صفحه 1:
صفحه 2:
دفتر مدارس عالی فنی و حرفه ای
۱
كميته ى بزوهش و برنامه ريزى
Ree renee پا
بسته بندی مواد غذایی
جناب آقای انصاریان
- هاشم محمد يور بالفروش
شماره 836
صفحه 3:
صفحه 4:
: مت و
e Ie Co bd 1
تازه در ذهن ما شکل گرفته باشد .
بسته بندی می تواند عاملی برای فریب
خريداران باشد .
صفحه 5:
| bern Ure) Eero bee Wu
جنين فراكير نشده بود خطر سوء استفاده از بسته بندى نزد
مردم و مسئولان چندان مهم و واقعی به نظر نمی آمد
رشد سریع فن آوری بسته بندی در همه جای دنیا از جمله
ایران سطح کیفی کلاهبرداری به وسیله بسته بندی را آن
BES ALS پالاابردت که تلا هوا ممممصان افر دى xe
Oe ها را تشخیص
صفحه 6:
ضرورت توجه به بسته بندی مواد فدایی
ا ا ا ا ل ee
el Nace I ا ا
ee See
BS emer CSc een cape cme ecco) oa
ا ل را م زان فر وك ل
2 - دومین نکته که باعث می شود دوباره آن محصول را خریداری کنیم ۰ کیفیت
0
3 - نكته بعد مشخص بودن تاريخ توليد و تاريخ انقضاء محصول است كه به طور
ena) ا ا
ern ne mes che teen el GR Cecil dee ceeer a ial
. بدانند ۰ رفاه مصرف کننده در زمان استفاده از محصول عرضه شده است
صفحه 7:
ل ا ل ا ا ل ا را
بيردازيم مى توان به موارد زير به طور اخص اشاره نمود :
"" قدمت و فرسودكى نسبى ماشين آلات موجود در صنعت بسته
دی
يايين بودن سرعت توليد ماشين آلات در مقايسه با مشابه
خارجى
Pentre vee ا Toes)
و
جهانی
صفحه 8:
"ااكر بخواهيم به بخش كوحكى از خواسته
كنندكان با تمركز بر بسته بندى مواد
Sorts ا 1
لب
صفحه 9:
ا 0201
تولید در پیشبرد فروش
۴ اثر گذاری بی نظیر بر نحوه توزیع و فروش داخلی و خارجی با
شط عاق ola روا کر
al چیدمان و تبعیت مناسب هندسی در مکان های تولید انبارش و
py
Re ior, a
مطتى تر كين براك بام Gilad) Ean sat
ا ل ل م
و را
i
توانایی تولید انبوه و توزیع مستمر و بی وقفه در راستای برنامه
ریزی تولید کارخانجات
۴ جلوگیری از ایجاد فضای مرده در بسته بندی اولیه و ثانویه
did) ey dosed) ested, و دای
صفحه 10:
طول عمر مفید بسته
Eo 0 00000
13 قابليت جاب زنى شكيل . متنوع و فوق مدرن در حين فرآيند توليد بسته در
حداقل زمان ممكن توليد
[eran ee on اا ا
Once seen ا ges eee se Ol
FCOWnNTIPes Fae er => NN Cager a err Co eon CS Cd
۶ 17. بهداشت و ایمنی و پایداری بسته
و ۱
ine 5 قابليت كنترل نور كرمايش سرمايش ميكرواركانيم هاو كازهاى موجود در
. رح
ae ere ا ل ا لت
نتسوا
صفحه 11:
ما سر الصا
و
پرتری ally کال در پازر از آزن اند نی فد رال
بسته بندی به عنوان یک امتیاز در تجارت خود متأثر از مواردی
تیال رس 20h
eee
* عوامل فنی
* هر کدام از آنها به طور مجزا و یا در ارتباط با موارد دیگر بر نوع
و کیفیت و کمیت بسته بندی تأثیر گذار هستند .
صفحه 12:
Ce
صفحه 13:
Te ee ee) ee)
SON ESES Cae en ee Cees ne arn |
ا ا 1 eee yr Coen
سود مداوم و پیوسته رابطه مستقیم دارد . رقابت سخت
ا ا ا اك
وارد می سازند .
صفحه 14:
ل يي را(
hey pitied
و[
به طور نسبی پس از تولید بسته به صورت برچسب به آن
۱
00 esol ane es sees re
۱ epee NTC
ايجاد كرده است . در فرآيند 110/11 يك فيلم مسطح در خارج
ل ل ا
صفحه 15:
کاربرد مواد اولبه بسته بندی در مایکر وویو
و
eeey 0 با
" با توجه به افزايش روند استفاده از آون هاى مايكروويو به دلايل مختلف
ee a ا Uy peer ا ا Reva rar eee 0 Come
تكسن ررد كدان Gey ای ار ی بای سرت انااست
كه در مقابل حرارت مايكروويو مقاوم باشد . به طور كلى عكس العمل
ed لا سر ور OIE TS eh Nic aU 1
برس از نراد انيرا را عبر ی تسد و برس تشر اسوای را متیر نی
کته yy ی رای راسعتب ببس تسد ر
صفحه 16:
نست و بازرسی برای بسته بندی
۱
"" در ساخت بسته هاى جوبى از جوب هاى مختلف و محصولات جنبى متنوع
نب
ate ز تارای eal ges sale ساخت بست سای جر با
ایا ار
در ساخت بسته هاى جوبى Sy (alla Seay Lach an giver ar
اوليه جوب ٠ رطوبت و بسيارى از عوامل مختلف مى توانند اثر قابل توجهى در
ا ۱
كه درون أنها قرار مى كيرد » داراى خصوصيات ويه اى هستند و أزمون هاى
کنترل کیفیت خاصی با توجه به هدف بر روی آنها اعمال می شود؛ اد
ار و ۱۳
OCT er eee TaN 0s mane eon nN ee
دیگری تعیین می گردند .
صفحه 17:
۱ (J siti ali! g WO gab 51 9
جوبس عبار تند از :
0
belo ا
صفحه 18:
۱۳ ل re By
ار re) er
۳ See
۴ - لرزش
و(
Sep ees
* -آزمایشات آب و هوایی ( نور » غبار » بخار آب ۰ آب مایع و .۰)
صفحه 19:
1۷۲/۲ پسته بندی
MAP ec ee .
" از كازهابى به مانند دى اكسيد كرين و اكسيزن و نيتروزن و مخلوط كازها
ین در مورد تأثیر کاهش اکسیژن در محصولات شیر
CAL Dy els Fea
ee he a a,
gL aes) gees Seals eNO ats see ey
IL Sen oyna ere Cans ل ere زاين تحقيق
ee ee ديرك
TOS Oe ie ai ee ee Re
oes )22 ا Cag تر ار
clr gh WE 5 das وا زاب or ل SS
hip pip
صفحه 20:
مزایای استفاده از ۲۸
1 nee
کاهش میزان فساد و ضایعات در مواد غذایی -2
3 تازه نگهداشتن مواد غذایی بدون استفاده از افزودنی ها و پرتو دهی
4 -برداشت محصول تازه در سطوح رسیدگی قابل دلخواه مصرف کننده
eon or Ian areata ecm ۱
escapes seer yr eg rs
202650 0 ا ا CSE Poet ae oI)
Oe bem BS creel CCD CSS Nt aoe
صفحه 21:
WAN |
"" 1 محدود بودن طول عمر نكهدارى محصول بسته بندى شده در ”1/1/1 در
2 بسته بندى مواد غذايى به روش ”11/1/41 يك تكه بوده در صورت باز شدن
cane Cea Comey) ل ات اا 00
* 3 - رنگ و بافت محصول در طی تغییرات دینامیکی داخل ترکیبات تغییر می
نماید که ممکن است برای بعضی از محصولات مشکل ایجاد کند .
eb ace ecole eae Re peered cored esLS Eeal و
بود .
تا لت مرا رجالیی تسا برلف رات ست ری در ات
روش وجود دارد .
صفحه 22:
ا ا از
* اگر چه فیلم های پلاستیکی زيادى به منظور بسته بندی 1۷1/۳ به کار می روند.
تنها تعداد کمی از آنها برای بسته بندی محصولات تازه استفاده مي شود . حتی
تعداد كمترى أز انقو بذيرى مناسبي يوا #ازها در سيستم لكا FRO
eee Mee CL و ا cre ee Sees
eee na arenter crn see a) 0
فا rpg
( نسبت مصرف 02 و توليد اد اتير نسل دض مك رار لل تلمك ران
ا ا ل ل
eee ye mey O07 ۱
Fe ES ee re es pear eee pn ar cl Seep Rone Sera rm ecard OMI SER UR TT
جزیی گازهای داخل و خارج سیستم بسته بندی کنترل می شود . در سیستم بسته
بندى ايده آل » سرعت مصرف 02) در تنفس هوازى محصول برابر با سرت اكسيزن
اا ی 2 در تلفس هوازی برابر با سرعت خروج
صفحه 23:
اس
oon دی سیر
۱
ne ررد رد زمان ماندكارى آن بستكى زيادى به لايه ممانعت
ol eas ویرا عدت en Gl رخای عتک با دهای تست بای نگه داشته
شود nies i eear ep ie Pica a 7
ee Re Ree Rees ey Se
ee eee ree TTT 0
رویط كاك یا al
11 لند در بط با را اکتا ay aes
| te ۲ nyse ملنسته بابلا(
ener ere no ۱ د.بسته بندیشود .از سوی
1 ندیحرارتمیبین
ب Se rc) flrs re
صفحه 24:
" لازم به ذكر است كه علاوه بر اين كه نحوه توليد ماده نهايى
بسته بندی برای انواع شیر فرق دارد بلکه نوع ۲11۳۳
مصرفی هم متفاوت خواهد بود . 1 ۳11۳14 5۸۳16
0 در بسته بندی شیرهای پاستوریزه و 111[ و
1 5 21128 561810 در بسته بندى شير استريل
كاربرد دارد . همانطور كه اشاره شد ماده بسته بندى براى شير
لمعيل ناي متاردك الات نت به مطاف سار ددع
ات
صفحه 25:
احمصاههتا )حول
40 566 ۷۵۰۱۵ 6 ۷
۱۳۵ م ۱۵.۴ ۵و 20
40 566۱۳۰۸۰۵۱
Saray
207 0
10 eters
0000
تحمنطهه نه 00
مهو رما
فصر الا
#وتسهاووط
0
۵موزلتهنو
صفحه 26:
۱ es Oe re
۴ در کردن استیک شیر تنها مت از تصوی است محصولات
Fyre ga Penne cp oon IPT FSR Cel Cae ID
وروت نور و اکسیژن دارد . کی از جاذبه های 1۳۳71 وضوح و
5 لا
شفاف را ترجيح مى دهند . آنها مى خواهند محتويات داخل
0
ae بر امتيازات شناخته شده خوبى كه 215:1١ داراست »
6 ل قا لاحت ار ار كدر
رویز بسته بندى مى شود . اطمینان از باقی نماندن
آلودگی و نفوذ آلودگی را در محصولات لبنی فراهم می آورد .
صفحه 27:
: نستد بضدی پسته
* با توجه خاصی که سالهای اخیر به مسأّله بسیار مهم صادرات غیر نفتی
شان داده می شود . اهمیت بسته بندی و ارسال تولیدات خشکبار
ee ee ere nn ee eer ames
ميدانيم كه صادرا در معرض رقابت شديد ديكر كشورها قرار دارد كه
سالیان درازی در این زیمته فعالیت می کنند و از پيشینه و تجربه کافی
در مورد بازاريابى و جلب مشترى برخوردارند . مرغوبترين يست ه داخلى
ea ce eel سس«
يايينى عرضه شوند » سوء توجه مشتريان خارجى را جلب كرده و در
aloe ل ار ال الل ل ا له
سیرد .
صفحه 28:
: صنصعت کنسرو و ماهی تون
فرآیند تهیه کنسرو ماهی تون بطور سنتی با انجماد زوائی کامل ماهي توسط هوا یا آب
اتام می شون شین ماهی تسیل شکمی سده ربهمطور بت ان راتکه تکه کردم
cas Ste ce Ney SP) رت رت ۱9
سردخانه برده می شوند و مدت زمان طولانی برای تمیز کردن ؛ پخت و سرد سازی
ا ا SON
ا 5
و ی
زار ی رای ات ار ال را ره
ماهی متجمد در کیفیت نهاتی تولید و محصول بسیار مهم است . بابراین کنترل کامل
Be eee Sere ee te) ree nS ee. ee ee
تا
اد
نمايد .
ند انجماد زدائى در مقايسه با فرآيندهاى بخت. و سرد سازى نسبتا
صفحه 29:
اصول بايه در طراحى بسته بندى
ل ا ۱[
كرد:
"" روشى براى حفاظت محتويات بسته
"" عامل موثرى بر قيمت كذارى محصول
"" بازاريابى كه ويزكيها, و مزاياى محصول را تبليغ مى كند.
00 a es
صفحه 30:
طراحى بسته بندى در دنياى امروز
امروزه بسته بندى ها تابع صرفه اقتصادى و سهولت در حمل و نقل مى
alle, ou cenh ل ل کار Gi
هستند. بسته بندی های امروزی باید با
7
هر واحد تولید (محصول) به بسته بندی تعلق بگیرد, علاوه بر این بسته
بندی از نظر خریدار رایگان و جزء منافع او به حساب می آید. در واقع
بسته بندی باید دارای ظاهری زیبا بوده , محتویات درونش را حفاظت
کند و قابلیت چیدمان در حالت عمده وقرارگیری بر روی پالتهای
استاندارد را داشته باشد و در نهات رویقفسه ها فروشکاه بای
لازم را داشته باشد.
۱ ence
صفحه 31:
بسته بندى كار بردى
۴ انواع تیوبهای انعطاف پذیر
۷
اکسترود , از پلاستیک به روش اکسترود و کواکسترود CO
6 و از مواد لایه بندی شده ساخت . هر یک از اين
روشها تیوبی با خواص کاربردی متفاوت ایجاد می کند.
صفحه 32:
شکل بطری
مبحثی که در این بخش در خصوص شکل های مختلف بطری
می آید عمدتا با توجه به دبه ها و بطریهای پلاستیکی تنظیم
شده است , هر جند توضيحات كلى در خصوص شكل بطرى به
طور يكسانى در مورد بطريهاى شيشه اى نيز مصداق دارد.
صفحه 33:
بسته بندی برای صادر ات
00
ee ee را
ell egy ee er ee زر ركذ بالك ارك بس
بندى كالاهاى صادراتى بايد به كونه اى طراحى شوند كه
شور مقصد, با آداب و فرهنگ رايج مردم آن كشور هماهنكى داشته باشند."
را تار ا ار ری
Nee ed ا ا ا تا ا fe Soe ee tree
۳
|
ca Nes ent ES es es Ce et coo ا ل
به شمار می رود.
صفحه 34:
نقش استه بندی در صادر ات
و
ما ارت ری را ار بای
بت آمروزی است. پژوهش موسسه انگلیسی << بونایتد بیسکوتیس
>> نشان مى دهد كه از مطالعات خرده فروشى مشاهده كالا در قفسه
فروشگاه و خرید در یک نگاه 42 درصد و دیگر روش ها 6 درصنه فروش
را باعث می شود.
با این وصف بسته بندی مناسب سهم بسزایی در فروش کالا دارد زیرا که
م ا ا ا ا ۳
جذاب به خرید می پردازند.
در درا بت رفتی تدای سراتی ترس ب بااردای معرت ر
کرک ری درا تربار ی رات اه ری
صفحه 35:
واکس 1611۷
میان زا خر هنگ های مختلف فوراقابل تشخیص است . شهرت
4 ل وی موی ش قرمز و سفید
celgien eee ene es ار
نشانه هاى بسته بندى در جهان تبديل شده است . اين كميانى در
| در رال مزر بای دردی [ 0
ی فان که رس از مزر نمی تملك أن رأا به قل See
نيوزلندى اش نامكذارى كرد اكنون محصولاتش در 130 كشور جهان
yb ge Sap
در بر ساسا ار رات oot A al hr ترا ار
عهده خرید پاپوش های جرمی گران قیمت برآیند, مورد اهمیت قرار
گرفته ,با ظهور قرن بیستم روشهای تولید واکس کفش گسترده و
رتم ede tee UL رس رد"
صفحه 36:
فوطی اسپری
۳
قرارگرفته باشد مربوط به قرنهای طولانی بوده است. به هرحال
تكنولوزى اسيرى ابتدا در نروز در سال 1929 ابداع شد و در
د oy alles cacti ار ل
توسه بعد كاملا نوينى را در كستره بسته بندى امكان يذير كرد.
صفحه 37:
Se ی
۱
جهره هاى شاخص جهان همواره اعتراف كرده اند كه از طراحى
Pe ا ال ا 0
ک کات لا لت برس ا عبت ترحیت ای رارسرل الست ری
آن را به عنوان یکی از شناخته شده ترین ظروف البته با
بكاربرى بسته بندى روى زمين تحسين كرده است.
صفحه 38:
"" دكتر رابين راسينكى در سال 1951 كميانى تترايك را به عنوان شاخه
فرعى كميانى آکرلوند و a ا eexie 000
ييشرفت و توسعه به سطحى از توانايى در فناورى دست يافت كه قادر
بود بسته بندی هایی را برای در برگرفتن مایعات با حجم کم در پاکت
jon OM PFS ل 0
ee scg IP ere Top MUSOU re Cy pe Cea
woe 100 لیتر برای بسته بندی خامه در سوئد در دس زود
etra تی اقدام بود. کارتن, های استرلیزه ای که تتراپک از آن
ae eee Rey eas) erie 00
و موم استريل و موثرى ۳ IEEE pen ener ere ee
Fone recto ane me cee ene eel ea
ميان آشيزخانه انكليسى ها جايكاه ماندكارى را از آن خود كرده است.
صفحه 39:
بسته بندى بويل اين بى
۱
SH JES Sb سا تشر رت رال چا سیر سا ردیر
C25) lee sos esl, gl ise a, Oaks
AEA G25 G55 B39 ار لس لامر قا
بحد ار خارج تردن از ae hs deeds ded elo 2e5 55
CS Ne SO al Sea corel Bd DO acer رس
همه مزیت قیمت آن نیز کم می باشد . تمامی این خواص به وسبله
J) ac gible) tb gis SH) امنا she
صفحه 40:
Cold can , hot Can پسته بندی
مشکلات مربوط به بسته بندی مواد غذایی برای نیروهای نظامی هميشه مد نظر بوده
رار ناجل ب 2 ی ری ly ee
aoe ی Veer),
Ee Oe eed berries ore Rp ely ee ies
ce roerl ne kta carci eves coment ese SS ts by
شده حرارت لازم برای گرم نمودن یا سرد کردن محتوای قطوی رافراهم اورده
cern ERE See aC Ie eT eel It SS aD ail ۱[
مى باشئد , بسته بندى كرده اند كه با فشار انكشت به كف ليوان , سيستم كرمازا
Soe محتوا لبران را كرتو اناد سرت ب تند أبن ارت الررزد
تحت عنوان 0 ace 0
صفحه 41:
بسته بندی یک این باکس
اين بسته ها سه نوع مى باشند . درنوع اول كيسه در داخل جعبه رها
است. این نوع معمولا طی ساخت بسته و عملیات پرکردن تولید می
شود.
Se ee a Oe ae 2
19 EN ni atop cee | cee pT
eed RC ees oes
yore Clan ty
کیسه ها خاصیت دوخت پذیری توسط حرارت را داشته و با بسته شدن
ised كرف در بالاو بذك جك ابس Bes Mia cals
اه
a بلکه برای بسته بندی مایعاتی نظیر آب , میوجات نیز کاربرد
دارند.
صفحه 42:
* اصول بستهبندی موادغذایی تألیف: سید حسین میررنظامی ضیابی
"" تكنولوزى بستهبندى مواد غذايى تأليف: ناص صداقت
" كنسرو سازى تألین: مهندس رسول پایان