مراقبت‌های بهداشتیتغذیهزنان و زایمان (بارداری)

اهميت تغذيه در دوران بارداری

صفحه 1:
اهمیت تغذ به در دوران بارداري آرش رشيدي انستیتو تحقیقات تغذيه‌اي و صنایع غذايي کشور دانشگاه علوم پزشكي شهید بهشتي

صفحه 2:
تغذیه و سلامت مادر و فرزند سلامت مادر 7 زمان بارداري — آینده | کوتاه‌مدت‌بلندمدت ميان سالي سلامت فرزند \ 7 زمان بارداري — آینده ‎IN‏ ‏کوتاه‌مدت‌بلندمدت ‏۱ بين‌نسلي ميان‌سالي

صفحه 3:
سلامت مادر (1) زمان بارداري: ۰ کلسیم: فشارخون مادر ۰ آهن: سلامت عمومي مادر ۰ ویتامین 0: (شبکوري) بيماربهاي عفوني ‎٠‏ چاقي: دیابت/خطرات زایمان

صفحه 4:
سلامت مادر )2( آینده (کوتاه‌مدت): ۰ ذخیره چربي: شيردهي ‎٠‏ آهن: كم‌خوني بعد از زایمان ‎٠‏ ويتامين 0): (شبكوري) بيماريهاي عفوني

صفحه 5:
سلامت مادر (3) آبنده (بلندمدت): ۰ کلسیم: استئومالاسي /پوكي‌استخوان ۰ انرژي: چاقي/ دیابت / بيماري کرونر قلبي

صفحه 6:
سلامت فرزند (1) زمان بارداري: ‎٠‏ يد: تکامل مغزي» رشد» سقط جنين ۰ فوليك‌اسید: تکامل لولة عصبي ۰ آهن: تکامل مغزي ۰ انرژي و پروتئین: رشد كافي

صفحه 7:
Critical Periods of Development (‘ed denotes highly sensitive periods) Weeks itor 5 6 7 8 9 18 | 20-36] 8 * Indicates common site of action of teratogen Brain 5 \ 1 ‏اس‎ Tk Eye) Palate T 1 Ty ۲ 7) ٩ ی ‎Teeth Extemal genitalia‏ 4 Central nervous system External genitalia Ear Physiological defects and 2bnormalities abnormalities ee 1 Period of dividing zygote, implantation and embryo Prenatal death

صفحه 8:
زمان کمبود ید و آسیب مغزی مكمل بازي جا يد در يكن ‎se ea eee mS‏ روستاهاي داراي كمبود يد در مطالعه در 885 مورد بارداري شروع مكملياري در سه ماهة اول ويا دوم ويا سوم بارداري

صفحه 9:
سلامت فوزند (2) آینده (کوتاه‌مدت): ‎٠‏ انرژي و بعضي از مواد مغذي: وزن زمان تولد ۰ آهن: کم‌خوني در نیمسال اول زندگي/تکامل مغزي ‎٠‏ ید: تکامل مغزي * ویتامین 0): خطر بيماريهاي عفوني 3

صفحه 10:
سلامت فرزند (3) آینده (بلندمدت - میان‌سالي) Higher Impaired mortality mental rate levelopment Reduced capacity 10 iin eee. risk of adult chronic disease ‘care for child oe Untimely/inadequate OLDER ‏ع‎ PEOPLE, ‏ام‎ ‎birehweight feeding Frequent infections Malnourished health, and care Tnadequate ۰ foetal Inadequate food, health, ‘and care Reduced ‘mental capacity Inadequate food, hhealeh, and care خا Higher Inadequate food, Reduced maternal Health, and care physical eapacity and fat-free mass mortality

صفحه 11:
سلامت فرزند (4) آینده (بلندمدت - میان‌سالي): نظرية ۰۱( در مورد منشا جنيني بیماریها (وعنص ‎(Derabohe‏ * مشاهدات انجام شده در فرزندان متولد شده از زنان نیمه گرسنة آلماني در ماههاي مختلف بارداري در نزديکي جنگ دوم جهلني از نظر ابتلاجه چاقي بزرگسالي * ارتباط سوءتغذية دوران حنيني و ابتلا بزرگسالي‌به دبلبت نوع 11 افزايش فشارخون. بيماريهاي قلبي و سایر بيماريهاي مزمن * بررسي انجام شده در سال 1997 در کشور گامبیا در مورد اثرات بلندمدت کم‌غذليي بر دستگاه ايمني بدن و خطر مرگ ومیر ناشي از بيماربهاي عفوني در سالهاي بعد از نوجواني

صفحه 12:
سلامت فرزند (5) آینده (بلندمدت - بین‌نسلي): اثرات کمبود ویتامین () موش صحرايي باردار بر عدم تحمل كلوكز در دو نسل بعد (دکتر رضا وفا)

صفحه 13:
نتيجه گيري * سوءتغذیه در دورة بارداري» اثرات شديدي بر سلامت مادر و فرزند در هر دو مقطع کوتاه‌مدت و بلندمدت دارد. * بنابرلین در هیچ دوره‌اي از بارداري نبلید نسبت به كمغذابي 5 بيش خواري مادر بي تفاوت بود. 6

صفحه 14:
‎LE‏ لان ا لقنا ‎A little push in the right direction can make a big difference.

صفحه 15:
کفایت. تنوع و تعادل در دریافت مواد غذايي: سه رکن اصلي تغذية مادران باردار 06

صفحه 16:
افزايش نيازهاي روزانه * انرزي: 285+ کيلوكالري * پروتلین: 1/7+ گرم * ویتامین 6060 :69+ میکروگرم * ویتامین 9/0 :)+ میکروگرم مین 4/02 :600+ ميلي گرم امين 0/00 :606+ ميلي گرم * فولیكاسیدد 250+ میکروگرم * ویتامین 4۳/0 :909)+ میکروگرم * کلسیم: 65/0+ گرم * آهن: 120-60 ميلي گرم *؟ يد: 50+ میکروگرم a

صفحه 17:
گروههاي غذايي شیر و فرآورده هاي آن: 4 واحد (5 واحد در نوجوانان) * گوشت و جانشينهاي آن: 3 واحد * میوه‌ها و سبزیها: 4 واحد * نان و غلات: 4 واحد

صفحه 18:

صفحه 19:
06

اهميت تغذيه در دوران بارداري آرش رشيدي انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تغذيه و سالمت مادر و فرزند سالمت مادر زمان بارداري آينده كوتاه‌مدتبلندمدت ميان‌سالي 2 سالمت فرزند زمان بارداري آينده كوتاه‌مدتبلندمدت بين‌نس$لي ميان‌س$الي سالمت مادر ()1 زمان بارداري: • كلسيم :فشارخون مادر • آهن :سالمت عمومي مادر • ويتامين ( :Aشبكوري) بيماريهاي عفوني • چاقي :ديابت/خطرات زايمان 3 سالمت مادر ()2 آينده (كوتاه‌مدت): • ذخيره چربي :شيردهي • آهن :كم‌خوني بعد از زايمان • ويتامين ( :Aشبكوري) بيماريهاي عفوني 4 سالمت مادر ()3 آينده (بلند‌مدت): • كلسيم :استئوماالسي/پوكي‌استخوان • انرژي :چاقي /ديابت /بيماري كرونر قلبي 5 سالمت فرزند ()1 زمان بارداري: • يد :تكامل مغزي ،رشد ،سقط جنين • فوليك‌اسيد :تكامل لولة عصبي • آهن :تكامل مغزي • انرژي و پروتئين :رشد كافي 6 7 زمان كمبود يد و آسيب مغزي • مكمل‌ياري ب+ا ي+د در يكي از روس+تاهاي داراي كمبود يد در چين • مطالعه در 885مورد بارداري • شروع مكمل‌ياري در سه ماهة اول ويا دوم ويا سوم بارداري 8 درصد آسيب شديد عصبي تا سن دو سالگي 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 1st 2n d 3rd سالمت فرزند ()2 آينده (كوتاه‌مدت): • انرژي و بعضي از مواد مغذي :وزن زمان تولد • آهن :كم‌خوني در نيمسال اول زندگي/تكامل مغزي • يد :تكامل مغزي • ويتامين :Aخطر بيماريهاي عفوني 9 سالمت فرزند ()3 آينده (بلندمدت ـ ميان‌سالي) 10 سالمت فرزند ()4 آينده (بلندمدت ـ ميان‌سالي): نظرية Barkerدر مورد منشا جنيني بيماريها ()Metabolic imprinting • • • • 11 مشاهدات انجام شده در فرزندان متول+د شده از زنان نيمه‌گرس+نة آلماني در ماههاي مختل+ف بارداري در نزديك+ي جن+گ دوم جهان+ي از نظ+ر ابتال ب+ه چاقي بزرگسالي ارتباط س+وءتغذية دوران حنين+ي و ابتال بزرگس+اليب+ه دياب+ت نوع ،IIافزايش فشارخون ،بيماريهاي قلبي و ساير بيماريهاي مزمن بررس+ي انجام شده در س+ال 1997در كشور گامبيا در مورد اثرات بلندمدت كم‌غذاي+ي بر دس+تگاه ايمن+ي بدن و خط+ر مرگ ومي+ر ناش+ي از بيماريهاي عفوني در سالهاي بعد از نوجواني ...... سالمت فرزند ()5 آينده (بلندمدت ـ بين‌نسلي): $ل گلوكز در دو $حرايي باردار بر عدم تحم $ن Aموش ص اثرات كمبود ويتامي نسل بعد (دكتر رضا وفا) 12 نتيجه‌گيري • سوءتغذيه در دورة بارداري ،اثرات شديدي بر س+المت مادر و فرزن+د در ه+ر دو مقطع كوتاه‌مدت و بلندمدت دارد. • بنابراي+ن در هي+چ دوره‌اي از بارداري نباي+د نس+بت به كم‌غذايي يا بيش‌خواري مادر بي‌تفاوت بود. 13 14 كفايت ،تنوع و تعادل در دريافت مواد غذايي: سه ركن اصلي تغذية مادران باردار 15 افزايش نيازهاي روزانه • • • • • • • • • • • 16 انرژي +285 :كيلوكالري پروتئين +1/7 :گرم ويتامين +A: 100ميكروگرم ويتامين +D: 5/7ميكروگرم ويتامين +B1: 1/0ميلي‌گرم ويتامين +B2: 1/0ميلي‌گرم فوليك‌اسيد +250 %:ميكروگرم ويتامين +B12: 4/0ميكروگرم كلسيم +65/0 :گرم آهن +120-60 :ميلي‌گرم يد +50 :ميكروگرم گروههاي غذايي • شير و فرآورده هاي آن 4 :واحد ( 5واحد در نوجوانان) • گوشت و جانشينهاي آن 3 :واحد • ميوه‌ها و سبزيها 4 :واحد • نان و غالت 4 :واحد 17 18 با تشكر 19

51,000 تومان