تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 28 اسلاید تعریف پوسیدگی دندان،علل پوسیدگی،راه های مراقبت از دندان ها،و نکات دیگر در مورد دندان و مراجعه به کلینیک های دندانپزشکی

Mojtaba

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
چرا دندان می‌پوسد؟ * پوسیدگی دندان به علت فعالیت باکتری‌ها روی مواد قندی است که در نهایت اسید تولید می‌کند و اسید عامل تخریب بافت آلی و معدنی دندان می‌شود. ‎ly‏

صفحه 4:
حات_بوسبد گی دنداد شروع پوسیدگی به صورت یک لکه سفید رنگ می شود و اگر به آن توجه نشود ۰ پیشرفت می‌کند و درل اما درضورت عدم توجه » پوسیدگی از عاج به اعصاب و عروق دندان رسیده و اینجاست که بیمار از شکت درد بی‌خواب شده و بایستی درمان دننان صورت گیرد.. اما اگر در این مرحله درمان انجام نشود . ممکن است تبدیل به آبسه شود که در مواردی هم ممکن اس به بستری شدن در بیمارستان شود ؛ چون عفونت از اعصاب به انتخوان‌ها می‌تواند سراد کند و از آنجا به برسد. گاهی نیاز است که یک جراحی کوچک انجام و چرک تخلیه شود یجاد می‌شود و اگر باز هم رسیدگی نشود . پوسیدگی از مینای دندان به عاج رسیده . ‎«gle‏ لایه زیری بینای دندان ا ت که وقتی پو, یدگی به عاج می‌ر: ء درد کمی | باس می ۵ .

صفحه 5:

صفحه 6:
* با مسواک زدن به مدت حداقل دو دقیقه با خمیردندان حاوی فلوراید می‌توان پوسیدگی را کنترل و پیشگیری کرد .در گشور ما بیشتر خمیردندان‌ها قلوراید دارند. خصوضا خميردندانهاى بز كسالان : برخى همکاران خمیردندان بدون فلوراید برای کودکان زیر سه سال را مناسب می‌دانند و برخی نه . فلوراید عنصری طبیعی است که در پیشگیری از پوسیدگی دندانها نقش دارد و در سبزیجات ۰ میوه و آب آشامیدنی و چای به طور طبیعی وجود دارد. فاوراید همین به شکل فرص + قطره و ول ساکعه شده است ورآن را به آب «نمک و شیر اضافه می‌کیید. در طرح تحول سلامت ۰ وارنیش فلوراید در مدارس به صورت موضعی به بچه‌ها داده می شود و می‌توان به راحتی از آن استفاده کرد و نگران عوارض جانبی نباشیم. حساسیت نسبت به آن نیز بسیار نادر دیده شده.

صفحه 7:
بلاکت es پلاک میکروبی لایه بی رنگی است که بر روی دندانها و لثه چسبیده و از تجمع میکروبهای حفره دهان برروی لایه چسبنده ای از بزاق تشکیل یافته است و به سادگی قابل ریت نیست. نکته!: پلاک میکروبی با شستن دهان با آب یا دهان شویه های معمولی از دندان جدا و تمیز نمی شود .و برای حذف آن بایستی از مسواک؛ خمیر دندان و نخ دندان استفاده نمود .نکته ۲: پلاک میکروبی مهمترین عامل ایجاد بیماریهای لثه و پوسیدگی دندان می باشد

صفحه 8:
آموزش بهداشت دهان و دندان

صفحه 9:
دهانشویه‌ها از وسایل بهداشتی هستند که امروزه طرفدارن زیادتری دارد؛ حتی اشخاصی که حوصله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ندارند ترجیح می‌دهند دهانشویه بکارببرند. اگر شما هم تاکنون برای خرید دهانشویه به هایپر مارکت یا داروخانه رفته ايد مطمئنا می‌دانید که این محصول گونه های ختلفی دارد؛ از سفید کننده گرفته تا خوشبو کننده ضدعفونی کننده و دهانشویه‌های درمانی. اما همه چیز به این عبارت‌های وسوسه‌انگیز ختم نمی‌شودا انتخاب اشتباه دهانشویه و اشتباه در شیوه مصرف آن می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و حتی باعث افزایش زردی دندن‌ها و احتمال سرطان دهان شود! اما نگران نباشید؛ دکتر آرش منصوریان» متخصص بیماری‌های دهان, فک و صورت و دانشيار دانشكده دندانپزشکی و دکتر معصومه حسنی طباطبایی. متخصص دندانپزشکی ترمیمی شما را در انتخاب دهانشویه مناسب و شیوه صحیح استفاده از آن راهنمایی می‌کنند

صفحه 10:
چند نوع دهانشویه داریم؟ * به طور کلی انواع دهانشویه‌ها را می‌توان به دو دسته درمانی و غیردرمانی تقسیم کرد: دهانشویه‌های درمانی همان‌طور که از نام‌شان پیداست برای درمان بعضی بیماری‌ها ازجمله بیماری‌های لثه, بدبویی دهان و ۰.۰ استفاده می‌شوندد این نوع از دهانشویه‌ها باید توسط پزشک تجویز شوند چرا که اگر پیمار به ضورت خودسرانه از آنها استفاده کند ممکن است دچار عوارض شود. دهانشویه‌های غیردرمانی بیشتر برای موارد بهداشتی به کار می‌روند و انواع این دهانشویه‌ها در بازار قابل دسترس هستند. بعضی آنها حاوی الکل و برخی ‎So‏ فاقد الکل هستند. مزیت دهانشویه‌های حاوی الکل این است که راحت‌تر جذب مخاط دهان, لثه و ... می‌شوند و اثرگذاری‌شان بیشتر است. اما مضراتی هم دارند ازجمله اینکه می‌توانتد دهان را خشک كنيد و اگر طولانی‌مدت استفاده شوند حتی می‌توانند باعث سرطان‌های داخل دهانی شوند. بنابراین دهانشویه‌های فاقد الکل گرچه مزیت الکل را ندارند اما مضرات حاصل از آن را نیز ایجاد نمی‌کنند و ایمن‌تر هستند.

صفحه 11:
نجوه استفاده و فوابد وارنیش ترایی چیست ؟ = * وارنیش چیست وارنیش فلوراید ماده ای است. که شکل فیزیکی آن مایع مى باشد اين ماده حاوى فلوراید می باشد 2 که پس از مصرف, در ماس با سطح دندان ها فلوراید آزاد فى ‎aS‏ * وارثیش فلووایفماده ای است که پوسیدگی دندان راب شدت کاهش می دهد در ادامه راجع به وارنیش فلوراید توضیحاتی آورده شده است که با هم می خوانیم

صفحه 12:
ايد جيست * وارنیش فلوراید ماده ای نیمه مایع . چسبنده و حاوی فلوراید است که در تماس با سطح دندان به تدریج فلوراید آزاد می کند. لازم به ذکر است این ماده از سایر محصولات فلوراید موضعی غلیظ تر است. = * وارنیش فلوراید . پوسیدگی دندانها را از ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش می دهد. بیش از ۳۰ سال است که این ماده در جهان به عنوان یک ماده موثر جهت استفاده می شود.

صفحه 13:
طر بقه استفاده از وارنیش فلوراید در کودکان چگونه است؟ وارنیش بصورت بسته بندی یکبار مصرف است. وارنیش فلورایدتراپی توسط افراد آموزش دیده انجام می شود. بعد از خشک کردن سطح دندانها . وارنیش فلوراید با برس مخصوص به صورت لایه ای نازک بر روی تمام سطوح دندانها مالیده می شود که بلافاصله در تماس با 23 بزاق سفت می گردد. کاربرد آن ایمن . آسان . بدون درد و عارضه است و بدون نیاز به بی حسی موضعی و دریک جلسه انجام می شود.

صفحه 14:
معاینات دوره ای دهان و دندان فلوراید * فلوراید یک ماده طبیعی است که در ساختمان دندان نفوذ کرده و باعث افزایش مقاومت 2 دندانها در برابر پوسیدگی می شود. ‎Z|‏ ‏* فلوارید معمولاً از راه آب آشامیدنی . بعضی از میوه ها ( به و آلو و...) سبزیجات (جعفری . كاهو . سیر و ... ) و غذاهای دربایی (ماهی , میگو و ...) و چای به بدن ما می رسد. * فلوراید مورد نیاز برای سلامت دندانها را می توان از راه های مختلف از قبیل خمیردندان دارای فلوراید . دهانشویه سدیم فلوراید . ژل و وارنیش فلوراید و ...

صفحه 15:
آبا وارنیش فلوراید برای همه گروه های سنی استفاده می شود؟ * وارنیش فلوراید محدودیت سنی ندارد و در کودکانی که دارای ریسک پوسیدگی متوسط پا بالا هستند با نظر دندانپزشک تعداد دفعات استفاده آن برای کودک افزایش می پابد. ‎Z|‏ ‏* بصورت معمول وارنیش فلورایدترابی حداقل هر شش ماه یکبار برای کودک توصیه می گردد. به دلیل کاربرد ایمن . بی خطر و بدون عوارض وارنیش فلوراید می توان آن را در کودکان زیر ۲ سال نیز استفاده نمود.

صفحه 16:

صفحه 17:
دندانپزشکان موظفند یک سری اقدامات پیشگیرانه جهت حفظ سلامت بیمارانشان انجام دهند. اما ممکن است شما متوجه اقداماتی مثل استریل لوازم دندان پزشکی و یا سایر روش های کنترل عفونت آن ها نشوید, زیرا بسیاری از اين مراحل دور از دید شما انجام می‌شود. چهت کاهش اضطراب خود در اين مورد. با دندانپزشک خود صحبت کرده و نگزانی خود را با او در ميان بگذارید تا از امنیت و سلامتی خود در مطب وی مطمتن گردید. لازم است بدانید که روش های مراقبتی, روش های مطمئنی هستند که برای هر بیمار استفاده می‌شوند تا مانع انتقال ویروس ایدز و سایر بیماری های عفونی گردند. بعد از ویزیت هر بیمار, دستکش‌ها دور انداخته می‌شوند, دست ها شسته شده و یک جفت دستکش جدید برای بیمار بعدی استفاده می‌گردد. مواد و وسایل یکبار مصرف مثل سوزن و ساکشن که نمی‌توان آن ها را استریل نمود. در ظروف مخصوص دور انداخته می‌شوند.

صفحه 18:
آیا به اندازه کافی عفونت را کنترل می کنیم؟ * دندان پزشکی از جمله شغل هایی است که هم بیمار و هم دندان پزشک در معرض عوامل بیماری‌زا از طریق تماس با خون, ترشحات خونی و یا تنفسی قرار دارند. * تحقیقات نشان داده اند که رعایت اصول بهداشتی استاندارد, در پیشگیری از بیماری های مسری بسیار موثر است.

صفحه 19:
راه های جلوگیری از انتقال بیماری ها عفوني ۰ ۱ - تاریخچه ی پزشکی ‎gloss‏ ‏از هر بیمار باید سابقه ابتلا به انواع بیماری ها پرسیده شود و در پرونده او ثبت گردد. در عین حال لازم است که این تاریخچه در معاینات سالانه به روز شود. * ۲- واکسیناسیون تیم دندان پزشکی تمام اعضای تیم دندان پزشکی باید علیه بیماری هایی چون هپاتیت و سل مصون کی و ی با كد سل ان مان یی اد بدن ار تكميل واکسیناسیون اندازه گیری گردد. هم چنین پيشنهاد می شود که دندان پزشک از نظر هپاتیت ۵ و ایدز مورد آزمایش قرار گیرد.

صفحه 20:
¥ تماس مستقیم با ترشحات بدن و یا خون بیماره تماس غیر مستقیم با وسایل و یا سطوح. تماس مخاط جشم؛ بينى و يا دهان با ترشحات و یا تنفس میکروارگانیسم های موجود در هواء از جمله روش های انتقال بیماری مسری می باشند. ۲ هميشه باید دستکش استریل» هم اندازه ی دست. با آلرژی کم و بدون پودر پوشيده شود. استفاده از وسایل شخصی محافظ مانند روپوش. عینک. دستکش یک بار مصرف و ماسک نیز از انتقال بیماری ها جلوگیری می کنند. 3 2 iv ‏تماس با سوزن تزریق و سایر اجسام نوک تیز می تواند یکی دیگر از راه های انتقال بیماری ویروسی خونی در دندان پزشکی‎ ‏باشد.‎ ۲ به دنبال این حوادث. باید حداکثر طی یک ساعت. ملاحظات پروفیلاکسی برای 111۷ و هپاتیت ( ارائه شود.

صفحه 21:
محبط مطب فضای مطب ‎GE‏ ساده مرتب ووداراى تهويه هواى مناسب باشند. سطوح کار و کف زمين غيرقايل نقوة بوده و به آسانی تمیز و ضدعفونی گردند. نواحی آلوده و تمیز از هم مجزا بوده و وسایل در اتاقی به دور از محل درمان, گندزدایی (استریل) شوند. تمام لوله هائ آب و هرا باید دریچه های بک طرفه داشته باشتند ت] از آلودگی اوله ها جلوگیری شود. به علاوه ساکشن و محل شستشوی دهان در یونیت» هر روز باید با محلول های ضدعفونی کننده تمیز شوند. هم چنین توصیه می گردد که لوله های آب یونیت. در پایان کار روزانه. تخلیه و شسته شوند تا از میزان میکروب های سیستم آبی صندلی دندان پزشکی کاسته گردد.

صفحه 22:
محبط مطب * استریل لوازم دندان پزشکی یکی از مواردی است که باید در کلینیک های دندانپزشکی توجه خاصی نسبت به آن ها صورت گیرد. * وسایلی که دوباره مورد استفاده قرار می گیرند. باید گندزدایی یا استریل شوند. * تنیز کردن می نواند به کنک روش های دستی» اولتراسونیک و با ماشین های شستشوی اتومانیک صورت كيرد مسام ‎uh cul‏ روش های انوماتیک کارآیی بیشتری داشته و احتمال جراحات و صدمات وإرده حین کار را کمتر می نماید:

صفحه 23:
محبط مطب برای استریل تمودن؛ وسایل دندانپزشکی به هدت ۳ تا ۵۱۳ حقیقه در حرارت ۱۳۳ فا ۱۳۷ درجه سانتی گراد در هستگاه اتوکلاو قرار داذه می شوند, دستگاه اتوکلاو استفاده شده در کلینیک آیریس ازنوغ تیپ 13 می باشد که بهترین نوع اتوکلاو در سطح جهان است. اتوكلاوها باید به طور مداوم بررسی شوند تا از تکمیل روند استریل کردن. اطمینان حاصل نمود. قالب های گرفته شده از دندان بیماران که به خون و بزاق آلوده شده اند. می توانند حاوی ویروس و باکتری باشند. مواد ضدعفونی کننده می توانند در رفع میکروب ها موثر باشند. ولی نباید تاثیر سويى بر مواد قالب گیری داشته باشند. اکثر مطالعات تغنان داده که شستشو با آب خالیاثمی تواند میکروبهارا برظرق کند.

صفحه 24:
محبط مطب * بهترین روش ضدعفونی کننده برای قالب های دندان. شستشو در آب سرد برای رفع خون» بزاق و دبری و سپس غوطهورکردن در محلول تازه ی کلرین می باشد. * بس از استريل لوازم دندان پزشکی برای جلوگیری از آلودگی آن ها بايد آن ها را در يك هاى استريل قرار داد. در كلينيك ما تمامی وسایل و پک های جراحی ایمپلنت پس از استریل شدن توسط دستگاه مخصوص پک می شوند.

صفحه 25:
دفع زباله های مطب * زباله‌های مطب دنذانپزشکی, به خون» بزلق وبا سایر مایعات بدن آغشته بوده و ممکن است برای فره و یا آفرادی که در تماس با آنها قرار می گیرندد ایجاد خطر کند. زباله های مطب باید در کیسه های زرد رنگ ۲۲۵ گیجی بسته بندی شوند و نباید بیش از دو سوم آن بر گردد. وسایل تيز بايد در ظروف مخصوض قرار داده شود تا از ابجاه جراحت براى افرادئ که آنان را جمع آوری سی کفنده بکاهد.

صفحه 26:
* آیینه هاى دهان و يا آيينه های دندان پزشکی یکی از تجهیزاتی هستند که در صنعت دندان پزشکی به کار گرفته می شوند. سر ‎EE‏ اين آينه ها معمولاً گرد است و پراستفاده ترین شماره های آن 2 شماره ی ۱۸(۴ میلی متری) و ۵( ۲۰ میلی متری ) است. 8 پزشکان بیشتر از این دو شماره استفاده می کنند. آیینه ی شماره ۲ نیز معمولاً وقتی استفاده می‌شود که از انداز‌ای کوچک تر بخواهیم استفاده کنیم بخصوص در مواقعی که در حال کار روی دندان‌های عقب باشیم و دندنی مانع و سد دید ‎DDG‏ ‏ما در دهان باشد.

صفحه 27:
دامته استفاده و کاربرد این آنته ها بسیار وسیع انت؛ مهمترین فزیت‌های آن ها در ادامه آوردم شده است: دادن دید غیر مستقیم به دندانپزشک, تاباندن نور به سطوح مورد نیاز و تکان دادن و فشرده کردن بافت های نرم برای پیدا کردن دید مناسب تردو مدل متفاوت برای ترد ها ( 27620) در دندان پزشکی وجود دارد كه در تضاد با یکدیگر هستند. ترد های آمریکایی نازک تر هستند و بیشتر در ایالات متحده ی آمریکا كاناداء اسپانیا و کره ی جنوبی مورد استفاده قرار می گيرند. ر خیلی از موارد دید غیر مستقیم در جاهایی از ۰:, که دیده نمی‌شوند يا به سختی قابل دیدن هستند. مورد نیاز است. سطوح خلفی (زبانی) دندان‌های ماگزیلاری, محل‌های مهمی هستند که از آینه دندانپزشکی برای دیدن آن ها استفاده می‌شود. بقیه مناطق دهان را به آسانی با استفاده از این آینه می‌توان مشاهده کرد.

صفحه 28:
فورسپس ‎U4») Endodontic Looking Forceps °‏ یالنبرکق غلار لندو وسیله لعلستکه وظیفه گرفتنو قغل ‎HiDoctor.ir ‏کردن‌مواد جهطنتقا له حفره دهارو يا خلیج کردراز حفره دهانا بسه عهده دارد. در ادلمه مطلبتت صلویرواز لین نوع فويسيسرهارا مشاهده نماييك_ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
25,000 تومان