مراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

بهداشت محیط بیمارستانها

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
00 bec Oe Bh eo ete 2 0-0 نقشه ساختمان وتأسیسات بیمارستان باید طبق ضوابط خاص بیمارستانی وبراساس اصول « وبه تأیید تصویب وزارت متبوع برسد . . تأبید نهایی وزارت متبوع مبنی بر انطباق اجرای ساختمان با نقشه مصوب اولیه 7 ا ‎ .‏ حداقل مساحت بنای قابل قبول به ازای هر تخت بیمارستانی 600 مترمربع می باشد. Peele Pe ee Tes en Sat Ne EEC eye DO Ms Eon od وزارت متبوع باید به تمام لوازم وتجهیزات فنی و اداری مورد تابید مجهز باشد .استانداردهای BEE a ‏و‎ : © ©-نيروى انسانى ويرسئل فنى واجد شرايط مورد نياز بايستى متناسب با نوع فعاليت ا ا ا ‎Beret ere‏

صفحه 4:
ماده ©- مقررات عمومى : * 0-6-0 محل بيمارستان بايستى قابل دسترسى بوده ودور از هر ‎ea I‏ ا 0 * ©-©- مساحت زمين وكليه فضاهاى فيزيكى بيمارستان از قبيل اورژانس » درمانگاه سرپایی » بخشهای بستری » اطاق های عمل » بخشهای پاراکلینیکی و خدمات تشخیصی باید براساس استانداردهای ‎B BY)‏ ۳۰۱۵ و رن ‎ep Urte- be‏ ل 0 ودارای مخزن ذخیره آب به میزان کافی باشد . ‎rey RACER Poca Cer de Tea) petty cae og‏ ار ‎EAS ANN AEN eR cvs ONE Or PTY OPEE TOE‏ ‎ge rg Vg WAYS COURS eet‏

صفحه 5:
۳ IP OTe TCRORT ING ۱ re NC PME CE OSTE KB Urry Wel Pr UCp mere Ley SUB Ie nek eee ECB YS ITCRD ‏ا ا ا ا‎ rier OP Cy ‏رن كار سارو اس تلد ,ستشو وضد عفونی زباله دان ها بطور روزلنه‎ . ‏زامی اشت‎ ۱ LOPE Lae oie. te ete eb nim for bie Ta Pir sy eke ep Ty or eee] (he ‏ا‎ . ‏آوری نمایند‎ ee bere SO eects Yee STL ee Teo) Bus : ‏زير باشد‎ ۱ ‎nrl feel ye S-Te ero) tee eed‏ ۱ وكيسه هاى محتوى زباله داخل محفظه هاى مخصوص در اين محل نكهدارى روزانه دفع كردد

صفحه 6:
< تبصره 2 بيمارستان هاى جديد الاحداث كه ساختمان آنها بيش از © طبقه باشد ملزم به داشتن تجهيزات يرتاب زباله ( ب-#مصاع) باشرايط فنى وبهداشتى هستند . ور هر را ار كه ذر حل حاطر ذاراى تجهيزات برتاب زباله غيرفنى وبهداشتى هستند موظفند تجهيزات ‎B‏ ل ل ا لت 2 کلیه اتای ها راهر رها وت هی محتلف بیمارستان بایستی دارای زباله دان به تعداد کافی وبا شرایط مندرج در بند ©- © باشد .

صفحه 7:
‎vad 1 ed pores cg a aT‏ ای ی بايستى در ظرف هاى مخصوص جمع أورى وهمراه با زباله هاى عفوني دفع 4 وج آودی زب هی نی لیب زو هاى علمى مورد قبول وزارت متبوع ‏درد نم ‎ithe camel area‏ سب تس سم مناسب به محل جمع آورى موقت زباله حمل ‎0 Jan OS ‏تكهدارى » طبع ؛ توزيع توزيع غذًا » نظافت وشستشوى ظروف بايد براساس ضوابط ودستورالعمل‎ ‏های مربوطه باشد که به بیمارستانها ابلاغ خواهد شد.‎ ‎Dp aCe ‎ ‏20 كاركنان آشيزخانه ‎eraser ren)‏ ۱۳ بنمایند وعاری از بیمازی هاک 0 ‎B ey) as‏ ا ل م © ماه يكبار بايستى تجديد شود ‏“قمر درل فرش مواد ا داخل ۱ تابع مقررات ماده 49 قانون مواد ‎Veen nae SE‏ ا

صفحه 8:
مر را ات آنها ومراحل جمع آوری » نگهداری » شستشو خشک کنی » توزیع البسه وملحفه باید مطایق ضوابط ودستور ‎waco‏ ۳ < تبصهر 1 البسه آخشته به مواد دفعی باید جداگاته جمع آوری وبه طریز بهداشتی ضد عفونی وشستشو شود . ا ‎Sie eb we Neale‏ الاجرا خواهد بود.

صفحه 9:
۱ TENE) < 00 کف کلیه قسمتها بایستی سالم » قابل شستشو و غیرقابل ‎Ve <P Y eS ToP Pe Ore‏ ۱ ESET BO TPES Ew ese) ‏و‎ ‏نظافت براحتی انجام پنیرد.‎ < 660 دیوار کلیه قسمتها بایستی سالم فاقد شکستگی ترک ‎ve ty) REN‏ ره ارت ۱ DE nn ee ee ۱ yor Epes Te By

صفحه 10:
< 4-6 توالت » ستشويى و حمام ها بايستى داراى شرايط ‎eee LT)‏ ا ا ‎re) kee we eee‏ توالت ودستشویی وحمام سنگ یا کاشی مخصوص ویا پوشش های ‎(eee cer gency Coe Wane ew cde RAW EE Ere)‏ بوده وتوالت ها داراى فلاش تانك وتهويه مناسب باشند. ور لك کاشی کاری شده به ابعاد یک متر در یک متر و اتصال فاضلاب آن به سيستم فاضلاب بيمارستان ضرورى است. 2020 نصب دستكيره براى استفاده بيمار از توالت الزامى است

صفحه 11:
20 > قفل توالت وحمام بخش ها بايستى قابل باز شدن از بیرون باشد (با کلید مخصوص) 2 ا ره ‎IC ee DTC‏ ۱0۱ سیمی ضد زد مهم میزان ‎ae‏ ی هنن های بستری بیمار باید مناسب باشد , 2 0۵۵۵ کلیه تختخواب ها سالم رنگ آمیزی شده باشد ‎EME POS‏ ري 2 مه کلیه وسایل تخت بیمار از قبیل تشک . پتو . بالش » ملحفه ها وروتختى بايد پر مرتب تعریض گردد .بنحويكه بيوسته سالم » تمیز وعاری از لو :

صفحه 12:
ون داراى شيشه دوجداره باشد. 00 ‏ا‎ ET Teor e I TE (hols ie ‏ورنگ آمیزی شده وتمیز باشد وفاقد گوشه های تیز باشند.(میزها‎ ‏وکمد های استیل نیازی به رنگ آمیزی ندارند)‎ 2 19.642 اتاق ها وکلیه وسایل وتجهیزات موجود در آن بطور روزانه نظافت كردد . < 09-6 به منظور ايجاد حرارت وبرودت لازم در اتاق ها ترجیحا بایستی از سیستم تهویه مطبوع استفلده ودر غیراین صورت هو ) وكولر استفاده شود . < 16-0 تهویه کلیه اتاق ها می بایست به نحو مناسب وبهداشتی انجام شود .

صفحه 13:
Be Bie Be Pe vee re TO on on oho ig ISSO Ueber ‏تا‎ ‎. ‏زباله ها تخلیه وزباله دانها شستشو وضد عفونی شود‎ ۱ aS a ee . ‏بیماران خودداری گردد‎ Pupp ACR WeSC Ue VEL WE Cee ern (er on eee . ‏طور مرتب وروزانه تمیز وضد عفونی گردد‎ ال ال ۱۱ ا ل ا ”7

صفحه 14:
.2 شرایط بهداشتی اتاق عمل 0-0 اتاق های عمل ضمن دارا بودن شرایط بهداشتی سایر اتاق ها بایستی ا م رح وجنس آن به كونه اى باشد كه ذرات از آن جدا ودرفضا بخش نكردد ونيز غيرقابل نفوذ به آب وقابل شستشو بوده ومحل اتصال كف به ديوار بدون زاويه باشد . ا ا 0 0 دبوارها: تا سقف کاشی کاری به رنگ کاملاً روشن بوده » سالم بسك دید وشکاف وترک خوردگی ومقاوم به مواد ضد عفونی کننده وپاک

صفحه 15:
< هه سقف: سالم » بدون درز وشکاف و ترک ‎er yer -s‏ ۱ 2 م66 کلید وپریز های برق ضد جرقه و دارای اتصال زمينى باشد . ‎tec oie‏ ا ا كافى در مجموعه اتاق. هاى عمل قبل از اتاق رختكن وخط قرمز در نظر گرفته شود . ‏< همم - ققسه های لباس اتاق عمل بایستی دارای شرایط ‎THES nen ne ces‏

صفحه 16:
۵.60 هرا به طور مرتب با روش مناسب تهویه ورطوبت نسبى آن بين (0© تا (0© درصد ودماى خشك بين رت درجه سانتی گراد باشد . ‎Kena (OE iae‏ ار ‎PS vers‏ ‏* ه-00-6- محل رختكن جراح وكادر يرستارى وتكنسين ها ضمن برخورداری از شرایط بهداشتی ورعایت موازین انطباق باید دارای كمد لباس انفرادى ودوش نيز باشد . ‏< 904 وجود اتاق استریلیزاسیون با دستگاه استریل کننده وبا قفسه های مورد آژوم برای نگهداری وسایل رسیده از بخش ‏.6 (بخش استريليزاسيون مركزى ) الزامى است . ‎۱ ‏ا ا ل‎ chen ‎00 ‏ا ا‎ Popper oy . ‏باشرایط بهداشتی در نظر گرفته شود‎

صفحه 17:
. وجودیک محل شستشوی مجهز به سیستم آب گرم ‎TO Teme EE Bed)‏ رت ۱ ها وچکمه ها وکفش ها وتى الزامى است . + ه062-6- اتاق استراحت كادر اتاق عمل بايستى در ‎BCR ae Owe Monn KP epee WP Wa eee rer]‏ ا ۱ ار ره را 2 لل همچنین درصورت امکان درکلیه اتاق های بستری ‏ اتاق های عمل ‏ آزمایشگاه ها وسالن های انتظار دستگاه ‎ced ec er op Pere eeeey‏ ۱

صفحه 18:
ور ل اث از قبيل سوزن » سرسرنك » تيغ وغيره بايستى در ظرف مخصوص دردار ومقاوم جمع آوری وبه طریق بهداشتی و علمى دفع كردد . ا ‎OKC ee‏ عمل بایستی به طور مرتب وروزانه با مواد ضد عفونی کننده مناسب گند زدايى ۹۳3

صفحه 19:
5 rea ere Pee ‏ا‎ De ie ‏بیمارستانی مرتبط بازی می کند محیط بیمارستان شامل‎ ۱ bey ‏عفونت های بیمارستانی دارند که شامل طراحی بخش ها و‎ ‏تسهیلات اتاق عمل» کیفیت هواء تأمین آبء غذاء مواد زايد‎ 0

صفحه 20:
شک( ار وهای از وج سای از هی برد شه در لوط یش زک راد ف ين شكل تن مادک از ایک منکن است در یک زان متفل شود نان له شه تم ph asl ana ‏رد ورد‎ ib ll

صفحه 21:
رعايت استاندارد هاى مهم براى به حداقل رساندن عفونت هاى بيمارستانى < دسترسى مناسب به امكانات شستشوى دست 2 fray < كافى بودن تسهيلات اتاق هاى ايزوله براى بيمارستان < تهویه کافی برای اتاق های ایزوله و مناطق با ریسک بالا < توصیه برای تردد به طوری که تماس با بیماران به حداقل برسد و انتقال و حمل و نقل بیماران راحت تر انجام گیرد. < جلوگیری از تماس بیماران با اسپور قارچها در طی نوسازی ‎Seis rra etree pre Beet PPD) eg‏ رد ار و(

صفحه 22:
هوا foe ‏ل ا ا‎ rie g ‏بالقوه به طور مستقيم يا غير مستقيم (از طريق ابزارهاى‎ ‏عفونت را منتقل كند.‎ 6 * © برخى فعاليت هاى خدماتى نظير جارو كرريدن؛ تكان دادن يارجه خشك و تكان دادن ملحفه ويا زمين شور 0

صفحه 23:
5 آب بیمارستان ها باید از شبکه های عمومی آشامیدنی تأمین شود یا دارای شبکه آب خصوصی با رعایت امتانداردهای آب آشامیدنی کشور باشد. تانكر هاى ذخيره تميز شده و به طور مرتب نمونه از نظر باكتريولوزيىك از 00 اركائيسم هايى كه در شبكه آب بيمارستان وجود دارند اغلب باعث عفونت بيمارستان مى شوند. و شود. BP Sob Sarat Sere es rere res eerste) ( ذخیره سازی باید به گونه ای باشد که دست وارد ظروف و يا منبع ذخیره آب نشود.

صفحه 24:
آشپرخانه و تهیه و جابجایی غذا < اطمينان از ايمنى و سالم بودن غذا يكى ان اجزاى مهم ارائه ‎REE SS er Een‏

صفحه 25:
شایعترین اشکالاتی که در بروز مسمومیت های غذایی دخیل هستند: < استفاده از غذاهای خام و آلوده < تهیه غذا بیش از نصف روز زودتر از زمان نیاز < كم يخته شدن غذا Rear ‏ا ا‎ eS Tees eee oe. ‎NN are Wee er EO‏ ل كر ‏< نگهداری و ذخیره غذا در درجه حرارت اتاق یا سرمای ناکافی ‏< دوباره گرم کردن ناکافی غذا ‏<د ااذه سادىغير بهداشتى را

صفحه 26:
با انجام اقدامات ديكر از آلودكى غذا بايد جلوكيرى شود: تمیز نگه داشتن محیط کار Ge NS ears فراهم کردن تسهیلات مناسب و کافی و شخیره غذا ۱ eB eae are eed استفاده از متدهاى مناسب بيخت غذا سرد کردن کافی غذای خام و غذاهای آملده شده ۱۳ eee is Se eT | شستشوی دست ها و رعایت بهداشت فردی قبل از آماده سازی غذا اکن که ای عوی درد از هی و جاجای ذ بای خوداری

صفحه 27:
دیگر فاکتور های مهم < غذاهاى خريدارى شده از نظر باكتريولوزيك ايمن باشد 2 انبار دارای شرایط بهداشتی باشد تعداد غذاى فاسد شدنى موجود نبايد بيشتر از زمان مصسرف يكف روز باشد فا ل ۳ تهویه مناسب انبار شود + ذخيره و تهيه مواد غذايى منجمد در درجه حرارت ©0 - درجه ‎een nis rr‏ 7 دد < محيط آشبرخانه به صورت منظم با آب لوله كشى و ياك كننده و كند زدايى مناسب شستشو شود.

صفحه 28:
با رعايت اصول اساسى زير در زمينه مراقبت از غذا مى توان از مسموميت غذايى جلوكيرى كرد: BROCE Ses koa Mewar ‏ا ا‎ cei ‏خريد مواد غذايى‎ < < ذخیره سازی وال < پخت غذا در < نظافت محیط کار < کنترل آفات

صفحه 29:
‎ati)‏ خانه ‏لا اا ل ا رت 0 ‎ee Sap)‏ كت ‎۱9 et eee ee ea eS e cy ‏اك‎ e wes yh ‎1 UR COP RI PCEe iC e Cen ‎ae‏ الامكل ار اسر رای ‎AR yee ly pe‏ شاوه شرایط آشپرخانه بیمارستان باید مطابق آیین نامه های اجرایی ماده 19 قانون مواد خوراکی »آشامیدنی » آرایشی و بهداشتی باشد.

صفحه 30:
نظافت محیط بیمارستان < مناطق دفتری و اداری معمولاً نظافت خانگی معمولی کافی است < مناطق مراقبت بیماران بایستی مرتب تمیز شود و در صورت لا و < مناطق پر خطر مثل اتاق های ایزوله و مناطق دیگر که با مریض عفونى تماس دارند علاوه بر تميز كردن نياز به يك محلول ياك كننده و يا كندزدا دارند. < همه سطوح افقى و تمامى توالت ها بايد به طور روزانه تميز و نظافت شود. له( رم رد ات

صفحه 31:
۱ Sg) یکی از بخش های مهم بیمارستان بوده و از نظر بهداشت و انتشار عفونت اهميت زيادى دارد و بايد افراد دوره ديده در این قسمت کار کنند. 0 BES Te Yee ee kere: Is le ۱ ‏ال ل ل ا ا‎ ri 0 ‏ا ل ا ال‎ BY oe ee ES ‏ا‎ ‏فاضلاب برخوردار باشد.‎

صفحه 32:
وسایل و تجهیزات رختشویخانه ی( ال ۱ < کارکتان دوره های آموزشی مهم را گذرانده باشند و از وسایل حفاظتی مناسب استفاده نمایند 7 ماشین های قوی و خشک کننده برای رخت های بیمارستانی توصیه مى شود < لياس ها و ملحفه ها بايد قبل از آماده شدن برای اتاق عمل و مناطق ا ‎BN ee ep‏ * هج رختى نبايد قبل از رفع آلودكى از بيمارستان خارج كردد.

صفحه 33:
<< كندزدايى بايد با استفاده از آب داغ و يا سفيد كننده ها و مواد كندزدا ‎rae coor cen pcre iy‏ 001 < ماشين هاى لباسشويى نبايد بيش از حد ير شوند. < برای شستشو با استفاده از مواد پاک کننده درجه حرارت 7200 ات ل 2 ل 1 توصيه مى شود. <* در صورت شستشو با حرارت بايين تر از از مواد شيميايى با غلظت مناسب استفاده شود . < ملحفه و لباس ها را در طول شب به صورت مرطوب در ماشین های شستشو قرار ندهید.

صفحه 34:
تشخيص داده شده است: ‎ee‏ رخت های آلوده (آلودگی قابل رویت با خون و مدفوع و سایر »مایعات بیولوژیک) ‏< ۵ سایر رخت ها (کثیف یا چرک) ‏< جداسازى رخت هاى آلوده و كثيف يا جرك ‏< جمع آوری رخت های آلوده در کیسه های غیر قایل نفوذ و غیر قابل نشت با برچسب و کدهای رنگی حمل و نقل ‎EN‏

صفحه 35:
۱ Veer eee ‏ا‎ C ie rere ere eet COR ORT c emp NIT ECU eae ay < رخت های بخش های عفونی بعد از آتو کلاو شستشو شود Cote Sees ‏و‎ شود. < برده ها هر شش ماه يكبار شستشو شوند در صورت آلودكى قابل 0

صفحه 36:
نمونه بردارى ميكرويولوزيك از رخت ها * نياز به نمونه بردارى ميكروبيولوثيى روتين نمى باشد 2 در زمان طغیان بیماری (اپیدمیولوژیک) نمونه برداری انجام شود.

صفحه 37:
تشک ها و بالش ها < تشک ها در صورتی که رطوبت یا لک داشته باشد (خصوصاً 7 < برای رویه های تشك هاى مقاوم به رطوبت استفاده از مواد ضدعفونی کننده مجاز ضروری است. < یکپارچگی رویه تشک ها و بالش ها را حفظ کنند < در صورت ياره شدن روى تشك آنها را تعويض كنند ل ا ل ل لك < رويه هاى يارجه اى را قبل ازاستفاده بيمار تعويض و بشوييد و يا ‎Min ei‏ ا ار از جرخه آب كرم شستشو دهيد.

صفحه 38:
مبارزه با حشرات و جوندگان در بیمارستان < براى سم ياشى از شركت هاى خدماتى مبارزه با آفات در اماكن عمومى و خانكى داراى مجوز از وزارت بهداشت قربارداد بسته شود. و برای مبارزه شیمیایی از سموم مجاز استفاده 53 ‎ay‏

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان