صفحه 1:
صفحه 2:
ط
راهنمای گام دوم مبارزه با کووید - 19 (کروناویروس)
فاصله گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محبط و کار
در آموزشگاه های رانندگی» آتش نشانی؛ امداد و
نجات و انبارها
تهیه و تنظیم:
علی فارسی کارشناس بهداشت حرفه ای گروه سلامت
محیط و کار معاونت بهداشتی شهرستان مراغه
صفحه 3:
صفحه 4:
مقدمه
واژه «کروناویروس» از کلمه زبان لاتین
۳ يا کلمه بونانی ۲۵0۵۵۷۲۳" به
eux را ار
١ ۳ 0۳۳
صفحه 5:
کووید-۱۹
بیماری کروناویروس ۲۰۱۹یا کووید-۱۹ که
به ol بیماری تنفسی حاد انکاو-۲۰۱۹ نیز
میشود., بیماریای عفونی است که بر اثر
eae 0 ۲ ایجاد
میشود.
صفحه 6:
راه های انتقال
0 به طور عمده:
9 از طریق ریز قطرا
0 سرفه یا عطسه
0 لمس اشیاء آلوده
صفحه 7:
علائم
۵ بر اساس دانسته های کنونی این بیماری از یک
طیف ملایم تا شدید با علایمی همچون نب,
سرفه, تنگی نفس می تواند بروز نماید
0 و در موارد شدیدتر ممکن است منجربه ذات
الریه, نارسایی کلیه و مرگ گردد. درصد مرگ
ناشی از این
9 بیماری هنوز به طور دقیق مشخص نشده
است.
صفحه 8:
0 شستن مرتب دست ها با آب و صابون (
ترجیحا هر یک ساعت یکبار) و یا
استفاده از مواد ضد عفونی کننده الکل
0 درجه و خوددار:
چشمان, بینی يا دزن ۱
=
&
a
صفحه 9:
0 استفاده از تجهیزات حفاظت فردی
مانند دستکش, ماسک لباس کار و مواد
ضدعفونی کننده
0- رعایت فاصله گذاری اجتماعی به
فاصله 1/5متر از همدیگر
I JEM,
ارب ع سيا
صفحه 10:
۵ کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان
0 اجتناب از تجمع
0 حذف سیستم حضور غیاب انگشتی و جایگزین
کردن آن با سیستم های تشخیص چهره
صفحه 11:
۵ قرار دادن صندلی مراجعان در فواصل لازم و
ایمن از یکدیگر و به دور از کارکنان
0 ضدعفونی کردن مرتب محیط های تردد,
سطوح, دستگیره ها و ..
صفحه 12:
9 تعیب سالم شامل اسعای ار کر های انراع
غذایی شامل میوه و سبزیجات تازه
0 در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی و
law آنه ولا اشامل سرفه کی تفس و
صفحه 13:
تافراه با پاش یس روا ارم را
راهنمای باز به کار اقدام نمایند.
0 در صورت داشتن هرگونه سوال و نیاز به راهنمایی
و مشاوره با شمارة 190 و4030 نماس كيريد
© قبل و بعد از صرف وعده غذايى تمامى اتاق
غذاخورى كندزدايى شود.
© عرضه مواد غذايى روباز و فله ای ممنوع میباشد,
ترجیحا در بسته بندی های یکبار مصرف صورت
لیرد.
0 ویب کارا و مناس در طول استعار از
اثاق غذاخورى فى بابستن فعال باشد
صفحه 14:
0 استفاده از پوشش یکبار مصرف برای
میزغذاخوری
0 استفاده از تهویه طبیعی مثل باز گذاشتن درها
و پنجره های سالنها و اتاقها در کنار سیستم
تهویه ساختمان
0 تعبیه ظروف حاوی مواد ضد عفونی کننده
دست ها به تعداد مناسب
0 حذف موقت آبخوری ها و آب سردکن ها
صفحه 15:
۵ الزامی بودن سطل زباله پدالی درب دار در
تمام اتاقها
0 نصب تابلوهای اموزشی پیشگیری از انتقال
بیماری های تنفسی در محیط کاری
0 جمع آوری موقت کلیه مهرها و کتب ادعیه و
سایر وسایل مشترک از نمازخانه ها
0 ممنوع بودن هرگونه خوردن و آشامیدن در
نماز خانه
0 سرویس های بهداشتی باید دارای تهویه
مناسب باشد و بطور مرتب گندزدایی شود.
صفحه 16:
9 وجود صابون مایع به تعداد و مقدار کافی در
سرویس های بهداشتی ضروری است. استفاده
از صابون معمولی جامد غیربهداشتی می باشد.
at).
al
سرویس های بهداشتی باید حداقل دو بار در روز 0
توسط یک فرد آموزش دیده با تجهیزات حفاظت
فردی (دستکش, چکمه, ماسک و محافظ
صورت / عینک) تمیز و گندزدایی شود.
صفحه 17:
صفحه 18:
0 زمانهای شروع آموزش و استراحت به گونه
ای برنامه ریزی شود که از تجمع افراد
جلوگیری شدود. به عنوان مثال ساعت شروع
آموزش مهارت آموزان هر مربی با مربی دی
متفاوت باشد.
۵ حداکثر تعداد سرنشینان در هر خودرو 3 نفر
درنظر گرفته شود.
صفحه 19:
۵ تعداد افراد شرکت کننده در کلاس آموزش
تثورى به حداقل تعداد و زمان ممکن کاهش
يايد به طوری که بین آنها1 با 2 متر ماصله
وجود داشته باشد.
صفحه 20:
0 کی
a روزانه علائم شاغلین و مهارت
موزان:
۵ احتناب
4
صفحه 21:
۵ تهیه وسایل حفاظت فردی(ماسک, دستکش)
به مقدار کافي برای مربیان و بخش اداری
توسط مدیر آموزشگاه و اجبار به استفاده از
اين لوازم
© مدير آموزشكاه موظف است به معاي
ندزدایی خودرو ۰
تهیه و در اختیار
مربیان قرار دهد.
صفحه 22:
otal لد سک ساده رنه
ای کش زار بیع لانکس وا
برای ار
۵ افراد مبتلا يا مشکوک به هیچ عنوان نباید از ماسک
سییاب دار استفاده تمایند
© روشن بودن سیستم تهر عدم
امکان استفاده از آن با :با آن باز گذاشتن در
پا پنجره به گونه ای که هميشه جریان هوا در
گردش باشد.
صفحه 23:
ws 7
0 گندزدایی مرتب داخل و خارج خودروهای تحت
تعلیم رانندگی پس از عوض شدن هر مهارت
ramen
0 عملیات سوختگیری خودرو 33 )2 پمپ بنزینها و
جایگاههای سوخت. باید فقط توسط متصدیان
جاب
صفحه 24:
0 کلاس آموزشی باید گنجایش مناسب داشته
بطوری که صندلی ها به فا صله حداقل 1متر
از هم چیده شده و هوای تازه با در نظر
گرفتن شرایط آسایش حرارتی در سالن
جریان داشته باشد.
۵ کلاسها به صورت فشرده و کوتاه برگزار شود
و در صورت امکان به صورت غیرحضوری
برگزار گردد
صفحه 25:
صفحه 26:
قاس صیرت ارکان شلات دای دی AAlsd
تا پایان همه گیری, به صورت دورکاری صورت
پذیرد.
با توجه به اعزامهای فوری در آتشنشانان ,
باید یک دست لباس کار مناسب (لباس
صفحه 27:
0 حضور حداکثر 2 نفر در ماشینهای آتش
نشانی پیشرو یک کابین و 3 نفر در دو کابین با
احتساب راننده
9 ابزار و تجهیزات و میله فرود آتش نشانی پس
از
صفحه 28:
۵ تجهیزات حفاظت فردی از جمله دستکش,
ماسک و ژل ضدعفونی بر پایه الکل برای
شاغلین تأمین شود.
۵ در شرایط غیر اضطرار الزام استفاده از
ماسک برای همه افراد از زمان ورود به
صفحه 29:
صفحه 30:
0 آماده سازی محبط کار و تغییر شرایط و
feren 6 ل ال
فاصله ایمن ( 1 تا 2 متر ) و بیشترین فاصله
ممكن بين افراد در هنكام کار وجود داشته
باشد. مثلا" حضور حداقل یک نفر در هر
ماشین امداد و نجات و حداکثر2 نفر با رعایت
فاصله ایمن.
صفحه 31:
0 به منظور کاهش تجمع شاغلین خصوصاً در
کاسای هن Ser oe
فراهم گردد که تعداد افراد دراستراحتگاه
کاهش یابد و بقیه افراد در منزل انکال باشند
تا در صور لزوم از منزل به محل مأاموریت
۱ ۰
صفحه 32:
۳
0 حضور حداکثر 2 نفر در ماشین های امداد و
نجات پیشرو یک کابین و 3 نفر در دو کابین با
Sse ay cee
الزام استفاده از ماسک برای همه افراد از
زمان ورود به سرویس ایاب و ذهاب يا ماشین
امداد و نجات تا پس از خروج از آن sla
صفحه 33:
0 ظرف محلول ضدعفونی کننده دست در واحد
نقلیه و سرویسها نصب گردد و مرتباً پر شود.
0 سطل های کوچک درب دار در سرویس به
منظور جمع آوری دستمال, دستکش, ماسک و
... و دفع بهداشتم. آنما داشتميياشد.
صفحه 34:
0 روشن بودن سیستم تهویه خودرو در صورت
عدم امکان استفاده از آن يا همراه با آن باز
گذاشتن در یا پنجره به گونه ای که هميشه
جریان هوا در گردش باشد.
صفحه 35:
© با توجه به اعزام های فوری پرسنل امداد و
نجات, باید یک دست لباس کار مناسب اضافی
sal) ۱
0 عینک, ماسک ۱۱95 و ۴۳۳2 , رويوش
کفش, ... در اخة
قرار اد شود. 9
صفحه 36:
ws 7
0 گندزدایی مرتب داخل ماشینهای امداد و
كات . بس ار اركشد ار محل
eee شامل: دستكيره درب ماشين هاى
امداد و نجات. نشیمن صندلی. دسته های
صندلی, پشتی صندلی, قفل کمریندهای
ايمنى, کلیدهای پایین و بالابر پنجره iby فرمان
كت
صفحه 37:
ز قبیل بیسیم, پیجر و ... برای هر
اه باشد در
غير اینصورت گندزدایی آنها در هنگام رد و بدل
بين افراد باید انجام شود. ۳
0 برای نوشیدن آب آشامیدنی ترجیحاً از آب
آشامیدنی ؛
صفحه 38:
صفحه 39:
۵ برنامه ریزی به منظور اجرای روش های کاری
مختلف با حضور شاغلین کمتر به عنوان مثال
افزايش شیفتهای کاری,چرخشی نمودن
ساعات کار کاهس ails arly صورنا
د.
رایس فاصله ین پرستل ابر وسایر برس
و مراجعین با اقداماتی چون پارنیشن گذاری
© از سلامت کارکنان در بدو ورود اطمینان
حاصل شود و از تردد غیر ضروری افراد
متفرقه به انبار جلو گیری شود.
صفحه 40:
0 از تهویه طبیعی مثل باز گذاشتن درها و پنجره
های سالن ها در کنار سیستم تهویه ساختمان
استفاده شود و از عملکرد صحیح سیستم های
تهویه ساختمان اطمینان حاصل گردد.
0 ماسکهای ساده پزشکی , 95( و
برای شاغلین توصیه ميشود.
صفحه 41:
صفحه 42: