صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
peferenc,
منابع ١
شت عمومى
كتاب جامع بهدا
كتاب -١
منصور
سيد
8 و همكاران
1 دبيلى و
eau حسن افتخار اردب
و Bae,
ضوى
ر
صفحه 4:
۲ - درسنامه طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی
تلیف :| ک .پارک
: ترجمه| دکتر خسرو رفائی شیرپاک
زیر دکتر حسن افتخار
نظر : اردبیلی
صفحه 5:
3 بهداشت عمومی
تألیف : مهندس پریوش حلم سرشت
> - بهداشت اپیدمیولوژی و آمارحیاتی
تألیف : دکتر کامران احمدی
صفحه 6:
5 > پرستاری بهداشت جامعه
تألیف : لیلی عالی پور و همکاران
6 - اورژانس های طبی پیش بیمارستانی (پایه)
مهدی نادری فر (متررجم » هادی شیر,زاد (مترجم )» le,
شهرامی (مترجم » سعيده حرم نيا (مترجم » على نيك ضرجام
(مترجم » علی شهررامی (مترجم » فرهاد رضوانی (مترجم»
هدیه سلطانی (مترجم )
صفحه 7:
*#*بهداشت چیست ؟
*#*بهداشت عمومی :
***اهداف و دامنه فعاليتهاى بهداشت عمومی :
-١ آموزش بهداشت عمومى
۲- بهداشت مادر و کودک
۳- بهداشت محیط
- پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار و مزمن
صفحه 8:
۵ - خدمات آزمایشگاهی
7 - خدمات پزشکی و پرستاری
۷- خدمات مرتبط با امور جمعیت و تنظیم خانواده
۸- نظارت بر مواد خوراکی . بهداشتی و دارونی
-٩ خدمات بهداشتی در شرایط اضطراری
۰- بررسیهای آماری . تحقیقات و ارزشیابی در امور بهداشتی
صفحه 9:
مختلف تاريخ
عمومي در ادوار
تكامل بهداشت
يخجه توسعه و
تاریخچ
يران
مي در
تاريخجه بهداشت عمو 3
2 .> لبمار م قر
اه 6 J ۱ 1 امین Lu افر اد
از!
بهدا در و دامین
بيماري
سلامت و بی
یف
تعری
سلامت
تعریف
صفحه 10:
طیف سلامت و بیماری:
بيماري بيماري بيماري بيماري بيماري
پر آشکار خفیف متوسط شدید کشنده
تندرستي مرگ
7سلامتی مثبت (سلامتی کامل)
7"سلامتی خوب (سلامتی نسبی)
صفحه 11:
ابعاد سلامتی :
سلامتی یک مسئله چند بعدی است .
te
*بعد چسمی
"بعد روانى
oo
"بعد معنو
بعد اجتماعى
صفحه 12:
مهمترین شاخص ها و معيارهاي بهداشتي در جامعه :
۱- شاخص های مربوط به مرگ ومیر
۳- ولادت و باروری
۳- وضعیت تغذیه
۶ اجرای خدمات بهداشتی
۵- میزانیهای ناتوانی
7- میزانهای استفاده ازخدمات
صفحه 13:
۷- بهداشت روانی و اجتماعی
۸- زیست محیطی
4- اقتصادی اجتماعی
۰- سیاست بهداشتی
۱- کیفیت زندگی و غیره
عوامل موثر بر بیماری:
الف) عوامل بیماری زا
ب) عوامل مربوط به میزبان
صفحه 14:
عوامل بیماریزا:
**موجودات زنده
*#عوامل فیزیکی
*#*عوامل تغذیه ای
5 ۱ درون زاد
**عوامل شيميايى
برون زاد
**عوامل مكانيكى
*“كمبود يا افزايش و يا نبود يك عامل لازم براى سلامتى
الف) عوامل شیمیایی مثل هورمون ها (انسولين» استروزن») و آنزيم ها
صفحه 15:
ب) عوامل غذایی
ج) فقدان اندامها مانند تیموس
صفحه 16:
د) فقدان بخشی از اندامها مانند نقایص قلبی
ه) عوامل کروموزومی مثل مونگولیسم (داون» » سندرم ترنر)
یک کودک مبتلا به سندرم داون. Henle
و) عوامل ایمنی شناختی مثل أكاماكلوبولينمى
صفحه 17:
۷- عوامل اجتماعی بیماری زا:
عوامل مربوط به میزبان:
۱- ویژگی های جمعیت شناختی
۲- ویژگی های زیست شناختی
۳- ویژگی های اقتصادی - اجتماعی
- عوامل مربوط به سبک زندگی
صفحه 18:
تعریخه شلیوه زندگی
ریژگی های شیره زندگی
شيوه زندگی سالم
لابه های تغیبردرشیوه زند کی
اقدام برای تصحیح وتفییرشیوه زندگی
صفحه 19:
ثعبین کننده هاي سلامت
Determinants of Health
*** عوامل وشرايط محيطى » اجتماعی و اقتصادی جامعه
** خدمات بهداشتی ودرمانی ۰ كيفيث ونحوه ارائه آن
شيوه زندكى ورفتارهاى بهداشتى افراد جامعه
صفحه 20:
صفحه 21:
(Wedk Prowvtra) : ارثقاء سلامث
استراتزى هاى جمهورى اسلامى ايران براى ارتقاء سلامت
پیشگیری
(®REOEO™OD (
(Dwewer oP Ovikzatra) . بيماري هاي تمدن
صفحه 22:
موفقیت در يك برنامه پيشگيري به چه عواملي بستگی دارد؟
») پيشگيري نخستین» ابتدايي یا ريشه اي 0:۵1 ۲مصصنتس)
©) پيشگيري (primary) J! cau bali!
(O بيشكيري ثانويّه يا سطح درّم (secondary)
(tertiary) pa che بيشكيري ثلثيه )©
جهار سطح بيشكيري:
9
صفحه 23:
تفاوت بین سطوح پیشگیری :
هدف پیشگیری نخ نخستین :
جلوگیری از پیدایش و برقراری عوامل خطرزای بیماری است .
هدف پیشگیری سطح اوّل :
کاهش بروز بیماری و انحراف از سلامت است.
هدف پیشگیری سطح دوم :
کاهش شیوع بیماری یا کوتاه کردن دوره بیماری است .
هدف پیشگیری سطح سوم :
کاهش عوارض بیماریهاست.
عوامل مزثر بر میزان موفقیت در یک برنامه پیشگیری :
صفحه 24:
پیشگیری نخستین
پیشگیری سطح اوّل
پیشگیری سطح دوّم
صفحه 25:
متي اطبيعى بيمانيها
مرحله آمادكى
عوامل خطر
مرحله قبل از بروز علايم
مرحله بالينى بيمارى
مرحله ناتوانى
مفاهيم عليتى بيماريها
صفحه 26:
فرضیه میکرویی بیماریها
علیت chile sip
تقسیم بندی عوامل بیماریزا
بیماریهای واگیردار
طبقه بندی بیماریهای واگیربا توجه به روش انتقال
صفحه 27:
اصطلاحات متداول در اپیدمیولوژی بیماریهای واگیر
*** عفونت :
آلودگی :
*#میزبان :
*#میزبان اجباری :
*#بیماری عفونی:
صفحه 28:
*# هه كيرى ( عامل :م6 ):
*#*بومی( عمط ) :
*“انفرادى :
*** عفونت فرصت طلب :
ی اریهای مشترك انسان و دام ) ‘Lovwses (
صفحه 29:
**ريشه کنی بیماری :
#*مخزن عفونی :
aya عفونت :
dala?
#دوره کمون :
*#دوره واگیری :
#۶ جداسازی *
**قرنطينه :
صفحه 30:
+ iat
**زنجیره عفونت :
**روشهای کنترل بیماریهای واگیر :
”ريشه كن كردن مخزن بيمارى
gi” راههای انتقال
۷حفظ افراد مستعد
**گزارش بیماریهای واگیر :
*#*بررسی همه گیریها :
صفحه 31:
J مث دا كحت
صفحه 32:
اهداف آموزش بهداشت
اهداف آموزش بهداشت ان نظن 0٩, :
مراحل آموزش بهداشت
صفحه 33:
آموزش بهداشت به اشکال زیر می تواند انجام شود:
آموزش انفرادی
7 آموزش گروهی
صفحه 34:
صفحه 35:
نقش مواد و تجهیزات آموزشی در فرایند آموزش :
نقش نظریه ها و الگوها در فرایند آموزش بهداشت :
نظریه :
الگوها -
مزایای استفاده از نظریه ها و الگوها :
صفحه 36:
طبقه بندی الگوها و نظریه ها :
)- نظریه ها و الگوها یی که برای برنامه ریزی » اجرا و ارزشیابی
برنامه های آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت به کار می روند.
2 نظریه ها و الگوها یی که برای تغییر رفتار از آنها استفاده می شود
انواع برنامه های آموزش بهداشت
نکات مورد توجه در ارزشيايي صحیح و موثر برنامه هاي آموزش بهداشت
صفحه 37:
بهداشت محیط زیست و جامعر
صفحه 38:
بهداشت محیط زیست
آلودگی هوا
منابع طبیعی
منایع مصنوعی
منابع عمده آلودگی هوا
ار
۳0۵۵
صفحه 39:
منوکسید کربن
اکسیدهای گوگرد
اکسیدهای ازت
اهم عوامل آلاینده هوا اكسيد كننده هاى فتو شيميائى
هيدروكربورها
ذرات معلق
مواد راديواكتيو
اسموگ
پدیده های مهم آلودگی هوا
اینورژن
صفحه 40:
ثرات آلودگی هوا بر انسان :
بهداشت آب
آلودگی آب
صفحه 41:
پارامترهای مورد نظر در بررسی خواص آبهای آشامیدنی
صفحه 42:
مهمترین روشهای تصفیه برای آبهای معمولی عبارتنداز :
صفحه 43:
شناسائی کیفیت فیزیکی ۰ شیمیائی و بیولوژیکی فاضلاب :
صفحه 44:
مهمترین روشهای تعیین درجه آلودگی فاضلابها :
)- تعيين 8.0.0
0 تسین 0.0.0
© تعيين ۲۵ _رووم
DG تعین &
T.0.6
0.0 ox -S
صفحه 45:
اکسیژن محلول 000
اهميت جمع آورى و تصفيه فاضلابها:
روشهاى دفع فاضلاب در مناطق كم جمعيت
صفحه 46:
تعریف زباله :
خطرات ناشی از دفع زباله به طریق غیر بهداشتی :
طبقه بندى مواد زايد جامد :
)- زباله هاى شهرى :
OC زباله هاى صنعتى :
©2- زباله هاى خطرناك :
<6- زباله هاى بيمارستانى :
صفحه 47:
جمع آوری و حمل و نقل زباله ها :
روش های دفع زباله :
- سوزاندن :
0 کمپوست یا کود گیاهی :
©- دفن بهداشتى زباله :
فاكتورهاى مهم در انتخاب محل دفن زباله
صفحه 48:
عوارض مسکن ناسالم :
صفحه 49:
بهداشت مواد غذایی
تعریف غذا
فساد مواد غذایی
عوامل عمده موثر در پیدایش آلودگی و فساد مواد غذایی :
۱ - باکتری ها
۲- کیک ها
۳ حشرات
صفحه 50:
تخم
> انكل ها
لارو
ه_آنزيم ها
1 كرما
۷ - رطوبت
۸- نور
-اکسیژن
۰ - مجاورت و اضافه شدن مواد خارجی
صفحه 51:
چگونگی آلودگی مواد غذایی در طبیعت :
استاندارد سیستم مدیریت کیفیت در صنایع غذایی
"00۵
e
@uabsts Oritod Court Point ایور
6
( تجزيه و تحليل خطر و كنترل نقطه بحرانى )
نحوه عمل ابن سيستم :
صفحه 52:
اصول کلی در پیشگیری از آلودگی های مواد غذایی :
۱- بهداشت فردی و کنترل سلامت افراد موثر در فرآیند تولید غذا
۲ - بهداشت محیط
۳- رعایت بهداشت از ابتدای تهیه تا لحظه مصرف
اصول کلی نکهداری مواد غذایی :
۱- استفاده از سرما
صفحه 53:
۲ کنسرواسیون
۳- خشک کردن
- تغلیظ و افزایش فشار اسمزی
۵ - استفاده از نمک
۲ - روشهای دیگر
بیماری های ناشی ازغذا :
صفحه 54:
اهداف بهداشت حرفه اي :
صفحه 55:
)- شناسايى
© اندازه
كيرى
© تفسير نتايج و تعيين خطر ( ارزشيابى )
<- اقدامات
کنترلی :
re
اثرات سروصدا
صفحه 56:
روشهای مبارزه با آلودگی صوتی
عوامل موثر در بروز سوانج و حوادث از نظر بررسیهای اپیدمیولوژی :
صفحه 57:
صفحه 58:
. : برنامه های بهداشت مدارس pal
اصول كلي خدمات بهداشت مدارس
صفحه 59:
گروههای آسیب پذیر
معلولیت :
توانبخشی :
تکنيك های مورد استفاده در توانبخشی :
صفحه 60:
اهمیت ابعاد بلاهای طبیعی :
اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری :
صفحه 61:
صفحه 62:
صفحه 63:
مراقبت بهداشتی از يوست :
بهداشت مو:
بهداشت ناخن
بهداشت دست و پا
صفحه 64:
اهم مراقبتهای بهداشتی از دهان و دندان_
صفحه 65:
اقبت ها:
اشتم از
صفحه 66:
صفحه 67:
*
اشتی از
دستگاه
*
دستگاه تنا
oe
5
دستكاه ادا
صفحه 68:
اهم مراقبتهای بهداشتی
Gi با
اصول تغذیه و بهداشت مواد غذائی
اهم نکاتی که دربهداشت مواد غذائی حائز اهمیت اند
صفحه 69:
صفحه 70:
صفحه 71:
خدمات بهداشتی :
ویژگی های خدمات بهداشتی :
** مناسب بودن
© جامع بودن
© كافى بودن
در دسترس بودن
Og دسترسی داشتن
LE 4 پرداخت بودن
© عملی بودن
صفحه 72:
نظام بهداشتی :
مدیریت :
منابع :
شرایط هدف گذاری :
فعالیت اساسی مدیریت :
برنامه ریزی :
مراحل برنامه ریزی :
صفحه 73:
اجزای اصلی برنامه :
مهمترین پیش شرطهاي برنامه ريزي :
مراحل مختلف برنامه ريزي :
صفحه 74:
نظام های عرضه خدمات در جهان
#*معاونت عمومی ( شیوه مختلط )
*#بیمه خدمات
بهداشتی
**طب ملى ( بهداشت
ملى )
**اشكال بينابين
صفحه 75:
نظام های مراقبت بهداشتی در
ان
ان
**بخش عمومی
**بخش خصوصی
*#*نظام های پزشکی سنتی
#*سازمان های بهداشتی
خیربه
وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پرشکی
صفحه 76:
سازمان های بهداشت بین المللی :
سازمان بهداشت جهانی ۱ (۷۷۳۲۵) :
World Health
هدق از وش 740 Organization\y
عضویت در (۲۷۷]۲۲6 :
فعليهاو11110:
اس ۲۸۲۰
صفحه 77:
مناطق ششگانه ۷۷۲۲۵ :
١ منطقه آسياى جنوب شرقى ( 51781300 ) که محل استقرار آن
دهلی نو ( هندوستان ) است.
۲ منطقه آفریقا ( 41180 ) که محل استقرار آن برازاویل ( کنگو )
است.
" -قاره آمريكا ( (411180 ) که محل استقرار آن واشینگتن ( آمریکا )
است.
6منطته اروپا( ۴2171840 ) که محل استقرار آن کپنهاک ( دانمارک )
است.
صفحه 78:
© -منطقه شرق مديترانه ( 151/1120 ) كه محل استقرار آن
اسكندريه ( مصر) است.
7 منطقه غرب اقیانوس آرام( (۷۷۳16 ) که محل استقرار آن
مانیل ( فیلیپین ) است.
یونیسف( 116/۳۳[ ) :
United Nation International Children,s
Emergency Fund
صفحه 79:
GOB
I
G (Growth
Chart )
O (Oral
Rehydration )
B (Breast
Feeding )
I
(Immunisatio
n) UB) ۷
UrbarsBasic
Services
صفحه 80:
ساخما ۰
ها
صفحه 81:
مراقبت های اولیه
بهداشتی
(PHC )
Primary Health
Care
صفحه 82:
رک
الگوی ذهنی نظام مبتنی بر مراقبت های اوّلیه بهداشتی
بر ساخت عملیاتی Sue, رش احزاء
oe oo
ROSES
ee
بهداشت حرفه
بإقداشت دهان و
دندان
صفحه 83:
صفحه 84:
شبکه بهداشتی . درمانی
Maal!
**امتياز نمال نظام شبکه بهداشت و درمان
ايران :
واحدهای ارائه کننده خدمات بهداشتی
اولیه :
ای اد
انشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی .
درمانی
صفحه 85:
مرکز بهداشت
دا تاه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان
a
پلی کلینیک بیمارستان مرکز بهداشت
تخصصی شهرستان شهلرستان
مرکز آموزش بهورزی
ee ea 1
مركز بهداشتى درماتى مركز بهداشتى درمانى
+ _— £
پایگاه بهداشت || پایگاه بپهداشت || پلیگاه بهداشت | | خانه || خانه خانه
ضميمه شهری شهری بهداش || بهداش | | بهداش
1 ترا ت
روستای || روستای || روستای
قمر قمر قمر
خانه
بهداش
صفحه 86:
سطوح مختلف
رکه
شرح وظایف واحدهای ارائه کننده خدمات بهداشتی درمانی :
خانه
بهداشت
مهمترین وظایف خانه
بهداشت :
* مرکز بهداشتی درمانی روستایی
صفحه 87:
2
*#* پایگاه بهداشت
۲
ری زر
تفاوت وظایف پایگاه و خانه
بهداشت :
اهم وظایف پایگاه بهداشت :
a 8 00 ۱ 8
% مرکز بهداشتی درمانی سهری :
0 ۷ 4 ae
مراکز بهداشتی درمانی شهری *
روستایی
صفحه 88:
** مرکز بهداشت شهرستان :
اشت ث
صفحه 89:
تکمیل فرم
اطلاعات منطقه
شماره گذاری
منازل و خانوارها
درج اطلاعات سرشماری
در پرونده خانوار
درج اطلاعات بهداشت
محیط در بازدید از منزل
در پرونده خانوار
تکمیل فرم بازدید
سالیانه خانوار
درج اطلاعات سرشماری
در زیج حیاتی
بازدید
منزل
سرشماری
شناسایی زا
محیطی مناطق
شناسایی جمعیتی
مناطق
صفحه 90:
دفاتر موجود در خانه بهداشت :
فرم های موجود در خانه
بهداشت :
صفحه 91:
دمم
A ل 3
صفحه 92:
جمعیت بر حسب سن و
30-34
40-44
منطقه و جنس
سن (سال) |
کمتر از یکسال
1-4
5-9
10-14
15-19
20-24
مرد
روستای اصلیٍ
زن
مرد
روستای قمر ©
ذن
مرد
زن
صفحه 93:
60-64
65-69
70-74
985 بیشتر
صفحه 94:
اکولوژی
تعاریف اکولوژی :
تقسیمات اکولوژی :
مطالعه اکولوژی براساس شرایط مطالعه :
مطالعه اکولوژی براساس مسایل موردمطالعه :
مطالعه اکولوژی به اعتبارمحیط موردمطالعه :
قلمرواکولوژی :
موضوع علم اکولوژی :
جمعیت :
عوامل موّثربرتراکم :
اجتماع :
اکوسیستم :
صفحه 95:
زیستگاه :
زیستخوان :
جریان انرژی دراکوسیستم :
ترازتروفیک ( مراحل مختلف سیرانرژی ) :
نواع زنجیره غذایی :
صفحه 96:
اپیدمیولوژی
تفاوت کار اپیدمیولوژیستها و پزشکان
انواع مدل ها در اپیدمیولوژی
مدل مثلث اپیدمیولوز
محيط عامل
مدل مثلث اپیدمیولوژی
کل ۱ -مدل مثلت ابیدمیولوژی
صفحه 97:
عوامل بیولوژیک محيط
عوامل شیمیایی و فیزیکی
شکل ۲ -مدل چرخ
مدل اعتقاد به سلامتی با باور بهداشتی
صفحه 98:
مد
Category
معلول
+
Category
شگل ۲ -مدل استخوان ماهی
Subeategory
1
Category
Category
Category
Category
J
Subcategory
Subsategory
1
Tertiary category
صفحه 99:
ag oS ف
a3 ve ل
مصرف دایان پیهاا ری " فشارخت
مواد غذایی یهاگ خون
ود
و اف
(The spider’s web) .JyScc Spi Jae 6 شکل
صفحه 100:
انواع ایدصولوژی
ابيدميولوزى توصيفى (ورهص جود 00)»
تحليلى (لحشف-6).
(Rewvspevive) 55 i555
(Prospective) 55 ois)
(Exported) 65125
سرولوزى (لح بحام ع8 )
صفحه 101:
طبیعی ( مبتلا شدن به بیماری )
pubs,
* مصنوعی ( واکسیناسیون )
۳ طبیعی ( مادر زادی )
Sys
* مصنوعی ( تزریق ایمنو گلوبولین )
صفحه 102:
نوع واكسن
36۶ .هپاتیت فلج!طفلل|
سه كانه؛ فلج اطفال,هپاتیت
B
سه گانه.فلج اطفال
سه گانه, فلج اطفال,هپاتیت
B
MMR
سه گانه.فلج اطفال
MMR Juhl سه گانه,فلج
توضیحات
درکودکان زیریکسال.مقداردوز
نصف دزبالغین است.
شامل سرخکءسرخجه.اوربون
صفحه 103:
ایمنسازی کودکان ۱-۶ سال که دروقت مقرر مراجعه نکرده اند!
سه گانه,فلج
اولين مراجعه اطفال,0)2 13 1۷۲1۷113 هپاتیت 13
یکماه بعدازاولین مراجعه سه گانه,فلج اطفال.هپاتیت 13
یکماه بعد ازدومین مراجعه سه گانه,فلج اطفال
سه گانه,فلج
۲ ماه تایکسال بعد ازسومین: مراجعه اطفال (یادآوراول)»هیاتیت 13
5 سه كانهءفلج
MMR (299,913) Jub! lle 8
صفحه 104:
ایمنسازی افراد ۷-۱۸ ساله که دروقت مقررمراجعه نکرده اند!!
اولین مراجعه
یکماه بعد ازاولین مراجعه
یکماه بعد ازدومین مراجعه
آماه تایکسال بعد ازسومین مراجعه
۰سال بعد ازچهارمین مراجعه
دوگانه ویزه بزرگسالان
اطفال 11/171/113 هپاتیت 18
دوگانه ویژه بزرگسالان»فلج
اطفال»هياتيت 13
دوكانه ويزه بز كسالانءفلج اطفال
دوگانه ویژه بزرگسالان وتکرارآن
هرده سال
صفحه 105:
ایمنسازی زنان سنین باروری( ۱۵-۴۹)فاقد سابقه واکسیناسیون باواکسن ویژه دوگانه بزر کسالان
اول
دوم
سوم
چهارم
حداقل فاصله
یک ماه
شش ماه
درصدمحافظت
Ae
۹۵
aa
۹۹
طول دوره ایمنی
سه سال
ينج سال
ده سال
تايايان سن
بارورى
صفحه 106:
ایمنسازی علیه هپاتیت0)د رگروههای پرخطر
نوبت زمان تزربق
اول دراولین مراجعه
دوم یکماه بعدازنوبت اول
سوم شش ماه بعدازنوبت اول
انواع واکسن هاءمقدار,راه تجویز وشرایط نگهداری آنها
صفحه 107:
نام
سه گان(0۳)
OD ATss,s
کزاز(۲1)
BCG
MMR
اطفال
Beste
ماهیت
توكسوئيد كزازوديفترى وباكترى
کشته شندة سياه سرقة
اتوكسوئيد
كزازوديفترىإخردسالان
وبزركسالان)
توکسوئید کزاز
باسیل کلمت وگرن
ویزوض های زنده قعی شدد
سرخک سرخجه.وریون
ویروس سه گانه زنده ضعیف
شده 0۳۷
فلج
اطفال
مقداروراه تجويز
۰( سى سی تزریق
تازیر یکسال۱(۰سی سی
داخل جلدى براى يكسال
وبالاترازآن
*/دسى سى زيرجلدى
قطره خوراكى
ویروس کشته شده
1۳۷
آنتی ژن سطحی ویروس
شرايط نكهدارى دريخجال
(۸-۲)درجه «طبقه میانییاپائینی
(۸-۲)درچه .طبقه
(۸-۲)درچه .طبقه
(۸-۲)درچه «طبقهفوقانی
(۸-۲)درجه طبقهفوقانی
(۸-۲)درجه.طبقه فوقانی
*سی سی زیرجلدی با عضلانی
ووه اسان عدن وان" eV
سند ياليزيها وتالاسمى 'اسى سى عضلاتى'
صفحه 108:
بهداشت محیط بیمارستان :
نوع ميكرب محل عفونت
ای کولی > مجرای ادرار» زخم های جراحی
پروتئوس > مجرای ادرار» زخم های جراحی
انتروکوکوس > مجرای ادرار
استافیلو کووکوس > زخم های جراحی
کلبسیلا --> مجرای ادرار » دستگاه تنفس
پسودوموناس >مجرای ادرار » زخم های جراحی, دستگاه تفس
انتروباکتر > مجرای ادرار
استرپتوکوک --- دستگاه تنفس
صفحه 109: