صفحه 1:
بررسي شرایط کارخانه كافي کولا به منظور
پیاده سازي استاندارد HACCP
فصل اول : مقدمه
فصل دوم : ادبيات تحقيق
فصل سوم : معرفي استاندارد HACCP
فصل جهارم : مطالعه موردي شركت كافي كولا
فصل ينجم : جمع بندي نهايي و دور نماي كلي
صفحه 2:
فصل اول : مقدمه
معرفیستاندارد HACCP.
تعریف مسئله
معرفي شرکت کافي کولا
صفحه 3:
معرفیستاندارد HACCP
استاندارد )6 174 پاسخي است به نیاز صنایع غذايي در زمینه " مدیریت ايمني محصول *
همانطور
که استاندارد هاي سري 9000 1500 به " مدیریت کیفیت محصول " مي پردازند .
این استاندارد داراي هفت اصل اساسي است و دوازده مرحله اجرايي است که اين دوازده مرحله
به نوعي تعمیم یافته هفت اصل اساسي هستند .
تعریف مسئله
مسئله اي که باید به آن پرداخته شود عبارتست از :
" چگونگي و نحوه" تضمین و ضمانت اجرايي مدیریت ايمني محصول و حذف هر گونه خطر که
مي تواند سلامت استفاده کننده و مشتري را به خطر بیاندازد ۰"
صفحه 4:
معرفي شرکت كافي کولا
ابن شركت توليد كننده نوشا به هاي كاز دار غير الكلي در سه نوع كولا , پرتقالي و ليموبي است .
شركت كافي كولا تعداد 350 نيرو را داراست كه در سه شيفت كار مي كنند .
نحوه" توزیع کل نيروي انساني بین سه شیفت به این ترتیب است كه در امر توليد در هر شيفت 80 نفر
مشغولند که مجموع آنها 240 نفر میشود و 110 نفر نیز درگیر امور اذاري و خدمات
انواع محصولات این کارخانه در دو دسته شيشه اي و خانواده تولید مي گردد .
صفحه 5:
دوم : ادیبات تحقية
تاریخچه و منشا" پیدایش استاندارد
فعاليت هاي انجام شده
صفحه 6:
تاریخچه و منشا" پیدایش استاندارد
سرچشمه و منشا پیدایش استاندارد مربوط به صنایع شيميايي است و بطور اخص در کشور انگلستان
و قدمت آن به بیشتر از 50 سال قبل بر مي گردد .
سیستم اولیه 13466۳ را شرکت "پيلسبري " در كاري مشتر ك با ناسا بر مبناي سیستم 1۳1/154 تدوین
نمود و در دهه هاي 60, 70, 80 تحولات اساسي در زمینه اين استاندارد در امریکا صورت گرفت :
8 - طرح ريزي مباني و زیر بناي این استاندارد در سازمان ناساي آمریکاء
9 - توسعه «HACCP patio
1- سيستم 11/410017 مستند شد و انتشار يافت.
15 - آكادمي (NAS) pole slo و سازمان هاي 740 و WHO این استاندارد را
مورد
تایید و استفاده قرار دادند.
صفحه 7:
فعاليت هاي انجام شده
- شركت تك ماكارون
- شركت شير منطقه اي اصفهان
و علاوه بر موارد فوق شش بروزه ذ
در حال پيگيري است.
توسط " مو سسه استاندارد و تحقیقات صنعتي ایران *
صفحه 8:
فصل سوم : معرفي استاندارد HACCP
)۸4 مخفف جیست 3
دلایل استفاده از این استاندارد
7406۳ و استاندارد هاي سري 9000 150
نیا زمندي هاي استاندارد قبل از شروع
HACCP Jyol
مراحل اجرايي doliy JHACCP
HACCP SAGER
صفحه 9:
1400۳ مخفف جيست ؟
Hazard Analysis & Critical Control Point
و ترجمه آن عبارت است از " آنالیز خطر و نقاط کنترل بحراني "
واژه ها :
1- خطر(5122376) : مربوط به قسمتي از زنجيره فرايند است كه بتانسيل بروزمشكل براي
اطمينان و سلامتي مواد غذايي را دارد.
انواع خطرات عبارتنداز: الف- خطرات ميكروبي
ب- خطرات شيميايي
ج- خطرات فيزيكي
صفحه 10:
:(Analysis) J67-2
عبارتست از شناسايي و ارزيابي اهمیت و احتمال وقوع خطر در هر يك مراحل زیر:
مواد اولیه » مراحل فرایند » انبارش و توزیع محصول.
3- نقطه کنترل بحراني (0۳) :
مرحله يا رویه اي است که کنترل و نظارت آن منجر به پيشگيري » حذف و يا كاهش خطر تا
سطوح قابل قبول مي شود.
د راین نقاط باید اطمینان حاصل شود که در محصول نهايي هیچکونه خطري وجود نداشته
باشد. 7 2
صفحه 11:
دلایل استفاده از این استاندارد
در زیر به دو دلیل عمده اشاره میشود:
1- اعتماد و اطمینان مشتریان :
يك سيستم استاندارد و تاييد شده اين اطمينان را به مشتری مي دهد که ش رکت يا سازمان تولید کننده
توانايي و قابلیت مدیریت کیفیت و ايمني محصولات خود را دارد.
2- دسترسي به بازار ها:
استاندراد "7346001 بستر مناسب براي دسترسي به بازارها را راهم م يکند.امروزه اغلب ش رکت ها
تاکید دارند که تامین کنندگا نآنها داراي يك سیستم مدیریت کیفیت و ايمني باشند که توسط سازمان و
ارگان سومي مميزي شده و مورد بازرسي و بررسي قرا رگیرد.
صفحه 12:
17400۳ و استاندارد هاي سري 9000 150
استاندارد هاي سري 9000 190 بستري مناسب برای اجراي 13/4601 در سازمان ایجاد مي
کند ند 7 3 2 =
زیرا تعدادي از نيازمندي ها و اصول این دو استاندارد مشتر ك بوده و قابلیت انطباق دارند.
از جمله مواردي که مي توان به آنها اشاره کرد عبارتند از:
وجود معيارهاي کنترل .
- وجود اقدامات اصلاحي .
ثبت سوابق.
باز نكري ها.
= مميزيها و تابيديه ها.
صفحه 13:
تفاوت ها :
این دو استاندارد داراي تفاوت هايي نیز مي باشند که در زیر به مواردي از آنها اشاره مي شود:
الف- نکته اي که در استاندارد 13466 نسبت به استاندارد هاي سري 9000 50 پر ونگتو
4 5 5 8
مهمتر جلوه نموده » وجود طرح هاي کیفیت پیشرفته تر و تخصصي تر و دقیق تر است که به وسیله
يك تيم متخصص تهیه و تدوین مي شود .
ب - استاندارد هاي سري 9000 50 به مسائل كيفي محصول مي پردازد و 13۸0 به
1 ي سري :
ايمني محصول مي بردازد .
صفحه 14:
ج - تفاوت مهم و اساسي بین استاندارد 17466۳ و استاندارد هاي سري 9000 150 این
است که در 9000 150 الزامي نیست که محصول مطابق استاندارد هاي ملي و بين المللي تولید
شود و شرکت با توافق مشتري مي تواند خود ويزكي هاي محصول را تعريف و تبيين نمايد و در واقع
معيار و ملاك نظر خواسته مشتري است و اين در حالي است كه در 51/100 توليد كننده بايد
مقررات و استاندارد هاي ملي يا بين المللي را در همه زمينه ها اعم از مواد و فرايند ها توليد رعايت
کند تا محصولات غذابي بدون ضرر و عاري از آلودكي و ايمن براي مصرف كننده باشد.
بس مي توان گفت کواهینامه 17466 در واقع نوعي استاندارد محصول هم هست بر خلاف
کواهینامه 9000 7500 که ضامن مرغوب بودن و ایمن بودن محصول نیست .
صفحه 15:
زمندي هاي استاندارد قبل از شروع
براي شروع سیستم 13460۳ آماده سازي مقدمات زیر لازم و ضروري است:
- طراحي و استقرار يك جا نمايي مناسب براي تجهیزات و واحد هاي ساختماني.
- کوشش کارکنان و مدیریت در جهت رعایت بهداشت.
برنامه باكسازي محيط.
وجود يك سيستم فراكير و جامع نكهداري كزارشات.
- تایید اعتبار آزمایشگاه.
صفحه 16:
HACCP Jool
استاندارد 6671 134 داراي هفت اصل است که عبارتند
Patani.
«(CCPs) اصل 2- تعیین نقاط کنترل بحراني
اصل 3- تعیین حدود بحراني .
اصل 4- نظارت بر نقاط بحراني و انجام ثبت نتايج كنترل فرايند .
اصل 5 - انجام اقدامات اصلا حي .
اصل 6 -نکهداري سوابق اجرايي سیستم بصورت مدون ( ستندسازي )۰
اصل 7 - تعیین روش ها و ضابطه ها به منظور رسيدگي به عملکرد درست سیستم 11۸6 .
صفحه 17:
مراحل اجرایی )۸( برنامه
۸00۳
استاندارد 18۸6 داراي دوازده مرحله اجرايي است که عبارتند
از::
مرحله اول - تشکیل تیم »)11۸ و تعیین مباني و محدوده فعالیت :
غالبا این تیم از پرسنل تولید » ميكرو بيولوزيست » تکنولوژیست صنایع غذايي ؛ پرسنل نت » مهندسي و ...
تشکیل مي شود.
واحد هايي از سازمان که در تشکیل این تیم نقش اساسي دارند عبارتند از :
الف - بخش تضمين كيفيت
ب - بخش فني
ج - بخش تولید
د - بخش مهندسي
صفحه 18:
ساير تخصص هاي لازم را مي توان از داخل سازمان و یا با استفاده از مشاوران خارج از
سازمان تا مين نمود. 2
منظور از تعبین مباني و محدوده فعالیت پاسخ به سه سوال زيرا بست :
1- آیا لحاظ کردن کلیه خطرات لازم است با فقط نوع خاصي از خطرات منظور مي گردد 1
2 - آيا كل فرايند بررسي مي شود یا فقط مقطع خاصي ؟
3 - آبادر بايان خط توليد بررسي متوقف مي شود و يا شامل مراحل توزيع و فروش وحمل و نقل
خارج كارخانه نيز مي گردد ؟
صفحه 19:
مرحله دوم - تشریح محصول :
محصول بايد بصورت كامل شرح داده شود و اين شرح بايد شامل اطلا عاتي كامل از تركيبات و
ساير جنبه ها اعم از روشهاي انبارش , حمل و نقل » توزيع و فروش باشد.
مرحله سوم - تعريف و تبيين مورد استفاده و كاربرد محصول :
توضيح داده شود كه محصول به جه منظوري مورد استفاده قرار خواهد گرفت . مصرف نهايي بايد
بر اساس مصارفي كه مصرف كننده از محصول انتظار دارد تنظيم شود .
صفحه 20:
مرحله چهارم - ترسیم دیاگرام جریان فرایند :
منظور ليست كردن كليه كام ها و مراحل فرایند در تولید محصول است .به منظور تهیه این دیاگرام
تك تك مراحل فرایند » به ترقيب از دريافت مواد اوليه تا ارسال محصول نهايي بر روي کاغذ رسم مي گردد.
مرحله پنجم - تایید دیاگرام جریان فرایند :
در این مرحله دیاگرام ترسیم شده با مراحل عملي خط تولید مقایسه مي شود و تطابق کامل آن تا یید
مي گردد و در صورت عدم تایید » دیاگرام جریان فرایند باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
صفحه 21:
مرحله ششم - لیست کردن کلیه خطرات و اقدامات پیشگیرانه (اصل 1) :
کلیه خطرات اعم از فيزيکي » ميكروبي و شيميايي و همچنین اقدامات پیشگیرانهمربوطه در جدولي که
به صورت زیر است ثبت مي گردد. نام این جدول نمودار تحلیل خطر است:
شماره مرحله فرایند خطر اقدام پیشکیرانه
مرحله
صفحه 22:
مرحله هفتم - تعیین نفاط کنترل بحراني (اصل 2) :
شناسايي يك نقطه کنترل بحراني در سیستم 11۸/6۳ به وسیله دیاگرام تصمیم گيري انجام مي شود .
این دیاگرام بسته به نوع استفاده آن براي تعیین نقاط کنترل بحراني در مها د اولیه با مراحل فرایند
متفاوت است .
این دو دیاگرام در ادامه آورده شده اند :
صفحه 23:
دياكرام تصميم كيري مواد اولیه
is CCP
CCP
صفحه 24:
دیاگرام تصمیم گيري مراحل فرایند
31
در اين مرحله از فرايند
خطري و:
خير
اصلاح فرایند
Se ee
آیااقدام ره سس خرش آياكنتول دراين هو ست
وجود دارد؟_ سس لازم و ضروري اتف
سوال 3:
آا این مرحله از فوایند بطور خاص
براي حذف خطر یا کاهش آن به
سطحي قابل قبول طرح شده است
CCP.
صفحه 25:
صفحه 26:
نتايج حا صل از اطلاعات جمع آوري شده از طريق بكار كيري اين دو دياكرام تصميم كيري در جدولي به
بنام ماتریس تصمیم كبري ثبت مي كردد اين جدول در زير آورده شده است :
شماره
مرحله
مرحله فرایند
UT توضيحات
مع
است 3
صفحه 27:
مرحله هشتم - تعیین حدود بحراني براي هر يك از 62) ها (اصل 3) :
در این مرحله باید به مشخص کردن حدود بحراني براي اندازه گيري هاي پیشگیرانه پرداخت تا بتوان از
تحت كنترل بودن نقاط کنترل بحراني اطمینان حاصل نمود .
حدود بحراني انواع متفاوتي دارند که عبارتند از شيميايي » فيزيكي و ميكروبي .
مرحله نهم - طرح ريزي يك سیستم نظارت براي هر نقطه کنترل بحراني (اصل 4) :
نظارت عبارت است از سنجش و یا مشاهده يك 06۳ براي اطمینان از آنکه فرایند در حدود بحراني
مي كند يا نه ؟ در نظارت بايد چگونگي انجام » دوره تناوب آن و سوول انجام آن مشخص گردد .
دو شیوه اصلي براي نظارت وجود دارد که عبارتند از :
الف - سیستم هاي در محل 1/10 00 که در آنها عوامل بحراني فرایند اندازه گيري مي شود .
ب - سيستم هاي خارج از محل ©1171 OFF 49.45 آنهانظارت در محلي غير از خط توليد انجام مي
شود ء
صفحه 28:
مرحله دهم - طرح ريزي اقدامات اصلاحي (اصل 5) :
اقدام اصلاحي زماني انجام مي کیرد که نتایج ثبت کنترل ها بر روند از بين رفتن کنترل 0 دلالت کند .
اقدامات اصلاحي در دو سطح صورت مي كيرد , اقداماتي براي پيشگيري از انحراف و اقداماتي براي اصلاح
انحراف .از این رو مي توان اقدامات اصلا حي را به دو نوع تقسیم بندي کرد که عبارتند از :
الف - اقداماتي که فرایند را اصلاح مي کند و در نتیجه کنترل بر فرایند حفظ شده و از انحراف در 606
پيشگيري مي شود .
ب - اقداماتي که باید پس از مشاهده انحراف در 6۳ انجام مي شود . در اين حالت پس از مشاهده
انحراف
انجام دو اقدام ضروري است :
1 - اصلاح فرایند به منظور تحت کنترل در آوردن فرایند .
2 - تعیین تکلیف مواردي که در خلال دوره انحراف از حدود معیار تولید شده اند .
صفحه 29:
اطلا عاتي که در مراحل اجرايي هشتم» نهم و دهم جمع آوري مي گردد در جدولي به نام نمودا رکنترل
: ثبت و مدون مي كردد . شكل زير اين جدول را نشان مي دهد HACCP
اشماره
مرحله
خطر
حدود
بحراني
اقدام
اصلاحي
مسو ولیت
صفحه 30:
مرحله بازدهم - طرح ريزي رویه تا یید (اصل 6) :
منظور طرح ريزي رویه اي است که سیستم در حال کار 774661 را تایید و تصدیق نماید.
نمونه هايي از اين موارد عبارتند از :
باز بيني سيستم 11/100001 .
بيني انحرافات محصول .
- محك زدن 0۳) ها .
محك زدن 6۳) ها با استفاده سیستم هاي خاصي صورت مي گیرد که در ذیل به برخي از آنها اشاره شده
است :
- بررسي خطر و قابلیت كارايي (14201)
- تجزیه و تحلیل خطاي (AEA) Jos
- غفلت مدیریت و احتمال خطر (MORT)
- تجزيه و تحليل عوامل شکست و (EMEA) oJ 0h
صفحه 31:
مرحله دوازدهم - طرح ريزي سیستم ثبت و گزارش گيري و مستند سازي (اصل 7) :
نگهداري و ثبت گزارشات از ضروریات استاندارد 13460۳ است.
در مستند سازي آگاهي از مطالب زیر ضروري است :
- چه گزارشي ثبت و نگهداري شده است
این گزارشات کجا بايگاني شده اند ؟
جه كسي مسؤوليت ابن كزارشات را به عهده داره ؟
انواع مستنداتي که باید ثبت و نگهداري شوند عبارتند از :
- طرح 00 ۳3۸4 - گزارشات مربوط به بازرسي
- سوابق اصلاحات HACCP 7b - گزارشات مربوط به صورت جلسات
- گزارشات مربوط به نظارت بر 6062 - گزارشات مربوط به کالیبراسیون
- گزارشات مربوط به آموزش - رویه هاي سیستم 11۸66
صفحه 32:
استقرار برنامه 00 17۸
1- بررسي موارد ذیل :
الف) تجهیزات
تجهیزات واحد هاي کنترل کیفیت و تولید از جنبه هاي زیر مورد بررسي قرار میگیرد :
-سالم بودن
- حساسیت كافي
- کالیبراسیون
- تجهيزات كمكي
آسان بودن نحوه كار كردن با تجهيزات
- محدودیت هاي بهداشتي و ايمني
صفحه 33:
ب)روشها
منظهر بهره گيري از 5۳6 و قابلیت فرایند در مراحل تولید است +
ج)امکانات
شامل امکانات اصلي وامکانات خاص . منظور از امکانات اصلي , محیط به انجام
رسانیدن فرایند است و امکانات خاص موارد جزئي تر را شامل میشود از قیل
مقدار فضاي لازم براي نگهداري محصولات بسته بندي شده ر نیاز به محیط آموزشي
و برنامه هاي آموز شي.
د)نبروي انساني
نيروي انساني منبع كليدي هر سیستم که باید كارايي و کارأمدي آن مد نظر قرار گیرد.
صفحه 34:
2 - نظارت بر 005 :
اقدامات اساسي مربوط به نظارت بر 00۳5 عبارتند از :
- توجیه و آموزش ناظران در زمینه فلسفه اساسي 13۸46 و اهمیت نظارت دقبق
طراحي و استفاده از برکه ها ي نظارت شامل عنوان و رویه نظارت شماره 00 و
اقدامات اصلاحي
3- كزارشات :
انواع مستنداتي كه بايد ثبت و نگهداري شوند عبارتند از :
- طرح 110025 - گزارشات مربوط به بازرسي
- سوابق اصلاحات طرح 71/166012 - گزارشات مربوط به صورت جلسات
- كزارشات مربوط به نظارت بر 606 كزارشات مربوط به كاليبراسيون
- گزارشات مربوط به آموزش - رویه هاي سیستم 0۳ 13۸4
صفحه 35:
4 بازرسي :
به منظور رعايت دقيق و مداوم برفامه 71/1002 مو 'ثرقرين روش بكار كبري بازرسي است .
وازابن رو بايد برنامه ريزي بازرسي ها برداخت که شامل اقدامات زیر است :
زمان بندي بازرسي : 3 5
منظور زمان بندي عملكرد كاركناني است كه حضورشان در طول بازرسي ضروري است .
eae Sa ite مرو
شامل شرح محصول , نمودار كنترل 11/100077 , فمودار تحليل خطر و نمودار گردش
ram
در مورد نمودار گردش کار چك لیست هاي مربوط به مواد اولیه , مراحل فرایند و بسته
بندي و حمل تکمیل مي شود .
تشکیل جلسه :
در این جلسه جمع بندي مربوط به مرور مدار ك صورت مي گیرد .
تائید نمودار گردش کار :
تائید نمودار گردش کاربه مفهوم حداقل نتیجه گيري تشکیل جلسه است.
صفحه 36:
- مرورمجدد مدار ك :
در این مرحله مرورمجدد مدار ك صورت مي كيرد فقط با اين تفاوت که در این مرحله نمودار
گردش کار مورد تائید قرار گرفته است.
نمودار کنترل 13۸060 :
تائید نمودار کنترل HACCP به مفهوم حداقل نتیجه كيري مرورمجدد مدار ك است.
- تشکیل جلسه نهايي :
در جلسه جمع بندي نهایی مربوط به شواهد و واقعیت ها ي موجود انجام میشود و موارد
مربوط به عدم تطابق در فرمهاي " ثبت عدم تطابق " درج مي گردد .
گزارش و تداوم بازرسي : 1
به مفهوم تداوم و پيگيري تمام مراحلي است که تا کنون صورت گرفته است .
صفحه 37:
طراحي برنامه
7
مباحث تكميلي
صفحه 38:
طراحي برنامه 00۳ 174 :
طراحي برنامه fold HACCP ده مرحله است که عبارتند از :
1 - تشکیل تیم 11۸۳ وتعیین مباني و محدوده فعاليت :
اعضاا تیم عبارتند از:
- مديريت كنترل كيفيت
- مسئول كنتول كيفي
كارشناس ميكر وبي ولوزيست
- مدیریت تولید
- مدیریت فني
صفحه 39:
تعیین مباني و محدوده فعالیت :
انواع خطرات اعم از فيزيكي , ميكروبي و شيميايي .
بررسي صرفا يكي از انواع محصولات به علت تشابه فرایند تولید .
- لحاظ نکردن توزیع و فروش و حمل و نقل .
2 - تشریح محصول :
ت رکیب ثش نوع ماده اولیه ( آب تصفیه شده , شکر , عصاره پرتقالي , اسید سيتريك و دي اکسید کربن)
3 - ترسیم دیاگرام جریان فرایند :
این دیاگرام باید نشان دهنده مراحل و گام هاي فرایند باشد .
صفحه 40:
1 - آب تصفیه شده
0026 إنزونات 5 ay peas
7-عبور از تصفیه خانه
(کنترل قلیاییت وسختي وکلر [ب)
8 یور ار اشع ماو انش (101)
براي امیکروب كشي
9-عبور از سرد کننده
(5 درجه
ن فرايند
هت کر ده عضازة: برتقالي 4 اميد
صفحه 41:
4 - تادید دیاگرام جریان فرایند :
د این مرحله دیاگرام با مراحل عملي مقایسه شد و تطابق کامل ان تایید گردید .
5 - ليست كردن كليه خطرات و اقدامات پیشگیرانه :
د راين مرحله خطرات مربوط به هر يك از مراحل فرايند به همراه اقدامات بيشكيرانه د ر “نمودار
تحليل خطر” بصورت زير ليست مي كردد :
شماره مرحله خطر اقدلام بيشكيرانه
10 آلودكي فيزبكي از محيط خارج بلر بسته كردن لوله كشي ها وتانك ها
صفحه 42:
6 - تعبین نقاط کنترل بحراني :
با استفاده از دیاگرام هاي تصمیم گيري ماده اولیه و فرایند در مجموع شش ۳) تشخیص داده
شد که این شش نقطه مربوط به مراحل ذیل هستند :
- مرحله سوم (مواد اولیه): افزودن عصاره رت
- مرحله هفتم (فرایند): عبور از فیلتر
مرحله چهار دهم (فرایند): پاستوریزاسیون ER ره
- مرحله نوزدهم (فرایند): افزود ن بنزونات تیم نت مر
- مرحله بیستم (فرایند): مخلوط شدن مواد داخل تانك + + #
مرحله بيست و يكم (فرايند):ورود به نانك تفت دا بش نب
با طي این مرحله و تعبین شدن /) ها دیاگرام جریان فرایند مجددا ترسیم مي گردد :
صفحه 43:
دباگرام حربان فرایند
1 - آب تصفیه شده 2 - شکر 3- عصاره پرتقالي 4- اسید
@cP> 0026 “AES
7-عبور از تصفیه خانه
(کنترل قلیاییت وسختي وکلر ب)
8-عبور از اشعه ماورابنفش(17۷)
براي امیکروب كشي
9-عبور از سرد کننده
(5 درجه
صفحه 44:
7 - تعیین حدود بحراني براي هر بك از 06۳ ها :
پس از مشخص شدن bb COP حدود بحراني مربوط به هر يك از آنها بايد تعيين كردد .
8 - طرح ريزي يك سيستم كنترل و بازذكري براي هر نقطه كنترل بحراني :
دراين مرحله روش نظارت بر 2007 ها و دوره تناوب آن به منظور كنترل حدود مشخص مل كردد .
9 - طرح ريزي اقدامات اصلاحي :
منظور تدوین اقداماتي است که در صورت خروج از حدود بحراني باید صورت پذیرد .
0 - تعبین مسئولیت ها :
تعیین مسئول انجام و اعمال نظارت وپيگيري اقدامات اصلاحي در این مرحله صورت مي گیرد.
اطلاعات مراحل 7 تا 10 در " نمودار کنترل 6۲ 134 " که در ذیل آورده شده است ثبت مي
شاه[ ساره
Cop |»
14 |3
معیار پيشگيري
°70
حدود
بحراني
415
-5
اقدام
اصلاحي
کنترل فني
دستگاه
صفحه 45:
استقرار برنامه ۳ 11/4
1 - بررسي موارد ذیل :
الف) تجهیزات
تجهیزات واحد هاي کنترل کیفیت و تولید از جنبه هاي زیر مورد بررسي قرار میگیرد :
سالم بودن , حساسيت كافي , كاليبراسيون , تجهيزات كمكي , آسان بودن نحوه
كار كردن با تجهيزات , محدوديت هاي بهداشتي و ايمني .
برخي از نتایج حاصل از این بررسي عبارتند از :
کالیبراسیون میکروسکوپ , بیو کانتر , 2008565 و شیرین GS +
- حساسیت بیو کانتر و ۰27202507
- آموزش استفاده از اتوکلاپ و هات پلیت
صفحه 46:
2 - تهیه نقشه ها :
- نقشه ساختمان .
- لي اوت ماشین الات .
- نقشه خط تولید .
3- نظارت بر 00 ها :
براي هر يك از 00 ها برکه هاي نظارت طراحي و تکمیل مي شود :
عنوان : مرحله سوم فرایند
رويه نظارت: دور تناوب : شماره 1|: CCP
با زرسي توسط با زرس 500۸ مجرب هر محموله
تاريخ و زمان اقدامات به عمل أ مده
صفحه 47:
مباحث تكميلي
اقداماتي است که به عنوان مکمل بحث استفرار بصورت همزمان یا پس از استقرار صورت
میگیرد . عمده مباحث این اقدامات در چهار مقوله ذبل خلاصه مي
داده ها و اطلاعاتي که مورد آنالیز قرار میگیرند و ديگري دوره
وتحليل است. | 0 3
o خطرات جديد :
هدف , برداختن به ابن موضوع است كه آيا سيستم طراحي شده قابلیت پاسخگويي
به خطرات جدید را دارد . 2 7
- به روز در آوردن و اصلاح طرح :
يكي از دلایل اين امر تغبير در توليد ات .
- آموزش مداوم:
شامل :
دوره باز آموزي , آموزش اعضا" جدید , آموزش کار کنان جدید و آموزش خطرات جدید .
صفحه 48:
فصل پنجم : جمع بندی نهایی و نتیجه گیری
از نتايج اين بایان نامه مي توان به تعیین شش نقطه کنترل بحراني یا به اصطلاح 06 اشاره كرد كه در اين
مورد اطلاعات ذیل برا ي هر يك از اين نقاط جمع أوري كرديد :
حدود بحراني .
- سیستم کنترل و بازنگري و نظارت.
- اقدامات اصلاحي .
- مسواليت ها.
- دوره ها و تناوب نظارت .
معبار ببشكيري.
صفحه 49:
با توجه به این نکته که ایران از پتانسیل نسبتا بالايي در زمینه تولید فراور ده هاي صنایع غذايي بر خوردار
است در صورتبکه بهاي لازم به اين استاندارد داده نشود با توجه به دور نماي ۲۷10 توانايي بهره برداري
و استفاده از این پتانسیل را در بازار هاي جهاني نخواهيم داشت .
کسترش 11770 كشور هاي در حال توسعه را بر آن داشته است که توجه بيشتري به آن معطوف دارند» و در
صورت عضویت ایران در ۲۷/0 ناچارا فرهنگ استفاده از استاندارد ها بین المللي جایگاه مناسب تري
خواهد یافت و این نويدي است از آینده اي روشن براي استاندارد ۰11۸60
در انتها موضوعاتي که در آینده ميتواند به عنوان پایان نامه هاي کارشناسي و یا کارشناسي ارشد در
راستاي این استاندآرد مورد بررسي قرارگیرند معرفي مي گردند:
- استاندارد 134606۳ و سیستم 21420 ( بررسي خطر و قابلیت کارايي )
- استاندارد 17866۳ و سیستم ۸1۳۸ ( تجزیه و تحلیل خطاي عمل )
- استاندارد ۲۷۸۸661۳ و سیستم 3/0727 ( غفلت مدیریت و احتمال خطر)
- استاندارد 13۸061۳ و سیستم 01/15۸ ( تجزیه و تحلیل عوامل شكست و أثار ان )
