صفحه 1:
دوره باز آموزی بهداشت محيط
سرو7در روز UR بحون سم
٩۳ آذر
صفحه 2:
صفحه 3:
بهداشت دست »یک اقدام بسیار ساده » تمهید
اولیه واساسی برای کلهش عفونت های ناشی از
مراقبت های بهداشتی درملنی وگسترش مقاومت
آنتی بیوتیک بوده ودر هر شرایطی باعث
افزايشس سلامت بيماران میشود.
تضمين ارتقاء آن يك وظيفه سنكين وبيجيده است.
صفحه 4:
بیانیه سازمان جهانی بهداشت
® . برنامه جهانی سلامت بیماران
۲۰۰۶-۲۰۰۵ با شعار
)) مراقبت تمیز مراقبت سالم تر است)) »
بر بهبود استانداردهای بهداشت دست وانجام
آن در مراقبت های بهداشتی درمانی وکمک
به انجام مداخلات موفق تا کید دارد
صفحه 5:
صفحه 6:
o>
مرحله اول
+
water
* حتما از آب و صابون استفاده کنید .
؟ صابون مایع یا مایع دستشویی بسیار بهداشتی تر از
منابوتهاي جامد می باشد::
صفحه 7:
1
= +642
© دستها را به مدت 10-15 ثانیه مالش دهید .
5 همه سطوح دستها شامل مج » كف دست . يشت
دست .انگشتان و زیر نج راخوب پدوزد: 1
© حال دسنها را آبکشی
aa Ce
صفحه 8:
مرححة سوم
ale
1
“tp
eee)
نمائي
خشک
رين ©
صفحه 9:
چه موقع پاید دستها را شست ؟
© در مواقع زیر لازم است دستهای خود را بشوتید :
؟ وقتی که دستکشهایتان را در می آورید.
؟ قبل از ترک محل کار ,آزمایشگاه و ...
* بعد از هرنوع آلودگی آشکار .
؟ قبل از خوردن و آشامیدن .
© بعد از خروج از دستشویی .
صفحه 10:
نکات مهم
#استفاده از حوله مشترک انتقال عفهنت رابه دیگران تسریع :
می کند از مصرف حوله پارچه ای نیز باید اجتناب کرد. 1
۴؟خشک کردن دستها با دستگاه خشک کن موجب چرخش
هوای مملو از باکتریها می شود.
##در اسکراب جراحی علاوه براستفاده از مواد ضدعفونی
جهت شستن دست از حوله استریل جهت خشک نمودن
دستها بایستی استفاده کرد.
صفحه 11:
۰ وافعپانی در مورد شستن دستما a
از هر 10 نضر آمریکلشی 9 نضر گفته لضد که بصد از خروج از دستشویی
دستتهایشان راصی شویند ولی در عسل فقط 6 نضر آنها اين کار را انجام ذاده
اند
زنها بیشتر از مرد ها دستهایشان
را می شویند .
در آمریکا افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند
ر آز
کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند
دستهایشان را می شویند .
صفحه 12:
جند نکنه:
*برای حداکثر پذیرش پرسنل, نظر خواهی از آنها پیرامون نوع
(ظاهر و بو و تحمل پوستی)
#ملاک خرید. فقط قیمت آن نباشد
#هنگام خرید. تداخل با سایر مواد نیز در نظر باشد
#به ظرف صابون نیمه خالی صابون اضافه نشود
(Topping off)
#کرم و لوسیون در اختیار پرسنل باشد(با مشورت کارخانه
سازنده).
* در صورت استفاده از صابون قالبی (جامد)؛ قالبهای کوچک و جا صابونی دارای درناژ
صفحه 13:
روشهای کنترل میکروار گانیسم ها
*با استفاده از عوامل فیزیکی
* با استفاده از عوامل شیمیائی
صفحه 14:
استریلیزایسیون
؟ آستریلیزایسیون فرایندی فیزیکی با شیمیاتی
است که تمام اشکال زندگی میکروبی از جمله
اسپورها را نابود میکند.
*استریلیزاسیون داغ:
اتوکلاو
فور
؟استریلیزاسیون سرد:
اتیلن اکساید
اولتراویوله
صفحه 15:
گندزداهای فیزیکی
؟ حرارت مرطوب اتوکلاو
۰ حرارت خشک فور 5
#صافی ها
صفحه 16:
انوکلاو
*اين دستگاههاء با استفاده از عوامل دماء بخار» فشار و
زمان» عملکرد دارند
*گراويتي:
براساس تغییر قوه ثقل. جهت جابجایی بخار و هوا
*پره وکیوم:
بر اساس مکش توسط پمپ و با سرعت. عمل ميكند
15 دقیقه121درجه سانتیگراد
فشار15پاسکال
صفحه 17:
اطمینان از استریل گردن اتوکلاو
Sure و
صفحه 18:
Autoclave quality assurance
شاخصهاي فيزيکي» شيميايي و بيولوژيكي مي تواند جهت جهت
تعیین عملکرد درست اتوکلاو مورد استفاده قرار بگیرد
صفحه 19:
*شاخصهاي بيولوژيکي مانند " باسیلوس استیروترموفیلوس *
"وبال بيولوژيكي را همراه پسماند در مرکز اتوکلاو قرار میگیرد
"تناوب ماهانه توصیه مي شود
صفحه 20:
Biological Indicator Test
Results
صفحه 21:
۰ « 5 «
پایش سترون سازی( با اتو کلاو)
© بايش فيزيكى:ثبت فشار »دما »زمان مواجهه با ماده
سترون كننده
© بايش شيميائى:
* تغيير رنك مواد شيميائى حساس به كرما(م ركب هاى
خاص ) يا تغيبر شكل آنها به هنكامى كه در معرض دما
هاي خاص قرار ميكير ند(جسب اتوكلاو) تحت عنوان
شاخص هاى شيميائى:
| شاخص هاى شيميايى كه به سرعت تغيبر رنك ميدهند
ودر خارج هر بسته متصل ميشوند (جسب اتوكلاو)
۲ _ شاخص Ih که به کندی تغییر رنگ ميدهند ودر داخل
بسته نگهداری میگردند
صفحه 22:
:ادامه
* بايش زیست شناختی(بیولوژیکی):
* از اسپور باکتری استفاده میشود
* برای اتو کلاو یا سترون با بخار شیمیائی:باسیل استیارو ترموفیلوس
* برای فور یا ۲-0:اسپور باسیل سوبتیلیس
؟ انجمن های دندان پزشکی هفته ای یک بار پایش بیولوژیکی توصیه
* انواع شاخص هائی زیست شناختی:
* نوارهائی که در بسته های آزمایشی جا داده ميشود وبعد ازسترون
* ويال های اسپور دار که محیط کشت دارند
صفحه 23:
نکاتی در مورد حرارت
#تخریب میکروب در اتوکلاو به واسطه وجود در جه
حرارت بالا میباشد نه تاثیر فشار
؟کارائی حرارت مرطوب بیشتر از حرارت خشک
#حرارت خشک به زمان بیشتر نیاز دارد»سبب خوردگی
وسائل فلزی نمیگردد.
*مکانیسم اثر حرارت مرطوب: موجب تسریع در امر انعقاد
پروتئین
»چیدن وساثل در اتوکلاو
*پایش کار کرد اتوکلاو
صفحه 24:
فور
۴#براي استریل کردن. وسایل فلزي و
شيشه اي كه تحمل دماي بالا را دارند. در
0 درجه به مدت 2 ساعت يا 170
درجه بمدت يكساعت
صفحه 25:
keut بل رصم (90 ,0 00م ) ا
ام بت رنه 090 ,0 8007 <
< 662 O, ISO wines, dry heat
* dd? OC, (OO wisutes, dry keat
* dew CG, de hours, dry heat
» d60 O, dS wisutes, woist heat (but dow't stan the
از ی للم موم is up to tewop—e.y., forge
صفحه 26:
جوشاندن
*شرایط پیشنهادی:۱۰۰ درجه سانتی گراد به مدت
٠١ دقيقه وبیشتر
*مواردمصرف: كندزدائى وسايل بخصوص در
موافع اضطراری وانهدام پاتوژنهای بدون اسپور
*محدودیت : توانائی کشتن اسپور راندارد
#جوشاندن یک عامل گندزدا است نه یک استریل
کننده
صفحه 27:
پرتودهی ماوراء بنفش
شرایط پیشنهادی: اشعه با طول موج ۲۶۰ نانومتر
*موارد مصرف : گندزدائی هوا وسطوح اشیاء
محدودیت: قدرت ضعیف وعدم عبور از شيشه
واشیاء مات» صدمه به چشم وایجاد سرطان پوست
صفحه 28:
اشعه ایکس» گاما و کاتدی
*شرایط پیشنهادی: ۵/۲راد
*موارد مصرف: استریل نمودن مواد وسایل پزشکی
وجراحی ومواد داروئی
*محدودیت : گران بودن ونیاز به تخصص
صفحه 29:
صاف كردن
صافيهاى غشائى | استريل نمودن مايعات | مايعات بايد عارى از
بيولوزيكى حساس به | ذرات معلق باشنده
حرارت ویروسها را حذف
صافیهای الیافی كندزدائى هوا | گران بودن» در صورت
مرطوب شدن باید
تعویض شوند.