صفحه 1:
صفحه 2:
۱
مهندس سیدرضا غلامی
معاون بهداشت محیط ورئیس اداره بهداشت
موادغذایی وبهسازی اماکن عمومی
مرکز سلامت محیط و کار
MSPH.MPH
صفحه 3:
مهد ا و ی محر lo
Ss 0
با
صفحه 4:
صفحه 5:
*"بهداشت محیط
ارزيابي و کنترل کلیه عوامل محیطی که به
نحوی بر روی سلامت جسمی , روانی و
اجتماعی انسان تأثیر داشته و یا خواهد
داشت و این عوامل در شرایط اقلیمی ,
اجتماعى و صنعتى مختلف متفاوت اسث .
صفحه 6:
مسدود مي نمايد «پس دقت عمل در کنترل بهداشتي و
بالاتن برخوردار اسث:
صفحه 7:
7 تشکیل سازمان همكاري بهداشت
*مهندسی بهداشت از سال 1331 تا 1335
تشكيل اداره كل از سال 1335
1340 ادغام برنامه ريشه كني مالاريا
بامهندسي بهداشت محيط
**” 1340-1335 منفك شدن تامين آب آشاميدني
شهري از وزارت بهداري و تمركز بر تامين آب
مشروب و بهسازي محيط رو
*اعزام تعدادي از مهندسین رشته هاي مختلف
م وجهت اخذ مدارج تج 8
صفحه 8:
**” ایجاد دوره هاي کمك بهسازي و کمك
مهندسي بهداشت به همت دکتر فريس
*1345 ایجاد دوره عالي بهسازي
”1346 تصویب قانون مواد خوردنی ,
آشامیدعی : آرانشی ویبوذاشتی
7 ادغام دو اداره کل بهداشت محیط و
بهداشت حرفه اي
7 تشکیل مرکز سلامت محیط و کار
صفحه 9:
ار تقای سطح بهداشت و سلامت جامعه
صفحه 10:
aa ls
هش بار بيماريهاي مرتبط با
jam ls با محیط
۱ هش مخا =
طرات بهداشتي مرتبط
زیست
افز ای
فزایش آ؟
ای اس خی من
* ارتقاي شا<
ي شاخصهاي سلامت محیط
بط در مناطق
دزد
) (شهري و روستايي
صفحه 11:
[Pret | Ot ee.) بح
1- بازدیدوکنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و
فروش مواد غذایی .
2- نظارت بر بهداشت محیط اماکن عمومی .
3- بازدیدوکنترل بهداشت محیط بیمارستانها و مراکز
بهداشتی درمانی ۰
4- بازدیدوکنترل کیفی و نظارت بر شبکه های آب
میدنی شهری و روستایی
صفحه 12:
5- بازدیدوکنترل بهداشت محیط مدارس
6- بازدیدوکنترل مراکز کاربااشعه
7- انجام اقدامات بهداشت محيطي در جهت
کاهش اثرات سوانح و بلایای طبیعی و غير
طبیعی .
8- نظارت بر مدیریت پسماندهاي خانگی ,
صنعتی و تجاری
9- مدیریت پسماندهاي بیمارستانی .
0- نظارت بر کیفیت هوا و اطلاع رساني در
x مواقع بروز آلودگي
صفحه 13:
9 ppl
. بازدیدوکنترل بهداشت محیط محل نگهداری دام و طیور -1
2-اجرای برنامه هاي جامعه محور (CBI)
3- بهسازی محیط روستا
4- نظارت بر برنامه هاي کنترل حشرات و جوندگان
5- رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه مسائل و مشکلات
بهداشت محيطي
6- بازنگري و تدوین قوانین و مقررات مرتبط با بهداشت
محیط
صفحه 14:
إخانوار هاي روستايي که از شبکه عمومي آب آشاميدني
١ 87 86 85 84
90
80
70
60
50
40
30
20
10
صفحه 15:
خاتوارهاي رومنتايي که دستزسسي به توالت بهذاشتي دارند
۰ 27 3 54 3 3 3
80
60
50
40
30
20
صفحه 16:
درصد مراکز تهیه و توزیع مواد غذايي داراي معیار بهسازي و بهداشتي
(شهری)
mSeriest
9
at 3 3 84 85 3 57
98
96
98
2
90
88
86
و
82
صفحه 17:
اماکن عمومي داراي معيارهاي بهداشتي و بهسازي(شهری)
82 83 84 85 86 87 5
1
91
90.5
90
89.5
89
88.5
88
87.5
87
86.5
8
صفحه 18:
در صد بيمارستانهايي که داراي سیستم جمع آوري مطلوب زباله
هستند
4
ae
=
| موه
7
oe 2
عه 85
at 82
82
80
28
26
2
72
70
6
66
64
صفحه 19:
در صد مراکز کاربرد پرتو هاي بونساز که داراي شرايط حفاظتي مطلوب
8
5
1 ] ۱
1
98
96
94
2
90
88
86
82
صفحه 20:
رويکردهاي os بهداشت محیط
*معرفي» همخوان سازي و بكارگيري فن
آوري هاي نوين در برنامه هاي بهداشت
" 615
۶ ۲ Devkology
مور بممسوط) رلوق) ۶
بانج( Daw ®
" Dew everyies
" Bip Devkulowy
صفحه 21:
igi slar,S9) كم
* تغییرات آب و هوايي و تاثیرات آن بر سلامت
مدیریت آلودگي هواي فضاهاي باز و بسته
© باقیمانده سموم مورد استفاده در فرآورده هاي
كشاورزي
* مدیریت تلفيقي آفات و ناقلین
) #زويكرد شاخصها برمبناء شاخصهاي عملكردي
صفحه 22:
رويكردهاي نوين بهداشت
© مقابله محيطي با عوامل بيماريزا
٩ انمتی موادغذایی راغ برزسی تقاط مجرانی
7 کنترل شرایط بهداشت محیط گروههاي در معرض
خطرر(کودکان و سالمندان)
a
صفحه 23:
*"بازنگري در وضعیت شاخصهاي بهداشت
محیط و افزايش ضریب صحت آمارهاي اعلام
شده
7" تدوین برنامه عملياتي منسجم بر اساس
چشم انداز بیست ساله وبرنامه پنجم
طراحي و اجراي برنامه هاي آموزشي جهت
ارتقاي سطح دانش تخصصي
صفحه 24:
هدفه با ee بارس
#تقویت همكاري ها 5
a ري ها و هماهنگي هاي برون
گرا 5 2
رش دهی مناسب ومطلوب از 9
سیستم نرم افزاری زطريق
صفحه 25:
* برگشت برنامه کنترل دخانیات
* تصویب واعلام عنوان مهندسی بهداشت محیط
* ایجادزمینه های گسترده از]ادربرنامه های بهداشت محیط
واجرای پایلوت سیستم نرم افزاری بازرسی درتعدادی
ازدانشگاهها
* اصلاح گزارش دهي شاخص هاي مرتبط با آلودگي هوا
* طراحي سامانه اطلاع رساني پرتوهاي ماوراي بنفش
خورشيدي
* تدوین دستورالعمل ملی نظارت پکنواخت حفاظتی
وبهداشتی برمراکز پرتوپزشکی باهمکاری مظام ایمنی
هسته ای کشور
* بازنگری mal ومقررات شرکت های مرتبط با کنترل
سا
1
صفحه 26:
فعالیت های 9« درسال 89
** بازنگری دستورالعمل آموزشگاههای بهداشت اصناف
7 تدوین پیش نویس طرح جامع بازرسی بهداشت محیط
© برنامه ریزی جهت ایجاد سامانه جامع اطلاعات
” بازنگری دستورالعمل ۱0۷ باهمکاری کمیته کشوری
* تهیه سندراهبردي آب آشامیدنی کشور
* گرفتن مصوبه از شورای عالی سلامت وامنیت غذایی
درراستای ساماندهی دستفروشان موادغذایی
sob sk اجرای برنامه
* برنامه ریزی عملیاتی برمبناء نقشه سلامت کشور
oe گیری ازبرنامه پنجم
صفحه 27:
سفن روز مایم ۳9 000
محر