بیماری‌هامراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتتغذیهطب سنتی

اقدامات عمومی و اولیه در درمان سرماخوردگی

صفحه 1:

صفحه 2:
اقدامات عمومی و اوليه در درمان سرماخوردگی

صفحه 3:
سرماخوردگی. بیماری به ظاهر ساده‌ای که می‌تولند شما را چند روز از کار و زندگی بیندازد و اگر بدن ضعیفی داشته باشید. بارها در طول فصول سرد سال کلافه تان کند. اگر همان ابتدای سرماخوردگی چند راه ساده خانگی را امتحان كنيد و البته حواستان به رعایت چند نکته هم باشد. می‌توانید از شدیدتر شدن سرماخوردگی جلوگیری کنید و سریع تر به روال عادی زندگی برگردید.

صفحه 4:
۱- استراحت کافی: باعث افزلیش توان دفاعی بدن می شود. منظور از استراحت کلفی. زیاد خوابیدن نیست چراکه خواب بیش از حدبا افزایش میزان بلغم بدن می تواند اثرات معکوسی داشته باشد. ۲- افزایش مصرف مایعات و غذاهای آبکی: این افزایش در حد معقول باشد و در آن افراط نشود.

صفحه 5:
۳- جلوگیری از ربختن ترشحات بینی و حلق به گلو و سینه: بوسیله کمپرس حوله یا پارچه گرم روی سر. طوری که بیمار گرمی آن را در داخل سر خود احساس کند. ۰ حتّی المقدور به صورت طاقباز نخوایید. بلکه به حالت نیمه نشسته بخوابید. * در صورت امکان دو سه بار از خواب بیدار شوید و بینی و گلو را تخلیه کنید. * به هنگام بیداری نیز سعی کنید اخلاط خود را حتّی المقدور خارج کنید.

صفحه 6:
۴- عرق کردن: عرق کردن یکی از روش های بسیار مور در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است. * غذایی داغ بخورید و بعد یک نوشیدنی گرم دارچینی یا زنجبیلی. میل کنید. * چند جدد پتو روی خود انداخته و در کنار بخاری درازبکشيد تا عرق کنید. * بعد از عرق کردن, در معرض باد و سرما قرار نگیرید. در بسیاری از موارد یکی دو بار عرق کردن ابنچنینی به ویژه در شروع بیماری؛ آن را درمان خواهد کرد.

صفحه 7:
۵- بادکش کردن: روزی یک یا دو باره روی کتف ها و کنار ستون فثرات(یعنی دو سمت یره پشت) را بادکش بیاندازید: سبب کاهش دوره بیماری و تخفیف دردهای بدنی ناشی از آن می شود. به جای بادکش میتوانید یک موزاییک را داغ کرده روی آن حوله انداخته کتف ها را روی آن گذاشته دراز بکشید و در حد طاقت بگذارید کتف ها و شانه هایتان حرارت

صفحه 8:
توصیه های تغذیه ای: ۱- در طول دوره بیماری. غذای بیمار بايد ساده. سبك و زود هضم باشد. * بهترین غذاها در طول دوره سرماخوردگی. آش ها و شورباهای ساده است. این غذاها, علاوه بر دارا بودن خصوصیات فوق, اثر نضح (پختن) اخلاط فاسد را نیز دارند و باعث تسهیل و تسریع درمان می شوند. * استفاده از کدوء شلفم. زردک یا هوبج. تره. روغن بادام و آرد جو یا آرد برنج در این غذاها مفید است. * اگر بیمار در طول دوره بیماری دچار ضعف هم شده باشد؛ می توان از گوشت ‎cle‏ سبک و زودهضمی مثل گوشت پرندگان کوچک در طبخ غذا استفاده کرد. * بهتر است در دوره تبداری از مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز پرهیز کرد.

صفحه 9:
۲- مواد غذلیی ترش و شور و همچنین غذاهای سرد و تر (بلفم زاها. مثل ماست. ماهی و ۰..) باید از فهرست غذایی بیمار حذف شوند. ۳- ادویه های تند و محرک در غذای فرد سرماخوردهبه ویه کسانی که دچار التهاب گلو پا حنجره هستند جایی ندارند. برخلاف عقیده شایع, استفاده از دارجین یا زنجبیل در تغذیه ‎slow‏ برای تسریع درمان او مفید است.

صفحه 10:
۴- خربزه و انگور که در حللت عادی میوه های فوق العاده مفیدی هستند در دوره سرماخوردگی می توانند باعث تشدید بیماری شوند و نباید مصرف شوند. ۵-و نهایتا این که پرخوری هميشه بد است و در این دوره بدتر. Shiateb.comesis:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
20,000 تومان