پزشکی و سلامتتغذیه

برقراری امنیت غذا و تغذیه در بلایا

صفحه 1:
برقراری امنیت غذا و تغذیه دربلایا سخنران : دکتر سلطانعلی محبوب پنجمین کنگره بین المللی بهداشت » درمان و مدیریت بحران در حوادث و بلایا تهران ه الی ۷ بهمن ماه ۱۳۹۰

صفحه 2:

صفحه 3:
060606800اا ا ا ال استحضار داريد كه حوادث غير مترقبه و بلايا » بهداشت عمومى و زندكى مردم را تهديد ميكند. مرك و مير تمامى كروههاى سنى را افزايش داده و به كمبود غذا و در نهايت به خطر افتادن وضعيت تغذيه اى جمعيت بلا ديده منجر مى شود . تامين امنيت غذايى از ديرباز جزء نگرلنی هاى رهبران جهان بوده به قسمى كه در سال ۱۳4۸ تامی غذاى كافى بعنوان يك مولفه اصلى در بحث امنيت غذايى مطرح و از ان بعنوان یک حق انسانی یاد شده است. طی بیش از ۷ دهه اقدامات و کنفرانس های بین المللی مرتبط صورت گرفته است ولی علیرغم تعهدات جهانی + متاسفانه تعداد افرادی که از گرسنگی رنج می برند همچنان روند صعودی دارد.

صفحه 4:
ga 9 IB ‏تعريف انیت‎ دسترسی فیزیکی و اقتصادی تمام افراد در همه اوقات به غذای کافی و سالم که به شیوه های قابل قبول اجتماعی و با مطلوبیت فرهنگی بدست آید تا تمامی سلولهای بدن از مواد مغذی کافی برای دستیابی به یک زندگی سالم و فعال بهره مند شوند.

صفحه 5:
‎٠‏ تامین غذای سالم و کافی به شیوه های قابل قبول ‏اجتماعی ‎(Food Availability)‏ " توان اقتصادی خانواده برای تأمین غذا ‎(Food Accessibility‏ ۹ ‏انتخاب غذا مبتتی بر دانش و فرهنگ صحیح تغذیه ای ‎(Food Utilization )‏

صفحه 6:
إبعاد وسيع تر امنیت غذایی زند گی در محيط بهداشتى دسترسی به خدمات بهداشتی- درمانی و رفاه اجتماعی توزیع عادلانه غذا در خانوار و منطبق بر نیازهای فیزیولوژیک افراد

صفحه 7:
سیکل مويو ب سيوع تغذيه و بیماریها نکته مهم این است که از یک طرف زندگی سالم مستلزم عملکرد مطلوب سلولی است و تامین نشدن نیازهای سلولی به دلیل برآورده نشدن غذای مصرفی منجر به بروز بیماریهای ناشی از غذا می شود و از طرف دیگر بیماریهای مختلف و نبود بهداشت نیز زمینه ساز ناتوانی بدن در بکارگیری بهینه سلول از غذای مصرفی می گردد و سیکل معیوب همچنان ادامه می بابد

صفحه 8:
ضرورت ارزیابی امنیت غذابی خانوار در بحران ها ارزیایی نیازهای تغذیه ای افراد خانواده های گروه های آسیب پذیر پیگیری کفایت دریافت مواد مغذی دراین گروه ها اطمینان از تدارک غذای کافی برای تهیه جیره ها و مکمل های غذایی

صفحه 9:
اممیت پیگیری دریافت مواد مغذی در بحران ها " کدام زیر گروه ماغذای ناکافی یا اضافی مصرف میکنندوچرا " مشکلات پشتیبانی درسیستم توزیع جیره عمومی کدام است " کدام گروه آسیب پذیر ممکن است به هدف گیری انتخابی با جیره کمکی نیاز داشته باشد ' ایامحتوای مواد مغذی جیره عمومی درعمل کافی است یانه ‎fle t‏ زمینه سازسوء تغذیه کدام است

صفحه 10:
انواع برنامه های تغذیه ای در بحرانها الف ) برنامه تغذیه ای همگانی 1 غذا را برای کل جمعیت بلا دیده فراهم می آورد و بایستی از طریق مواد غذایی مناسب روزانه حداقل ۰ کیلو کالری انرئی و ۰۰ گرم پروتتین را

صفحه 11:
ب) پرنامه تغذیه ای تکمیلی برای گروههای آسیب پذیر و آنهایی که نیاز به نوتوانی تغذیه ای دارندغذای

صفحه 12:
( نا ۱ \ > ان " جهت کاهش میزان مرگ و میر در کودکانی که از سوء تغذیه شدید رنج می برند تدوین می كردد و بايد بتولند روزلنه ۱۵۰ للی ۲۰۰ کیلو کالری انرژی و ۲ للی ۳ گرم پروتتین به ازای هر کیلو گرم وزن بدن را

صفحه 13:
ویژگی های یک جیره غذایی مناسب در بحران ها غذا باید از نظر فرهنگی مناسب و از مواد مغذی ضروری ‎Ab oe‏ بطور صحیحی بسته بندی شده باشد. حدالامکان شامل اقلامی باشد که ضایعات کمتری دارد ذائقه و عادات غذایی مردم را تغییر نداده و یتح ایجاد نکند

صفحه 14:
ادامه ‎So‏ های یک جیره غذایی مناسب در بحران ها لها | کفکی بابد حاوی اقلامی باشد که فراوری شده و توزیع و آماده کردن آنها آسان باشد. ۴بدون آنکه جایگزین غذای سنتی افراد باشد بعنوان مکمل غذاهای دیگر بکاربرده شود. "از نظر ایمنی هم در زمان توزیع وهم در زمان مصرف مناسب باشد. *برای اطمینان از ایمنی و کیفیت خوب غذاهای توزیع شده یک سیستم کنترل کیفیت بکار گرفته شود.

صفحه 15:
اقدامات تغذیه ای در بحرانها ارزیابی اولیه تغذیه ای تعيين مشكلات گوناگون تغذیه ای محاسبه احتیاجات غذایی کسب اطمینان از توزیع مناسب غذا پیش گیری از وقوع کمبودهای تغذیه ای پیگیری وضعیت تغذیه ای پیشگیری و کنترل بیماریهای ناشی از غذا

صفحه 16:
اب‌تراتژیهای لازم در برنامه ریزی امنیت غذایی بهبود امنیت غذایی کنترل بیماریهای عفونی ارائه خدمات بهداشت محیط برقراری امکانات دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی ‎ents ai‏ افص دی زو تم ی

صفحه 17:
طبقه بندی ناامنی غذایی بر اساس درصد هزینه های غذا نسبت به کل هزینه های خاتوار بیشتر )3 2 ‎IN‏ بسیار بالا ۷9-۵ بالا 119-9۰ متوسط 9-۳۰ 1 يايين کمتر از 10۳۰ ‎We‏

صفحه 18:
طبقه بندی نا امنی غذاپی بر اساس دریافت انرژی نسبت به کل انرژی مورد نیاز ۹۰-۸ خفیف ۸۰۱-۸ متوسط کمتر از ۸۷۰ شدید بیشتر از ‎1.٩۰‏ غیر اسیب پذیر

صفحه 19:
عوامل موثر در استفاده بهینه بدن از غذای خورده شده آب آشامیدنی سالم ‎dpe Cag‏ دسترسی به مراقبت های بهداشتی شیوه های صحیح مراقبت از کودک و تغذیه وی روش های صحیح پخت و نگهداری غذا نبود بیماریها "سلامت کامل جسمی و روحی

صفحه 20:
موانع موجود در حصول به بمد تامین سلامت اتلاف مواد مغذی به هنگام آماده سازی غذا دانش و رفتارنا مناسب در مورد بهداشت سلامت و فرهنگ تغذیه ای

صفحه 21:
AW مدیریت تغذیه در بحران ها» یک مسئله بین بخشی و بين سازمانی است که در آن سازمانهای ذیربط در زمینه های پیشگیری » آمادگی » پاسخ دهی و توتولنی برنامه یبزی و همکاری می نمایند. اين موضوع اقدامات و استراتژی های خاص خود را طلب میکند ولی آنچه که امروزه در محور برنامه ها باید مورد توجه قرار گیرد هدایت راهکارها به سمت و سوی مداخلات پایدار است . در اين ارتباط به کار گیری علم روز و تعهد سیاسی دو عامل کلیدی برای پیاده سازی برنامه هاى امنيت غذا و تغذیه بشمار می رود .

صفحه 22:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان