علوم مهندسی

بررسی اجمالی سیستم های حمل و نقل درون کارگاهی

صفحه 1:
بررسی اجمالی ‎cot pe‏ حمل و درون کارگاهی

صفحه 2:
:تعریف حمل و نقل — تعریف کامل باید در بر گیرنده بسیاری از عوامل: ‎a‏ حرکت زمان مکان "" مقدار ‎poss‏ خود حمل و نقل هستند» باشند. كه تشكيل دهنده خود و ‎

صفحه 3:
حرکت مواد » قطعات و محصولات باید از جائی به جای دیگر منتقل شوند . فن حمل و نقل امکان انتقال آنها را در بالاترین راندمان و اقتصادی ترین روش فراهم می سازد

صفحه 4:
زمان باید هر فطعه ای در هر مرحله از تولید به موقع به محل عملیات برسد . فن حمل و نقل ما را مطمئن مى سازد که هیچ یک از عملیات تولیدی به علت دیر یا زود رسیدن قطعه به محل مورد نظر مختل نخواهد شد و مشتری نیز مجبور به انتظار بیهوده نخواهد بود .

صفحه 5:
در یک فعالیت صنعتی هنگامی که مواد در جای خودشان قرار نداشته باشند ارزش بسیار کمی خواهند داشت . مسئولیت فن حمل و نقل آنست که مواد را به محل صحیح آنها منتقل کند .

صفحه 6:
مقدار یا تعداد در مراحل مختلف تولیدی میزان نیاز به مواد تغییر می کند . فن حمل و نقل ما را مطمئن می سازد که هر مرحله ای به طور پیوستف مقدار صحبح مواذ » قطعات » اوزان و حجم های مورد نیاز خود را دریافت دارد .

صفحه 7:
فضای انبار ( چه کالای ساخته شده و چه نیم ساخته ) ۰ سهم مهمی در ساختمان کار‌خانه دارددی از آنجا که اختسناسن فان بیشتر + مزینه بالاتری را به دنبال دارد ؛ توسط فن حمل و نقل و با انتخاب وسایل بهتر » می توان از فضای کمتری جهت این کار استفاده کرد .

صفحه 8:
کاهش هزینه ها "1 کاهش اتلاف مواد و ‎VIS‏ ‏افزایش ظرفیت تولید ۴ شرایط کاری بهتر ۴ توزیع بهتر

صفحه 9:
ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل چرخ هاي دستی و تراک ها * وسایل نقلیه صنعته * نقاله ها "1 جرثقیل ها ‎a‏ تمهای اتوماتیک

صفحه 10:
چرخ دستی ها وسایلی هستند که به وسیله فرد و در حالت ایستاده حرکت داده می شوند. خصوصیات: ۴ خیلی ارزان قیمت بوده » قابلیت جابجایی آن بسیار زیاد است. 7 در صنایع کوچک و متوسط معمولترین وسیله حمل و نقل مورد استفاده می باشد .

صفحه 11:
انواع چرخ دستی چرخ دستی افقی چرخ دستی چند طبقه چرخ دستی جمع آوری سفارشات چرخ دستی مایل تراک دستی با نیروی محرکه

صفحه 12:
5غ 8 58 5 85 ير 5 انواع تراک تراکتورهای صنعتی پالت تراک (تراک های حمل واحد بار) تراك جور كردن سفارشات ليفت تراك شاخكدار ليفت تراك تعادلى ليفت تراک راهرو باریک لیفت تراک استرادل ريج تراك

صفحه 13:
— 1 5 5 51 5 مع ۲ صفحه چرخدار تراک جرثقیلی ليفت تراک چنگکی لیفت تراک دستی تراک صفحه دار تراک بارگیری از پهلو لیفت تراک دستی

صفحه 14:
با این تراک ها می توان واحدهای باری را که به ضورت پالت یا باکس پالت است از میت بلند لموندهه کر کتآ دا

صفحه 15:
تراک بارگیری از پهلو ‎Se‏ وسیله ایست که عمل بارگیری و تخلیه را برای حمل بارهای سنگین و توسط چنگکی که در پهلو دارد از یک طرف طويل مانند لوله » فولادهای . انجام می دهد ساختمانی و ... ايده آل است . معمولا" برای حمل و نقل در و محوطه های باز استفاده می ‎(oa‏ ‏شود . 1 ‏می تواند تا ظرفیت 90000000 يوند را حمل کند . ‎ ‎

صفحه 16:
لیفت تراک دستی یک نوع وسیله دستی است که پالت و صفحات پایه دار حامل بار را از روی زمین برداشته و آنها را در فاصله بسیار کمی از . زمین از جائی به جای دیگر منتقل می کند

صفحه 17:
جهت حمل موجودی کالای نیم ساخته در بين عمليات مختلف به کار می رود . جهت تخلیه و بارگیری تراک های کوچک استفاده می شود در انتقال بار می تواند به لیفت تراک های برقی » بنزینی یا جهت انتقال مواد به داخل یا خارج محوطه انبار استفاده می شود برای حمل بار در مسافت های کوتاه و متوسط » از ۵00 تا 00 فوت »ء به کار می رود .

صفحه 18:
تراک جرثقیلی وسیله نقلیه ایست که توسط جرثقیلی که بر روی آن سوار می شود » اجسام را برداشته . و از جائی به جای دیگر حمل می کن

صفحه 19:
"1 به طور کلی برای برداشتن اجسام و گذاشتن آنها در جای دیگر به کار می رود . "1 اغلب در بخش نگهداری و تعمیرات از آن استفاده می شود . "1 مى توان در مسافتهای کوتاه و متوسط به بهترین شکلی از آن استفاده كرد . 1 جهت حمل قطعات با شكل و فرم غير استاندارد » ايده آل است . ظرفيت آن تا 0000000 پوندی است .

صفحه 20:
نقاله ها ۴ به طور کلی نقاله به عنوان وسیله افقی » عمودی یا مايل تعريف مى شود كه به منظور حمل مواد » بسته بندى ها و قطعات در يك مسير از ييش طرح شده با توجه به ماشین های تولیدی ء به كار مى رود .

صفحه 21:
:+خصوصیات * از نقاله ها در تولید با حجم بالا ( تولید انبوه) استفاده می شود . حمل و نقل مواد يه صورت بيوسته و مكانيكى انجام مى اين نوع حمل و نقل منجر به معلوم بودن زمانها به صورت اخيق مي شود ور نر لكيجه ميؤان اوإيد ثرا زمان مشخص ست از نقاله ها می توان برای حمل هر نوع مواد در هر شکل و اندازه و یا وزن و برای هر منظوری استفاده کرد . قطعات سبک و سنگین با سرعت ۰ یکنواختی و دقتی زیاد در بین ماشین الات قابل حمل و نقل است.

صفحه 22:
امکان حداکتر انتفادة از وقت جهت کار: با ماشیی برای کارگز فراهم می شود . قابلیت انعطاف نقاله-ها در ژمالبندی برنامة قاف تولید بسیاز بالاست. با بکارگیری نقاله ها می توان بسیاری از مواد را در فضاهايي که عموما" بدون استفاده هستند ( زیرزمین» آرتفاع بالا نزدیک سقف) حمل نمود . آمکان اشتباه اشخاهن در مورد کارهای زمانبندی شنده و: متوالی کاهش می یابد . انبار موجودی کالای نیمه ساخته به حداقل می رسد . میزان حوادث کاهش یافته و از رفتن کارگر به نقاط خطرناک از نظر بلندی ارتفاع ؛ بدی هوا و ... جلوگیری می شود .

صفحه 23:
۳ ۲ 5 ۲ 5 5 5 5 8

صفحه 24:
۵ ۵ ۱ ۱ 5 هعس اس و بارگیری پالت نقاله هوای فشرده نقاله میله ای با نیروی محرکه نقاله قرقره ای جر

صفحه 25:
نقاله سطلی نقاله ای است که سطح انتقال دهنده آن از یک یا چند رشته زنجیر تشکیل شده است که سطل های بالایر به آن وصل شده اند و جهت حمل مواد به صورت انباشته در مسیر عمودی یا شيبدار به .کار می رود

صفحه 26:
معمولا" برای حمل زغال سنگ و شن به کار می رود. با حفاظ و یا بدون حفاظ از آن استفاده می شود. تخلیه آن به کمک نیروی گریز از مرکز انجام می گيرد. شيب آن مى تواند بين 6۳ تا 000 درجه باشد. در مسیرهای افقی» عمودی و شیب دار حرکت می کند. برای حمل مواد داغ زبر و خراشنده؛ ايده آل است.

صفحه 27:
نقاله زنجیری نقاله ای است که سطح انتقال دهنده آن از یک یا چند شته زنجیر تشکیل شده است که بار می تواند مستقیما" با زنجیر در تماس بوده و یا روی سطوح دیگری قرار كيرد كه أن سطوح به زنجير اتصال دارند.

صفحه 28:
"1 بار مى تواند مستقیما در روی زنجیرها حمل شود. ۴ سطوح انتقال دهنده یا قیدها می توانند به زنجیرها اتصال داشته باشند,

صفحه 29:
سطح شییدار لبه داری است که از فلز يا جنس دیگر ساخته شده و مواد و قطعات تحت تاثیر نیروی وزن خودشان» از یک محل به محل دیگر منتقل می شوند. این نقاله می تواند به صورت افقی یا شیبدار و يا یک سطح مارپیچی که جسم را از ارتفاع زیادی به پائین می آورد» باشد.

صفحه 30:
جهت انتقال مواد از جائی به جای دیگر به خصوص در مسافت هاي کم قابل استفاده است. از نیروی وزن جسم جهت حرکت آن استفاده می شود. سطح آن می تواند فلزی یا جنس دیگری باشد. می تواند به صورت سرپوشیده یا روباز باشد. نقاله جهت ایجاد ارتباط بین نقاله های مختلف ( به خصوص در طبقات مختلف ) استفاده می شود و مواد را از یک نقاله به نقاله دیگر انتقال می دهد.

صفحه 31:
بارگیری پالت * وسیله ای است اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک که از چند نقاله» که به طور همزمان با یکدیگر کار می ‎cali‏ تشکیل شده است که بار را از نقاله های اصلی دریافت کرده و طبق شکل» بر روی پالت می چیند.

صفحه 32:
تفاع كم ‎a‏ ثقيل با اريتفاع ‎i ja‏ 1 ‎si‏ ۳ ۱ ثقيل بازوا جرثقی چنگکی ۲ جرنقیل چ

صفحه 33:
جرثقیل با ارتفاع کم نوعی جرثقیل پلی است که روی تیرهای حمالی که آنها هم به اسکلت فلزی یا به پایه هایی وصل شده اند » سوار می شود و معمولا" در ارتفاع کم بار را حمل می کند .

صفحه 34:
امکان دارد دارای پایه ثابت » چند پایه سری و یا تک پایه ای باشد . !1 جهت برداشتن و جایگذاری قطعات در مسافت های کوتاه استفاده می شود. ظرفيت آن مى تواند تا 0000 تن يا بيشتر باشد .

صفحه 35:
بردارنده ها وسیله ای است که برای برداشتن و گذاشتن قطعات از جائی به جای دیگر استفاده می شود . قطعات از یک قلاب متصل به یک رشته زنجیر يا کابل که به دور قرقره ای پیچیده می شود » آويخته شده و حمل مى شوند .

صفحه 36:
اغلب در یک منطقه کاری ثابت جهت حمل قطعات خیلی سنگین استفاده می شود . امکان دارد جهت حمل قطعات از یک منطقه کاری به منطقه کاری دیگر استفاده شود. ممکن انت به جر قزل سقنی سل شود می تواند عمل حمل را به صورت دستی » با نیروی برق یا با هوای فشرده انجام دهد . استفاده از آن در صنایع مختلف در بسیار معمول است .

صفحه 37:
جرنقیل چنگکی جرنقیلی است که بخش اتصال آن به قطعات قابل حمل >به شبكل چتگک هی باشد.."دارای یک موتور سقفی است که بر روی يك ريل متكى به ستونها یا خرپاهای ساختمان ۰ حرکت می کند واحدهای بار را در راهروهای بسیار باریک حمل می کند .

صفحه 38:
عوامل قابل بررسی در یک مسئله حمل و نقل : ‏اصلی قابل بررسی عبارتند از‎ Uni go ‏مواد حمل شونده‎ *** # حرکت # روش حمل ات رت ۱

صفحه 39:
,دستورالعمل تجزیه و تحلیل مسائل حمل ونقل روش که ارانه می گردد می تواند جهت حل بسیاری از مسائل مختلف حمل و نقل به کار گرفته شود : _ مستئله را دقیقا" مشخص و تعریف کنید. 3. با افرادی که در رابطه با مسئله مورد نظر و راه حلهای آن هستند » در تماس باشید. 9 یک روش یا برنامه کاری مناسبی تنظیم کنید .

صفحه 40:
(0 fe a 3 روش سیستماتیک حل مسائل حمل و نقل: .بررسی مواد حمل شونده: خصوصيات مواد را شناسائى و ثبت كنيد . در مورد نوع واحد حمل بار تصميم بكيريد . مواد مشابه يا در رابطه با یکدیگر را در یک گروه قرار دهید و آنها را به عنوان یک مسئله حمل و نقل واحد بررسی کنید

صفحه 41:
روش سیستماتیک حل مسائل حمل و نقل ©) بررسی حرکت ها: از طرح های جریان مواد » نمودار تخصیص مساحت ‏ یا جداول جریان مواد جهت تعیین موارد زیر استفاده کنید: ©©. .مدا ‎(D‏ .مقصد ‏0 .مسیر جریان 0 .مسافت ‎

صفحه 42:
:روش سيستماتيك حل مسائل حمل و نقل ©) .اطلاعات مهم و كليدى را از فرم اطلاعات اوليه مورد نياز به فرم برك طرحريزى تجهيزات حمل و نقل منتقل كنيد . <6) انتخاب انواع تجهيزات و روشهاى حمل و نقل بر مبناى محدوديتهاى كاربرد و مشخصه هاى مختلف

صفحه 43:
:روش سیستماتیک حل مسائل حمل و نقل "6 ميزان تطابق و هماهنكى هر انتخابى در تجهيزات حمل و نقل را با كل سيستم حمل و نقل كارخانه مطابقت نمائيد . هنكام تصميم كيرى در مورد تجهيزات حمل و نقل مهم و كرانقيمت » مسائل حمل و نقل را بر حسب درجه تشابه و ارتباط آنها با یکدیگر » گروه بندی کنید . قسمتهای وختلف تجهیزات حمل و نقل را بر مبنای روشی که درادامه خواهد آمد تعیین کنید .

صفحه 44:
انتخاب تجهیزات حمل و نقل انتخاب نوع خاص تجهیزات حمل و نقل تقرییا" یک کار غیر علمی و تجربی است و بیشتر به معلومات و میزان شناخت طراح از انواع تجهیزات موجود و قابل دسترس و مشخصا" امکان استفاده آنها در عمل بستگی دارد . بنابراین : . مشخصه ها و موارد کاربرد تجهیزات حمل و نقل بسیاری را بداند و مطالعه کند . مشخصات حرکات تحت بررسی را بداند و مطالعه کند . © قادر به تطبیق دادن مشخصه ها و محدودیتهای تجهیزات حمل و نقل مختلف با مشخصات حرکات باشد .

صفحه 45:
Ol rest Joe ‏:انتخاب‎ بعد از انتخاب نوع خاص تجهيزات حمل و نقل » بايد از ميان دو يا جند مدل مختلف يكى را انتخاب كرد . عوامل مهمى كه براى اين تصميم كيرى بايد مورد بررسى قرار كيرند عبارتند از : 0 .سرمايه اوليه مورد نياز ©) .هزينه هاى انجام عمليات دستكاه سل ©) عوامل عير كمى و نامحسوس

صفحه 46:
عوامل غير كمى و نامحسوس برخى از اين عوامل غالبا" اهميت بيشترى از عامل هزينه دارند . اين توجه داشته باشيد كه تصميم كيرى نبايد فقط بر اساس هزينه ها صورت كيرد » بلكه عوامل ديكرى نيز عومال عبارتند از : قبليت انعطاف :دن استفاده ان انها برای کار های دیگر رعايت استانداردها و هماهنكى اجزا تجهيزات جديد با تجهيزات ديكر کارخانه خط مشی مالی شرکت در قبال سرمایه گذاری در طرح های مختلف روند صعودی یا نزولی قیمت تجهیزات در بازار Oa مالیات تجهیزات © دوام و استحکام تجهیزات

صفحه 47:
خودروهای با هدایت 58 ‎(AGV) Sa‏ خودروهای با هدایت خودکار عموما در کارخانه های مبتنی بر ‎POG‏ (سامانه های تولید انعطاف پذیر ) استفاده میشوند. در ‎bd POG‏ تولید به تعدادی سلول تقسیم میشود که هر یک وظیفه بخشی از فرایند تولید را بر عهده دارند و 000500 ه براى نقل و انتقال مواد بين ايخ سلولها استفاده ميشوند.

صفحه 48:
انواع خودروهای ۸6۷ بسته به نوع کاربرد از انواع متفاوتی از خودروهای (906) استفاده میشود: خودروهای کشنده: این خودروها بارهای قرار گرفته روی تریلرهای کوچک را به دنبال خود می کشند. خودروهای بارگیری واحد: اين خودروها دارای یک عرشه ثابت هستند که معمولا بطور خودکار محفظه حامل بار روی آن قرار ميكيرد.

صفحه 49:
cal) AGV ‏انواع خودروهای‎ خودروهای بارگیری پالت : اين خودروها به صورت ویژه برای بارگیری بارهای پالت شده ساخته می شوند. ! خودروهای دارای جرثقیل چنگکی: این خودروها قابلیت بارگیری از روی زمین و همچنین از روی سکو را با استفاده از جرثقیل دارا هستند.

صفحه 50:
انواع خودروهای ۸63۷ (داسم " خودروهای بار سبک: این خودروها برای بارهای سبک تر از 0 کیلوگرم و در محیطهای کوچک بکار گرفته می شوند. خودروهای خط مونتاژ: این خودروها نوع اصلاح شده خودروهای بار سبک برای استفاده در خطوط مونتاژ هستند.

صفحه 51:
AGV ‏هدایت‎ هدایت (606ها در محیط از راههای مختلفی صورت می پذیرد: روش سیمی: در اين روش سیم هایی با جریان الکتریکی متناوب در کف جاسازی می شوند که موقعیت و فرکانس تغییرات جریان آنها توسط ‎vas JE BGO GS us‏ هستند که با استفاده از آنها مسیر مورد نظر خود را پیدا ميكند. مدال و

صفحه 52:
هدایت 2۵۷ (دمم روش هدف یابی: در اين روش منعکس کننده های به عنوان هدف رویماشینها یادر گوشه ها قرار میگیزند و ‎LOGO‏ ‏استفاده از فرستنده و گيرنده لیزری موقعیت نسبی خود را به دست آورده و مسیر خود را از بین موانع انتخاب می کند. مسیر یابی ژیروسکوپی: در اين روش با استفاده از ژیروسکوپ و میدانهای مغناطیسی که از کف تشعشع میشوند ‎BO‏ ‏موقعیت خود را نعیین کرده و اطلاعاتی از قبپل سرعت مناسب را نیز از طریق همان میدانها دریافت می کند.

صفحه 53:
منابع اصول طراحي کارخانه» نوشته جیمز اپل » ترجمه جهاد دانشگاهي دانشگاه شریف» گروه مهندسي صنایع» ص 0000-46 ۰ 9۳00 طراحي انبار( استفرار تجهیزات » کالاء وسایل حمل و نقل) » مولف: گروه مهندسي صنایم » انتشارات جهاد دانشگاهي صنعتي شریف » مهرماه 49720 وب سایت جك جل امه ن)لو)/ه ۱۷ له لول تا نت ‎www. ch.ordetoke_tox! PremeBy/Oraelidex.bior‏ www .wikipedda.org

صفحه 54:
خسته نباشید

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
13,000 تومان