صفحه 1:
SS
ونقش آن در hs بهداشت مواد
سلامت
دفتر يهبود تغذيه جامعه
A وزارت بهداشت. درمان و آموزش بزشكي
“i
صفحه 2:
براي این که سالم بمانیم باید غذا و آب سالم
بخوریم:
آب و غذایی سالم است که:
* آلوده به هيج میکروارگانیسم مضري نباشد (مثل انواع
باكتريهاء ویروسها (....
* آلوده به هیچ نوع انگلي نباشد (مثل انواع کیستها. کرمها و
راو
* آلوده به هیچ نوع سمي نباشد (مثل آفلاتو کسین..)
* آلوده به هیچ نوع ماده شيميايي مضر با آفت كشي نباشد.
<i
صفحه 3:
خوردن آب و غذايي که به هر يك از اين مواد
آلوده باشند موجب بروز مسمومیت و
بيماري مي شود.
* كاهي عوارض ناشي از مصرف غذا يا آب
آلوده ار ا رد ولي
كاهي اين عوارض بتدریج و به آرامي ظاهر
مي شود.
* بيماريباي که از طریق آب و غذاي آلوده به
انسان منتقل مي شود بسيار زياد و متجا |
0 نوع است. 5
صفحه 4:
" کلیه اصولي که باید در تولید ؛ تهیه؛
نگهداري؛عرضه و فروش مواد غذايي باید
رعایت گردد تا غذاي سالم و با کیفیت مطلوب
به دست مصرف کننده برسد . گفته میشود
<i
صفحه 5:
* هنگامی که يك ماده غذایی از نظر رنگ؛
ee ا تغييراتي گردد که
ارزش غذايي ان از بين رفته يا
كاهش يابد دراين صورت جنين
ct 0 دا reals
صفحه 6:
* مواد غذايي که خيلي زود فاسد مي شوند.
(فرآورده هاي حيواني مثل شیر. گوشت و غیره)
* مواد غذايي نیمه فساد پذیر (مثل سبزیها و
میوه ها)
* مواد غذایی در فساد (مثل حبوبات و دانه
(dis ove هاي
صفحه 7:
باكتريباي هوازي
باكتريباي بي هوازي
باسيل هاي هوازي
سموم قارجي و كيك ها
مواد شيميايي و داروها
سموم دفع آفات نباتي
حشرات و حيوانات موذي
ك5
صفحه 8:
"استفاده از سرما
*انجماد مواد غذایی
"استفاده از گرما
<i
صفحه 9:
mice
گوینت چرخ كريه
oft Enea
ادرجه حرارت سلنتیگراد _از
40
0 :2
:6
0 :4
2 نلك روز
صفحه 10:
ماغذایرهنجمشده
گوشت چرخ کرده
ماهي چربي
زمانگهداري
old 267
4تا هاه
صفحه 11:
* رعایت بهداشت فردي
© رعایت بهداشت غذا
* رعایت بهداشت آشپزخانه
<i
صفحه 12:
Naw Bw Re
پوشیدن لباس تمیز در حين كار
دور کردن زیور آلات از خود
پوشاندن موي سر
پوشاندن بيني و دهان هنگام عطسه و سرفه
پوشاندن خراشها و زخم ها
شستن کامل دستها با آب و صابون قبل از نهیه غذا
کوناه نگه داشتن ناخن ها
صفحه 13:
" خوب پختن غذا
“ذاغ یا سرد نگه داشتن غذا
* دور نكه داشتن غذاي خام از پخته
<i
صفحه 14:
* خوب پختن غذا
*داغ یا سرد نگه داشتن غذا
* دور نكهداشتن عذاي خام از غذاي پخته شده
*؟ رعایت بهداشت آشپزخانه
صفحه 15:
* ايجاد يك فضاي فيزبكي مناسب و بهداشتي جهت بوفه
مدارس (نور. تهویه» توريیخچال, قابلیت شستشوي
* دارا بودن کارت بهداشتی مسئولین بوفه های مدارس
* استفاده از مواد غذابی سالم و بهداشتی در بوفه های
* مدارس (دارا بودن تاریخ تولید. تاریخ انقضاء علامت
صفحه 16: