صفحه 1:
بنام خداوند بخشنده مهربان
تهبه و تنظیم از :
می ((13111) مهنده
صفحه 2:
جوهر قند یا سدیم دیتیونیت يا بلانکت
0011ل بنإر+»+»ظضظ«|>7 7< <ز<ز<زذ< < 1<
سديم دى تيونيت (به انكليسى: 016۳100166 طبان600)
یا سدیم دی:
یا بلانکیت یا جوهر قند با فرمول شیمیلیی 6 ۲8۳۲6۵ 8] یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم
۹ است . که جرم مولی آن ۱۷2۰۱۰۷ 61/1۵1 میباشد.
شکل ظاهری لين ترکیب. پودر کریستالی سفید ملیل به خاکستری است که لین ترکیب گوگردی به عنوان رنگ
بر یا سفید کننده کاربرد a,b
صفحه 3:
جوهر قند چیست و در نان چه می کند؟
هر ایولنی در سال ۱۶۰ کیلوگرم و به طور متوسط هر روز ۴۴۰ گرم نان می خورد و به همین
علت نان» جزو اصلی ترین خوراکی های سفره ایرلنی ها محسوب می شود اما در ماه های
آجر لی ماده ممنی هار دیگر تراک هی آلوده عقب نمانده رس لك عن
آلوده ای مثل گوشت مرغ و پیاز سرشار از سرب» سوسیس و کالباس چر از تفلله های آلوده به
هورمون های سرطانزاه میوه های مان آغشته به واکس, لبنیات آلوده به پالم و آب نوشیدنی با
نيترات بالاء جلیی برای خودش jb کرده و بر اساس اخبار, به جوهر قند يا سدیم ديتيوني
بلانکیت آلوده شده است.جوهر قند چیست ؟
صفحه 4:
جوهر قند یا سدیم دیتبونیت يا بلانکت
صفحه 5:
آنتى اكسيدان ها مواد غذليى مفیدی هستند که فعالیت رادیکال های آزاد.به عنوان عناصر سرطان زا
را در بدن خنثی می کنند و بنابرلین در نبودشان » بدن در برابر عوامل سرطانزا بی دفاع می شود که
احتمال ابلبه سرطان بویه سرطان های دستگاه گوارش را به شدت
تنها خوراکی که جوهر قند به آن اضافه می شود نان نیست و این ماده برای سفید تر کردن رنگ کله
قند و درست کردن آبنبات های سفید نیز به کار می رود و احتمالا نامش نیز از همین کاربرد گرفته
شده است و یکی از اه های سنجش كيفيت قند» اندازه كيرى ميزان كوكرد ياقى مانده در ن است
كه اكر زياد باشد قند نیز غیرقابل استفاده است.
صفحه 6:
جوهر قند یا سدیم دیتبونیت یا بلانکت
چرا برخی نانواها خوش دارند آردشان, آغشته به جوهر قند شود؟
خمیری که جوهر قند دارد زودتر ورز می آید. جوهر قند نان را سفید می کند. مردم نان سفید را بیشتر می برند. بیشتر
دوست دارند. نانواهای متحلف استفاده از جوهر قند رابه صرفه تر از به کاربردن خمیرملیه عادی نان می دانند و به جای
gl استفاده می کنند چون هم اکنون هر کیلو خمیر مایه ٩ هزار تومان و هر کیلو جوهر قند ۱۲ هزار تومان است اما
نسبت استفا
از خمیرملیه به آرد نان, میک به صد است در حللی که میزان جوهرنمک استفاده شده برای هر صد کیلو
.آرد فقط به اندازه در یک بطری آب است و با این حال تاثیر منفی اش را بر سلامت مصرف کننده می گذارد
صفحه 7:
جوهر قند يا سدیم دیتیونیت یا بلانکت
re
از سوی دیگر خمیر نان و تخمیر کامل پیش از پخت. به قول نانواها بلید حدود دو ساعت استراحت
کند و در محیطی مناسب با درجه رطوبت و حرارت معين » باقی بملند بنابر اين نانوا براى آماده كردن
خمیر باید هم محیطی مناسب در اختیار داشته باشد و هم وقت کافی صرف کند.
ما ناتواهلیی که نمی خواهند برای آماده کردن خمیر وقت صرف کنند و محیط کارشان غیراستاندارد
و اسام است, با موهرقند به سرعت خمیر را آماده پهت فى کنند و بازی طیربه مناسب سای
صفحه 8:
جوهر قند یا سدیم دیتیونیت يا بلانکت
نانواهای متخلف پیش از این ۰ جوش شبیرین را برای زودتر ور آمدن خمیر استفاده می کردند که
برای معده ضرر داشت اما در آٌن زمان س متخلف ها سخت نبود و کارشناسان وزارت بهداشت
با یک آزمایش ساده شیمی حتی در نانوایی می توانستند متخلف ها را شناسایی کنند.
اما تشخیص استفاده از جوهر قند در آرده آسان نیست و به آزمایشی چند روزه نیاز دارد و همین
موضوع هم یکی از علل محبوبیت این ماده سمی میا
صفحه 9:
جوهر قند یا سدیم دیتیونیت يا بلانکت
re
أن le a) 2 8 pe lel مانا لواش ES Ca) yl g
لا ا ا
آن سنكك cle خوش عطر با رنك قهوه اى نيستند.
مردم بليد بدانند كه هرجه سبوس نان بيشتر باشد رنكش تيره شر است و مواد مغذی همچون کلسیم»
إبمء روىء آهن و ويتامين هاى خانواده ب در
Rs a
a 81 لا
مرج
صفحه 10:
جوهر قند یا سدیم دیتیونیت با بلانکت
lib به نان خود بلانکت (جوهرقند) نزنید...
دکتر شریعتی میگوید:
افراد در رتکاب تخلف یا گناهکار قاصرند يا مقصر. لين يعنى وقتى شما عمل خلافى مرتكب
مىشويد يا سهوى است يا عمدى. اكر سهوى بود قلبل اغماض است ولى اكر عمدى باشدء هركز
بخشودنی نیست. و" باید مواخذه و مجازات شوید.
eal 1 لله
1 =
Reese: ovals
صفحه 11:
یکی از اقدامات نادرستی که در برخی نانوانیهای کشور اتفاق میافتد این است که خمیرگیر آب دم دستی خود را
(سطل آبی که بیای خیس کردن دست جهت برداشتن خمیر یا ذسستن دست استفاده میشود) داخل
ماشین خمير مىريزند! غافل از اينكه لين آب صددرصد آلوده به عرق دست است كه در حین کار از بدن خارج میشود. و
طبق تحقيقات علمى دانشمندان تركيبات عرق دست با ادرار يكى است لذا اكر نانوليى لين مطلب را بدلند و انجام دهد
كناه كارمقصر است واكر نادانسته انجام دهدكناه كار قاصر.
امروزه نیز ما در کشوریا مشکل جدیدی مواجه هستیم. و آن استفاده از بلانکت یا جوهرقند برای مقابله با آرد قوی
است.که برخی عمداً و برخی سهواً آن را به خمیر زده تا چسبندگی خمیر را کم کنند. غافل از اينكه اين ماده كاملاً مضرو
سرطانزا است. و بیشستر در کارخانجات نساجی و رنگرزی کاربرد دارد نه صنایع غذایی.
صفحه 12:
جوهر قند یا سدیم دیتیونیت یا بلانکت
کار این افزودنی قطع تضعیف شبکه گلوتنی خمیر است. شبکه گلوتنی چیست؟ گلوتن یعنی چسب و
این چسب در آردهای قوی زیادتر و در آردهای ضعیف کمتر است.
هرچه چسب خمیر کمتر باشد یعنی گلوتن آن کمتر و هرچه چسب خمیر بیشتر باشد یعنی گلوتن
بیشتری دارد. که در هر حللت به کیفیت نان تولیدی آسیب وارد میکند و نانوا مجبور است در برخورد
با اين حالتها يا نمك خمير را بيشتر كند يا نان را بى نمك بيخت نمايد تا بخت خمير را ممكن سازد
صفحه 13:
اگر آردها ضعیف و کم گلوتن باشد خمیر آن نیز سست و کم قوام بوده و هنگام يهن كردن جانه »
خمیر دچار فروپائی شده و نان آن نیز ضایع - بدقيافه و دچار در رفتگی می شود و کنارههایش کلفت
و خمیر و وسط آن نازک و سوخته خواهد شد. نانش نیز زودتر از نانهای معمولی بیات و سفت
میشود. برعکس اگر آردها قوی و پر گلوتن باشد نیز اش سفت و استخوانی شده وماندگاری کمتری
خواهد داشت.
آگر گایتن آرد : بیش از حد باشد چسبندگی غمیر بیشتر شده و هرچد أن را یهن کنید دوباره معل
فر جمع خواهد شد و نتيجه أن نى ست لب ار كتارمهاى كلفت و خمير كه شكايت همكان را
برخواهد انكيخت.
صفحه 14:
جوهر قند یا سدیم دیتیونیت یا بلانکت
راه مقابله با مشکل فوق چیست؟نانوایان برای رسیدن به راه حل مناسب جه بايد بكنند؟
آیا توسل به افزودنیهای مضری مثل جوهر قند صحیح است؟ حال که مسولین بازرگلنی کشور قادر نیستند
آردیک دست و یکنواختی بين نانوایان کشور توزیع نمایند و ۷ ماه اول سال آردها ضعیف و " ماه دوم سال آردها
پرقوت است بایستی نانویان خود به فكر رفع معايب أردها باشند.
أشنلئى با آخرين دستاوردهاى علمى در حوزه أرد و نان ازطریق خواندن مجلات تخصصی . حضور در نمايشكاه هاى نان
و آشئلئى با كميلنى هاى توليد كننده افزودنى نانولئى بخشى از راههاى مقابله با آرد قوى و ضعيف است. توجه كنيم
امروز عصر رقلبت است و نانواى امروز بليد در درياى رقلبت بارو بزند لذا بإيستى با علوم روز در رششته خود آشنا باشد نه
اينکه بکوید من همه چیز را میدلنم و نیازی به مطالعه و حضور در كلاس ندارم. هر چند بسیاری ازکلاسههای آموزشی
نانوایان خروجی خهبی نداشته و نانایان ناراضیاند. و لین به دلیل فقدان مهارت مربیان فنی- حرفهای و ناتوانی
در پاسخ به سوالات فنی نانوایان و جذاب سازی کلاس است.که بلید یک مربی حتما سابقه تجربی نیز در شغل تانواتی
داشته باشد.
صفحه 15:
جوهر قند یا سدیم دیتیونیت با بلانکت
111 -<
راه مقابله با آرد قوى جيست؟
متأسفانه برخى نانوايان با استفاده از جوهر قند كه اسم علمى آن بالانكت است دنبال مقابله با اين
معضل هستند كه اقدامى اشتباه « خطرناك و زيان آور است و سلامتى مردم را تهديد مىسازد. كه
تاکید می گردد از کاربرد جوهر قند در خمیر جدا پرهیز کرده و بجایش چیزهای دیگری مصرف
کنند. مثل آرد جو - آرد جولنه جو - آرد ذرت - آب داغ - کیوی - فالوده گرمک - آنزیمهای مقابله
با آرد قوی اگر دوست داشتید ۲ عدد کیوی روی خمیر در حال کار رنده نمایید تا اسید موجود در
کیوی ارتباط بین شبکههای گلوتنی خمیر را قطع و چسبندگی خمیر را کمتر سازد. با لین کار دیگر
ت نان بی نمک هم خلاص می شوید.
نیازی به مصرف جوهر قند نیست. از همه مهمتر از
صفحه 16:
بروز اختلال دردستگاه گوارش با تأثیر بر پرزهای معده و روده و در دراز مدت
باعث از بين رفتن آنتی اکسیدان ها می شود .
جوهر قند
صفحه 17: