صفحه 1:
خیش ریت٩‏ لد ات از ها | انا كرد آورنده : Sead

صفحه 2:
تغذیه و بهداشت در سوانج: مقدمه : و ‎ies ce ie ee aera‏ 0 دست ساخته بشر نيز مساله تغنيه به عنوان يك ضرورت غير قلبل جشم بوشى مطرح است از سوی دیگر و با وجود پیش بینی های پیشگیرانه وقوع بلایا همچون سیل زلزله »انفجارات » جنكها و دشواريهاى جدى ديكر همواره محتمل است ء لذا ضرورت آگاهی وآمادگی برای رویارویی منطقی با آنها از جمله در مساله تغنیه و امداد های غذایی ی 0 کم در حداقل ضرورت به خصوص نزد گروههای آسیب پذیری که از اصل حادثه جان سالم به دربرده لندء ممكن است حيات وسلامت آنها به طور جدى به مخاطره افكند نكته قابل ذكر ديكر اينكه وجود دستكاههاى مسئول براى امداد و مقابله با بيامدهاى بلا زدكى ‎eee‏ ا ‎ror Pen ar Feng) es‏ ا 700

صفحه 3:
م ا ا ا لك اجتماعی ‎ely peng Sebo gly Koy eet bea gy gl. cad‏ توان در جمع أورى » ارسال و توزيع كمكهاى غذايى ديد. وجود اكاهى هاى لازم واعتماد به نفس در جنين شرايطى زمينه تصميم كيرى هاى مناسب را با توجه به امكانات قابل دسترس ويه شكل هماهنك فراهم مى كند و از بيدليش مشكلات جديدى مثل أيبدمى بیماریهای ناشی از غذا 01563565 00۲۳ 1000 پیشگیری خواهد شد . ‎ORC‏ ما رل ‎OD 4‏ مختلفی در انسان با نام کلی ( سوء تغثیه ) می گردد. یکی از مهمترین نیاز های اولیه مردم بعد از وقوع بلا غذا مى باشد . تامين وتوزيع غذاى سالم كافى وبهداشتى يكى از بزركترين چالشهایی است که همواره فرا روی مدیران وضعیت اضطراری بوده است از آنجا که باز ‎yor ea Wy ME CAU‏ را ره ار ‎Od tes Ie Swe ae‏ ا ا ‎ee oo‏ پس احتمال وقوع هر نوع عواقب ناگواری وجود دارد.

صفحه 4:
201111100 0-اسال 1 -3سال 6-4 سال 1830 9-7سال 2190 مرد2800 4-0اسال كل زن 2450 مرد 3000 زن 2200 2550 2750 2195

صفحه 5:
96-7 117-136 مرد 1700 6 به بالا زن 1500 1900 2000

صفحه 6:
ee ee ete sre ey] اگر چه گاهی به نظر نمی رسد که در شرلیط بحرلنی ء به عنوان امداد تغذیه ای بتوان جز توزیع سریع مواد غذلیی کم یا کافی در میان جمعیت بلا زده کار دیگری انجام داد رح ۱ ‎re an ete anh eee‏ ا ‎BOI Nes ONE na co) eee)‏ بررسی های فوری می توان بهدره گرفت: 0 اندازه کی ۱ متر و كمتر از ‎١‏ نشان دهنده سوء تغذيه ) eee na orl a Ted ee ct) Te a ۴ بررسی کامل روی نمونه های انتخاب شده به طریق نمونه برداری تصلافی ا ا ا Ss) ‏را لهاي‎ Iles) Jes cy call 5 ANd) ye as 3D

صفحه 7:
Pee eee By Ce el aM ty I ‏م ل ا‎ Re’ Bruns SES CST Sy ‏م ا‎ روشهای مورد اشاره عبارتند از : 0 ۲ ا ل ال ل تلن FS hv ee ‏ا ا ا‎ tr tt SPIO ‏ا‎ we SESS as غذاهاى تكميلى مقوى براى درمان موارد سوء تغذيه كودكان با حمايت ويقه از كروههاى آسيب يذير اگر توزیع به صورت خانواری یا گروهی است می توان جیره را در ۳ گروه تا ۵ نفر ۰ 12۵ ۸ نفر و ‎٩‏ ‏عفر به بالا ید یراد ری راید سرررست ار تسیل داد Dee, apie 6 ae) ‏اا رس‎ ۱ ener ee ced

صفحه 8:
تغذیه مکمل : CO er er ae Se ere ESS A ee eae OR Eerd ‏هر دلیل از تغذیه مناسب بهره مند نمی شوند با یک جیره غذای مکمل به آنها‎ ۱ ‏تا زد ال ار‎ yaks col ‏ترات‎ ١ 000 ۱ ‏بیماران و‎ 0 ما عادر بر ديه مكار SS Te ee en ee Ros a ‏شده‎ ‎eS ay cae ae ee‏ ا ‎ae‏ و شیر خشک بدون چربی ۲۰۰ گرم روغن ویا معادل ۱۰۰ گرم نان قلبل تامین است البته غذاى مكمل دوران بسيار مهم ‎٠‏ تا ؟ سالكى مى بايد متناسب با نياز آنها ۱

صفحه 9:
وارد مهم كمك رسانى به افراد آسيب ديده رسانيدن مواد غذايى به ‎Dy ey‏ ا ا ا ل

صفحه 10:
تامين غذا براى روزهاى اوليه شروع بحران: در لين زمان به علت استرس از دست دادن نزدیکان, نداشتن سرپناه و عدم آگاهی از وضع آينده, افراد دجار كاهش ایمنی شده اند و در اثر کمترین آلودگی دچار مسمومیت 1800ب فريس از ‎wale Al, Glos be les‏ نر ۰ ۱ ا ل ا ا 0 20 322 و ند بد ‎lle Shy‏ کم ورس ‎IS)‏ خر راردا ای رل بت ۱ ات ‎AS oe Ac‏ 9 تال برد ی ای رسک رس را پوشش يا جعبه نفوذ ناپذیر یه آب باشد. توصيه مىشود در ساعات اوليه بحران از مواد غذايى بصورت كنسرو شده , كميوت و ‎nirywaen|‏ ا ل ا ل

صفحه 11:
۱ با توجه به وسعت حادثه , اسكان مدت ها طول مى كشد , لذا تغذيه حادثه ديدكان از غذاهاى متداول با در نظر كرفتن عادات غذليى در منطقه وقوع حادثه به طريق زير ممکن است . ۱ ۹ ay aC ee eee MEIC ‏اال‎ tar eee Inees Cesc Wes Se cd melee) فرآورده‌های لبنی و پروتتینی و میوه و آبمیوه: این مواد به علت فساد پذیری و نیاز به مصرف سریع و نگهداری در شرایط ویژه روزانه تحویل داده می‌شود. غذاهای کنسرو ‏ ا ‎polly Sty By 5 DNS cdl‏ yet

صفحه 12:
ye) ‏انواع مواد غذایی که درشرایط بحرانی به آسیب دیدگان‎ ی تون باه ۰ SOMES ES eI AD ee ae ee ‏تقترل بواداتس راتس اسرد ترد‎

صفحه 13:
داری: بیانگر تمامی مواد غذایی باشد. ‎eae‏ رصم و كاه ‎ced‏ سر ین زمان آزمایش انجام شود. مطمئن باشد. ‎٠‏ قطعى مواد غذايى بى جهت از بين نرود. ۱ 5-95

صفحه 14:
عوارض مصرف مواد غذایی ناسالم وغیر مطمئن وعدم دسترسی به غذا: ‎dct lbh GbE Bers canes 54 Ike 2.)‏ ريت ‎ons ree neyo Ets Ser ie) asco‏ مسمومیت ناثنی از گیاهان و حبوانات مسمومیت ناشی از آلرژی به بعضی مواد و افزودنی ها ‎ee eey oer‏ ل ا ‎NES nO et) le eer rey oe‏ مسموميت انكلى موجود در بسيارى مثل كوشت

صفحه 15:
هنگام بروز مسمومیت: امات بهداشتی رادر جریان. قرار دهید. 3 Pre ‏لت‎ کش به سامات سول ‎Say‏

صفحه 16:
تو صیه های مهم بهداشتی در خصوص تغذیه هنگام بحران: © مطالعه كيفيت مواد غذايى از نظر كشف ء فساد و آلودكى. بم کیت ایک برای تب ما اا ای ترت یراس آب برد ‎LCS eRe RL ere eels‏ مبارزه با حشرات وجوندگان در انبارها وآشپزخانه. ‎Stas ero eC‏ 2 ل ‎aU Slee Ir se ery ‏ل ل ‏نظارت بر تهيه وتوزيع غذا. ‏نظارت بر نظافت ساختمانهاى تهيه وتوزيع غذا.

صفحه 17:
AP tn erg oe) ener BS ee sre تعداد کافی کارگران بر آورد ميزان نيازهاى غذليى مردم آسيب ديده و محاسبه جيره روزلنه آنها ‎Pl a‏ تامین انرژی کافی مردم در شرایط اضطراری استفاده از ليوان ووسايل مشترك ممنوع شود ا 00 رزيم غذايى بايد شامل يك غذاى عمده (نان ) روغن يا جربى ( ١٠7لا ‎٠١‏ درصد )حبوبات و يروتئينهاى حيولنى ومقدارى سبزيجات وميوه جات باشد

صفحه 18:
5 aa eae Ra Re ‏ا‎ es SSS ‏يك أشيزخانه سيار در نظر كرفت‎ عدم تماس مواد خام با غذای پخته مواد غذایی طبخ شده تنها به یکی از دو صورت زیر قابل نگهداری است : ‎Eb WIS‏ ( بالای دمای ۷۶ درجه ) كاملا سرد ( دماى كمتر از ‎٠١‏ درجه و ترجيحا ياي ا م ا 0

صفحه 19:
رال ‎ME Ip fe als‏ المت دراك ‎gay tg al ge‏ از بوست بر تیار سرت تس ترا تيزلا Etec ‏ا ا‎ Coe ENR ers Var CC a ‏نباشد از آب ۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵-۲۰دقیقه استفاده نمود.‎

صفحه 20:
بیماریهایی که از طربق مواد غذایی به انسان منتقل می شود : ‎wer Cl er Scones os ate RES Cori ee ess ora‏ ل می ‎ces AL yes wb‏ ی ال( فیلوکوکی ‏ عفونتهای استرپتوکوکهء تب مالت .اسهال و۰۰۰ ‎Fe er ede cre) Seo co ed oa ‎-٠‏ بيماريهاى انكلى: ‏يي ار ا اس رک راد سر فرك اسان طریق بای رون وارد مطت وی فده وافراد ‎Besley eyo) edly‏ ازلين آبها مى باششند ويا در ششرايطى كه افراد آلوده به انكل با افراد سالم در يك سر يناه همنشين مى شوند خطر بيمارى انكلى تك ياخته اى مانند اسهال أميبى » ز بل

صفحه 21:
‎eS NES) eee a ne Se ARTIC ace ae‏ ار رز مدت حائز اهمیت هستند و علاوه بر بیدمی های آنی باعت ایتلای افراد تا سالیان سل و ‎eee‏ 0 سال پس از آلودگی اولیه باعث رنجش بیمار می گردد وهمچنین بیماری کیست هیداتید ا ا ا ا ا ل خاى در شرايط اضطرارى منتقل مى شود كه از جمله آَن مى توان به آسكاريس » ‏ترى كوسفال و يا كرم شلاقى اشاره كرد و ور رسن قربا براك فييك مطل ادن تياد ناراك مص ‎sips pews ee A), whe en . ‏ريت‎ 776 ‏۵- مسمومیت مواد غذایی : که همه گر بوده مانند آسیت ها و بوتولیسم ‎

صفحه 22:
پیشنهاداتی در رابطه با جلوگیری از گسترش بیماریهای انگلی: أموزش افراد متخصص در زمينه ييشكيرى و جلوكيرى از كسترش بيماريهاى انكلى تهيه وسايل ضرورى براى تصفيه آب براى 18 ساعت اول ‎meta)‏ ا ا اك ‏تهيه وتوزيع بطريهاى آب مصرفى بهداشستى ‏تهیه مستراح بهداشتی موقت و افزودن یک چهارم فنجان مواد ضد عفونی کننده پس از هر بار استفاده ‎Te le ‏آموزش افراد از طريق بلندكوءراديو و اعلاميه ‏جلوگیری از آزاد گشتن حیوانات و محدود کردن آنها در منطقه محاصره شده ‏وی زرا مسسرری تا رایس دموا تیال اف ارات زیر ‎

صفحه 23:
‎ere een DL reed el‏ ل ‎Pere ecaeape oar ee es Perr gees aa Ce ee ‏تست ال بر ترلیت 1 سل بر لوزي‎ oe gy ‏ور سس سارت است‎ $52 iS ON ‏و رس مرت‎ ‎Es ee rea a‏ اق ري ور شدن واز بین رفتن وسبع مواد غذلیی می شود در زمان بروز ناگهانی کمبود مواد غذلیی باید از افزلیش قیمتها وایجاد بازار سیاه جلوگیری کرد پیش بینی لين حللت و برنامه ریزی دولت كاملا ا ا ا ل تن و ‏کنترل مواد غذایی: ‏مر ‏ب - آزمايش شيميايى : شامل تجسس اسيد سولفوريك وآمونياى ‏ج - کنترل میکرویی : فرآورده های گوشتی ممکن است از طریق وسایل ۰ ظروف و کارگران تههیه کننده در لثر رعلیت نکردن اصول بهداشت هنگام حمل ونقل » عر ضه و فروش دچار آلودگی ‎Gece‏ ‎

صفحه 24:
: باید صد درصد بطور مطلوب تهیه و توزیع شود چراکه اگراز شیرخوب مراقبت نشود باعث بروز بیماریهایی برای انسان خواهد شد منابع آلوده کننده شیر : - دامها - فردی که شیرمی دوشد - محیط زیست آلوده ۱۳ ee سازمان ۳۸۹6۵ بلین سازمان بیماریهای منتقله بوسیله شیر به انسان راجه دو دسته تقسیم نموده more oo LN ‏اس‎ gh) ee, 2 ‏را‎ ‏ا‎ er nee one oe eine Fe cere eel re Be ecco ES Dd 1 روده ای » مسمومیت های غذایی استاقلوکوکی » عفونت استریتوکوکی سل و-

صفحه 25:
‎ere Pewee‏ ار ترا ‎nt UES Sy a pees) ee eee!‏ له ‎Weery‏ ا ا ل ا ‎COON A egal‏ سانتیگراد به مدت ۲۰ دقيقه جوشانده وحداکثر ۲-۲ روز در یخجال می توان نگهداری نمود ودر جاهای گرمتر در دمای ۱۸ در جه سانتیگراد به مدت 2۱۲ ۸ ‎oa‏ را ‏ماده شیمیایی برای آزمون شیر : متیلن بلو ( آبی متیل )» متیل اورانژ ‎| ‎ae cole aan O I‏ دس سس سس مر ‎Sr A ae eee eared Sica‏ رم کردن است به عبارتی دریک میلی لیتر شیرنباید هیچ کلیفرمی موجود باشد ۰

صفحه 26:
انواع کنسرو وکمپوت: بدليل تنوع موادغذليى كنسرو شده وسهولت نكهدارى | زجمله موادى است كه موارد مصرف أن در شرایط اضطراری و برای افراد آسیب دیده بسیرمتدول است. نکات مورد توجه: - توجه به تاریخ مصرف از نظر خراب شدن مواد داخل بدلیل وجود گازهای شیمیایی ل م رسای سرت روت ناراك رقن ار سای زر لك رانا سر قوطی بالا آمده وبا فشاردست به سمت پایین می رود مصرف فوری بر ميكردد: مصرف با احتياط سر و ته قوطى بالا آمده وبا فشاردست فرونمى رود: غير قابلل مصرف

صفحه 27:
۱ SSS es Ter iol eS ener sont ae ‏و را‎ ) ‏ترشح آب از بینی و بازیگوش بودن حیوان‎ بعداز ذبح و خوردن مهر استاندارد ضولات حیوانات منابع آب برای شستشوی گوشت ی رو بسته صورت گیرد.

صفحه 28:
بهداشت نان : به عنوان معمولترین ومتداولترین ماده غذایی و در عين حال پر مصرف ترين ماده مى باشد كه لازم است نكات زير رعايت شود: ‎١‏ قبل از بسته بندى حرارت وكرماى أن كرفته شودو فاقد رطوبت تا ازكيكى زدن. وتوليد قارج جلوكيرى شود ‎٠‏ ‏شدن بيش از حد نياز جلوكيرى شود تا باعث از بين رفتن نان ‎ ‏از ‏نشود ‏*. در صورت نبود امكانات يخت از نان خشك استفاده شود ‎٠‏

صفحه 29:
لين كوشت و نداشتن حالت لزجى چشم ماهی باید صاف وبرجسته باشد. هی سرخ و روشن باشد كنديدكى مد فرو رفته و رنگ پریده وبسته باشد وشکم بر آمده باشد ۰ انواع و اقسام بیماربهای ویروسی مانند هپاتیت ۸۵ منتقل نملید لا هتر است در شرلیط اضطراری از کنسرو سالم استفاده

صفحه 30:
1 ‎nd‏ ا ا لل

صفحه 31:
شرايط نكهدارى مواد غذايى در شرايط بحران: عدم جمع آوری و دفع صحبح زبلله می تولند موجب تکثیر وافزایش مگس » موش و سایر عوامل ‎ee Eee ae ea]‏ ا ا ‎cer‏ د ات تازه جهت ذخیره سازی استفاده کرد ومولا کینه 130 معدوم کرد تا از گسترش آلودگی جلوگیری نماید واز ظروف سر پوشیده و در دار جهت نگهداری ‎aoe‏ 7 ور | ‎ee eg ey‏ حشرات و جوندكان در مدت كوتاه نكهدارى شود. مواد غذايى فساد يذير نياز به شرايط نگهداری وییّه | یخچال و فریزر) دارد بعنی دمای پائین تا م میکروبها شود در صورت عدم تامین دستگاههای برودتی در شرایط بحران در منطقه وقوع حادثه لازم است در محلهايى به دور از محل ايجاد بحران كه شرايط مطلوب مواد غذايى فساد يذير وجود دارد نكهدارى نموده و به ميزان نياز روزانه بين حادثه ديدكان توزيع كردد.

صفحه 32:
رت از آنجاكه در شرليط وسعت ذامنه بلايا استفاده از كمكهاى مردمى اجتناب نايذيرا بانس دراك ی در بسياز سكل ركالي غير سق است لذا بايد از مردم دعوت شود براى اهدلى كمكهاى غذايى فقط مواد اوليه خشک ومقاوم به فساد مانند برنج ء حبوبات ۰ حلبهای روغن ۰ کنسرو » بیسکویت بسته بندی شده » قوطی شیر خشک ‏ کمپوت و مربای بسته بندی و غیره را به و ار در مورد تهيه كوشت مصلحت لين است توسط مسئواين امداد تهيه كردد. در مورد نان در صورت وسعت فاجعه و نبود امكانات بسته بندى حمل نان با رطوبت كمتر از ‎٠‏ درصد به طور موقت ميتوان از كمكهاى مردمى استفاده نمود.

صفحه 33:
بهداشت آب : کمبود وآلودگی آب در مناطق بلا زده : ا ا ‎Pear Un app ery) Ae Sc Stow en‏ ‎Sear eee ne‏ ات طرف و الو ‎We) als easy 65 Bales) walks ons‏ ‎ee eNom err wer a Nea ace eka. a eee a‏ أشاميدنى و لوله هاى فاضلاب و تخريب تاسيسات وتلمبه خلنه ها همواره با قطع برق از ‎Renn ee OPS)‏ ل ‎reer eae‏ تانکرهای سیار یا نصب تانکرهای ثلبت به دلیل عدم حفاظت لازم از برداشت تا مصرف کر رت سم ار رل لس لس را رای رم

صفحه 34:
مهمترين عوارضى كه در مورد مسائل بهسازى آب مورد توجه قرار رد 5 ‏ا اا‎ paiiinue «sii — ل درك تجسس وپیدا كردن منلبع آب در شرليط اضطرارى و انتخاب منابع مناسب آب : ۱- جستجوی منابع آب در اطراف ا مطالعة ره بسانت سل ی ۳- آب را بلید تامین کرده و سپس آن را تصفیه کرده (ضدعفونی ) و در اختیا رمصرف كننئده قرار كيرد ‎٠‏ 1 ‏ل‎ 2 en a rg

صفحه 35:
تجسس منابع أب ‎١‏ - شبكه آبرسانى : بايد سعى شود از نزديكترين شبكه لب رسانى إبا آلودكى كم انتقال حت جا 0 ‎ne MEP Ey Ene E‏ ا ا ل ‎DL ee ce OL Nees ee eae‏ ۱ لیتر و زمان تماس را نیز افزایش داد + ‏۲- وجود بر که یا چاله پر از آب (استخر آب ) ‏۳- استفاده از چاهیهای عمیق .نیمه عمیق ویا چشمه ‏- شبکه آبرسانی ‎ie a ee‏ ۱ ‎pO‏ رت ای رت ار ار سار ‎Oo a ee eee‏ خود منطقه می باشند » ‎

صفحه 36:
سل ۱ Rca fer Ne ene tao pee poe ‏که به ارلیرن کت‎ Gye py Joey neers pe eee eer eee) ‎DEO y e‏ ۱ 0 ل ‎SON ‏ا ا ا ل‎ CS ٠ ‏بهسازى صورت كيرد‎

صفحه 37:
| فل به ارتفاع ۵/۰ تا ۱ متر بالا آورده شود. اه مستراح یا فاضلاب تا سطح منابع آبهای زیر زمینی حداقل ۳ متر باشد. ‎ner ats ew el ESL aEs)‏ ا ا ‎(asLcm 30‏

صفحه 38:

صفحه 39:
درب چاه sees

صفحه 40:
۳ آب بايد آن رابا استفاده ازكلردرغلظت بالا ضدعفونى كنيم ابتدا به ازاى هرليتر آب "05 ده کرده یعنی آب کلر درست می‌کنيم وبرای ضدعفونی از ۵۰ میلی گرم آن استفاده re so page v= va) ‏اسر رل‎ 3.14xa2 xhx1000 a a ce ee ا كي كلا ‎١ a 0 amas‏ ب آب ۵۰ گرم کلر اضافه می شود. 1000 ‎x=50gr‏

صفحه 41:
آبي که از چاه خارج می شود باید در تاریکی ذخیره شود تا از ورود نور به داخل مخزن جلوگیری شود زیرا اگر نور به سطح مخرن بتلبد باعث شروع رشد جلبکها می شود و رو از رد ال ار ربا الف تر امسا ‎Dees‏ از نظر انتقال وسرعت عمل جشمه مناسبترين روش تهيه آب مى باشد كه عمل يهسازى بلید از مظهر چشسمه صورت گیرد و برای جلوگیری از آلودگی احتمللی به شعاع 50 ۲ از نرده و سيم خاردار استفاده ميشود و همجنين به دور جشمه بايد شيب داد و كانالى ۱ آبهاى رود خلنه: در مواقعى كه هيج كونه امكاناتى نداريم از منلبع آبهاى سطحى استفاده مى كنيم كه بايد تصفيه شده تا قلبل مصرف كردد زيرا داراى آلودكى زياد » ا كن

صفحه 42:
00 ‏ل ا‎ nee eS hn ME Spee Spey es peel) | Mee R sy 0 cos Se nd ey te) Mee oe er cts ‏ا ا‎ ‏يا از آهن كالوانيزه ساخته شده باشد تحويل داد+ درهر محل مخزن ذخيره لكب كنجايش‎ Eee ‏ا ا ل ا ا ا‎ Ee oee ‏وسيله تانكرء يهتر است اب تانكر مستقيما در مخزن بزركى در اردوكاه تخليه شود اين مخزن‎ 1 eee YE YES en hie eee ne ‏کشی لازم در خیابان اصلی اردوگاه انجام داد وبا نصب شیرهایی در اطراف مخزن از آن‎ ‏ار‎ Rs pA COS ERNE Pe Ce ey ‏ل‎ eae ‏ين‎ ed ee Sook Rees ed eerie ood nad . ‏نفر یک شیر برداشتی داشته باشد‎

صفحه 43:
ذخیره آب : می توان از ظروف پلی اتیلن که در داخل زمین کار گذاشته می شود استفاده نمود ولب در آن ذخیره ‎FOR Oper SCRE Pye PAS hy COO ETC Ce ane ean Carpe Pea eer‏ ‎a PLP ee ca Eg TCO‏ 1 ا ‎ESS rcs ere etait‏ ۰ متر مکعبی (حدود ۰۰۰۰ ۱۰) لیتر آب برای هر نفر ۱۰۰ لیتر آب مورد نیاز است. بنابرلین برای ۱۰۰ تفر می توان ‎cate‏ و ا سا قرار می دهند+ 1 See See - براى جلوكيرى ازورودكرد و غبار به داخل آب و همجنين جلوكيرى ازنشستن يرندكان برروى سطح ب باورقه هايى. از ينبه نسوزبيا از بستنها ى سيمانى روى أن را مى بوشانند لين مخازن داراى شير تخليه ‎٠‏ لوله انتقال آب به داخلش» | شرليط اضطرارى جون امكانات و وسيله كم ميباشد قاعدتا بايستى روى هر منبع آبى كه استفاده ميكنيم آزمايشيهلى ا ا ا 00 ‎Cas‏ ا ا ا ا ‎Re‏ ‏اندازه گیری شود+

صفحه 44:
الم و تصفیه وگند زدایی: ب مهمترین عامل شیوع بیماری می باشد سالم وبهداشتی بودن آن ‎ae‏ ا ا دلت 0 ‏ا ل‎ canecescan) ‏مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه از بین میروند با جوشاندن سختی موقت آب هم از‎ ‏آب دگرگون‎ 9 Bee OSs Ses re ares ‏سود با این کر ری از سرت شیر ی سرد‎

صفحه 45:
ج - ته نشين وانعقاد : براى اينكه اين عمل بهتر صورت كيرد به آن ا ۱ آن شده ا آلومینیوم (زاج سفيد) Foes a Caer Corea ‏ا ل ل ل اك ا‎ | ‏ا ل ا ا ا‎ So ee ‏ا ا‎ Te eRe 7” as ew Ge LES econ ce ene temo shoo ee Evian Ween INE 7 Ir ‏ا‎ Pay vee pes oc a

صفحه 46:
شیمیایی : 1 Ne ‏ا‎ eee Rae ee ‏ا‎ wesc nee tor iene est heer rd ‏قسمتی که به شکل ترکیب با مواد آلی در می آید از نظر گند زدلیی اثری ندارد بنایراین لازم‎ ‏است به مقدار کلفی کلر اصافه نموه تا خاصیت میکروب کشی لازم راداشته باشد لا آبهلی با‎ ‏آلودگی بسیار بالا ابتدابلید صاف وسپس کلر زنی شوند قدرت میکروب کشی کلر در درجه‎ 0 ‏ل‎ ane pears eld a eer y rom pee ees ed ‏خواهد بود و پس از افزودن کلر به آب ۳۰ دقيقه صبر کرده وسپس استفاده می کنیم.‎ | ‏گرم کلرور آهک ( ۵/۲ قاشق چایخوری ) در یک لیتر لب حل کرده لین محلول یک درصد‎ ‏كلردارد و آمك ار‎ می شود این گرد باید در ‎tA‏ خنک و تاریک نگهداری شود.

صفحه 47:
ج - هیپوکلریت کلسیم : در این روش از ماده ای بنام پر کلرین که اصطلاحا هیپوکلریت کلسیم ‎LE Ie COs) eC WC) von) In) Woe Ue‏ ا ا ل ‎Fie nw‏ كننده قوى كه براى ضدعفو نى آب » سبزيجا ت ء ظروف حمام و دستشويى استفاده ميشود البته لين محلول نمى تواند انككل را از بين ببرد. طرز تهیه : ۱۵ گرم از هیپوکلریت در یک لیتر لب حل کرده و می گذاریم تا چند دقیقه بملند سپس از محلول بدست آمده ۷ قطره به یک ‎CAA]‏ تا بر کر سرد نیسحت سیر تنس ‎BB‏ ‏براى شرب استفاده مى كنيم .

صفحه 48:
ضد عفونی کردن چاهها : ديك وه ا ‎ey‏ ل ا ا ا ا ‎Dee onl‏ | ل ‎BeOS‏ ۱ ‎eed Sere eB eae RCC nee Ser ee eee ee ae eae‏ ‎Slab Mee ee Pe ore eRe SSS ses OES nears‏ ا اندازه گیری می شود . د - قرص كلر : قرص هالازون ‎١(‏ قرص ‎8/٠‏ كرمى ) براى ‎7٠١‏ ليتر آب كافى است ولى كران مى باشد. ا 1 Beye Sven ‏م ا‎

صفحه 49:
روشهای تصفیه آب: استفاده از روشهای صافی ششنی کند. ی BR cd De ‏تم‎ id ole Sac OC روش عمل : برای تصفیه یک مخزن داریم که ازلین مخزن آب به صورت ثقلی یا پمپاژ وارد قسمت پله پله ای می شود هنگام هوادهی ب. آهن ومنگنزتن کاهش می یلبد و پراکسیژن میشود ودرانتها گل ولای آن ته نشین میشودتا به حوضچه تقسیم برسد در لین قسمت مواد شیمیایی مانند سولفات آلومینیوم یا کلروفرمیک به آب اضافه میشود وبا آب کاملامخلوط و واردحوضچه ته نشینی میشود در این حوضچه کنگره هایی به چشم می خورد آب ازلین کنگره ها عبور کرده و وارد یک کانالی ‎Ea) mea ee eed‏ 1 ‎re ee eel ee Canes ec Oca ae Screen LEY eee ord‏ ‎EE Recap ecco cece Soe Coe ee Pa, es OCD‏ ‎ose SA ed ee oe ped Cees Relea Ree eee eed‏

صفحه 50:
ی ۱ - بیمارستانهای صحرایی ۳۵ تا۶۰ لیتر برای هر نفردر روز ؟- محل غذا خورى جمعى ‎7٠١‏ تا ‎٠‏ “اليتر براى هر نفردر روز سر يناه موقت و اردوكاه ‎١0‏ تا ‎٠١‏ ليتر براى هر نفردر روز محلهای شستشو ۲۵ لیتر برای هر نفردر روز اكر محدوديت در مصرف آب نباشد براى هر نفر ‎٠٠١‏ ليتر درروز توصيه مى شود. نظارت بركيفيت آب اردوكاه : نمونه بردارى از آب آشاميدنى ‎spl 0‏ قسمت کوچکی از آب ا ‎ee‏ م ادال م باقن

صفحه 51:
لراری باید سلسله آزمایشهایی را روی آب انجام دهیم :

صفحه 52:
نقطه شکست کلر: تا لین نقطه کلر صرف از بین بردن مواد آلی می شود و کلر آزاد در آب می ماند و از لين نقطه به بعد كلر به آب اضافه مى شود تا آلودكى هاى ميكروبى را از بين ببرد اكر كلر باقيمانده 3/0 -4/0 ‎11١‏ باشد شرايط خوب است .كلر باقيمانده در شرليط اضطرارى و ايبدمى 5/0 010117 مى باشد. بايد1اط آب ‎GO ee)‏ ا ا ل ا 0 كاغذهاى تورنسل يا روش رنك سنجى ‎١‏ فنل فتالين (بى رنكى) ء متيل اورانز ( نارنجی ) ]استفاده می شود. ‎en inca PLACID Sip ROIS YO) ve pe rr nN‏ لك ‎ad ec cco ed‏ ا ‏و ‎

صفحه 53:
معیارهای کیفیت آب : فيزيكى » شیمیایی + آزمایش میکروب شناختی 1 Canon) pee Nts ‏ا ا‎ Sey RES Ree 1۱ | RSE RCSIY Nr COP] OF nec NBN [WIRY VIE en eg [1 te ae eee See Cee ‏دارا هستند و درهنكام كندزدليى ملنع ازتماس كلربا ميكروبهاى مضرمی‎ ‏ار ار ار تار رو ايك مقرل‎ 0 ‏واج شرك مكدر ) | داكت آن 25 انا لسن لان‎ ( <

صفحه 54:
ذف کدورت: ( ذرات بزرگتر از یک میکرون) و انعقادبرای ذرات ریز تر و کلوئیدی که محلول در آب هستند» ن می باشد.

صفحه 55:
درجه حرارت: اثرات مختلفی در ب دارد ازجمله افزایش درجه حرارت باعث کاهش اكسيرن و آب كوارليى خود را از دست مى دهد ‎٠‏ افزليش حرارت سختى ابر رن رای وی که ار سید ادازه کات اريت فالا ‎SY BRU eB NES ents Sec Ne Sars‏ دارای گرمای متعادلی باشد محیط خوبی برای رشد و تکثیر میکروبها می شود . هر جه حرارت بالاتر باشد عمل كندزدايى بهتر انجام مى شود. ال را ل الا ا اا 0 0 ا ناراحتی گوارشی می شود.

صفحه 56:
و آلومينيوم : مزه كسى ا ا ۱

صفحه 57:
۱ ذكر كرد: eae ey be S yas ‏یر درل‎ ل- يس أبهاى صنعتى ناشى از فعاليت كارخانجات ا ل ارگانیزم های مولد طعم و بو و ‎lls ll he ls‏ راد لت سیب ‎py gills dE‏ ‎Ne i ae ME ce ae se eal‏ ات تاثير باكتريهاى مختلف در أب ايجاد طعم و بو مى كنند.

صفحه 58:
روش حذف طعم و بو در آب: 0 res Cas te eee SO ey Serr 00 rend در شبكه توزيع و انتقال لآب در قسمتهايى از لحاظ ارتفاع ياثين تر ‎eas Hip fens gly. ae‏ مواق ته رسورب بر ‎Bree‏ استفاده از مواد اكسيد كننده هاى قوى در تصفيه خانه نظير كلر و ازن. استفاده از کربن فعال و همچنین هوادهی آب

صفحه 59:
رنگ آب : بطور کلی در آبها دو نوع رنگ تعریف شده است : 1 0 Cong CIE Wr Wer Gin) oar Urge rg ge) re eee ‏تصفیه ندارد.‎ ب- رنگ حقیقی: در مورد عواملی که جداسازی ٌن نیاز به مراحل خاص تصفیه | بیولوژیک تفسیم می شوند. ‎-١‏ عوامل شسيميليى اسيدهاى آلى حاصل از تجزيه مواد للى كه توليد رنك زرد وت مس رنك خاكسترى مايل به ابى توليد مى كند. ‎2 eae | LESS scent See

صفحه 60:
واحد اندازه گیری رنگ آب : اصطلاحا درجه پلاتین کبللت نامیده می شود. اندازه گیری رنگ آب به روش رنگ سنجی صورت می گیرد ۰در مورد مصارف خانگی و آشامیدنی بهتر است لب فاقد ‎re eel SNS te ener ede‏ روش حذف ينك آب: بطور كلى اول بايد عوامل بوجود آورنده ينك را در آب ‎iyo marce‏ ل ا ل ‎ee eee Rel‏ ‎ool wg) RCD‏ را ار ریات تاسيف ور رسوب مى شوند همجنين بوسيله مواد منعقد كننده مثل سولفات الومينيوم ذرات معلق شناور درآب را مى توان به سادكى نه نشين كرد و از كربن فعال براى حذف رنك استفاده كرد .

صفحه 61:
را را در ار بى كربناتها و كربناتها » سولفاتها »كلرورهاء فلوئورء نيترات» جامدات محلول 3 ‏راسختى‎ ol ‏آب: 0 0 منيزيم موجود در‎ eid eal CS ey a SS oD) Ne Roan Nae ‏ا‎ ‎sk ‏ا‎ موقت :يبه علك ب ل كرابا ‎ESSEC ee SU al (exc Ye)‏ رسوب شده و آزبین می رود. ۱ باشد.که به صورت رسوب در نمی آیند.

صفحه 62:
00 | 1۱ ens Ree nr ‏نا سا سا رای تا‎ 06989 ‏عروقی و فشار خون بالا وجود دارد.‎ آب سخت: مقدار سختى لب بر حسب ميلى كرم در ليتر لَب ‎١180-7٠٠0‏ آب آشامیدنی بلید دارای سختی متوسط باشد یعنی مقدار سختی لك ۰ میلیگرم در لیتر باشد .در مناطق با آبهای سخت و خیلی سخت ل ل اك

صفحه 63:
7-7- فلوتور: ‎ES con)‏ ۱ ‎Abo gi gia Ui ork sil, CON‏ ار ی خر ‎Bl ely‏ ‎ed‏ 0 ۲-۲- نیتراتها : مصرف آب حاوی نیتراتها بیلی کودکان بدلیل شرلیط خاص ۳۳۸ معده ‏ نیترلات تبديل به نيتريد شده وبا هموكلوبين تركيب شده و توليد مت هموكولوبين كرده و ا ا ال ‎See ey Me Net Re‏ ا ا ۲-- ید : در مقادیربسیارکم درآبهای شیرین یافت می شود کمبود این عنصرموجب بیماری گواتر می شود.

صفحه 64:
۵-۳ آهن : معمولا در آبهای زیر زمینی بیشتر از ههای سطحی موجود می باشد.حضور آن در آب با غلظت بالای ۲/۰ میلیگرم در لیتر طعم خاص به ۱ می تولند موجب آلودگی لب به علت افزليش فروباکترها گردد و همچنین مواد للی را در آب افزلیش می دهد.آبی که بیش از ۱ میلیگرم در لیتر آهن دارد کدر به نظر می رسد و ابهلیی که آهن بالا دارند با تانون موجود در چای ترکیب شده و رنگ سیاهی بوجود می آورد. كاد ۱ os cn Car nw] FINO ‏ا‎ We 0

صفحه 65:
۰۰ با هرت گریتات رو بی, گربتات رسب Fey eee soe SEN Fea ‏ل‎ Sena : ‏ت فشار خون برای افراد می شود‎

صفحه 66:
مواد سمی در آب : ارسنيك : از طريق معاانء فاضلابهاى صنعتى و صنايع توليد حشره كشها ‎ren iS OES‏ ا 1 شود. مهمترین ترکیب ارسنیک که ایجاد مسمومیت می کند عبارت است ‎see‏ و ندرب آرسنیو اکه دستگاه عصبی و کوارش 00 می سازد. كادميوم : از فاضالاب صنايع و از لهله 0 5 9 پوسیده گالوانیزه وارد منابع لَب مى شود و عامل بيمارى (أ3]! - [1]3) است كه به صورت دردهاى يراكنده در بدن مى باشد.

صفحه 67:
ONE See yf ene te eae NE ee EET Ory ves star Cena 1 Fev aaron eonv rn Can yw np eRe SS ‎SRDS Sete SB Pears ea ese Len EE yO)‏ که ایجاد ‎0 0 ‏ا‎ ony ete eel ۳ ‎ ‏سرب : معمولا درآبهاى معدنى يافت ميشودء درآبهاى معمولى كه از مناطق حاوى ركه ها ‎Pe‏ ا ل | مشكل ان عدم دفع آن از كليه مى باشد وذخيره أن در بدن ايجاد ‎a EWrieg‏ )0( ا ا ا ا 2200 سرب ایجاد کم خونی نیز می نماید:

صفحه 68:
aE gece ie peri از طربق فلضلابهای کشاورزی وارد منابع آبی می شوند که مهمترین ان تن لط ابو نر قابليت تجزيه در زمانهاى طولانى را دارد درحال حاضر سعى در مصرف سمومى است كه قابليت تجزيه در زمانهلى كوتاه دارند از جمله حشره ‎ee‏ 050100000

صفحه 69:
'- أزمايش ميكروب تمناختى: وجود اين خرده زسيتمندها نشانه آلودكى آب به مدفوع بي بان للف- ۴ 0110و کلیفرم ها به طور کلی,این میکروبها هميشه در ا ‎ope e ne‏ وجود آن درآب نسلنة آلودكى آب به مدفوع میباشد پس نباید در آب دیده شوند» ب - استرپتو کوکها ی مدفوع نباید در آب باشد۰ ج - کلستریدیوم پرفرنجنس که وجود آن در آب و نبودن کلیفرم پعنی ال وت ای طرلاتی آلرنه شاه ال سر

51,000 تومان