پزشکی و سلامتتغذیه

امنیت غذایی

صفحه 1:
امنیت غذایی ‎ood Geowity‏ دکتر ابوالفاسم جزایری

صفحه 2:
o معقدمه فقر ۶ ناترانی در برآوردن نیازهای بتیادی اتسان * هذا و قغليه از جساه تيازفاى بديادى ‎ads‏ © بشرى اسده كد تأمين أن در دترله امنيت غذايى دينكد ‎us)‏ تأمین امنیت غذایی برای جاسعه یکی ازاهداف کلان ... برنامه ریزی های اقتصادی-اجتماعی است

صفحه 3:
:هدف نهايى كاربردى علم تغذيه بهبود وضع تغذيه جامعه علم تغذيه جكار مى كند؟ ‎Al ya gs LES gi dalle‏ مغذىودر بدن.0) مقدار نیازیدنبه لنرژیر مراد مغذی 6 علایم کمبود و لضافه مصرف الرژیو مواد .9 gia ‏منابع. غذایی‌لنرژیو موادمغذی6‎

صفحه 4:
:علوم و صنایم غذایی " شیمی مواد غذایی میکرب شناسی مراد غذایی نگهداری مواد غذایی (کنسرو و...)

صفحه 5:
آپا می توان تنها با علم تخذبه وضع سلامت " جا معه را ارثقاء داد ؟ :نیاز به " کشاورزی: تولید غذا " جامعه شناسی و رفتارشناسی اقتصاد

صفحه 6:
....بحث اکلون تخذیه است " نيك شرط لازم برای ارتقاء وضع تغذيه " دردسترس بودن غذای کافی 2 :نجربه تلخ در سطح جهان " ثنها توليد ياتوزيع غذا درجامعه» کمک های * غذايى ... مشكل سوء تغذيه را در جوامع مبتلا به ...كم خذايى و سوء تغذيه حل نكرد

صفحه 7:
= Jie: d. ‏در خانوان‎ Hides ep) 908 ©. 5 Ayla dans 8h 4 ‏هزينه كردن بول آن برای مصارف‎ ‏غير غذابى‎ © . ‏بسيمارىظ: عفوني لذكلى‎ , ... ©. ‏...وم «‌غذاین ضدانگیزم براعةوليد‎ ‎Jee [‏ (مسیر() موو))؟؟؟

صفحه 8:

صفحه 9:
وه ۳ 00 و و و و وا

صفحه 10:
امنیت ‎gl‏ کلاز: وجود غذای کافی در سطح * چگونه سنجیده می شود ؟ وجودغنا لازم ...است ءترازنامه غذایی: جمع جبری تولیدات غذایی" واردات» صادرات» ضایعات» ذخایر(در " .سپلوها ...) وجود غذا: کل یا سرانه

صفحه 11:
امنیت ضدایی خانوار ‎Household Food‏ ‎Security‏ ‏تعریف بانک جهانی (0669: دسترسی همه مرم درتمام اوقات به غذای کافی به منظورزندگی سالم و فعال [امنیت غذایی خانوار: دسترسی خانوار به غذای کافی و سالم در تملم اوقات....

صفحه 12:
اساس اندازه كيرى امنيث خذابى: مقدار انرئزى ...دريافقى نسبث به نياز

صفحه 13:
: عوامل تعيين كنندة امنیت غذایی خانوار " وجود غذا .(0) " (درآمد خانوار . )© " فرهذك و سواد تغذيه اى .(©) " نبود بيمارى.(6) " بهداشتمحیط آبسالب پیشگیری) " (... ولکسیناسیون

صفحه 14:
بخش گشاورزی ( + دامداری) * بخش بازرگانی (صادرات, واردات غذایی و ... ) " بخش بهداشت (ايمنى و كنترل مواد غذايى؛ " (... نظارت بهداشتی بر توليد و واردات 2 " بخش صنعث ( ساخت ماشين آلاث كشاورزى و " (... صنایع غذایی؛ صنایم فرآوری موادغذایی *

صفحه 15:
نظام سیاسی - اقتصادی هر کشور * مدیریت خانوار (بهترین استفاده از منابع مالی ...) " _ فرهنگو سواد تسغذیه لي و * وزارت آموزش و پرورش وزارتب هداشت(۰...)۳0) رساله های گروهی (راديوء تلویزیون» وجراید)

صفحه 16:
:نبود بيمارى. 6 " بخش بيداتت " بخش تنعت ( براى بهداشت محيط ...) " صنعت داروسازى ( دارو, واكسن و ...) " آموزش بهداشت و تغذيه همكانى (براى تغيير رفتار..) " کنترل بیماریهای واگیر * :پخشبهداشت تطا نهايى را موييلد - ' .....كودك دجارسوء تغذيه " ملار كم خون 0

صفحه 17:
سنجش امنیت غذایی خانوار گمتر از 9۸90 نیاز: نالمنی شدید دیاز: . نالمنی‌خفینم/6009 نیاز: برخوردر از لمنيشغذليى,/؟0000-5009 نیاز: بطوركلىاضافه دريافت/00-00009)©) بیشثر از 960600 نیاز

صفحه 18:
aT Food Intake te Health Status Availabilty | Access | Use | ‏«متادعتتانا_‎ | = - Own Production - Income - Nutritional - Quality of Water 8 - Trade - Prices Knowledge - Hygiene - Storage - Subsidies ~ Nutritional - Health facilities - Access to behaviour market - Caring capacities

صفحه 19:
...تاريخجه على كذر زمان تعاريف متفاوتى براي امنيت غذايى * ال ~~ .یک علث: تغییردر نگرش وتحلیل موضوع " دی ‎Sees AA‏ تغييراز سطح جهانوو كشوروباه سطح .0 خانوار تغييراز غذا به وضع معيشتى ©

صفحه 20:
امنیت غذایی برای نخستین بار در کنفرانس ۰ جهانی غذا(9۳260 ) به طوان یک چهارچوب ......فكرى جديد مطرح شد در كنفرانس بين الملى تغذيه ( 66806 ) به " عنوان یکی از اهداف مهم در برخورد با سژتغذیه و گرسنگی در جهان در دهه ۵0 ل و

صفحه 21:
مفهوم آن رانا توانی در دست آوردن * يا مصرف غذای نا کافی از نظر کمی و کیفی از راههای مورد قبول جامعه بیان کردند "

صفحه 22:
الگوی غذایی مطلوب و کافی هدف از تأمین غذای مطلوب و کافی تنها رفع گرسنگی * تاميننيازهاوسلولوبه مواد مغذويعنيرفع. دس گرسنگوپنهان‌رلنیز دربر دارد... (سیری‌سلولی/ در تعیین الگوهای غذایی مطلوب و کافی» علاوه بر میزان انرژي در یافتی» میزان د ریافت مواد مغذی ....کلیدی نیزدر نظر گرفته می شود

صفحه 23:
با توجه به اینکه اسان با انرژی احساس * سیری میکند» تأمین انرژی را به تنهایی به عنوان شاخص سیری شکمی و تأمین انرژی همراه با مواد مغذی کلیدی را به عنوان شاخص سیری سلولی نام نهاده اند

صفحه 24:
Improved Improved ad food intake food security Ecological Better ‏ما‎ Improved Sanitation Absorption illness health of people ‏ب‎ ‎۱۳ ‎of pathogens gy ese p = 1

صفحه 25:
ناامنی غذایی خانوار بخانوار است درآمد کم بی ثباتی درآمد (بيكاري * فصلي...)» قطم ناگهانسی درآمد (...خشکسالی لفت‌محصول) ۰

صفحه 26:
#مشکلات درسطح نالمنی غذایی خانوار نگرلنیدر موردعدم تداوم موجودی‌مواد . . " غذليى نامناسببودزمواد غذليى 2 " تخليه ذخاير مواد خذليى 2 "

صفحه 27:
دريافت ناكافى غذا از نظر كيفيت " دريافت ناکافی غذا از نظر کمیت *

صفحه 28:
#مشکلات درسطع ناامنی غذایی کودکان درياقت ناكافى غذا ‎٠‏

صفحه 29:
جامعه : ادازه گیری امنیت غذایی در 5 با توجه به اهمیت امنیت غذایی وشیوع بالای ءناامنی غذایی در ایران نجش 5-2 خذايى و " 1 522210 غذایی بسیار مهم است

صفحه 30:
: ویژگیهای شاخص خوب * لباز و دقت‌طمیی الا .) * قابلیث واندازه گیری‌سریم(وفنک می .2 " بكيرد 0 هزینه پایین.5 * کاربرد مستقیم در نظام برنامه ریزی.د " و لجرایی‌ک‌شور

صفحه 31:
اندازه گیری امنیت غذایی در جامعه: پرسشنامه ای که اعثبار و پایایی " آن تعبین شده باشد

صفحه 32:
:مروری برمطالعات انجام شده در ایران نیج مطالعات انجام شده با استسفاده ال ارزيابى تغذيه اى " :از سفره مردم میانگین دریافت سرانه رو زبانه انرژی و مواد مغذی» " بجز ویتامین۵: مب $6099 وتادیم بالاست

صفحه 33:
:مواد مغذى كليدى در ايران" پرونئین» کلسیم ويتامين های " ‎BOs BO‏ (ریبوفلارین)

صفحه 34:
امین رشتی و همکاران در سال6»20) مطالعه * ای با هدف بررسی و مقایسه رفتار اقتصادی و رضعیت فقر خانوارها بر اساس نوع سرپرست .خانوار(مرد با زن) انجام دادند

صفحه 35:
,نتايج " خانوارهاوشهروبا ب ربرستززر ‎idee ya‏ * ترتيب 56 ر 565 درصد از «ينه کلرا به .هزينه خوراكىلختصاصمورادند كرشثور برنج بال لارينسهم «يناه خورلكى © * ‎fa aii gli,‏ لبنياك روغن تخم مرغ .پاتین ترین کشش درآمد را دارا بودند *

صفحه 36:
قاسمی وهمگاران در سال09*26۵ مطالعه ای را با * هدف بررسی و ارزیابی امنیث غذایی خانوارهای ,ثهرانی انجام دادند ات مدل اول: شاخص امنیت غذایی - گفایت دریافت « انرژی» پرونیین ووینامینهای 0 وريبوفلاوين 5 " :كه بر اساس لين -

صفحه 37:
ناامن کامل غذایی :مصرف هر چهار قلم در خانوارع کمتر از 960600 نباز امن:) مصرف انرژی وپروتئین 90 تا 000 درصد نباز امن 2: مصرف انرژی وپروتئین درحد نیاز امن 2: مصرف انرژی وپروتئین کاملاٌ تأمین شده است یت توت بح ایس لسن تلا درد بر سس شاخص ‎eta Aj‏

صفحه 38:
توزیع خانوارها (96) بر اساس میزان دریافت روزانه انرژی و پروتئین نسبت به نیاز ‎QO-|9O-| -60 |-7O| >? + %‏ | > دیاز ۱ ©0 وه اوهه 00> 060 060 ‏0 0 اترژی ۵60۱ .00۵ 6.۱ 1060 .66 أ 6 ‏بروتتين | 9.6 6.9 | 96 .۱90 ۱08 .66 ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 39:
#منيع طرح جامع مطالعات الكوى مصرف مواد غذايى خانوار ووضعيت ©6006 تغذيه اى كشور- كزارش كلى تهران ©0906 انسئيتو تحقيقات تغذيه اى و صنايع غذايى كشورء باييز »

صفحه 40:
:نثایج مطالعه ظرافتی شعاح * با افزایش شدت نالمنی غذایی» مصرف " نان و سیب زمینی اتزایتر ر مصرف گوشت قرمز» برنج» میوه» سبزی و لبنیات ,کانش داشته است

صفحه 41:
بيتراز 7,56 جامعه دسترسی‌لقتصادی0 * ناکافی برای سیری شکم دارند» و " درد )2 براوتأمین‌سیریسلولی 0 * ,دچار مشکل‌ستند باه دستن دیاتر: یک چهارم مردم دچار * کمبوددریافت الرژی و نیمی از مردم دچار .دريافت کمبود ریز مغذ بها هسنند "

صفحه 42:
:مروری بر پژوهش ها در ساپر کشورها با لفزایش‌شدث: المنی‌غذایی مصرفت رشت) * كرمز: لبنيات ميرد ر بز بطور معنودارى .كاشمويابد در مقايسه با زنانخانوارهاولمن مصرف © " دیزمه سبززر 3 -درزنانیکه در خانوارهاءن المنزندكىمىك نند كمثر لسث

صفحه 43:
در برخیک شورها: نمایاه توده بدنی‌لکثر . 6 * لفراد نالمن غذلیی‌پائین‌تر از حد طبیعی‌لست (هرجندنالمنىدر هماه سطوح نمایه توده بسدنی ديدم می‌شود .( در برخیک _شورها: با کاهش‌درآمد» کاهش.6 * ميزانة حصيلائو كاش فعا إِتْه دترنالمنى غذایی‌افز الیش ‌مییابد

صفحه 44:
#نتايج بسرخویررسیها ,6۳" چافی با ناامنی غذایی رابطه ای "

صفحه 45:
: نتيجه گیر ی ناامنی غذایی و گرسنگی می تواند علاوه بر * اثرات نامطلوب بر سلامت جسمی آثار سوه ....اجتماعی و روانی نیز به همراه داشته باشد بنابراین تأمین امنیت غذایی و مقابله با نامنی * غذایی و گرسنگی در جامعه باید به علوان یکی از اهداف کلان برنامه ریزی های توسعه اقتصادی و ,اجتماحی باشد

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان