صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
ایمنی وامنیت غذایی
بنابر تعریف سازمان ملل در سال ۱۹۸۶:
* امنیت غذایی عبارت است از دسترسی همه مردم به غذای کافی
در تمام اوقات برای داشتن #ک سس سم
- طبق اين تعریف موجود بودن"غذا دسترسی به غذا و پایداری د:
دریافت خذا 2 عنصر ای مر کید
- :10]/الاامنيت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه در تمام ادوا
عمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته میشود.
* ایمنی غذایی یعنی اطمینان از اینکه غذایی که مردم جامعه استفاده
میکنند بطور کامل سالم و فاقد هرگونه آلودگی باشد؛ اين آلودگی
07 0 و کر ری آنگلی و يا شیمیایی باشد.
۱
صفحه 4:
مقدمه
علیرغم تعهدات جهاني مبني بر تامین امنیت غذايي
بیش از 0000 میلیون انسان درجهان از
گرسنگي مزمن رنج میبرند
0 درصداین افراد متعلق به كشورهاي در حال
توسعه هستند که دو سوم آنان فقط درم»کشور
جهان زندگی میکنند (بیش از 9۵60 درچین و
هند).
عدم امنيت غذایی بهداشت عمومي و زندگي
مردم را تهدید کرده و به کمبود غذا و در نهایت
منجر به خطر افتادن وضعیت تغذیه اي مردم و در
نتيجه افزایش بيماري ومرگ و میر می شود.
بديهي است که راهبردهاي مناسب جهت مقابله با
این شرایط بحراني و تامین امنیت غذا و تغذیه در
سطح خانوارها در این شرایط ضرورت دارد.
۱
صفحه 5:
علل ناامنی غذایی
قحطي
بي ثباتي در عرضه غذا
a
بيكاري
تورم اقتصادي
بيسوادي ؛ ناآگاهي هاي تغذیه اي
تغییرات آب و هوايي منطقه ( خشكسالي و ...)
مخاطرات طبيعي مثل زلزله. آتشفشان» سونامي: سیل. خشكسالي. طوفان؛ آفت
ها و بیماریها » آتش سوزي بخچالها. بهمن ۰ رانش زمین و ... نیز هر ساله باعث
مرگ هزاران نفر در دنیا میشوند به طوري که 060 96 اين افراد از کمبودهاي
مرمن مواد مغذي رنج مي برند و نزديك به *6 9۵ آنان دچار کمبود موقت انرژي و
مواد مغذي مي شوند.
۱
صفحه 6:
پيامدهاي سوء تغذيه اي و سلامتي مخاطرات طبيعي و انسان ساخت
» سيل: تخريب ناگهاني محصولات كشاورزي»ازبین رفتن منابع امرارمعاش مردم )دام محصولات كشاورزي
و)قطع دسترسي مردم به فروشگاههاي مواد غذايي و آسیب مراکز خدمات بهداشتي و افزایش پيامدهاي
ناشي از آن
+ زلزله: افزایش میزان مرگ درجمعیت لسیب دیده؛ تخریب محصولات كشاورزي» انبار مواد غذايي و جاده
ها و تخریب تسهیلات بهداشتي. سیستم آب و فاضلاب و در نهایت ناامني غذايي
۰ خشكسالي: کاهش تولیدات كشاورزي و دام افزایش قیمت مواد غذايي»کاهش دسترسي به مواد غذا
دسترسي به آب
۰ آلودگي هوا: آلودگي هوا آثارمخربي را بردستگاه تنفس»سیستم گوارشي»اعصاب وروان افراد برجاي گذاشته
و اختلالاتي را درعملکرد آنها ایجاد مي کند.در حالت عاديبببیستم دفاعي بدن رادیکال هاي آزاد را خنثي
و بي ضرر مي کند. اما عوامل مخرب محيطي مثل اشعه ماوراء بنفش الکل و آلودگيهاي محیط باعث مي
شوند بدن تتواند با لین رادیکال هاي آزاد مبارزه کند در نتیجه ساختمان و عمل سلول هاي بدتي توسط
رادیکال هاي آزاد تخریب مي گردد منجر به بيماري هاي التهابي قلبي عروقي, آسم آلرژيك و ... مي
شود.
© جنگ وبحران هاي سياسي: ازيك سو تولید ویا ورود مواد غذايي محدود شده و از سوي دیگرتوان اقتصادي
جمعیت مي تواندکاهش یابده دسترسي جمعیت به مواد غذايي مورد نیاز محدود می شود .
۱
صفحه 7:
تاثیر بحران های طبیعی بر وضع تغذیه
صفحه 8:
۳/
+ آسیب پذيري فيزيولوژيكي
- نوزادان وکودکان: به خاطر رشد سریع و نیاز تغذیه اي نسبتا بالاء استعداد ویژه به سوء تغذیه.
- نوجوانان: به ویژه دختران به دلیل جهش رشد دوران بلوغ
- زنان باردار و شیرده: به دلیل رشد منزیم جنین» شیردادن و افزایش نيازهاي تغذیه اي در این دوران
— سالمدان و معلولین: به دلل تمیننشدن نيازهاي تغذيه اي آنان توسط جيره غذاييءكاهش اشتهاء مشکلات بلع
wis هاي آسیب پذیر
آسیب پذيري جغرافيايي /
مناطق در معرض خشكسالي» مستعد سيل يا جنك
۰ افراد با بيماري هاي مزمن (دیابت» فشارخون و...)
افرادي که در موسسات و سازمان هاي خیریه و بهزيستي زندگي مي کنند (محل نگهداري از افرلد
صفحه 9:
برنامه های کشوری مدیریت تغذیه دربلایا
۱
صفحه 10:
۰
بيانيه هدف
سازمانهاي متولي تهيه و توزيع غذا در شرايط بحران درايران موظفند با توجه به بلاياي طبيعي و انسان
ساخت نيازهاي تغذيه أي كل جَمَعيت و به ويزه آسيب بذيران تغذيه اي )كودكان زير © سال مادزان
باردار و شیرده» سالمندان و معلولین(را تامین AES
دفتر بهبود تغذیه جامعه در راستاي راهبرد جلب حمایت و مشارکت بخش هاي مرتبط با تغذیه در بلایا و
هماهنگي هاي درون و برون بخشي با سازمانهاي ذیربط با هدف زیر فعالیت مي نماید:
ie تقاي کبفیت مدیریت تغذیه در بلايا و فوريت GI مَرَاحل چهارگانه بحران )پيشگيري و کاهش آشیب؛
آمادگي پاسخ و بازیابی("
بسیارمحتمل است که در صورت عدم تامين به موقع نيازهاو سوء اشي از کمبود دریافت انرژي»
پروتئین و ريزمغذي ها )ویتامین ها واملاح(بروز نماید.لا لام است جهت جلوگیری از موارد دیل
برنامه ریزی شود:
> توزیع نامناسب مواد JS
بدون در نظر گرفتن سبد غذايي مطلوب
شرایط نامناسب انبارداري و نگهداري بهداشتي مواد غذايي
* توزیع ناعادلانه مواد غذايي به کل جامعه هدف
* کاهش دریافت انرژي و پروتلین مورد نیاز برحسب گروههاي آسیب پذیر
* افزایش بيماري هاي ناشي از کمبود دریافت مواد غذايي
** افزايش مرك و مير كودكان زير بنج سال
* کاهش کمیت و کیفیت ارانه خدمات بهداشتي به گروه هاي هدف
۱
صفحه 11:
سابقه برنامه
*طرح موضوع : مدیریت تیه در بحران و نقش و جایگاهتغذیه در بلایا دردهه 197000 در معاونت
بهداشتي با مدیریت بهداشت محیط و عضویت کارشناس تغذیه در کمیته "مدیریت بحران " وتدوین وچاپ
شرح وظایف کارشناسان تغذیه در سطوح ستاديءاستاني و شهرستان
*بعد از حادثه زلزله بم در سال 000 پیرو تستور كتبي معاونت سلامت دفتر بهبود تغذیه جامعه
موظف گردید سبد مطلوب غذايي در بحران را تلوین نماید.
*اولین تجربه اين دفتر در خصوص طراحي مداخلات تغذیه اي با دفتر یونیسف تهران پس از حادثه بم در
سال 4000 شامل موارد ذیل بود:
* فعاليتهاي آموزشي
*تجهیز و راه اندازي مراکز مشاوره تغذیه
*برگزاری کارگاه آموزشي ویژه کارشناسان تغذیه استانهاي آسیب پذیر
* طراحي چك لیست ارزيابي سریع تغذیه اي خانوار درزلزله لرستان در سال 4965
*تدوین دستورالعمل مدیریت تغذیه دربحران به عنوان درس آموخته هاي بلاياي فوق و در سال
*ابلاغ سبد مطلوب غذايي در بحران ها به سازمان هلال احمر درسال 0
*اجرا ی طرح "سبدهاي غذايي و نياز هاي تغذیه اي در بحران ها و جایگاه تولیدات كشاورزي
" با همكاري پژوهشکده مهندسي وزارت جهاد کشاورزي در سال 969
۱
صفحه 12:
Uf fi
alia sh totais در مرحله آمادعی:
۱- تهیه بانک اطلاعاتی س های بهداشتی -تغذیه ای(محل نگهداری-06] هدف : دسترسی به موقع |
he
صفحه 13:
mo © ه
°
:اقدامات واحد تغذیه در مرحله پاسخ
حضور درجلسات و احَفاطلاعات مربوط به جمعیت آسیب دیده » امکانات تغذیه مفطقة
5
شناسايى سازمان / سازمانهاى مسكول-تهية و توزيع غذا) سازمان هلال احمرو...)
برآورد و تخمین نیازهای اولیه غذایی خانوارها (ترکیب سنی و جنسی - شرایط آب و هوایی و.)
نظارت کامل بر توزیع غذا (پایش کمی و کیْفی سبد غذایی ) با همکاری بهداشت محیط
تطبیق سبد غذایی با فرهنگ منطقه حادثه دیدهٌ
توجه به بیماری های شایع ( منتقله از آب و غذا ) منطقه براساس گزارش ارسالی از واحد
بیماریها به 2000 و هماهنگی جهت تغییر در سبدغذایی
شناسایی گروههای آسیب پذیر تغذیه ای
۱
صفحه 14:
ارزیابی سریع گروههای آسیب پذبر پروتکل
گروه سنی آسیب پذیر
04 سال
9-سال
10-4سال
15-9 سال
بالاتر از60سال
زنان باردار
زنان شيرده
OWO
درصد از JS جمعیت تعداد
%12
%12
%11
%10
%T
5/2
۷5/2
۱
صفحه 15:
صفحه 16:
سازمانها و افراد
* معاون بهداشت در سطح وزارت: دانشگاهها و شهرستانها
* دفتربهبود تغذیه جامعه در سطح وزارت. دانشگاهها و شهرستانها
* واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا )اکمیته بهداشت کارگروه سلامت در حوادت غیرمترقبه(دروزارتدانشگاهها و شهرستانها
4 ه#مرکز هدایت عملیات بحران)
* سازمان مدیریت بحران کشور(مدیرکل مدیریت بحران در استان ها و شهرستانه)
* سازمان پدافند غير عامل كشور
* مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در سطلح وزارت. دانشگاهها و آهرستانها
* واحد مدیریت بیماربهای غیرواگیر در سطح وزارت. دانشگاهها و شهرستانها
* دفتر سلامت جمعیت. خانوده و مدارس در سطح وزارت. دانشگاهها و هرستانها
* اداره نظارت بر مواد غذایی در سطح وزارت. دانشگاهها و شهرستانها
آزمایشگاه مواد غذایی در سطح وزارت. دانشگاهها و شهرستانها
* مرکز سلامت محیط و کار در سطح وزارت. دانشگاهها و شهرستانها
* دختر آموزش و ارتقای سلامت در سطح وزارت. دانشگاهها و شهرستانها
* دفتر سلامت روانى اجتماعى و اعتياد در سطح وزارت. دانشگاهها و شهرستانها
* جمعیت هلال احمر در استا نها و شهرستانها
* کمیته امداد حضرت امام (ره(در استان ها و شهرستانها
* سازمان بهزیستی کشور در استا نها و شهرستانها ® وزارت جهاد کشاورزی * وزارت بازرگانی
* سازمائهاى خيريه و مردم نهاد ۰ * دفتر سازمان جهانی بهداشت و دفتر یونیسف در جمهوری اسلامی ایران
۱
صفحه 17:
شرح وظايف
* ارزيابي وضع تغذيه در مناطق تحت پرشش دانشگاه هاي علوم بزشكي قبل از وقوع حادثه و ارانه گزارش وضع
موجود به كميته بهداشت كاركروه سلامت در حوادث غيرمترقبه و دفتر بهبود تغذيه جامعه
۰ شناسايي گروه هاي آسیبب پذیر درمنطقه حادثه دیده
* محاسبه احتیاجات غذايي جامعه حادثه دیده
* تدوین سبد غذايي مطلوب جهت ارائه به سازمان هاي مسئول توزيع غذا
۰ کسب اطمینان از توزیع مناسب غذا براي مردم حادثه دیده
٠ بيشكيري از وقوع كمبودهاي تغذيه اي
« شناسايي و ارجاع افرادمبتلابه سوم تغذیه شدید به مراکز درماني
* پيشگيري وکنترل بيماري هاي ناشي از کمبود غذا
» پایش و ارزشيابي فعالیت هاي مرتبط با امور تغذیه در مراکز بهداشتي - درماني
۱
صفحه 18:
مسئوليتهاي مراكز و AP رین بخشي مرتبط با تغفیه در وزارت بهداشت و درمان
مركز سلامت و محيط كار
مرکز مدیریت توسعه شبکه
دفتر سلامت جمعیت. خانواده و مدارس
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر
واحد مدیریت بیماریهای غیرواگیر
اداره نظارت بر مواد غذایی
آزمایشگاه مواد غذابی
دفتر آموزش و ارتقاء سلامت
دفتر سلامت روان
واحد مدیریت وکاهش خطر بلایکمیته بهداشت
کارگروه سلامت درحوادث غیر مترقیه(
ne ea سس
نظارت بر نحوه توزیع مواد غذایی
تظارت بر بهداشت محیط
پشتینی )تجهیزات فنی و.... (
شتاسایی شیرخواران سوءتنذیه لى »كود كان كم وز
مبتلا به كم خوتى و كميود ساير ريز مغذى ها
برآورد شير مصنوعى و غذاى كمكى براى كودكان زير دو سال؛ برآوردمكمل هاى
دارویی برای زنان باردره شیرده و کودکان زیر دوسال
کتترل بیماریهای واگیر از طریق آب و غذا »شناساثیمادران اد شیرده و کودکان
مبتلا به ویروس HIV
شناسائى گروه های در معرض خطر بیمری های مزمن تفذیه ای
تامین شیر مصنوعی » مکمل دارولی و غذای کمکی برای کودکان زیردو سل و
زنانباردار و شیرده
کنترل کیفیت اقلام غذايى توزيع شده
آموزش جامعه بر اساس بسته آموزشى دفتر يهبود تغذيه جامعه
بيماركودكان
آموزش گروه های آسیب پذیرتغیه ای بهمنظورحفظ سلامت روان
انجام هماهنگیهای درون و برون بخشی
صفحه 19:
کر و
شرح دظيف ف Pies من هاي برون بخشي مرتبط با تیه در Be
جمعیت هلال احمر
كميته امداد امام خمينى )ره(
سازمان بهزيستى
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
ح
سازمان مديريت بحران كشور
وزارت جهاد كشاورزى
ت بازركانى
امدادهاى تغذيه اى:
الف( برنامه هاى تغذيه همگانی
General Food Distribution
ب ( برنامه های تغذیه انتخایی
Selective Feeding Programs
تامین و توزیع غذا
تامين و توزيع غذا
سیاست گزاری و ارائه خدمات بهداشتی - تغذیه ای . نظارت و ارزیابی
نظارت و هماهنگی و تامین برخی از منایع
سیاستگذاری و برنامه ریزی جهت تامین اقلام غذایی پیشنهاد شده در سبد
غذایی مطلوب در بلایا
تامین برخی از اقلام غذایی پیشنهاد شده در سید غذایی مطلوب در بحران
صفحه 20:
برانامه تغذیه همگانی
بر اساس گزارشّمشترک 01,0 /۳00) در کمیته کارشناسان مشورتی سال 966 :
00 كيلو كالرى
.مختصات توزیع سنی/ جنسی کشورهای در حال توسعه
9میانگین قد مردان وزنان بالغ( 196۰199 سانتی متر)
ووزن بزرگسالان ( 60041 ) بین ۵0 تا 606
Cul فیزیکی متعادل
4
60
v 1:
6 تغليه باثير مدر FS +
صفحه 21:
میانگین مورد نیاز :
۵60 گرم يا 960-46 ازکل انرژی
©غلات - 6 درصد
پروتئین حبوبات بیش از 0 برابر غلات
© يروتئين هاى منشأ حيوانى
©( شير- تخم مرغ - كوشت- ينير- ماهى و.....)
©تركيب غذاهاى كياهى براى مثال غلات با حبوبات
یا افزودن مقداری پروتنین حیوانی به منابع گیاهی
۱
صفحه 22:
| ve
کارکردهای تخملیلی/ خدمات تغذيه در باسخ أنه بلايا .
پیوست عنوان كاركرد
57-1
ارزیابی سریع تغذیه ای
57-2
يايش كمى و كيفى سبد غذايى
57-3
طراحی و اجرای مداخلات بهداشتی تغذید ای
صفحه 23:
کار کرد ۲؛ارزبابی سرب تغذیه اي
واحدهای همکار: تیم ارزیابی سریع
زمان : بلافاصله بعد از رخداد بلا و پایدارشدن وضعیت جمعیت
آسیب ذیده
* شرح کارکرد:
۱. تعیین کمبودهای تغذیه ای (درشت,مغذی و ریز مغذی)
۲ تار فاى مسشفله اززآب و 5
١ ایآ پذیر تغذیه ای
F بررسی تجهیزات مورد نیاز (مصرفی و غیر مصرفی)
۱
صفحه 24:
ابزارارزیابی سریع تغذیه ای
* چک لیست راهنمای اجرایی ارزیابی وضعیت تغذیه کودکان زیر ۵
سال در بلايا
* استفاده از نرم افزار مه رسمه مه 8028
* چک لیست راهنمای اجرایی ارزیابی سریع تغذیه ای خانوار
(بررسی خانوارها در منطقه آسیب دیده از نظر دریافت مواد مغذی
(انرژی. يروتئين» ویتامین های OO. BO ()آهن و ید) درطی د
وره های معین و در صورت امکان هر سه ماه یکبار
۱
صفحه 25:
ناه عم مان وین oie Gey we
eed pote
can | ee!
ضام و شام خاشو اتکی برسشكر
تاريخ بور سج
صفحه 26:
فرم ا[زيابي سریع تغذیه اي خانوار
تاریخ قرع بحران تاريخارزيابي ثمارهجادر 2 آشماره خلنیار . جمعیت خانوار نام سرپرست خانوار . أستان ١ شهرستان
(0 آيا از سوي سازمان هاي امدادي منبد غذايي به خانوار اهدا شده است؟ بلي خير
(© در صورت ياسخ بلي جه سازماني سبد را اهداء كرده است؟
(© اولين سبد غذابي در جه زماني اهدا شده است؟
(© اين سبد شامل جه اقلامي بوده است؟
(© آخرين سبد غذايي دريافت شده در جه زماني بوده است؟
(© اين سبد شامل جه اقلامي بوده است؟
) (بطري ha gat منبع آب اشاميدني خانوار كداميك از موارد زير است؟ لوله كش ينب چاه P)
(0 تعداد گروههاي آسیب پذیردرخانیاررامشخص کنید :کودکان کمتر از 6 سال زن باردار مادر شيرده زنان بي سريرست سالمند
افرادمعطول
(© آيا خانوار داراي كودك شيرخوار مي باشد؟ بلي Bs
(00 در صورت پاسخ بلي نحوه تغذیه او در قبل و پس از حا دثه به چه صورت بوده است؟
قبل از حادثه: شیر مادر شیرخشف شیرگاو. مفره خانوار پس از حادثه : شیر مادر A شیرگاو. . سفره خانوار
(00 آیامکمل آهن براي زنان باردار توزیع شده است؟ ae gh
(09 آيا اسيد فيليك براي نان باردار توزيع شده است؟ 50
(06 آیا قطرء0 +۸ براي کودکان زیر 6 سال داده شده است ؟ لب خر
(09 ليا مكمل آهن براي كودكان زير © سال داده شده است؟ بلي | خير
(09 آيا واکسیناسیون براي مادر باردار انجلم شده است ؟ a gt
(06 آيا واكسيناسيون سرخك براي كيدكان 6 زیر سال انجام است شده ۰ ۶ Gh خير
( در صورت پاسخ خیر چه نوع واکسني تزریق شده است)
۱
صفحه 27:
گروه/هدف در ارزیابی سریع
کودکان زیر JEG
(Wo MD 7 OS Lal 0
دلایل:حساس در زمینه فشارها م عدم تعادل تغذیه ای
شاخص ها:
) آنتروپومتریک (وزن, قد و دور بازو ٠
* مشاهدات بالینی
۱
صفحه 28:
۰ اندازه گیری دور بازو آنداژه مناسب براي غربالگري سریم و تعیین
نیاز براي ارزيابي جامع بعدي است.
+ اما در بررسيهاي تعیین شیوع سوء نغذیه نمایه وزن براي قد
کاربرد دارد.
۱
صفحه 29:
pases انداز ه دور بازو
٠ کودکان 0-00 ماهه
کمتر از 496 میليمتر: در عرص خطر
+ کمتر از 06 میليمتر: سوء تغذیه
۰ بین 0000-1608 میليمتر: سوءتغذیه متوسط
٠ کمتر از 000 میليمتر: سوء تغذیه شدید
۱
صفحه 30:
لا-خر و زنب لعقد) (۵00671۳100))
پدیده اي حاد و حاصل بيماري یا بحراني در گذشته نزديك
بیانگر وضع تغذیه کودك در زمان حال
لاغري مهمترین شاخص تعیین کننده وضع تغذیه در بحرانها
دلایل :
در کودکان زیر 9 سال نسبت وزن بُرّلي قد تقریبا ثابت است
( بدون تاثیر جنس نژاد و با یک ضريب ثابت با افزايش سن
افزايش مى يابد)
وزن در مقابل دريافت مواد غذايى حساس و تغيير يذير
وزن به قد تقريبآ مستقل از سن كودك عمل مى كند
۱
صفحه 31:
دسترسي خانو ار نسبت به مر پك از اقلام زبر جگرنه
Sou!
ماده عذايي ذخاير عانوار | أآيا دسترس رايقان | آیا در سنج [ GE jy oO
شامل اقلام روزانه با هفتكي | منشقه قابل | مصرف شده است؟
اهد ائي و موجودي Coyle Sarg خرید است؟ ‘ao
بلي لا بلي و خير بل ۷ غير -
ماكاروني
صفحه 32:
کارگود ۲:بایش کمی و کیفی سبد غذایی
واحدهای همکار:
دفتر سلامت محیط کار مرکز مدیریت بیماری ها واگیرو سازمان غذا
و دارو, دفتر سلامت جمعیتِ .خانواده و مدارس
هدف:
رس تسد عدابی جمعیت آسیب دیده برای اطمینان؛از تامین
حداقل نیازهای تغذیه ای آن جمعیت از لحاظ کمی و کیفی
۱
صفحه 33:
میزان انرژي اقلام غذايي مضزفي روزانه خانوار چند کیلو كالري بوده است؟
** کمتر از 6000 کيلوكالري
_ مساوي و بیشتر از 06000کيلوكالري
** _ میزان شیوع سوءتغذیه(لاغري) درکودکان زیر 6 سال چند درصد بوده است؟
+ کمتر از 40096 و بدون سایر عوامل تشدید کننده
+ کمتر از 96 40 يا 6-96 همژّاه با عوامل تشدید کننده
* _ بیشتر از 4696 یا ٩6 40 -<00 همراهب عوامل تشدید کننده
0 براساس نتایج بندهاي فوق مناسب ترین تضمیم براي برنامه غذايي جامعه حادثه
ديده كدام است ؟
۶ افزایش جیره عمومي غذايي
* تغذيه تكميلي براي كروه هاي أسيب ب ذير
** تغذيه درماني
* ادامه جيرهغذايي بدون افزايش مقدار أن
۶ سایر مداخلات(نام ببريد)....
۱
صفحه 34:
نتیج هگا راکراد پایش کمی و کیفی سبد غذایی
پایش امنیت غذابی خانوارهای ان
پایش تامین ریز مغذی ها بای گروههای آسیب پذیر
پایش تامین نیازهای تغذیهای شیر خواران
تصمیم گیری بر ادامه توزیع سبد غذایی اهدا شده یا تغییر
در نوع سبد غذایی
۱
صفحه 35:
کار کرة ۳:طراحی و اجرای مداخلات بهداشتی- تغذية ای
۰ واحدهایهمکار:
مرکزتوسعه شبکه. دفتر سلامکرجمعیت. خانواده و مدارس» سلامت
محیط کار و مدیریت بیماریهای واگیرو غیرواگیر
۰ نتیجه کار کرد:
(ese 0ن تنه الى براساس نتایج حاصل
از ارزیابی سریع تغذیه ای و سایر اطلاعات
۱
صفحه 36:
شرح وظايف
آموزش تغذیه در"بحران به کارکنان و جامعه آسیب دیده
ارجاع به واحد مشاوره افراد مبتلا به سوء تغذیه
ارائته خدمات مشاوره تغذیه ای,به گروههای آسیب پذیر تغذیه ای از
طریق راه اندازی یا تقویت واحد مشاوره
ارجاع به مراکز درمانی افراد مبتلا به سَوّء-تغذیه شدید
تصمیم گیری بر ادامه للا إووا 51:۵ثییر در نوع
سبد غذایی بر اساس نتایج پایش و ارزشیابی نظارت بر کنترل کمی
و کیفی توزیع سبد غذایی
۱
صفحه 37: