صفحه 1:
SB] SL ee [ قسمت عمدة دستگاه گوارش در شکم ولقع است. دستگاه گوارش شامل حفرة دهانی , غدد بزاقی . حلق , مرى . معده . رودة کوچک . ‎Bagg‏ بزرگ و مخرج است

صفحه 2:
اک ل سح اس هر ماده ای که پس از ورودبه بدن ( از راه تنفس . خوراکی ویا پوست ) قادربه مختل نمودن سلامت با از بين رفتن زندگی شود. زهر یا سم نامیده ميشود. مسمومیت با مواد غذلیی فاسد. داروها . مواد شیمیایی و ۰۰۰ یکی از موارد ‎EAL‏ فوریتهای پزشکی علائم عمومی مسمومیت : علایم عمومی مسمومیتها به نوع . راه ورود و مقدار سم بستگی دارد. علایم زیر بطور کلی در مسمومیتها دیده میشوند : له علایم گوارشی مثل تهوع و استفراغ . اسهال و شکم درد. لله علایم عصبی مثل تشنج . هذیان و اختلال هوشیاری اله علایم خفگی ( کبودی صورت و لبها و اشکال در تنفس ) الله علایم سوختگی مخاط دهان و زبان له اختلالات دید . تعریق فراوان . اشک ریزش فراوان . اختلال در تنف

صفحه 3:
مسمومیتهای مختلف ؛ | - مسمومیت از راه دستگاه تنفسی ۳ - مسمومیت از راه گوارش ۳ - مسمومیت از راه پوست

صفحه 4:
| - مسمومیت از راه دستگاه تنفسی بیشتر در لثر گازهلیی که‌به عنوان سوخت استفاده میشهندیا دود آتش یا دود اگزوز اتومبیل روشن در گاراژ بسته . کارخانجات بیخ سازی . سموم کشاورزی و عالكم : سرگیجه - کبودی لبها و ناخنها- تندی تنفس و نبض در ابتدا - سر درد - سرفه - ریزش اشک - کاهش حس شنولیی و بیناییی - تشنج - بیهوشی و اغماء کمکهای اولیه : ابتدا راههای هولیی مسموم را بازرسی میکنیم و در صورت مسدود بودن انسداد را برطرف میکینم . سپس فورا مسموم رابه هوای آزاد منتقل کنید و یا درها و پنجره ها را باز کنید و بیمار را در حللت دراز کش قرار داده . بطوریکه سرش ۲۰ درجمبه عقب خم باشد . در صورت لزوم تنفس مصنوعی دهان‌به دهان را شروع کرده و مسموم را به بیمارستان انتقال دهید .

صفحه 5:
۲ - مسمومیت از راه گوارش: معمولاً غذا و سموم وارد شده از راه دهان‌به بدن مدت کوتاهی در معده توقف نموده و بعد از ّن وارد روده ها میشود و جذب میشود . مثل غذاهای فاسد شده و داروها و مواد شیمیایی . ‎pile‏ : دردهای شکمی - حللت تهوع و استفراغ - دردهای قولنج‌یا انقباض - وجود لکه های رنگی در داخل یا اطراف دهان . بوی ماده مصرف شده . خواب آلودگی و یا خواب عمیق - تنفس ضعیف - گردش خون ضعیف و بالاخره حالت بیهوشی ‏1 ۳ انواع مسموميت كوارشى ‏وین ا ‏علقرء به صورت سوختگی‌لب و دهان ظاهر میشود. . در مسمومیت با مواد اسیدی‌سلب و دهان خشک است و مسموم احساس عطش میکند . در حالیکه مسمومیت‌با موادقلیلیی مساله برعکس است سبه شخص مسموم آب سرد که تکه های یخ در آن باشد می خورانیم تا سم رقیق شود و مسموم را ضمن گرم نگه داشتن‌به بیمارستان منتقل میکنیم . ‎ ‎Diets ‏ی رل ل‎ ememene ‏چنانچه اینگونه مسمومین بیهوش نباشند و در دهان و حلق آثار سوختگی نباشد و مواد نفتی باعث مسمومیت نشده باشد و از خوردن سم بیشتر از ۴ ساعت نگذشته باشد ‏ بهترین روش رقیق کردن سم موجود در معده با آب و سپس ایجاد استفراغ است .

صفحه 6:
یت تال به دلیل خوردن غذاهای فاسد ایجاد می شود . علائم کلی : سردرد - تهوع - استفراغ - درد معده - اسهال - ضعف - درد عضلات - و در مسمومیت شدید شوک که این علائم ممکن است بلافاصله بعد از خوردن غذای فاسد یا چند ساعت بعد از آن ظاهر شوند . بوتولیسم : در لثر خوردن کنسروهای فاسد و سوراخ شده تولید میشود که معمولاًبعد از ۱۸نتا ۳۶ ساعت ظاهر ميكردد - توجه كنيد : بوتولیسم سم میکروبی است که در کنسروها و کمپوتهابه وجود می آيد و بر دستكاه عصبى لثر میگذارد. لین سم بسیار خطرناک است (۲۵ هزارم ن ۲۰ برابر سم مار کبری سمیت دارد .) خطر آن به قدری است که حتی گاه‌با دن غذای آلوده مرگ آنی پیش عی آید . علائم لين مسمومیت عبارتند از : خستگی - سركيجه - ضعف عضلانى و فلج 1 براى اينكه دجار لين مسموميت نشويم . بهتر است كه قوطيهاى كنسرو كه تاريخ مصرف آنها نكذشته و سوراخ , زنگ زدگی و برجستگی یا فرورفتگی در درب قوطی دیده نمی شود را برای مصرف انتخاب کرد و قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه قوطی را در آب بجوشانیم . کمکهای اولیه در مسمومیت غذلیی : بهترین اقدام رقیق کردن سم‌با آب و ایجاد استفراغ است ( قبل از خارج شدن سم از معده و رفتن آن به روده ها )

صفحه 7:
مسموميت شيميايىن: ‏ . مثل مسمومیت با مس که معمولا در لثر نكهدارى مواد غذليى اسيدى در ظرفهاى مسى سقيد نشده ایجاد میشود . یا مسمومیت با داروهای خواب آور و مخدر و تریاک . علائم یب از مخدر و خواب آور و تریاک . قطع تنفس . همچنین کاهش هوشیاری و بیهوشی مسموم است . بنابرا قبل از بیهوشی آب به او می خورانیم و مسموم را وادار به استغراغ میکنیم و مراقب تنفس او هستیم و سریعا مسموم را به مرکز درمانی انتقال میدهیم . مسصوميت بان علائم كن : استشمام بوى نفت از دهان . احساس سوزش در دهان و كلو . تهوع و استفراغ . اسهال . بيقرارى و نهایتاً تورم ریه . کمکهای اولیه : مسموم را واداربه استفراغ نمی کنیم و بهتریین کار مراقبت از راههای تنفسی . دادن اکسیژن و تحت نظر گرفتن مسموم است . اگر ماده خورده شده زیاد باشد ( بیشتر از ۱سی سی بر کیلو گرم ) شستشوی معده . ت با نختاليى : با خوراندن آب فراوان مسموم را وادار به استفراغ كنيد و شير و مواد جرب به بيمار ندهيد

صفحه 8:
وادار کردن مسموم به استفراغ در موارد زیر ممنوع است : له مسمومیت با نفت و مشتقات آن له مسمومیت با مواد سوزاننده ( اسید و قلیا) اله اختلال سطح هوشیاری مسمومین لله در حالات تشنج و بیهوشی له در سه ماهة آخر حاملگی لله بچه های کمتر از ۶ سال خلاصه اقدامات ضروری در مسمومیت با نفت و مشتقات آن : از وادار کردن فرد مسموم به استفراغ خودداری کنید. در صورت استفراغ خودبه خودی فرد مسموم مواظب باشیدتا مواد استفراغی وارد راههای تنفسی وی نشود. او را در هوای آزاد در وضعیت مناسب قرار دهید. دو قاشق غذاخوری پارافین یا روغن زیتون به فرد مسموم بدهید. او را به بیمارستان منتقل نمایید.

صفحه 9:
۳ - مسمومیت از راه پوست شسموم به تو صورت از واه پوسث وارد جن میشوند : جذب مواد سمی از راه پوست هنگام سمپاشی و كار در كارخانجات ينك سازى و ... جذب مواد سمی از راه پوست توسط گزش حشرات یا گاز گرفتن حیوانات . توجه : یغال فعال شده (ثار کول ) در تمام مسمومیهای خوراكى غير از استامينوفن - اسيدها و قلياها و مواد الكلى استفاده ميشود .). مسموميت از طريق كا زكرفتن حيوانات : الف) سکت كزيدكى : گاز گرفتگی حیوانات علاوه بر خطر عفونی شدن زخم . خطر هاری را بدنبال دارد حیوانات پستاندار خونگرم میتوانند ناقل هاری باشند . سگ . گرگ . خفاش . موش . خرگوش . اسب. خوک راههای ابتلا به هاری : ۱- گاز گرفتن حیوان هار ۲- لیسیدن خراشهای بدن توسط حیوان هار حتی غبار غارهایی که خفاشها در آنها زندگی میکنند از طریق استنشاق بیماری را منتقل میکند . علائم هاری : بعد از ۱۰ روزتا ۴-۷ هفته عااثم هاری ظاهر ميشود سبه صورت احساس خارش و مور مور در ناحیه صدعه دیده و دردهای عصبی و در مراخل بعد تشنجات حلشی وبا وجود عطش ترس از آب . ترس از هواونور و در نهایت شخص مبتلاهمراه با صدای زوزه و پارس به اشیاء و اشخاص اطراف خود حمله میکند و در لین زعان دارویی برای رفع بیماری وجود ندارد و بيمار سرانجام خواهد مرد . بنابراين هنكامى كه حيولنى شخصى را كاز “كرفت حتما احتمال هارى را در نظر ميكيريم . ( مخصوصاً اكر زخم در سر و گردن یا صورت و باز بشد علالم زودتر و شدید تر ظاهر میشود.) اقدامات : بلافاصله اطراف زخم را فشار میدهیم نما خون جارى شود ويا اجازه ميدهيم خون جارى شده از زخم خارج شودا ميكروب از زخم خارج شود سپس زخم رابا لب و صابون شستشوحی دهیم و بدون دستكارى زخم آنرلبا پوشش استریل پوشانده وبه پزشک ارجاع میدهیم . چنانچه امكان داشت حیوان يا لاشه او را به مسئولین مربوطه تحویل می دهیم. ( در موارد مشکوک واکسن و سرم ضذ هاری تزریق میشود .)

صفحه 10:
ب ) مار گزیدگی : ‎I‏ ‏در دنیا حدود ۳۰۰۰ نوع مار شناخته شده که کمتر از ۴۰۰ نوع آنها سم کشنده دایند .با لین وجود گزش مار باعث ترس و احتمالاً شوک رولنی ميشود . اكر مار راجس از كزش كشته لند جسد آنرا براى تعيين نوع مار بليد نكه داشت تفاوت مار سمى و غير سمى : مارهای سمی اغلب کوتاه هستند . رنكشان خاكسترى . حركتشان آرام و سر مثلثى شکل دایند و دارای پولکهای ریز و قرینه عی باشند . مردمک چشمهای مارهای سمی بیضی شکل و در هر طرف سر حفره ای بین چشم و بینی خود دایند و دو دندان نیش لوله ای قوی . بلند وتو خللی در فک بالا دایند و مخزن سم بالای این دندانها است . و محل نیش زدگی این مارها به فاصله دو سوراخ به فاصله نیم سانتیمتر است . علائم مار گزیدگی : ۱ - جای نیش مار به صورت سوراخ روی پوست ۲ - تورم و درد شدید در محل گزش ۳ - خارش . سرگیجه . تهوع . استفراغ ۴ - لرز, عرق سرد و شوک که معمولا به علت ترس است . ۵ - تغییر رنگ پوست که ابتدا خاکستری گردیده و رفته رفته به سیاهی می گراید ۶ -احساس تشنگی و خواب آلودگی ۷ - نفسهای کوتاه و کاهش قدرت دید علاوه بر لين علائم كزش مارهاى مختلف علائم اختصاصى نيز دارد : مثلاً كزش مار دریلیی دردهای عضلانی و خونریزی درون ماهيجه اى دارد و رنك ادرار قهوه اى يا قرمز ميشود . كزش افعى غالباً همراه تورم شدید . خونریزی موضعی . ادرار خونی . عدم انعقاد خون و ظهور دلنه هاى قرمز و جسبندكى خون در يكى دو ساعت اول است . كزش كفجه مار و مار كبرى توليد سستی و خواب آلودگی و فلج حلقی مى نمايد . نشلنه هاى كزش مار كبرى و كفجه مار در مستى كمتر از یک ساعت بروز مى لعايد به نخوى بكه سستى : اختلال دستكاه نفس و احياناً شوک قلبی زا همراهدارد و دک بر اثر فلج دستكاه تنفس اتفاق مى افتد.

صفحه 11:
اقدامات در مار كزيدكى : 8: بوحركتكرهزفورىعضو كزيده شده و در آورهناتكو.منكشتر بهعلتقويمبعدى 6: آرلمشدامنبه مسموم و قرار داسنعضو كزيده شده بلييزتر از سطح قلبسا حسلمکان بسه عللینکه لینکار سرعتوسیدن‌خوراز عضوبه قلوا کم‌میکند. (لینکار در مورد دس‌نجام میدهیمو باهارا در سطح بدننكه ميداييم) : بستنتوينيكك كند كرهزجر يا نخوزسياهركى) 8: تسجویز سرم ضد مارد در صویتدر دسترس‌بسودن)

صفحه 12:
ج ) عقرب كزيدكى : عقرب های کویری سمیتر و خطرناکتر هستند و سم عقرب سياه كشنده است كه در لين نوع عقربها جس از كزش سريعاً داروى ضد سم بليد تزريق شود . اكر عقربى كه نيش کشنده ندارد کسی را بکزد » مصدوم دجار ورم موضعى . خون مردكى و درد همراه با سوزش مى كردد و در عقربهايى كه نيش كشنده دارند بعد از درد در ناحيه زخم احساس.بى حسى موضعى .يا سوزن سوزن شدن و حساسيت شديد بوجود مى آيد و كم كمك اين احساس به تمام بدن منتقل ميشود و در عرض ‎7-١‏ ساعت خستگی . بیقراری . ترشح اشک . ترشح از بینی ۰ ترشح بزاق , تهوع و استفراغ ظاهر ميشود . بعد مصدوم عرق کرده و وارد کوسا و تشنج میشود و معمولا در عرض ۱۳ ساعت تا دو روز مصدوم جان خود را از دست میدهد. اقدامات اولیه : ‎١‏ - کمپرس سرد محل گزش ‏۲ - تورنیکت ‏۳ - مالیدن آمونیاک روی محل نیش زده ‏۴ - در صورتیکه عقرب سمی است تزریق سربع سرم ضد عقرب گزبدگی در مرکز درمانی .

صفحه 13:
د) زنبور گزیدگی : علائم آن تورم و قرمزی و درد و سوزش موضع گزیده شده است . اقدامات اولیه : خارج کردن نیش از زخم به آرامی | -در مورد زنبورهای عسل به علت ماهیت اسیدی سم آنها . مالیدن آمونیاک یا جوش شیرین‌به محل و در مورد زنبورهای زرد و سرخ سرکه یا آب لیمو به محل می مالیم . در مواردیکه شخص‌به سم زنبور حساسیت دارد اگر شوک ایجاد شد بلید اقدامات حیات بخشی انجام شود و جهت مداوا سریعا به مرکز درمانی ارجاع شود . ۱ در این حساسیتها معمولا تورم شدید مخصوصا در ناحیه صورت و گلو ایجاد میشود و بیمار احساس تنگی نفس پیدا میکند . سپس علائنم پیشرفت کرده به طرف شوک پیش میرود .

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان