فایل دانلودی حاوی یک فایل پاورپوینتی قابل ویرایش در 23 اسلاید به صورت متنی همراه با عکس میباشد. از جمله مطالب فایل دانلودی: علت تفاوت آب و هواي حاره اي آسيا با آفريقا و آمريكا وضعيت گردش هوا در فصل زمستان گردش هوا در فصل تابستان اثرات هندوستان و كوههاي هيماليا بر جريانهاي هوا وضعيت بارندگي ويژگيهاي گردش عمومي جو در شبه قاره هند مركز پرفشار تبت پيشروي بادهاي موسمي جنوب غربي عناصر عمده گردش موسمي

ppt.ir

صفحه 1:
اقلیم شناسی سینوپتیک بررسی رژیم موسمی ‎(Monsoon)‏ اصغر گندمکار

صفحه 2:
علت تفاوت آب و هوای حاره ای آسیا با آفریقا و آمریکا _ *؟ توزیع خشکیها و دریاها نسبت به یکدیگ. ؟ قررار گرفتدن زمینهای پست وسیع و رشته کوههای بلند در محاورت آبهای بسیار وسیع و وجود تعداد زیادی جزیمه و شبه حزیره در محل تلاقی آنها. * جلوگیمری از حرکت و مبادله نصف النهاری هوا در سطوح پایین تروپوسفر توسط رشته کوههای عظیم و پهناور هیمالیا. * اشر کوههای هیمالیا بر عناصر عمومی گرردش جو (پرفشار جنب حاره اى؛ بادهای تجارتیء توفانهای حاره ای و امواج شرقی)

صفحه 3:
an.

صفحه 4:
وضعیت گر‌دش هوا در فصل زمستان *تقویت و گسترش پرفشار سیبم‌ی و حرکت هوای آنن به سوی مناطق جنوبی آسیا (به جن هندوستان» بدلیل وجود کوههای هیمالیا ). وزش بادهای تجارتی از شبه ‎So 9 0 8‏ قاط جنوبی آسیا به طبرف استوا و ریزش هوای خشک و سرد بر روی آسیا وهوای خشک بر روی شبه قاره هند و سواحل جنویی آن.

صفحه 5:
oy 7 ١ ١

صفحه 6:
GEOS—DAS Assimilation Wind & Precipitation Climatology (1985-1989) 22 20 18 15 14 12 10 8 هع 5 4 5

صفحه 7:
گردش هوا در فصل تابستان * در فاصله ماههای مه تا ژوئن بادهای تجارتی نیمکم» جنوبی به بادهای جنوب غربی تبدیل شده و به سوی هندوستان و جنوب شرق آسیا کشیده می شود. چون ضخامت این جریانها حدود پنج کیلومتر است در جلگه های هند و گنگ نمی توانند از سد کوههای هیمالیا عبور کنند. امابه طرف شرق وکشیده شده و به سمت دریاهای چین جنوبی و بعد ژاپن می روند.

صفحه 8:
ارات هندوستان و کوههای هیمالیا بر جریانهای هوا * 1- اختلاف گررما بین خشکی ها و آیها (نسیم خشکی در زمستان و نسیم ‎bos‏ در تابستان) * 2- پی بردن باز ركانان عرب به تخييس جهت بادها در زمستان (شمال شرقی ) و تابستان (جنوب غربی). * 3- در ماههای مارس و آوریل حداکشر تابش به شبه قاره هند و در ماه می بیشترین دمای سطحی روی می دهد. * 4- تشکیل کم فشار قوی بر روی جنوب و جنوب غررب آسیا (در ماههای مى تا ژوئیه) (116/2) و تشدید آن توسط کوههای هیمالیا و هندوکش و انتقاو هوای گرع و ممرطوب اقیانوس هند از طرريق فرود (تراب ) اين كم فشار به شبه قاره هند و انحراف به وسیله نیرروی کوریولیس (بادهای جنوب غربی ) و جذب مقدار زیادی رطوبت از اقیانوس هند.

صفحه 9:
* 5- کاهش اثر پررفشار جنب حاره ای به دلیل قررار گررفتن کوههای هیمالیا در مجاورت مدار راس السر‌طان. * 0- جلوگیری از یورش هوای سسرد قطببی و منحمد سیبری به سوی هندوستان توسط کوههای هیمالیا.

صفحه 10:
وضعیت بارندگی * حداکش بارندگی در هندوستان در سه منطقه مشخص می شود: * 1- تمام سواحل غرربی در مرک و شمال هندوستان تا فلات تبت که تحت تأثیم بادهای موسمی غرربی است که به تدريج به طرف شمال و شرق شبه قاره کشیده می شود در اين مناطق ژوئیه پرربارانتررین ماه است اما ‎Ve‏ ‏انتظار ماه اوت در این مناطق کم بارش است که ک‌یشتان و باتان علت آذرا مسرد شدن هوا در ترروپوسفر بالایی و نشست هوا می دانند. * 2- مک شبه جزیره دکن و شرق هندوستان که حداکشر بارش آنها در اوایل پاییز صورت میگید. * 3- منطقه کوههای افغانستان و غررب یاکستان که حداکشر زمستانه دارند.

صفحه 11:
ویثرگیهای گردش عمومی جو در شبه قاره هند ‎ome noe‏ ی * 1- جریانای موسمی شم شرقى | .لاسي ‎SSS‏ ‏در سطح زمین در زمستان: منبع آن اه / سین ومع لات ‏يرفشارى است كه ب روى جلكه | كنك ايجاد مى شود و بادهاى تجارتى ‏عارك قن را ايساد كرد و هوا خشك را به هندوستان منتقل مى كند. در قسمت كوجكى از جنوب و جنوب | شرق هندوستان جريانها بهعلت ” عبور از خلیج بنگال رطوبت کسب ۱ کرده و بارندگی زمستانی محدودی را ایجاد می کنند. ( کوههای هیمالیا از نقوذ پرفشار سیبری جلوگیری ‎

صفحه 12:
* 2 بادهای خرربی: در فصل زستان‌دف زا مس رودباد بر روى هندوستن وجود دارد: 2 4 2 زا کار هی چپ یکسی در شمال فلات تبست و دیگری در جنوب آن. رودباد جنوبی همان رودیاد 4 جنب حاره ای است که در ماه ژانویه در ارتفاع ‎٩‏ کیلومترری از روی دره گگ ‏ عبور می کند و موجب کاهش دما و تبخی می شود. رودباد خربی کم فشارهایی را | ایجاد می کند که گاهی مواقع موجب ۱ کشش هوای سرد از کوهپایه های بررفی . 7 هیمالیسابر روی چین وهندوچین و ؟ 7 کاهش بنج درجه ای دفا دراین متاطق می ‎rd‏ ‏شود. ارفعات بش از ۱۵ ‎eats‏ ‏7

صفحه 13:
* 3- بادهای شرقی: از ژوئیه تا سيتام در ارتفاع ۱۳ تا ۱4 کیلومضی | اج : بس بالاى جرريانهاى موسمى جنوب خربى > رحد ير وها دن شید تمد Be Sok kegs قرار دارند. هوا از نردیکی زمین در قسمت شمالی صعود کر‌ده و در قصمت جنوبی فرو می نشیند. فرو نشینی بر بالای عرربستان وصحرای آفریقا موجپ ۱ خشکی هوا می شود. | این جرریان مقداری رطوبت به نواحصی جنوب غربی هیمالیا منتفل نموده و ر جریانهای موسمی را تشدید می کند.

صفحه 14:
* 4- بادهای موسمی جنوب غرربی* ‎١‏ | * در مورد جریانهای موسمی هندوستان | سه ویتگی دیگر اقلیم هندوستان باید ." بر‌رسی شود: ۱ * الف- کم فشار سند (پاکستان) و ایجاد زیانه کم فشار گنگ * ب- ایجاد پرفشار تبت * ج- آغاز و گسترش هوای استوایی جنوب خربى 1 ‎ant‏ جبريتهى مرامر سطع جح مكريابكال حب ‎xe 5 |‏ جبريتهاى هواضر سطع زمين 77-4 ‎a ee 1‏ امات شا + مر هاش ره ده است موسط ارندگی له ۱8۰ مار ‎ ‎

صفحه 15:
الن- کم فشار سند (پاکستان) و ایجاد زبانه کم فشار گنگ * ایجاد کم فشار حرارتی بر روی سند به دلیل ورود اض‌ژی تابشی حورشید در روزهای بدون ابر می و ژوئن و دوام ن به دلیل وجود هوای خشگ در سعلح زمین وهدم ضمود زیاد هو به دلیل حاکمیت ‎Ss‏ پر‌فشار جدب حاره در ترروپوسفر میانی» 5 تشکیل زبانه کم فشار حرارتی و کم ضخامت در ماه می بس روی دره گنگ و ترريق رطویت از خلیج بنگال وجون در همين زمان رودباد غربى به سمت بالا منتقل شدهه رطوبت بيشترى به اين كم فشارترريق مى شود ودر ثذوئيه نايايدارى ايجاد مى شود و جریانهای موسمی را تشديد مى كند.

صفحه 16:
ب- م سكن يرفشار تبت * يس از انتقال مسیم بادهای غرربی به شمال هیمالیا یک پرفشار بر روی فلات تبت تشکیل می شود (بر اش سرد شدن هوا در نتیجه تابشهای زمینی توده بررف در ارتفاع 4 تا ه كيلومترى به بالا ) و تشکیل یک کم فشار حمرارتی در تروپوسفر میانی در زیر پرفشار تبت (به دلیل تابش مستقیم و شدید خورشید) و تشدید اشر جریانهای موسمی.

صفحه 17:
eae, ‏پیشروی بادهای مه سم‎ - CG * شکل پیشروی بادهاى موسمى جنوب غربى را بر روی هند نشان می دهد. ابتدا بارندگی در سواحل جنوب غربی سریلانکا در ماه آوریل شروع شده و حداکشر آنن در ماه مه ‎a‏ ‏به ۳۵۰ میلیمتش می رسد. * همزمان با حرکت خورشید به سوی نیمکره شمالی» جریانهای موسمی جنوب غربی در |" خلیج بنگال و سپس مناطق شمالی تم و بعد هم به سمت شمال غربی منتل هی شود بطوریکه حداکشم بارش خلیج بنگال در اواسط ژوئن و در شمال غرب در اوایل ژوئیه روی می دهد. (افزایش فاصله خطوط روی خشکیها به علت اصطکاک و کاهش سرعت حركت هوا)

صفحه 18:
مراحل کلی رژیم موسمی تابستان ببراساس نظر چانگ جن هو ( ۱۹7۷) * - اوایل آوریل: تفییس عمده در آرایش ترراف و ریج جوبالا بر روى ارويا وآسياء * 2- اواخضر آوریل: تشکیل مک پرفشار جنب حاره در سطح ۸۰۰ هکتوپاسکال بر روى مركن و جنوب هندوستان و تأثيس تراف ایجاد شده توسط هیمالیا بر روی خلیج بنگال و گسترش تا سطح 0۰۰ هکتوپاسکال. * 3- اوایل می: ایجاد پادهای موسمی جنوب غرربی بر روی برمد. ‎٠‏ - اواضر می: رسیدن بادهای موسمی جنوب غربی به سریلانکا و تغییس کلی در تراف و ریج جو بالا.

صفحه 19:
* 5- اوایل ژوئن: * 3 الن- بادهای جنوب غربی بنگلادش و تما جنوب هند را در جنوب مدار ۳۰ درجه شمالى ضرا می گیررد. * 3 ب- شاخه جنوبی رودباد غربی به روی چین منتقل شده و به تدریج از بین می رود ‎٠‏ 5 ج- اش پرفشار جنب حاره بر روی بیابان تار منتقل می شود. ‎Dis‏ د- اولین نشانه های رودباد شررقی بس روی خلیج بنگال دیده می شود. ‏* 0- اواسط ژوتن: پررفشار تتروپوسفر میانی؛ واقع در بالای هند مکی از بين می رود و پرفشار تبت در ارتفاع بالات از سطح ۵۰۰ هکتوپاسکال تشکیل مى شود. رودبادهای شررقی در سطح بالا از روی خلیج بنگال به سمت غررب حرکت کرده و بر روی فلات دکن مستقر می شود.

صفحه 20:
‎=PJ °‏ رودباد قطبی 21۸ پ‌فشار تبت هوا در شمالآن‌وارد رودباد قطبوودر جنوبآزوارد بادهاوشقوموشود. 15> جریان‌شرقيبر روی‌کم فشار موسمي [ت1< رودباد شرقیبا محور‌هاومتعدد ۰ 25 فرونشينوهوا ‏1/< بادهاوموسم و جنوبغ بور ووطيج بنكا ركه بعد زا آزييج خورده و ‏بدو كد بورد ‎ ‎

صفحه 21:
گر‌دش موسمی جنوب غربی هندوستان ( ژوئیه)

صفحه 22:
All-India Summer Monsoon Rainfall (JJAS), 1871-1999 (Based ou HIM Homogeneous Indian Monthly Rainfall Data Set) T T T T T T T T T Drought Flood Normal ELNito La Nina 30 ——— 10 0 1990 1980 1970 196۵ 1950 1940 ۱930 1920 1910 1900 1890 1880 ميات Years “10 20 Rainfall Anomaly (% of Mean)

صفحه 23:
Epochal Patterns of All-India Summer Monsoon Rainfall Mean = 852mm ‘Standard Deviation = 84.7 mm 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 ۳ ”198019902000 1970 194019501960 191019291930 1900 1890 1880 مر Central Year of 31-yr Window

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
14,000 تومان