد .سؤالات چند گزينهاي :
اسلاید 20: از تمام توان خود براي گرفتن نتيجه خوب استفاده كنيد. وقتي اين مسأله رخ داد سعي كنيد توجه خود را با شيو ههاي زير از اضطراب منحرف كنيد: 1- از ممتحن سؤالي بپرسيد2- اگر اجازه داريد، چيزي بنوشيد يا به دستشويي برويد. 3- چيزي بخوريد .4- نوك مداد را بشكنيد و سپس آن را تيز كنيد .5- لحظه اي به پاداش پس از امتحان كه براي خود در نظر گرفته ايد فكر كنيد .6- به خود بگوئيد: بعد مي توانم مضطرب شوم ولي حالا وقت امتحان دادن است .7- عضلات كل بدن خود را سفت و شل كنيد ، دوباره نفس عميقي بكشيد و سعي كنيد نگرش مثبت را حفظ كنيد . در صورت ادامه یافتن اضطراب:
اسلاید 21: چه خوب از عهده امتحان برآئيد و چه برنيائيد حتما پاداشي كه به خود وعده دادهايد براي خود بگيريد و از آن لذت ببريد؛ سعي نكنيد روي اشتباهاتي كه مرتكب شدهايد، مكث كنيد، بلافاصله خود را براي امتحان بعدي آماده نكنيد .... براي يك لحظه هم كه شده به كار آرامشبخشي مشغول شويد بعد از امتحان :
اسلاید 22: TitleLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Vivamus et magna. Fusce sed sem sed magna suscipit egestas. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Vivamus et magna. Fusce sed sem sed magna suscipit egestas. برای عضویت در شبکه دانشجویان ایران عدد 1 را به شماره زیر پیامک کنید100080809090برای ورود به شبکه آموزشی دانشجویان کلیک کنیدMadsg.comلطفا آدرس ما را به خاطر داشته باشید
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.