صفحه 1:
صفحه 2:
اقدامات عمومی و اوليه
در درمان سرماخوردگی
صفحه 3:
سرماخوردگی. بیماری به ظاهر سادهای که میتولند شما را چند روز از کار و
زندگی بیندازد و اگر بدن ضعیفی داشته باشید. بارها در طول فصول سرد سال
کلافه تان کند.
اگر همان ابتدای سرماخوردگی چند راه ساده خانگی را امتحان كنيد و البته
حواستان به رعایت چند نکته هم باشد. میتوانید از شدیدتر شدن
سرماخوردگی جلوگیری کنید و سریع تر به روال عادی زندگی برگردید.
صفحه 4:
۱- استراحت کافی:
باعث افزلیش توان دفاعی بدن می شود.
منظور از استراحت کلفی. زیاد خوابیدن نیست چراکه خواب بیش از حدبا افزایش
میزان بلغم بدن می تواند اثرات معکوسی داشته باشد.
۲- افزایش مصرف مایعات و غذاهای آبکی:
این افزایش در حد معقول باشد و در آن افراط نشود.
صفحه 5:
۳- جلوگیری از ربختن ترشحات بینی و حلق به گلو و سینه:
بوسیله کمپرس حوله یا پارچه گرم روی سر. طوری که بیمار گرمی آن را در
داخل سر خود احساس کند.
۰ حتّی المقدور به صورت طاقباز نخوایید. بلکه به حالت نیمه نشسته بخوابید.
* در صورت امکان دو سه بار از خواب بیدار شوید و بینی و گلو را تخلیه کنید.
* به هنگام بیداری نیز سعی کنید اخلاط خود را حتّی المقدور خارج کنید.
صفحه 6:
۴- عرق کردن:
عرق کردن یکی از روش های بسیار مور در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است.
* غذایی داغ بخورید و بعد یک نوشیدنی گرم دارچینی یا زنجبیلی. میل کنید.
* چند جدد پتو روی خود انداخته و در کنار بخاری درازبکشيد تا عرق کنید.
* بعد از عرق کردن, در معرض باد و سرما قرار نگیرید.
در بسیاری از موارد یکی دو بار عرق کردن ابنچنینی به ویژه در شروع بیماری؛ آن
را درمان خواهد کرد.
صفحه 7:
۵- بادکش کردن:
روزی یک یا دو باره روی کتف ها و کنار ستون فثرات(یعنی دو سمت یره
پشت) را بادکش بیاندازید: سبب کاهش دوره بیماری و تخفیف دردهای بدنی
ناشی از آن می شود.
به جای بادکش میتوانید یک موزاییک را داغ کرده روی آن حوله انداخته کتف ها را
روی آن گذاشته دراز بکشید و در حد طاقت بگذارید کتف ها و شانه هایتان حرارت
صفحه 8:
توصیه های تغذیه ای:
۱- در طول دوره بیماری. غذای بیمار بايد ساده. سبك و زود هضم باشد.
* بهترین غذاها در طول دوره سرماخوردگی. آش ها و شورباهای ساده است.
این غذاها, علاوه بر دارا بودن خصوصیات فوق, اثر نضح (پختن) اخلاط فاسد را
نیز دارند و باعث تسهیل و تسریع درمان می شوند.
* استفاده از کدوء شلفم. زردک یا هوبج. تره. روغن بادام و آرد جو یا آرد برنج در
این غذاها مفید است.
* اگر بیمار در طول دوره بیماری دچار ضعف هم شده باشد؛ می توان از گوشت
cle سبک و زودهضمی مثل گوشت پرندگان کوچک در طبخ غذا استفاده کرد.
* بهتر است در دوره تبداری از مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز پرهیز کرد.
صفحه 9:
۲- مواد غذلیی ترش و شور و همچنین غذاهای سرد و تر (بلفم زاها. مثل
ماست. ماهی و ۰..) باید از فهرست غذایی بیمار حذف شوند.
۳- ادویه های تند و محرک در غذای فرد سرماخوردهبه ویه کسانی که دچار
التهاب گلو پا حنجره هستند جایی ندارند.
برخلاف عقیده شایع, استفاده از دارجین یا زنجبیل در تغذیه slow برای تسریع
درمان او مفید است.
صفحه 10:
۴- خربزه و انگور که در حللت عادی میوه های فوق العاده مفیدی هستند در
دوره سرماخوردگی می توانند باعث تشدید بیماری شوند و نباید مصرف شوند.
۵-و نهایتا این که پرخوری هميشه بد است و در این دوره بدتر.
Shiateb.comesis: