صفحه 1:
بمم(ست سمط (ستخیهای
هنا
(ستا<مرکارفانی فیروزفر
<نشجوفاطمه ایزنلو
صفحه 2:
بهداشت محیط استخرهای شنا
eee e اف ان ما
!! ای نا هنظرر تفریج و مسابقات استفاده می شوند و افراد مختلة
از آنها استفاده می کنند.
صفحه 3:
صفحه 4:
انواع استخرهای شنا
استخرهای پر و خللى شونده: در لين نوع استخرها هر چند مدت یکبار آب استخر
تخليه شده و مجددا از لب تازه ير مى شود. این نوع استخرها بهداشتی نبوده و
امكان انتقال بيمارى ها به شناكران وجود دارد. لب اين استخرها را مى توان ضد
عفونی نمود. اما در پایان هر روز نیاز به ضد عفونی داشته که مقدار ضد عفونی
کننده مصرفی نیز زیاد می باشد که نه تنها باعث ایجاد کدورت در آب شده بلکه
شرایط نامناسبی را برای استخر به وجود می آورد.
صفحه 5:
استخرهای دارای جریان آب مداوم
در لين نوع استخرها یک نوع جریان لب دائمی از یک طرف وارد استخر شده و از
طرف دیگر خارج می شود. لب مورد نیاز لین استخرها زیاد بوده و مقرون به صرفه
نمی باشد. همچنین آب ورودی باید کنترل شود تا آلوده به عوامل میکروبی نباشد.
صفحه 6:
استخرهای گردشی (مدار بسته)
ee رن و متا ترین نوع استخر محسوب می
شوند. لب داخل استخر توسط پمپ های مخصوص خارج شده و به سیستم تصفیه
منتقل می شود. در سیستم تصفیه پس از جداشدن مواد زلئد و آلودگی ها لب کلر
زنی شده و پس از تنظیم درجه حرارت دوباره به داخل استخر هدلیت می گردد.
این کار بطور مداوم انجام می گیرد. در این روش تلفات لب جزئی بوده و آب
استخر هميشه شفاف و صاف خواهد بود.
صفحه 7:
بیماری های منتقله توسط آب استخر
see ۱ ۲ *ا و به خصوس انواع بیماریزای آنهد می توانند در
محیط های آبی برای مدت های طولانی زنده بمانند و رشد و تکثیر یابند. در
جداول (۲ - ۵ و (۶ ۲) مدت بقای ارگانیسم های مختلف در محیط های
گوناگون آورده شده است. لب استخر می توند زمینه مناسبی برای تکثیر این
عوامل بوده و در شرلیط مناسب باعث انتقال آنها به فراد سالم گردد. به طور کلی
بیماری های منطقه توسط OT استخر به ۴ دسته تقسیم بندی می شوند.
صفحه 8:
صفحه 9:
بیماریهای دستگاه گوارش
۲ ۱ .۰ حصیه اسهال. هیانیت عفونی و ناراحتی های معدی و
گوارشی ۲. بیماری های چشم. گوش و حلق و بینی: مانند تراخم. ورم ملتحمه.
گلودرد چرکی. عفونت گوش میانی. كونز بو كينت و جرك سبز كوش .
صفحه 10:
بیماری های پوستی
ل مانند انواع کچلی, زرد زخم خارش پوست و عفونت قارچی بین انگشتان پا و
عفونت هاى يوستى عامل أن مايكوباكتريوم مارينوم مى با
jl هاى انكلى: مانند بيلار زيوس شيستوزو ميازيس) كه اين بيمارى
معمولا توسط لب استخر منتقل نمی شود و شناگران آبهای راکد و رودخانه
هی که آلوده ب» عامل انگل لین بیماری هستند به آُن مبتلا می شوند. این
بیماری بیشتر در مناطق گرمسیر وجود دارد. بیماری شیستوزومیازیس به
خارش شناگران مشهور است.
صفحه 11:
ویژگیهای
ویژگی های لیزیکی و شیمیایی
بای لستترهاي که
كلركتدزدابى مى شوند
بای استخرهیی كه با برومين و
سار روشهاکنزدیی مي شوند.
pH
کلرین ترکیبی
كلرين أزاد
برومين ياقى مائدء
glee
YTHM) tage 7
پمنکنات پتلنیم
ar
ee
© (IDS) ge pi
ولفات مس
کدر بودن آب
Ca gol Ghent sate
حدود مجاز
۱۲
ااام
CPR ep Fake
الدر صورئى كه ازكلر جيت كندزدابى استفادة شود
1۳۳ ۳۳۳ میلیگومدر ن١
در صورتی که از کار چهت گندزدایی استفاده شود (
۲-۵ میلی گرم در یتر(0009 OLY
هر صورتی که از رومین جهتگندزهبیاستفاد شود
CNY PPM) حداکتر ۰۸۱۲ میلیکرم در
(در سورنی که از ازن جيهت كتدزدانى استفلده شود
GIT PMY gop pf he Aloe
6۱۰ 09118 حداکثر ۱۰ میلی گرم بر لیتر
(ANT PBI) ja بين 8۸۰ ۱۲۰ میلی رم در
0۸-۲۵۰ ۲000 ین ۱۸۰ ۷ ۲۵۰ میلی گرم در لت
(A+ ppm) ol حداکتر ۸۰۰میلی گرم بر
۱۳ حداکتر ۱ میلی گرم بر یر
“NTU ۰/۵ حداکتر
دید قلم در تام مسق برای کل استخر
صفحه 12:
ضوابط طراحی استخرهای شنا
- انتخاب محل و جانمایی .
۳ و رای اد فاد» «ods دارای فضای کافی برای پارک: دارای
تجهیزات تفریحی, رختکن و سیستم تصفیه باشد.
7 لوب باشد.
Rey eerie با ظرة- تافی با سیستم دفع جداگانه باشد.
۲ . زهکشی استخر و دفع صحیح فاضلاب
صفحه 13:
۷ محل استخر بلید زهکشی شده و دارای شیب آرام باشد و ۰ متریا بیشتر با
راه آهن» راههه کارخانجات و مناطق جنگلی فاصله داشته باشد.
ل 00 اسك توسط دیواره های بلند.یا فشسن
۲- دور بودن محل ورود از قسمت عمیق استخر.
صفحه 14:
* ١.حداقل عرض * مترء طول ۱۸ متر و ارتفاع آب ۱ متر پيشنهاد می شود.
| ۲. علامت گذاری حداقل و حداکثر ارتفاع آب بر دیواره های استخر (تغییرات ۶/
+ متر) با فواصل ۸ متر)
صفحه 15:
0 - حتی الامکان از منبع لب شهرهی یا منبع شيرين استفاده شود. در غير اين
صورت از لب رودخانه یا چاه پس از تصفیه مناسب می توان به عنوان منبع
تامین آب استفاده کرد.
[| - لب استخر می بایست هر ۶ تا ۸ ساعت تعویض شود. برای استخرهای
خصوصی با تعداد استفاده کنندگان کم» ۱۲ ساعت هم می تولند قابل قبول
باشد.
صفحه 16:
ترجیجا لوله های لب ورودی در هر چهار طرف استخر و حداقل ۲۰ سانتی متر
زیر سطح آب و با فواصل ۵۵/۴ تا ۶ متر طراحی می شود.
-زهکشی استخر بایستی امکان تخلیه آن را در مدت ۴ ساعت یا کمتر را فراهم
-زهکشی استخر نبایستی مستقیما به فاضلاب برو متصل شود.
-دمای آب ورودی به استخر نباید از 40" بیشتر شود.
صفحه 17:
pe el گندزدایی
متداول ترین روش گندزدایی آب استخر. کلرزنی است. از برم و بد هم به عنوان
گندزدا استفاده می شود. استفاده از کارهای با پایه اسید سیانوریک به دلیل
اینکه یک سرطان زای بالقوه است. مجاز نمی باشد. همچنین ازن» دی اکسید
کلروهیپوکلریت سدیم و اشعه لآلا نيز به عتوان ن گندزدا استفاده میشود.)
ای رل مب دراب ۳۱۱ کمتر از ۷/۳ و وجود کلر باقیمانده ترکیبی
مانند تری کلرآمین. باعث تحریک چشم ميشود.
صفحه 18:
صفحه 19:
دای استخر
لأ کنترل دمای آب و هوای استخر مطلوب است. دمای هوا بلید ۳ درجه گرم تر از
آب استخر باشد. دمای آب استخرهای عمومی Cy پیشنهاد می شود. به
طوری که دمای ۲۳ - ۲۴ *ب) راحت و دمای ۲۶ - ۲۸ ؟ن) ایده ل است. در
استخرهای روباز در لب و هوای گرم. برای جلوگیری از گرم شدن زیاد آب.
تعویض مداوم لب و یا افزودن مقامیر زیاد یخ ضروری است هوادهی اسپری آب
باز چرخش شده به استخر می تواند دمای آب را ۲ تا ۶ درجه کاهش دهد.
صفحه 20:
ط ۱ | ۲۰ ده شتر باشد. شنا کردن یا حمام کردن در آب با
دمای بیش از ۲۹ درجه به هر مدت زمان, لثر تضعیف کنندگی موقتی بر انسان
5 ی در 1 ۲ درجه باعث مشکلات تنفسی در کمتر از ۱۰ دقیقه
حى شود
صفحه 21:
استانداردهای شناگاه های ساحلی
J ۱. ۳۱۷ در محدوده ۶۸۵ تا ۸۱۳ باشد.
۳۲۲ از ۵ مثر و از ٩ بیشتر باشد.
۲ ۱ ۱ ۳( ی با تظر ۲۰ سانتی متر که ۴ قطاع تقسیم شده است
که به صورت متوللی به رنگ سفید و سیاه می باشد) در حداقل عمق ۱۲۰
سانتی متری قابل روّیت باشد .
صفحه 22:
صفحه 23:
استانداردهای شناگاه های طبیعی (چشمه های
اب tC RO مردابها 9
- دماى آب gly بز ركسالان سالم COVA
- دمای آب برای کودکان زیر ۵ سال 02*۳۷
- حداکثر دمای مجاز آب برای ۱۵ دقیقه 4*۳۹
- ٩0۳-مناسب ۵ ۷ تا ۶۷۱۷
- کلر آزاد ۳ ۰ تا ۰/۵ میلی گرم بر لیتر
- عدم وجود کلر ترکیبی در آب
- قلیائیت ۸۰ تا ۱۲۰ میلی گرم بر لیتر بر حسب 03003
- کدورت ۵ لا یا کمتر
- حداقل چرخش هر ۲۰ دقيقه يك بار
ك5 كت 5ه 6 ىك كت كاك 3ت
- حداقل فضاى براى هر نفر ٠١ فوت مربع باشد.
صفحه 24:
درجه حرارت لب یکی از مهمترین عوامل کیفی لب برای پرورش ماهیان میباشد و
چنانچه در محدوده مناسب جهت رشد و تکثیر ماهیان نباشد نمیتوان به احداث
مراکز پرورش ماهی اقدام نمود. لب مناسب برای استفاده در پرورش ماهی باید از
جنبههای مختلفی نظیر میزان اکسیژن محلول, ۲۱ یا اسیدیته شوری و کدورت آب
, دیاکسید کربن و ترکیبات نیتروژن دار مورد بررسی قرار گیرد.
صفحه 25:
ویژگی-های (ب منادب
رورش ملعی
صفحه 26:
اکسیژن محلول
| میزان اکسیژن محلول در آب با درجه حرارت لب, شوری و غلظت املاح موجود.
نسبت عکس دارد و یکی از عوامل مهم در تکثیر ماهیان سرد آبی به شمار میآید
چراکه این گونه از ماهیان در یاس با ماهیان گرم آبی به اکسیژن محلول بیشتری نیاز
Bos
صفحه 27:
[| به طور کلی میتوان گفت اسیدی ته آبهای طبیعی در حد خنثی قرار دارد. در حال
حاضر در بسیاری از کشورها اسیدی و قلیایی شدن آبها در نتیجه آلودگیهایی است
که به محیطهای آبی عموم از طریق رودخانهها و دریاچهها وارد میشود. میزان PH
مناسب برای پرورش اکثر ماهیان در محدوده خنثی یعنی ۶-۸ قرار دارد.
صفحه 28:
شوری و کدورت آب
1 حداکثر شوری مجاز در مراکز پرورش ماهی باید کمتر از ۱۵ گرم در لیتر باشد. به
علاوه آبهای استخرهای پرورش ماهی باید زلال باشد و میزان ذرات معلق برای
محیطهای تکثیر ماهی باید کمتر از ۱۵ میلیگرم در لیتر و برای انکوباسیون تخمها
باید کمتر از ۵ میلی گرم در لیتر باشد.
صفحه 29:
دیاکسید کربن و ترکیبات نیتروژن دار
i يزان حلالیت دیاکسید کربن در لب نسبت به اکسیژن و نیتروین بیشتر بوده و
همچنین مقدار این گاز به دلیل تنفس موجودات آبزی و اکسیداسیون زیستی مواد
آلی در لب بیشتر نیز میشود اما در نهایت لب مناسب برای رشد ماهیان باید
دیاکسید کربنی کمتر از ۸ میلی گرم در لیتر دارا باشد.
صفحه 30:
پرورش ماهی در آب های تصفیه شده
| به دلیل سخت و پرهزینه بودن تأمین لب موردنیاز برای زیست و رشد ماهیان» امروزه
سعی بر لن است تا از دستگاههای جدیدی که نیاز به لب تازه کمتری دارند برای
پرورش ماهیان استفاده شود. از آن جمله میتوان به سیستم گردشی پرورش آبزیان
از ایس سم به حدود دو دهه میرسد که اروپایی (بهطور
حاص ) نورد استفاده قرار میگیرد.
صفحه 31:
سیستم مداربسته در پرورش ابزیان
ut ۶ لب مورد استفاده ماهیان ازنظر اکسیژن فقیر شده و مواذ
توسط میکرو فیلتر و تبدیل
آمونیوم تولیدشده به نیتریت و نیترات زیر حد مجاز توسط بیو فیلترها و تزریق اکسیژن
ملیع خللص به وسیله راکتورهای مخلوط کن و ضدعفونی کردن, آب احیا میشود و مجددا
۳ ۱ 4 تبزیگی و شیمیابی دقت عمل و سرعت ضرورت
دارد بطوریکه کوچکترین اختلال در عمل تصفیه و احیا سبب مرگومیر شدید آبزیانی که
1 ا د ف كسداى شود جنين ظرافتى سیب میشود که کنترل کیفیت
لَب بهطور دايمى صورت كيرد و عمل تصفيه بدون کوچکترین توقفی انجام شود. پس از
اک ی ات ی ول مورد استفاده ماهیان» اطلاعات به دست آمده را تجزیه و
حبرت كس ١ عملت احباى أب با دفت کافی انسام گیرد.
و اس است. با حذف مراد مع
صفحه 32:
صفحه 33:
اجزای سیستم مداربسته
| عملکرد سیستم مداربسته پرورش ماهی مبتنی برگردش لب موجود در استخرها و
احیای مجدد ن از لحاظ اکسیژن موردنیازه دفع مواد زلئد. تصفیه کردن مواد سمی.
تعظیم ۳۳۱ و کندزدایی است.
صفحه 34:
