صفحه 1:
محال زیون
صفحه 2:
به طور کلی. آموزش و بهداشت عبارت است از «تشویق و ترغیب مردم برای قبول و
نگاهداری رفتار و اعمالی که برای ادامه زندگی سالم ضروری است, و هم چنین به
کاربردن عقل و منطق برای استفاده صحیح از خدمات بهداشتی که در دسترس آنان
«است
اهداف آموزش بهداشت عبارت است از :
۱ - تغییر رفتار در مردم و جایگزین کردن عادات بهداشتی به جای عادات غیربهداشتی
۲ - قرار دادن سلامت به عنوان یک ارزش اجتماعی
۳ - تشویق مردم در استفاده صحیح از خدمات بهداشتی
صفحه 3:
ت از رفاه كامل ٠ روانى و اجتماعى, نه فقط نبودن
2 روانی و اجتماعی, نه فقط نبودن بيمارى و معلوليت»
متت سالم اكت ست اكه علزوة بر و و
واز نظر اجتماعى و روحى در آسايش باشد.
۱ © بهداشت جيست ؟
يدافت مارت از كهزارى وارعی سا دیاز سره و قدرت
روحی. جسمی و اقتصادی در افرادی که به علت بیماری ناتوان شدهاند.
صفحه 4:
بهداشت عمومی چیست ؟
یکی از فعالیتهای سازمان یافته اجتماعی است که به منظور حفظ ارتقاء و
بازسازی سلامت افراه انجام میگیرد و در برگیرنده خدماتی است که به
کل جامعه ارایه میشود.
بهداشت فردی چیست ؟
شامل دستورالعملهایی است که در جهت تأمین. حفظ و ارتقای بهداشت و
سلامتی فرد بکار میرود.
صفحه 5:
پوست یکی از اعضاء مهم و وسیع بدن است. که حاوی غدد مواد چربی است. در
نتیجه فعالیت این غدد. آب. مواد زاند. املاح و مقداری چربی از طریق پوست از بدن
دفع میشود. دفع مواد مزبور به همراه فعالیت باکتریهایی که در نقاط مختلف پوست.
خصوصا در نواحی گرم و مرطوب زندگی میکنند سبب تخمیر مواد موجود در عرق و
پوست میشوند. به این ترتیب بوی نامطبوعی ایجاد مینماید که جهت رفع sol
اقداماتی باید انجام داد.
* فعالیت غدد مولد عرق در سنین بلوغ فوقالعاده زیاد بوده و با ورزش. گرمی هواء
پوشیدن لباسهای ضخیم. خستگی. عصبانیت, نگرانی» هیجان بیشتر میشود و به
منظور محافظت از پوست و رعایت بهداشت توجه به موارد زیر ضروری است:
صفحه 6:
a -بهداشت سا (acts سس ی
#هر کس باید بدن خود را حتیالامکان همه روزه یا حداقل هفتهای دوبار با آب و صابون
بحو
* تعداد دفعات استحمام با توجه به دماى هواىء میزان فعالیت. آلودگی هوا و محل کار
متفاوت است .
© شستشوى بدن با آب و صابون؛ يوست را از وجود مواد زائد ياك مىكند. مواد قليايى
موجود در صابون» سبب حل شدن در جربيها و مواد زائد موجود بر يوست شده و جلوى
انسداد منافذ يوستى را م ىكيرد.
#استحمام با آب كرم نه تنها سبب بهتر حل شدن مواد زائد و نرمى و لطافت يوست
مىشود بلكه رفع خستكى عضلانى و افزايش خون كيرى يوست را نيز شامل مىشود.
صفحه 7:
استحمام. بلافاصله پس از صرف غذا موجب گشاد شدن عروق يوست بدن شده و
خون را از معده و دیگر اندامهای داخلی متوجه پوست میکند.
برای استفاده از انواع صابون و شامپو باید به نوع پوست (چرب. خشک. معمولی) توجه
کرد
asl ® ار وسایل خی رتسم صرورست را که ناه مشترک اراین
وسایل سبب انتقال بیماریهای عفونی و قارچی میشود.
*از آنجا که بسیاری از بیماربهای انگلی و عفونتهای رودهای از طریق دستها و ناخنهای
as انتشار مییابنده شستن صحیح دستها و کوتاه کردن ناخنها بطور مرتب ضروری
است .
© قبل از غذا خوردن. طبخ غذاء هنگام آماده کردن ظروف و وسایل سفره.بعد از رفتن
به توالت و دست ردن و نظافت كردن حيوانات - باغيانى و زراعت وابسس از ملاقات و
تماس با بيماران مبتلا به بيماريهاى واكير. شستن صحيح دستهاء توصيه مىشود.
صفحه 8:
#عادات جویدن ناخن غیر بهداشتی بوده و سب ابتلای فرد به بسیاری از بیماریها خواهد
شست و شوی روزانه پاهاء از تجزیه عرق و بوی نامطبوع پا جلوگیری میکند.
؟ استفاده از کفش مناسب به نحوی که هیچگونه قشاری به پا وارد نکرده و سبب تغییر
فرم طبیعی استخوان بندی پا نشود. از نکات مهمی است که باید در مورد سلامت پا و
ستون فقرات بدان توجه نمود.
صفحه 9:
موی سالم, ظاهری درخشان» مرتب و قابل اتعطاف دارد نکات اساسی که در بهداشت مو
بايد مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:
#نوع شامبو و ساير مواد ياك كننده مهم بوده و انتخاب صحیح آنها با توجه به مشخصات
موء به ويزه میزان چرب بودن آنها است و باعث تقویت رشد مو و سالم ماندن آنها
رووانه موه باعت تتفید سرعت چریان کون در برست سر فده و ار جمع
بار و مواد زائد در پوست سر جلوگیری به عمل میآورد.
صفحه 10:
6
شوره سر با شستن مرتب موهاء شانه كردن و برس زدن قابل كنترل خواهد بود.
يس از شست شوى موهاء براى خشك كردن آنها بايد از مالش شديد با حوله خوددارى
شود و بجای آن. موها را با فشار دادن به حوله خشك كرد.
دفعات شست و شوی موها به نوع آن (چرب - خشک - معمولی) بستگی دارد.
صفحه 11:
© كاركنان واحدهاى توليدى مواد غذايى از عوامل بالقوه آلودكى مواد غذايى و محيط كار
هستند. به مواد اوليه و فراورده ها و دستكاه ها و تجهيزات و مواد بسته بندى دست زده
و میکروب های پوست و دستگاه گوارش و محیط زیست خود را به آنها منتقل می کنند.
همچنین با عطسه وسرفه کردن و صحبت کردن ۰ میکروب های دستگاه تنفس و دهان
خود رابه مواد غذایی منتقل مي کنند.
#با تردد در محل های آلوده میکروب های محیط زیست را با خود به کارخانه می آورند و
آنها را به همه جا پخش می کنند. به تجربه ثابت شده که حتی در بهترین و تمیز ترین
مراکر مواد غذایی دست های آلوده یک کارگر برای بروز حهادث ناگوار کافی است ,
بنابراین برای کلیه کارکنانی که به هر نحو در کارخانه های مواد غذایی رفت و آمد دارند
رعایت مسائل بهداشتی الزامی است.
صفحه 12:
چنانچه کارکنان در محیط کار موازین بهداشتی را رعایت ننمایند به اشکال گوناگون موجب
آلودگی مواد غذایی و محیط کار می شوند که مهمترین آنها
: عبارتند از
پوست:
دهان حلق بينى جشمو كوش*
مستكام كوايش*
صفحه 13:
* کارگرانی که دارای نوعی عارضه پوستی هستند و به طور مرتب پوست اندام های مختلف
بدن خود را می خارانند بیشتر موجب آلودگی می شوند.
#با توجه به مواردی که گفته شد . سالم سازی دست کارکنانی که با مواد غذایی سروکار
دارند بسیار ضروری است .برای جلوگیری از ورود میکروب های دست به مواد غذایی
موارد زیر توصیه می شود:
شسترجسنها پیشاز آغاز کار روزلنه و در فولصلحدود یب کساعتو نیمتادو 17
ساعتپ ساز آن با صابونض مها لیدنآنها رویب کدیگر و لستفاده از برس ولیپاک
.کردنپسوستو زیر ناخرها و خشککردنآنها
صفحه 14:
۲- استفاده از دستکش های پلاستیکی یک بار مصرف برای مواردی که دست با مواد
غذایی تماس مستقیم دارد.
۳- کوتاه کردن ناخن ها به ویژه ناخن های شکسته تا محل شکستگی
۴- عدم استفاده از جواهرات و اشیای زینتی مانند حلقه انگشتر دستبند و مانند اینها زیرا
عواسل آلوده گننده به این آشیا و به ویژه قسست هر تماس با چوست چسبیده را ورد مواد
غذایی می کنند و از طرفی امکان دارد این اشیا به نحوی وارد مواد غذایی شوند و مسائل
جنبی به وجود آورند.
صفحه 15:
ici iad ica al
در این فسمت ار اندام هلی بدن به دلیل بالا بودن رطویت و دما 2 در مورد دهان باقيمانده
های موه غنایی » امکان رشد و تمو وه tied Sc le pl by Soe gts
میکروارگانیسم های موجود در دهان و بینی از ره درف 207000
غذایی و محیط کار و از طریق بوسیدن به دیگران منتقل می شود . بدیهی است
Cae و را وارد دهان و بینی مر کته معکن است میروب های
موجود در دهان و میتی را از را دست به مواد غذابی دستگاه ها و معط کار تتفل
کنند.برای جلوگیری از انتقال میکروب های دهان و بینی به مواد غذایی گرفتن دستمال
جلوی دهان و بینی موثر است و در هر حال از سرفه کردن و عطسه کردن در برابر مواد
غذایی باید خودداری شود
صفحه 16:
دهان . حلق . بینی » شم و گوش : (ادامه)
شم در جات عادی آلردگی نارد اما همیاره دارای نوعی آلودگی نوی هست این
آلودگی در مواردی که کارگران چشم خود را می خارانند بیشتر می شود . بدیهی است
در عفونت های چشم عامل عفونت از راه ريزش مزه در مواد غذايى و دست اتفاق مى
ن افرادى كه در كارخانه هاى مواد غذايى شاغل مى باشند ء بايد مورد مراقبت ويؤه
پیش از شنا بافتن از ببمارى و گذراندن دوره نقاعت تباید در امورى كه مستلزم
Soo ot! با هواه غذایی بسته بندی نشده است فعالیت تمایند.
صفحه 17:
در دستگاه گوارش انسان و حیوانات اهلی و وحشی که به نحوی با مواد غذایی سر و کار
دارند همواره گونه هایی از میکروب ها زندگی می کنند که به طور غیر مستقیم موجب
آلودگی مواد غذایی می شوند.
*مهم ترین میکرویهای اين قسمت شامل کلیفرم ها . سالمونلا . اشرشیا کلی و نیز باکتری
سر یی باس
#آلودگی های کلیفرمی از راه مدفوع منتقل می شوند ینابراین ضروری است پس از خروج
از دست شویی دست ها با آب و صایون تمیز شسته شوند و در صورت امکان از محلول
های سترون کننده قوی و مناسب استفاده شود.
صفحه 18:
تس فردی کارکنان
کارکنان اماکن مرتبط با موضوع این دستورالعمل موظف به اجرای موارد ذیل در ارتباط با
:بهداشت فردی می باشند
کش cl eae رت پداشی ۱ ل یج عتر اند بل
.> اتب هداشتیساید در معرضدید مسئولیق ازوسانهدلشمقرار = 2
ليه متصديازو كاركنانىكه در مرلكزتهيه.توليد طبخ و توزيع غذا لشتغل|«ارند موظفند در كلاس-3
اوويزه بهاشتىكه از Se tly pte يي
ae - اركنانموظفند موارد [yoo ety كاملارعايسموهه و به مستورلتىكه از طرف-4
slay te, بهناشترباته ديقي Glee مایت
کارکنانموظفند نناخنهامویسر و صورتخود را کوتاه و تمیز نسمایند -5
کارکنانساید ببه روپوشو که به ونگروشرو تمیز ملبساشند -6
صفحه 19:
.7- سب را در كمد لنفرادئ: كهدارئنمايند oe
8- تقغيير نوع كار و بسعد از توا لتهستانخود را بالبو
.كاركازدر تس ees و توزیعغنا باید از دستکشستفادم ن_مایند -و
اشسترمستدر محل همستشويىممنوع مىباشد -10
بولیخشکک رد دستها از دستمل لک اغذییا دستخشکک رپ رقیلستفاده شود 11
صفحه 20:
بهداشت siege و رستوران
در محل پخت و توزیع مواد غذایی در رستوران باید موارد بهداشتی و ایمنی به شرح زیر رعایت
oe
1- محليختو تونيع بايد از مكانهاى] وهم به دور بوهم و شرليط يختبايد بكونه لوياث
نايد alate deel
سای جوم ویم یدبا تسا کل گرلوه حجم ی ke واشد شا كل تهيه و طبخ عنا به -2
رلحتینجام شود
.سقفبايد صافبه ينكروشرو بدوندرز و تركخوردكىباشد -3
درصورتیکه غناخوریو آشپزخانه جداسايوشده باشدديوارها [شيزخائه بايد تاارتفاع سقفبا 4
کاشییا سرلمیکهه بنگروشو دیوارهایسا اشنلخوریتا ایتفاع ۱۲۰ سانتیمتر با سنگهای
صیقلی سرامیکیا كاشىو بعد ازلمزتا ايتفاع سقفبا كاشويا سرلميكبه ينكروشرقابل
شستشو پوشیده شده باشند و چانچه محطبخ از سامزپ ذیرلییجدسازین_شده باشد. كليه
حیورهاب-ایداز ک فتا سقفبا کاشیبا سولمیکیه پنگروشن_اشند
صفحه 21:
:بهداشت اب موويلا و رستوران(ادامه)
دیوار آبدلخانه» لنبار مواد غذلیی محل_گهداریمیوم جاتو سبزیجات حمام مسترلح دستشوییو -5
ا.رختشوي تا
كفمحلي ختبايد صافبدونزت ركخوردكى هموادم قابلشستشو و از نوع ستكو لمنالهم باشدو
لكا Coes ليله شكس ,كله
درهایورود و خریج باید از نوع خود بسسته شو بوده و کلیه دیبها و پسنجره های ازشو بايد به -7
«ساخندیوارهادوها و پسنجره ها طوری اش مانع از ورود حشرلتو جوندگانموفیشود -3
بروشاییمحل ی ختبسا در ننظر گرفتنینجره و چرلغ کافیسه نحو مطلوبت امینگردد -9
لبم صرفیباید مورد تایید مقاماتب هداشتیب اشد -10
كليه لماكوهرلكز و كاركام هاىمشمو لين هستورا لهم لايد دارلىسيستم جمع آوییو دفع بهدلشتی117
.فاضلابمورد تاييد مقاماتب هداشتىباشد
صفحه 22:
:بهداشت اب موويلا و رستوران(ادامه)
بینو تعداد تواسلتو دستشوییمتاسیسا پسرسنلو مرلجعیو ب (ee
۱0 مبره فیزیکیباشیمیاییبا حشرلتو جوند گانموذیبه نحویکه هیچ نلٍی13
از آنانمشاهده نشود
محای ختساید داراعتهویه موثر بسوده و بر رووجاقها هود ماسشصبگردد و سطوح دلخلیو -14
بزخانه بايد دارلىوسايلكرمايث مایشیک ارلمد و متتاسیسا ف صلاشد -
.کف آشپزخانه باید روزلنه با محلولضد ل -16
تكام سوختو نسوع مواد سوختنیاید بگونه لیب اشد که لحترلقب تكام[إنجام كسيرد -17
محل ستو و نكهدارء ظروفبايد در مجاورتمحل_ختولى مجزا و مستقظاز آنباشدجهتشستشو -18
ترجیح از ماشیزهاو]توماتیکو در غبر لینصورلزظرفشوییهای! مرحلهلواستفاده شود
صفحه 23:
جيدمانه نكهدارىظ روفو تجهيزلتو وسايل ايد بكونه لىاشند كه خطر سقوط وجود ندلشته -19
بساشد و مزاحمتیبسولیرفتو آمد لیجاد نکند
ورود لفراد متفرقه بسه آشپزخانه ممنوع میساشد 207
: ظافعموم یو زیاییظاهری + ن جوم سانش ود
تس یر
جهن گهداریاز مواد غذلییف اسد نشدنیساید یخچالفریزر و سردخانه و گرمخانه متاسیسا -22
حجم كارىو منطبقيبا شرليطو ضولبط بهداشتىوجود دلشته باشد(نكهدارىمواد غذليوفاسد بين
دمای؟ تا ۶۰ درجه سانتیگراد بسیشاز ۲ ساعتصمنوع لسه
جعیه کمکهاواولیه با وسایلماسو کافیدر وستورلنو آشیزخانه در محلناسنسصیگردد 237
وسایلطفه حریقیه تعداد کافیو در محلهایم اسنسصبگ رده و باتوجه به نوع خاموش-24
.كنندم در فولصل نظم و معینجهتب ازرسیآنها لقدلم گردد
لوح دیوار.ک فس قفق فسه, -21
صفحه 24:
.تونيع غفا بساید بسگونه لیب اشد که باعتزدحام مرلجعیزو لتاقوقتلنها نشود -25
باتوجه به تعداد مرلجعیزهر غنلخوری تعدادیاز پسرسنلب | چرخ دستیم ناس روفغنلیسرو 267
.شده را جمع آورعو در همان میزرا بسولیمرلجعینعدیتسمبز نمایند
.ميود بايد با شرليط مناسبتسهيه و در كمبهل(يخجل برع وعدم شام تسوزیع گرده -27
.حداكثر دمائجاخ[إماكن: بايد بيشتر از ٠١ درجه سانتىكرلد باشد -28
لستعما (هخانیاتدر آشپزخانه. وستورلنو بسوفه و .. ممنوع لست29
صفحه 25:
انبار مواد فداوي وال و سردخانه
:در محل انبار مواد غذایی و سردخانه باید موارد ایمنی و بهداشتی به شرح زیر رعایت شود
مسا قرو ریخات ای ام نی هرس موه ود متا ب شد ل
.هيوايهاك فو سقفبايد مطابقيا لستاندادهاىي هداشتى اشد -2
.دربها و كليه ينجره هاىئبازِشو بايد سا لم و قاب ستشوو مجهز به توروضد ينكباشئد -3
لنبر بايد دارلىروشنايىكافىباشد ولواز تاب شمستقيم نور خويشيد بر روىمواد غذليوجل وكيرى-4
كردت
لنبر بايد به هولكشرقىمتناسسيبا فضا نمجهز باشدو حداكثر هماوإنار مواد غلیی۲۵ درجه -5
سانت گراد “SSL
fal .زو رحنه , ایدم هر + ماس سان لم اشد مصقای دجلنه ید لیا
Bis همچنیرم حهز بسه زنگلخی. چرلغ خطر و دستگیره لیمنیباشد و بصورتروزلنه a
يه موادیکه در لنبر,یخچا و سردخانه ن_گهداریمیشوند بساید بر روعق فسه هاییاز جنس:7
صفحه 26:
:انبار مواد غذایی«یخچال و سردخانه(ادامه)
رل ی ی ای ری
راي كهنار مواد يي ةل اسه شحنويه تعداد كاف خوط زو 9
به متظور جلوكيرئاز لحتمل|فساد مواد غنليىدر لثرقطع برق بايد سردخانه مجهز به برق-9
لمضطرارىئيوهه و سيستم برق لزليمن اشد
.قسبراز قسرار داهنسيوه هاو سسيزىها در یسخچلیساید آنها را ضدعفونینسمود 107
.نظافتو شستشوولخلخجالاو سردخانه بايد به طور مرتبلنجام شود -11
از قرار دادنمواد غذلییس» طور مستقیم و بدونداشترظرفم ناسر دلخلیخچا لو سردخانه -12
جلوگیریشسود
13- به تیال دحتم از ک فش خصوصلستفاده ن مایت ascot.
نيدمان بايد بكينه كوبا فشاوئكاف يبي رجاس وجود ملشته باشد -14
a م شود -15
.رورد لفراد متفرقه به لنبار مولد غنلییسمنوع لست16
صفحه 27:
:انبار مواد غذایی.یخچال و سردخانه(ادامه)
از نسكهدارىظروفخاليو وساي لإسقاطىدر دلخ لإنير بايد جوگیریشود -17
18- روه نر ديسطجرا شود flees
موادئنظير حبوباتو غلاتبايد در ظروفمقلوم در مقابلوطوبتو نفوذ حشرلتتكهدارى شود و لمكان 19
.برقرايئتهويه طبيعلب الستفاده از تورئهاىمناسهدر محل نكهداروإنها وجود دلشته باشد
مواد عذلییشورنده نظير سركه. لبليمو در ظروفشيشه لوو مقلوم در بسرلبر خويندكى نكهدارى-20
مك
للح رادا ارد و شكر بايد مره دایب لت ولعت اش 21
.مواد شيميايىبايد بطور مناسیسرچسبگ ناریو از مواد غنلییدور گردند 227
از قرار دادزو تلنبر کردنمواد غذلییدر کفسردخانه بساید خودداریشود.لا.شه هایگ وشتباید 237
چنگکآویزلنشود و از قرار دادنمواد غنل لنباشته و رویهم ببوندلشتنظرفیا پسوش
پاستیکیی اسهر داخل ی خچل و سردخانه خودداریش ود
صفحه 28:
:انبار مواد غذایی.یخچال و سردخانه(ادامه)
در سردخانه هل بخچدلو فریزرها مواد غذليىهم كروم در يكطبقه و در طبقاتكتر هم قرار داهم -24
شود و از مجلور همقرار دادنمواد غذلییمختلفف طیر پسنیره كوشتكره سيزى مرغ و ماهوجلوكيرى
شود
سوه کوش ید درم ردتانه مای جهر ۵ عمتجم لو در تمای بر س فد هار ود 26
.قرار دامزمواد غنليويخته و خامشسته و نشسته در کنر همدر ی خچللم موع لست26
برلئنكهدارىمواد عنليودر
باشد لستفادم گردد.
ردخانهاز پوششی اهستیکیکه املاس طح ماه غثلیی | پوشاندم -27
صفحه 29:
بهداشت مواد غذایی
كليه مواد اولیه غنلیی: لماده باید دارلیمجوز ب-هدلشتیوپرولنه ساختو تسرجیحا داراعآرم لستاندارد -1
باشد و لستفادم از مواد ف له لیم منوع میب اشد
شتهاوق رمز بايد دارلعم شتگاه باشند و گوشتهایسفيد از کشترگاه هایمورد تایید 27
لیه گوشتهایم صرقیبساز انتقللیه آشپزخانه باید بسلفاصله از هرگونه مواد زلئد و لضافي اك-3
شود
مواد عنلییسنجمد بعد از ذوبشدنبا هولیم عمولیساید بافاصله مصرفشود و از لنجماد مجدد Aro
خودداریگردد
ناندر نایلونیت-میز یا در محافظ دیگریقرار گیرد تاهنگام حملبه آشپزخانه آلوده نگردد -5
بسرلوانتقا[هاسز ظروفدردار لستفاده گردد -6
.سخ مورد لستفادم بايد از مقاماتمورد تایید بسهدلشتیتسهیه شود 77
ما کش و وهای لها کدگر راد هار ود 9
صفحه 30:
:بهداشت مواد غذایی(ادامه)
باتوجه به فساد سریع گوشنچرخ کرده بسایدلینمواد هموارم در يخجا|و در هماىكمتراز ؟ -9
درجه سانتوگراد و به مدت۱۲ ساعشگهداریشود
مبزلندهمای_خچال _اید بین! تا ۴ دوجه سانتیگراد و حداقلماوف ریزر ۱۸- ۲۴ درجه سانتی-10
,كراد نير صفر ياشد
برلیسمانعاز فرسودگیخپل لو فريزيها بايد از قرار داهليزوسايلدر محیط گسرم آشپزخانه -11
خوددلریکرد
سرخ کردنمواد غنلییاز روغزهایسرخ کردنیو بولیسقیه مصارفا زروغنهایمایع لستفاده -12
.شود
لمستفادم از جو ششسيرين رلئ: وليد مولد غذليىممنوع لست13
چهتخرد کردنگوشنو سزواز نخته هایچداگانه لستفاده شود و لستفاده از چرخ گوشنجتخرد -14
.کردنسبزیممنوع لست
قبلاز لستفاده از کنسروء قوطیلنباید در حرارتفیر مستقیمبه مدت۱۵ دقیقه جوشاندم شود -15
صفحه 31:
:بهداشت مواد غذایی(ادامه)
لستفادد از لبزار ماسجانت لنبر و ..
۱
بسرای_ردلشترهواد غنلیی| ولمیست16
به مود غنلی تبنم پسریتنینی قبلار اننللز ماشینحملیبه لماکوپلبقموضوع لیلیین:17
نامه بایستیت وسط بازوسین هداشتبازدید شده و مجوز خرید روزلنه آنها تایید گردد
هیچگاه از آبسرد یا گرم بسولیسارکردنیخ گوشتو فسراورده هایگوشتییسخ زده لستفاده نشود -18
بیخهایک بابپسراز لنجام کار شسستشووسمباده یسالسکاج زدد و يسراز ضدعفوني ولبكشى به -19
.طور عمودودر ظرفمخصوصقرار كيرد
.از هيج خورلكمانده لوب رلووعده هاىب عد إستفاده نشود -20
= فیباید از نوع نمکید دار بباشد و در ظروفدربسته و دور از نور نگهداریشود 21
وه و سسيزيجا.تبايد سام باشد بطور صحيح شسته. ضدعفونئ:كهدارىو تونيع شود 227
-کسلیه مواد غناثینباید بیشاز ۲ ساعندر دمای۰ ۴-۶ دوجه سانتیگراد قرار گبرند -238
صفحه 32:
توت خی و ابزار کار
جعبه کمکهایاهلیه با وسایل ناسبدر رستورلنو آشپزخانه نصبشود -1
ظروفبايد غير بلاستيكىو از جنسشيشه لیا لستیلضد زنگهاشد و فاقد هرگونه تسرکخوردگیو -2
ايلغير مجز نظبر مواد باييافتى جوبى سربىو مسىطبودستورا هملو تسشخيص-3
,كارشناسمموع مئباشد
لستفادم از روزنامه و کاغذهایب ریافتیمموع میباشد 4
ظروفيسراز شستفو بايد در جا ظرفىمخصوصو بطور عمودو قرا ركيرد تسادر مجلورتهوا خشك5
.كرد واز بكار بره زمستمط يرل خشككرهنخوددار ىود
لمبزار و وسايلىكه برلىويوستكند نمخاوط كرمنزو خرد كرهمزمواد غنليوإستفاهم موشود. نبايد درز -6
.و شكافدلشته باشد تااز جمع شدنو فساد لحتمالىمواد در منها جاوكيرىكردد
ص كرد كرمن؟ oe بلدوزدور وشكافو رار هرزبار pee RS 7
مدهو روويخطع روم بلاشيده شود
صفحه 33:
:تجهیزاتلوازم و ابزار کار(ادامه)
و و و رک و ولو ریت ان و
كليه يسخجلاهاو فريزيها بايد هفته لويكبر برفكزدليوشده و بالبكرم و مواد شويندم -9
اشستقودادم شوه
10 مد از ااا 1090 cleo
11- برلیجلوهیو مسایغاقتدیگر محلم اسبی- رایع گهدایودرنظر گرفته شود
صفحه 34:
نب هداشتدر صورتم شاهده و 7 شخیصمواد غلییفاسد شده آنمواد را غیر قابلمصرفلعام -1
رده و با صويتجلسه لولقدام به لنهدام موارد مذكور خولهد مود
ازرسیرهر صورتیکسه فرد یا لفرادیا شناساییکن: ضور ونحوه کار لناز» ملیلمدم یعایت2
موازين هداشتىممكرإستب اعظيجاد مشكلاتب هداشتئ نايد از ادلمه كل لنازجلوكيرى_عم لخ وله
آورد
ورود لفراد متفرقه به آشپرخانه ممنوع میب اشد -3
لمماكزهر تبط بالميرمستودا لهم لموظفبه لجرلى_خشامه هاوصاديه از سوىمقاماتبهدلشتودر -4
شولیط خاصمیباشند
صفحه 35:
To have somebody tell you that he/she loves you
یکی رو داشته باشی که بدونی دوستت داره
To see people that you like ,feeling happy
کسانی رو که دوستشون داری رو خوشحال ببینی
These are the best moments of life....
اینها بهترین لحظه های زندگی هستند.
Let us learn to cherish them
قدرشون رو بدونیم
“Life is not a problem to be solved, but a gift to be
enjoyed"
... زندگی یک مشکل نیست که باید حلش کرد بلکه یک هدیه است که باید ازش لذت برد