صفحه 1:
نش به و دیایت
صفحه 2:
اهداف تغذيه درمانى در ديابت مليتوس 7
* حفظ و نكهدارى كلوكز خون در سطح محدوده طبيعى
* حفظ جربى هاى خون در حد مطلوب
امين كالرى كافى جهت حفظ وزن مطلوب در بزركسالان
* تامين رشد نرمال در كودكان و نوجوانان
امين نيازهاى دوران باردارى و شيردهى
انرژی کافی در شرایط کاتابولیک در بیماریها
# جلوگیری و درمان عوارض حاد درمان با انسولین مثل هیپوگلیسمی و مشکلات در
ارتباط با ورزش و بیماریهای کوتاه مدت
# جلوگیری و درمان عوارض دراز مدت دیابت مثل نفروپاتی دیابتی. نوروپاتی. افزایش
فشار خون و بیماریهای قلبی - عروقی
صفحه 3:
هرم مواد غذايى
روغن: جربى و شيرينى
شور و
لبنیات
صفحه 4:
كريه نازو غلانو عواد نشاستملى- 1
عقدار توصيه شده رويلفه: 2-1١ واحد
نان لواش
نان سنگک و تافتون
نان بربری
aes
ماکارونی پخته
سيب زميني بخته
۱
ذرت بوداده ی پاپ کورن
حبوبات
انواع سبزیهای نشاسته ای
بلال
رشته فرنگی
جوانه گندم
شيربرنج
يك برش 7000 سان
=
یک برش ۱۰۶۱۰ سانتی متر
یک برش ۷:۷ سانتی متر
لییلن1/3
ورن صفلیولی 1/2
یک عدد کوچک
الی۲عدد 2
Baht
تصف لیوان پخته
نصف لیوان
يك عدد
نصف ليوان
Boog hagas
نصف لیوان
صفحه 5:
كريد عيوه ها -2
حقدار تسوصیه شده روزلنه: ۲-۴ ماحد
0
میوه های اندازه سیب متوسط easy
میوه های اندازه زرد آلو لمع 2
ise ae
توت فرنگی یک لوان
Yas! ==
میوهکنسرو شده ese
أنواع أيميوه ee
كريد سبزيجات 3
مقدار توصیه شده روزانه: ۳-۵ واحد
لیا سویجاتفام 1
نم ليوا سيزه
Seas
صفحه 6:
گسرود شیر -4
حقدار توصیه شده روزلنه: ۲-۳ واحد
لسولنشر یا ماستلً
لیلزدیغ 2
كرود كوشو جلنشينهائآن-5
حقدار تسوصیه سده روزلنه: ۲-۴ واحد
انواع گوشت یا مرغ یا ماهی پخته شده گرم 30
تخم مرغ یک عدد
سفیده تخم مرغ دو عدد
۳ ابه اندازه يك قوطى كبريت
حبویات نصف لیوان
وی نصف لیوان
اتن ماهى Vat
صفحه 7:
گرود چربیها و روغها -6
انواع روغن ها eces 11
مایونز
پنیر خامه ای
خامه
oO)
زيتون سياه
كردو
بادام
صفحه 8:
رلهنماى مواد غذايى غير مجاز در افراد ديابتى 7
=
کالباس» سوسیس یا هر نوع غذای سرخ کرده. انواع شيرينىء بيسكويت.
هر نوع ماده غذایی الواع گوشت قرمز پر چرب» انوشایه های کاردا نوشایه ها
eae gees, كله ياجه؛ پوست مرخ geek bees فنده
جييسء يفك مايونزء لبنيات ير جرب شكرء عسلء مرباء انواع بستنی
صفحه 9:
مواد غذایی با مایه کلیسمی بالا(بیشتر با ساوی ۷۰)
LS يجت
B هویج فرنگی
82 eves
نان لواش مترى 83
خرمای مضافتی بم 84
سیب زمیتی استامپولی 89
94
96
100
103
پس از افزودن 1/۲ وزنی نمک طعام. پخته شد.
صفحه 10:
مر غذایی Lt) alt sl il یا ساوی (sa
سس سح
* نخود. من SS
* نخود بدون بوست 23 *لوبيا جيتى 46
نخودچی 27 ۰ 46
نان بربری 30 47
*ليه 31 47
* ذرت 35 47
36 49
37 49
40 * ماش 49
* ماکارونی دم نشده 40 خرمای زرد زاهدی 50
** برنج اوروگوثه 42 انجیر خشک 52
** برنج بى نام درجه دو 42 * لوبیا سفید 52
لوبيا قرمز شبستو 44
© يس از افزودن 17 وزنى نمك طعام: يخته شد
** يس ار افزودن 3 وزنی نمک به صورت کته (بدون روغن) دم شد.
صفحه 11:
پیشنهادات
* بيشنهاد می شود در تنظیم برنامه غذایی بیماران دیابتی موارد زیر رعایت شود:
* از مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین مانند انواع حبوبات و نان های سنتی استفاده شود.
* مواد غذايى با نمليه كليسمى بالا مانند سيب زمينى لَب يزء هويج. باقلا سبز بدون پوست
کمتر مورد استفاده قرار گيرند.
* حبوبات علاوه بر نمایه گلیسمی
ن حاوی مقادیر قلبل توجهی فیبر غذایی هستند
مصرف شوند.
بنابراین بهتر است به میزان
* از مصرف نان های حجیم و برشته کردن آنها خودداری شود.
* ماکارونی را فقط در آب جوشانده و پس از صاف کردن صرف شود.
* استفاده از توت خشک. کشمش سبز. کشمش قرمز و خرمای زرد زاهدی به مقدار کم با
چای مناسب تر از خرمای مضافتی بم است.
از مصرف سیب زمینی و هویج پخته, بصورت پوره خودداری شود.
صفحه 12:
نحوه رعایت رژیم غذایی در طی بیماربهای حاد و
بروز بی اشتهایی در بیمار
۶ دریافت کربوهیدرات هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار به میزان ۵۰-۷۵ گرم.
* افزايش تعداد وعده های غذایی و کم کردن حجم هر وعده غذایی در
صورت بروز بی اشتهایی.
# مصرف نصف لیوان مایعات در هر ساعت
مصرف آبمیوه به جای میوه.
* استفاده از شیر در تهیه برخی غذاهای حاوی غلات مثل تهیه شیربرنج و
فرنی
* جانشین کردن مقداری از گوشت با تخم مرغ یا پنیر کم چرب.
۶ استفاده از مخلوط شیر و تخم مرغ
تهیه پوره سبزی با استفاده از شیر
تهیه سوپ شیر
صفحه 13:
توصیه های رژیمی سودمند در صورت بروز فشار خون
#کاهش مصرف نمک
؟کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن
#کاهش چربی مصرفی در غذا
#مصرف میوه ها و سبزیجات به میزان ۵-٩ واحد در روز
#مصرف ۲-۴ واحد لبنیات کم چرب.