صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
موضوعات مورد بحث در این برنامه 9 ‎on ¥‏ سس نان 8 سه دسته ی طبقاتی در آستانه ۷ انقلاب فرانسه ‎ ‎ ‏علل و ریشه های انقلاب ‏لال 4 احزاب و گروه های سیاسی اوایل رت ‎A‏ ‏انقلاب ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 4:

صفحه 5:
انقلاب فرانسه (۱۷۸۹-۱۷۹۹) دوره‌ای از دگر گونی‌های اجتماعی سیاسی در تاریخ سیاسی فرانسه و اروپا بود. این انقلاب. یکی از چند انقلاب بزرگ در طول تاریخ نظام سلطنتی به جمهوری لائیک در فرانسه و ایجاد پیامدهای عمیقی در کل اروپا شد. پس از انقلاب در ساختار حکومتی فرانسه, كه با فئودالی برای طبقه اشراف و روحانیون کات بنیادی در شکل‌های مبتنی بر اصول جدایی دین از سیاست. روشن گری. ملی گرایی دموکراسی و حقوق جهان است که پس از فراز و نشیب‌های بسیار. منجر به از آن بود. شهروندی پدید آمد.

صفحه 6:
با اين حال اين تغيبرات با آشفتگی‌های خشونتآمیزی شامل اعدامها و سر کوبی‌ها در طی دوران حکمرانی وحشت و جنگ‌های انقللبی فرانسه همراه بود. وقایع بعدی که می‌شود آن‌ها را به باز گرداندن رژیم سلطنتی و دو انقلاب دیگر که فرانسه امروزی را شکل داد است. برخی معتقدند که اولین جرقه انقلاب. یورش به باستیل بود و در آن زمان نیز ب فرانسه ربط داد شامل: جنگ‌های ناپلئونی و مردم هنوز به براندازی سلطنت فکر نمی‌کردند و برخی آغاز آن را ماه مه ۱۷۸۹ (میلادی) می‌دانند. پایان آن را ۱۷۹۵ يا ۱۷۹۹ می‌دانند و برخی سال ۱۸۰۴ که ناپلئون اعلام امپراطوری نمودو گاهی تمام دوره ناپلئون را تا ۵ ۱۸۱ نیز در جزء انقلاب فرانسه می‌آورند ولی اغلب آغاز عصر ناپلئون را پایان دوره انقلاب می‌شمارند

صفحه 7:

صفحه 8:

صفحه 9:
پشمندان هم‌عصر انقلاب معتقد است که با وجود آن همه تلاش برای توگویل, ۱ وقوع انقلاب. نتیجه کار دموکراسی نبود. شاید به همین دلیل است که وی برخلاف بسیاری. سال ۱۷۸۹ (شروع انقلاب) را سال پایان انقلاب می‌داند. با این حال به نظر بسیاری, انقلاب با سقوط زندان باستیل در سال ۱۷۸۹ آغاز شد. شاه لویی شانزدهم. در سال ۱۷۹۳ اعدام شد و سرانجام. در سال ۱۷۹۹ هنگامی که ناپلئون بناپارت به قدرت رسید. انقلاب پایان پذیرفت. پس از ناپلئون دوباره نظام جمهوری جایگزین شد تا اين که ناپلتون سوم (برادرزاده ناپلئون). کودتا نمود و امپراتوری دیگری به راه انداخت. پس از آن جمهوری‌های متعدد شکل گرفت. بدین ترتیب در کم‌تر از یک قرن . بر فرانسه به شکل‌های گوناگونی مانند جمهوری . دیکتاتوری . سلطنت مشروطه و دو امپراتوری متفاوت حکم فرمایی شد . تا به امروز که جمهوری پنجم بر فرانسه حکمفرماست.

صفحه 10:
توكويلك

صفحه 11:

صفحه 12:
سه دسته ی طبقاتی در آستانه انقلاب فرانسه فرانسه قرن ۱۸ با ۳۶ میلیون نفر جمعیت از سه طبقه مجزا تشکیل شده بود:

صفحه 13:

صفحه 14:
شامل اشراف و نجبای درباری و روحانیون عالی رتبه بود. چون اینان که اقلیتی اندک بودند. منابع اصلی قدرت و روت را در دست داشتند؛ وسیع ترین زمین ها و مهم ترین مناصب حکومتی به آنان تعلق داشت و از معافیت مالیاتی برخوردار بودند.

صفحه 15:

صفحه 16:
اینان به تجارت. وکالت. نویسندگی و صنعت اشتغال داشتند . مردمانی روشنفکر و تحصیل کرده بودند که با افکار جدید آشنایی داشتند اما اشرافیان (طبقه ی ممتاز) آنان را در اداره ی سیاسی کشور سهیم نمی کردند و با محدودیت هایی مانع فعالیت های آزاد اقتصادی آنان می شدند ؛ به همین دلیل, مردم طبنقه ی متوسط اغلب از نظام سلطنت استبدادی ناراضی بودند.

صفحه 17:

صفحه 18:
از دهقانان فقیر و طبقه ی کارگران صنعتی بود. اینان اکثریت جامعه ی فرانسه را تشکیل می دادند. این مردم نیروی اصلی کار و تولید بودند ولی در عین حال فقیرترین مردم بودند ؛ لذا در بی سوادی و گرسنگی زندگی می کردند و اشراف و رژیم حاکم را مسب اصلی تیره روزی خود می دانستند.

صفحه 19:
-

صفحه 20:
۱- جنک های دو قرن ۱۷ و۱۸ م. با اتلستان

صفحه 21:
‎I‏ زاب گروه سی فرانسه در نخستیر > 5 ِ انقلار 5 ‎ ‎ ‎

صفحه 22:
- سلطنت طلبان : خواهان پا برجایی لویی شانزدهم بودند. ۲- اعتدالیون: استقرار حکومت مشروطه سلطنتی(مانند انگلستان) ۳- جمهوری خواهان اعتدالی(ژیروندها): (اعضای آنن از ولایت ژیروند بودند) خواهان استقرار مسالمت آمیز حکومت جمهوری و برچیده شدن نظام پادشاهی مطلق بودند . ۴- جمپوری خواهان افراطی (ژاکوبن ها): در صومعه ژاکوبن در پاریس دور هم جمع می شدند

صفحه 23:
نوضي 2ت هيد آزادی خواهان فرانسه در سال ۱۷۸۹ م لویی شانزدهم را به تسلیم وا داشته نظام سلطنتی مشروطه برقرار کردند. اما تلاش نافرجام لوبی شانزدهم برای بازگرداندن رژیم سابق . انقلابیون را بر آن داشت تا ضمن لغو نظام سلطنتی رژیم جمهوری برقرار کنند.(۱۷۹۲م) در این میان لویی شانزدهم و همسرش ماری آنتوانت دستگیر و اعدام شدند.

صفحه 24:
قلعه باستیل زندانی بود در پاریس که در فرانسه تحت عنوان باستیل سن آنئوان نامیده می‌شود. معروفیت اين قلعه به فتح آن در ۱۴ ژوئیه ۱۷۸۹ بدست انقلابیون فرانسه برمى كردد. در اين تاریخ این قلعه مورد هجوم مخالفان لوبی شانزدهم قرار گرفت. این اتفاق را آغز انقلاب فرانسه می‌نامند. در سال بعد از فتح این قلعه جشنی به این مناسبت بر گزار شد که هم‌اکنون این روز را در فرانسه به عنوان روز ملی جشن می گیرند و جزو تعطیلات رسمی ای می‌شود. لغت باستیل در فرانسه به معنی قلعه است. کشور نیز محسوب

صفحه 25:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان