صفحه 1:
دوره باز آموزی بهداشت محيط سرو7در روز ‎UR‏ بحون سم ٩۳ ‏آذر‎

صفحه 2:

صفحه 3:
بهداشت دست »یک اقدام بسیار ساده » تمهید اولیه واساسی برای کلهش عفونت های ناشی از مراقبت های بهداشتی درملنی وگسترش مقاومت آنتی بیوتیک بوده ودر هر شرایطی باعث افزايشس سلامت بيماران میشود. تضمين ارتقاء آن يك وظيفه سنكين وبيجيده است.

صفحه 4:
بیانیه سازمان جهانی بهداشت ® . برنامه جهانی سلامت بیماران ۲۰۰۶-۲۰۰۵ با شعار )) مراقبت تمیز مراقبت سالم تر است)) » بر بهبود استانداردهای بهداشت دست وانجام آن در مراقبت های بهداشتی درمانی وکمک به انجام مداخلات موفق تا کید دارد

صفحه 5:

صفحه 6:
o> مرحله اول + water * حتما از آب و صابون استفاده کنید . ؟ صابون مایع یا مایع دستشویی بسیار بهداشتی تر از منابوتهاي جامد می باشد::

صفحه 7:
1 = +642 © دستها را به مدت 10-15 ثانیه مالش دهید . 5 همه سطوح دستها شامل مج » كف دست . يشت دست .انگشتان و زیر نج راخوب پدوزد: 1 © حال دسنها را آبکشی aa Ce

صفحه 8:
مرححة سوم ‎ale‏ 1 “tp eee) ‏نمائي‎ ‏خشک‎ ‏رين‎ ©

صفحه 9:
چه موقع پاید دستها را شست ؟ © در مواقع زیر لازم است دستهای خود را بشوتید : ؟ وقتی که دستکشهایتان را در می آورید. ؟ قبل از ترک محل کار ,آزمایشگاه و ... * بعد از هرنوع آلودگی آشکار . ؟ قبل از خوردن و آشامیدن . © بعد از خروج از دستشویی .

صفحه 10:
نکات مهم #استفاده از حوله مشترک انتقال عفهنت رابه دیگران تسریع : می کند از مصرف حوله پارچه ای نیز باید اجتناب کرد. 1 ۴؟خشک کردن دستها با دستگاه خشک کن موجب چرخش هوای مملو از باکتریها می شود. ##در اسکراب جراحی علاوه براستفاده از مواد ضدعفونی جهت شستن دست از حوله استریل جهت خشک نمودن دستها بایستی استفاده کرد.

صفحه 11:
۰ وافعپانی در مورد شستن دستما ‎a‏ از هر 10 نضر آمریکلشی 9 نضر گفته لضد که بصد از خروج از دستشویی ‏ دستتهایشان راصی شویند ولی در عسل فقط 6 نضر آنها اين کار را انجام ذاده اند زنها بیشتر از مرد ها دستهایشان را می شویند . در آمریکا افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند ر آز کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند دستهایشان را می شویند .

صفحه 12:
جند نکنه: *برای حداکثر پذیرش پرسنل, نظر خواهی از آنها پیرامون نوع (ظاهر و بو و تحمل پوستی) #ملاک خرید. فقط قیمت آن نباشد #هنگام خرید. تداخل با سایر مواد نیز در نظر باشد #به ظرف صابون نیمه خالی صابون اضافه نشود ‎(Topping off)‏ #کرم و لوسیون در اختیار پرسنل باشد(با مشورت کارخانه سازنده). * در صورت استفاده از صابون قالبی (جامد)؛ قالبهای کوچک و جا صابونی دارای درناژ

صفحه 13:
روشهای کنترل میکروار گانیسم ها *با استفاده از عوامل فیزیکی * با استفاده از عوامل شیمیائی

صفحه 14:
استریلیزایسیون ؟ آستریلیزایسیون فرایندی فیزیکی با شیمیاتی است که تمام اشکال زندگی میکروبی از جمله اسپورها را نابود می‌کند. *استریلیزاسیون داغ: اتوکلاو فور ؟استریلیزاسیون سرد: اتیلن اکساید اولتراویوله

صفحه 15:
گندزداهای فیزیکی ؟ حرارت مرطوب اتوکلاو ۰ حرارت خشک فور 5 #صافی ها

صفحه 16:
انوکلاو *اين دستگاههاء با استفاده از عوامل دماء بخار» فشار و زمان» عملکرد دارند *گراويتي: براساس تغییر قوه ثقل. جهت جابجایی بخار و هوا *پره وکیوم: بر اساس مکش توسط پمپ و با سرعت. عمل ميكند 15 دقیقه121درجه سانتیگراد فشار15پاسکال

صفحه 17:
اطمینان از استریل گردن اتوکلاو ‎Sure‏ و ‎

صفحه 18:
Autoclave quality assurance شاخصهاي فيزيکي» شيميايي و بيولوژيكي مي تواند جهت جهت تعیین عملکرد درست اتوکلاو مورد استفاده قرار بگیرد

صفحه 19:
*شاخصهاي بيولوژيکي مانند " باسیلوس استیروترموفیلوس * "وبال بيولوژيكي را همراه پسماند در مرکز اتوکلاو قرار میگیرد "تناوب ماهانه توصیه مي شود

صفحه 20:
Biological Indicator Test Results

صفحه 21:
۰ « 5 « پایش سترون سازی( با اتو کلاو) © بايش فيزيكى:ثبت فشار »دما »زمان مواجهه با ماده سترون كننده © بايش شيميائى: * تغيير رنك مواد شيميائى حساس به كرما(م ركب هاى خاص ) يا تغيبر شكل آنها به هنكامى كه در معرض دما هاي خاص قرار ميكير ند(جسب اتوكلاو) تحت عنوان شاخص هاى شيميائى: | شاخص هاى شيميايى كه به سرعت تغيبر رنك ميدهند ودر خارج هر بسته متصل ميشوند (جسب اتوكلاو) ۲ _ شاخص ‎Ih‏ که به کندی تغییر رنگ ميدهند ودر داخل بسته نگهداری میگردند

صفحه 22:
:ادامه * بايش زیست شناختی(بیولوژیکی): * از اسپور باکتری استفاده میشود * برای اتو کلاو یا سترون با بخار شیمیائی:باسیل استیارو ترموفیلوس * برای فور یا ۲-0:اسپور باسیل سوبتیلیس ؟ انجمن های دندان پزشکی هفته ای یک بار پایش بیولوژیکی توصیه * انواع شاخص هائی زیست شناختی: * نوارهائی که در بسته های آزمایشی جا داده ميشود وبعد ازسترون * ويال های اسپور دار که محیط کشت دارند

صفحه 23:
نکاتی در مورد حرارت #تخریب میکروب در اتوکلاو به واسطه وجود در جه حرارت بالا میباشد نه تاثیر فشار ؟کارائی حرارت مرطوب بیشتر از حرارت خشک #حرارت خشک به زمان بیشتر نیاز دارد»سبب خوردگی وسائل فلزی نمیگردد. *مکانیسم اثر حرارت مرطوب: موجب تسریع در امر انعقاد پروتئین »چیدن وساثل در اتوکلاو *پایش کار کرد اتوکلاو

صفحه 24:
فور ۴#براي استریل کردن. وسایل فلزي و شيشه اي كه تحمل دماي بالا را دارند. در 0 درجه به مدت 2 ساعت يا 170 درجه بمدت يكساعت

صفحه 25:
‎keut‏ بل رصم (90 ,0 00م ) ا ‏ام بت رنه 090 ,0 8007 < ‎< 662 O, ISO wines, dry heat ‎* dd? OC, (OO wisutes, dry keat ‎* dew CG, de hours, dry heat ‎» d60 O, dS wisutes, woist heat (but dow't stan the ‏از ی للم موم‎ is up to tewop—e.y., forge

صفحه 26:
جوشاندن *شرایط پیشنهادی:۱۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ‎٠١‏ دقيقه وبیشتر *مواردمصرف: كندزدائى وسايل بخصوص در موافع اضطراری وانهدام پاتوژنهای بدون اسپور *محدودیت : توانائی کشتن اسپور راندارد #جوشاندن یک عامل گندزدا است نه یک استریل کننده

صفحه 27:
پرتودهی ماوراء بنفش شرایط پیشنهادی: اشعه با طول موج ۲۶۰ نانومتر *موارد مصرف : گندزدائی هوا وسطوح اشیاء محدودیت: قدرت ضعیف وعدم عبور از شيشه واشیاء مات» صدمه به چشم وایجاد سرطان پوست

صفحه 28:
اشعه ایکس» گاما و کاتدی *شرایط پیشنهادی: ۵/۲راد *موارد مصرف: استریل نمودن مواد وسایل پزشکی وجراحی ومواد داروئی *محدودیت : گران بودن ونیاز به تخصص

صفحه 29:
صاف كردن صافيهاى غشائى | استريل نمودن مايعات | مايعات بايد عارى از بيولوزيكى حساس به | ذرات معلق باشنده حرارت ویروسها را حذف صافیهای الیافی كندزدائى هوا | گران بودن» در صورت مرطوب شدن باید تعویض شوند.

دوره باز آموزی بهداشت محیط آذر 92 بهداشت دست ،یک اقدام بسیار ساده ،تمهی د اولیه واساسی برای کاهش عفونت های ناشی از مراقبت های بهداشتی درمانی وگسترش مقاومت وده ودر هر شرایطی باعث آنتی بیوتیک ب ود. المت بیماران میش افزایش س تضمین ارتقاء آن یک وظیفه سنگین وپیچیده است. بیانیه سازمان جهانی بهداشت ‏ برنامه جهانی سالمت بیماران 2006-2005با شعار (( مراقبت تمیز مراقبت سالم تر است)) ، بر بهبود استانداردهای بهداشت دست وانجام آن در مراقبت های بهداشتی درمانی وکمک به انجام مداخالت موفق تاکید دارد سطوحی که به آسانی تمیز نمی شوند مرحله اول ‏ ‏ حتما از آب و صابون استفاده کنيد . صابون مايع يا مايع دستشويی بسيار بهداشتی تر از صابونهای جامد می باشد .  ‏ ‏ دستها را به مدت 10-15ثانيه مالش دهيد . همه سطوح دستها شامل مج ،کف دست ،پشت دست ،انگشتان و زير ناخنها را خوب بشوئيد . حال دستها را آبکشی نمائيد . مرحله سوم دستهايتان را خشک نمائيد . چه موقع بايد دستها را شست ؟ ‏ در مواقع زير الزم است دستهای خود را بشوئيد : ◦ وقتی که دستکشهايتان را در می آوريد. ◦ قبل از ترک محل کار ،آزمايشگاه و . ... ◦ بعد از هرنوع آلودگی آشکار . ◦ قبل از خوردن و آشاميدن . ◦ بعد از خروج از دستشويی . نکات مهم ‏استفاده از حوله مشترک انتقال عفونت را به دیگران تسریع می کند از مصرف حوله پارچه ای نیز باید اجتناب کرد. ‏خشک کردن دستها با دستگاه خش33ک کن م33وجب چ33رخش هوای مملو از باکتریها می شود. *در اس کراب ج راحی عالوه براس تفاده از م واد ض دعفونی جهت شستن دست از حول ه اس تریل جهت خش ک نم ودن دستها بایستی استفاده کرد. :واقعياتی در مورد شستن دستها ‏ . زنها بيشتر از م رد ه ا دستهايش ان را می شويند . ‏ در آمريکا افرادی که تحصيالت دانشگاهی دارند کمتر از کس انی ک ه تحص يالت دانش گاهی ندارن د دستهايشان را می شويند . چند نكته: ‏براي حداكثر پذيرش پرسنل ،نظر خواهي از آنها پيرامون نوع (ظاهر و بو و تحمل پوستي) ‏مالك خريد ،فقط قيمت آن نباشد ‏هنگام خريد ،تداخل با ساير مواد نيز در نظر باشد ‏به ظرف صابون نيمه خالي صابون اضافه نشود ()Topping off ‏كرم و لوسيون در اختيار پرسنل باشد(با مشورت كارخانه سازنده). در صورت استفاده از صابون قالبي (جامد)؛ قالبهاي كوچك و جا صابوني داراي درناژ روشهای کنترل میکروارگانیسم ها ‏با استفاده از عوامل فیزیکی با استفاده از عوامل شیمیائی استريليزايسيون ‏استريليزايسيون فرايندي فيزيكي يا شيميائي است كه تمام اشكال زندگي ميكروبي از جمله اسپورها را نابود مي‌كند. ‏استريليزاسيون داغ: اتوكالو فور ‏استريليزاسيون سرد: اتيلن اكسايد اولتراويوله گندزداهای فیزیکی حرارت مرطوب اتوکالو فور حرارت خشک ایکس ،گاما ،اشعه ماورای بنفش ‏پرتوها ‏صافی ها اتوكالو ‏اين دستگاهها ،با استفاده از عوامل دما ،بخار ،فشار و زمان ،عملكرد دارند ‏گراويتي: براساس تغيير قوه ثقل ،جهت جابجايي بخار و هوا عمل ميكنند ‏پره وكيوم: بر اساس مكش توسط پمپ و با سرعت ،عمل ميكند 15دقيقه121درجه سانتيگراد فشار15پاسكال اطمينان از استريل کردن اتوکالو Autoclave quality assurance شاخصهاي فيزيکي ،شيميايي و بيولوژيکي مي تواند جهت جهت تعيين عملکرد درست اتوکالو مورد استفاده قرار بگيرد •شاخصهاي بيولوژيکي مانند ” باسيلوس استيروترموفيلوس ” •ويال بيولوژيکي را همراه پسماند در مرکز اتوکالو قرار ميگيرد •تناوب ماهانه توصيه مي شود Biological Indicator Test Results Unprocessed Positive Control Processed پايش سترون سازي( با اتوکالو) ‏ ‏ ‏ .1 .2 پايش فيزيكي:ثبت فشار ،دما ،زمان مواجهه با ماده سترون كننده پايش شيميائي: تغيير رنگ مواد شيميائي حساس به گرما(مركب هاي خاص ) يا تغيير شكل آنها به هنگامي كه در معرض دما هاي خاص قرار ميگيرند(چسب اتوكالو) تحت عنوان شاخص هاي شيميائي: شاخص هاي شيميايي كه به سرعت تغيير رنگ ميدهند ودر خارج هر بسته متصل ميشوند (چسب اتوكالو) شاخص هائي كه به كندي تغيير رنگ ميدهند ودر داخل بسته نگهداري ميگردند :ادامه پايش زيست شناختي(بيولوژيكي): از اسپور باكتري استفاده ميشود براي اتوكالو يا سترون با بخار شيميائي:باسيل استيارو ترموفيلوس براي فور يا :Eoاسپور باسيل سوبتيليس انجمن هاي دندان پزشكي هفته اي يك بار پايش بيولوژيكي توصيه ميكنند. انواع شاخص هائي زيست شناختي: نوارهائي كه در بسته هاي آزمايشي جا داده ميشود وبعد ازسترون كشت ميدهند ويال هاي اسپور دار كه محيط كشت دارند نکاتی در مورد حرارت ‏تخریب میکروب در اتوکالو به واسطه وجود در جه حرارت باال میباشد نه تاثیر فشار ‏کارائی حرارت مرطوب بیشتر از حرارت خشک ‏حرارت خشک به زمان بیشتر نیاز دارد،سبب خوردگی وسائل فلزی نمیگردد. ‏مکانیسم اثر حرارت مرطوب :موجب تسریع در امر انعقاد پروتئین سلول ‏چیدن وسائل در اتوکالو ‏پایش کارکرد اتوکالو فور ‏براي استريل كردن ،وسايل فلزي و شيشه اي كه تحمل دماي باال را دارند ،در 160درجه به مدت 2ساعت يا 170 درجه بمدت يكساعت Sterilization Times درجه حرارت مورد نیاز برای استریلیزاسیون با فور و اتوکالو  171o C, 60 minutes, dry heat  160o C, 120 minutes, dry heat  149o C, 150 minutes, dry heat  141o C, 180 minutes, dry heat  121o C, 12 hours, dry heat  121o C, 15 minutes, moist heat (but don’t start the clock until entire item is up to temp—e.g., large volumes fluid) جوشاندن ‏شرایط پیشنهادی 100:درجه سانتی گراد به مدت 10دقیقه وبیشتر ‏مواردمصرف :گندزدائی وسایل بخصوص در مواقع اضطراری وانهدام پاتوژنهای بدون اسپور ‏محدودیت :توانائی کشتن اسپور راندارد ‏جوشاندن یک عامل گندزدا است نه یک استریل کننده پرتودهی ماوراء بنفش ‏شرایط پیشنهادی :اشعه با طول موج 260نانومتر ‏موارد مصرف :گندزدائی هوا وسطوح اشیاء ‏محدودیت :قدرت ضعیف وعدم عبور از شیشه واشیاء مات ،صدمه به چشم وایجاد سرطان پوست اشعه ایکس،گاما وکاتدی ‏شرایط پیشنهادی5/2 :راد ‏موارد مصرف :استریل نمودن مواد وسایل پزشکی وجراحی ومواد داروئی ‏محدودیت :گران بودن ونیاز به تخصص صاف کردن شرایط پیشنهادی موارد مصرف محدودیت ها صافیهای غشائی استریل نمودن مایعات بیولوژیکی حساس به حرارت مایعات باید عاری از ذرات معلق باشند، ویروسها را حذف نمیکند صافیهای الیافی گندزدائی هوا گران بودن ،در صورت مرطوب شدن باید تعویض شوند.

62,000 تومان