آشپزیمراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتسایر

بهداشت و ايمنی مواد غذايی

صفحه 1:
راهنماي آموزش تغذیه در دوران مختلف زندگي واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت ودرمان فلاورجان

صفحه 2:
غذاي < ي خوب ‎woh on set‏ ن موافق ۲ در عیر ‎a ۱‏ دون وک باسد

صفحه 3:
" در بسياري از موارد غذاي خوب وكافي با دست انسان به غذاي آلوده و بي ارزش و حتي زیانبخش تبدیل مي شود.

صفحه 4:
بهداشت مواد غذايي * کلیه موازيني که رعایت آنها در تولید ,نگهداري,عرضه مواد غذايي ضروري است تاد غذايي سالم با کیعیت بالات بهداشتي به دست مصرف کننده برسد . سر چا وا خدايی زر راو سا وی دا ‎Ole ots‏ بالا بودن کیفیت_خوراكي آن مد نظر مي ‏باشد.

صفحه 5:
* رعایت ایمنی غذا به مفهوم رعایت تمام نکات و شرایط و قوانين لازم در مراحل مختلف تولید. فرآوری ,حمل و نقل :فروسش كهداري و مصرف است تاغدابي ابمن , سالم و با ارزش. غذايى بالا به دست مصرف كننده برسد. در ايمنى مواد غذايى سالم بودن غذا و بس از آن بالا بودن كيفيت خوراكى يعنى ارزش تغذيه اى حائز اهميت ات

صفحه 6:
* به كليه تغييراتي گفته مي شود که خوردن ماده غذايي را براي بدن زیان آور مي کند. ‎٠‏ در واقع غذاي فاسد غذايي است که خوردن آن از نظر حفظ سلامت انسان به صلاح نباشد.

صفحه 7:
سکره ارکاسم با سمل رن ارم را آن ها- مخمرها) 2 - حشرات و جوندگان ( مثل شپشك گندم و برنج ,لمبه آرد ,کرم سیب و سایر میوها ,مورچه و سوسك , ملخ و غیره ) 3-عوامل فیزیکی )گرما-رطوبت- نورا] ؟؟ 4 -عوامل ‎on Lon‏ )سموم- رنگهاي غیر مجاز eye

صفحه 8:
سرعت فساد پذيري اد غذايي زود فاسد شونده : (شیر, گوة تیم مرغ .ماهي) آنها را براي مدت كوتاه ۳

صفحه 9:
ادن مواد تدای 2 در هواى ‎'g dis‏ 24

صفحه 10:
مواد غذايي دير فساد 39 این مواد غذايي را مي توان در شرایط مناسب ‎Gad ee‏ *مداري کرد (مثل حبوبات و

صفحه 11:
مه عنوان یک . هر جه پچ ند 1 ۱۰ 2 ae BP) ۳ 0 ee 2 9 ‏ا ال‎ tS Pe

صفحه 12:
روش‌های درست پخت غذا «به به عجب قورمه سبزی‌ای. عجب رنگی. عجب بویی, چه قدر خوب سبزی اش را سرخ کرده‌ای. حسابی روی اجاق گذاشته‌ای تا خوب جا بیفتد و تفییر رنگ بدهد و... » نظر شما درباره این خورشت قورمه سبزی چیست؛ خورشتی که خوب ‎Le‏ افتاده است. ولی دیگر خبری از ویتامین‌ها در سبزی‌های آن نیست. بالاخره. روش پخت در سلامت و ارزش تفذبه‌ای غذاها تاثير دارد يا ندارد؟

صفحه 13:
بسيارى أزأفراد جامعه ماعادت داد ازروش‌های طبخ ستي غذا استفادهکند وموفع طبخ در ظرف غذارابازميكذارند كه اين امر موجب هدر رفتن ويثامين هاى غذا شده وبه ارزش غذایی آن لطية ‎diy‏ بیدباهم سری بهآشپزخنه شما بزم ونم هرن روش‌های پخت غذا رای حفظ ازش غذایی مواد جیست؟

صفحه 14:
آب پز کردن ۰ مصرف آب زیاد و افزايش زمان پخت باعث از بین رفتن ویتامینهای محلول در آب می شود. * بهترین روش آب پز کردن:استفاده از کمی آب,حرارت ملایم و ظروف دربسة

صفحه 15:
تآثیر اندازه مولد غذایی اكر قرار است سبزی‌ها (هویج. نخودفرنگی. سیب زمینی و...) را به روش آب‌پز آماده کنید تا ‎ay Sb‏ خر کید ني بيراست أب رادرس زاس میج جور با أبن كارا وباي واملاح مدني كشرى أ جد شده وأراست ف ود.

صفحه 16:
کاهش قابل توجه در مواد مغذی آن می شود ‎٠‏ بهترین روش برای مصرف سبزی ها مصرف ‎atta! ‏بصورت تازه و خام است. ‎

صفحه 17:
بخاريز كردن * سالمترين روش پخت غذا * به علت پخت طولانی تجزیه ویتامین » زياد

صفحه 18:
بخاريز كردن + گذاشتن درب ظرف : ابتدا آب را به جوش آورید سپس سبزی را داخل آن بريزيد ‎٠‏ به هيج عنوان از جوش شيرين براى حفظ رنگ سبزی استفاده نكنيد اين كارباعث از بين رفتن ويتامين هاى ©و8و برخى مواد معدنى مى شود. ‎is‏ حرارت ملايم ‎

صفحه 19:
* به جای سرخ کردن از تفت دادن مواد غذایی با حرارت کم استفاده کنید * روغن مصرفی از نوع ‎wil elo‏

صفحه 20:
خور رز شت ها تفت دادن گوشت خورشت برای جلوگیری از کف کردن آن در موقع پخت و درنتیجه جلوگیری از بد رنگ شدن خورش خزارت ملايم ما آل كم اضافه کردن سبزیجات بعد از پخت گوشت سرخ نکردن سبزیجات بلکه تفت دادن آن و گذاد ۳" تفت دادن هم نزدن زیاد خورشت (هم زدن زیاد باعث له شدن مواد درون آن می شود) اضافه کردن نمک و ترشی در آخر طبخ

صفحه 21:
كباب كردن كباب كردن روى زغال روش سالمى نيست جون حرارت زياد باعث سوختن جربى گوشت و ايجاد مواد سرطان زا مى شود. گوشت را قبل از کبابی کردن در سس بخوابانید اين کار باعث مرطوب و پایین نگه داشته شدن درجه حرارت می شود. تهیه قطعات کوچک استفاده از گوشتهای لخم(چربی کمتر باعث کاهش شعله و دود می شود.) گوشت را در معرض شعله قرار نده پشت و رو کردن مداوم گوشت

صفحه 22:

صفحه 23:
نگهداري به كمك حذف يا کنترل 1-انجماد 2-خشك كردن 3-اضافه كردن نمك يا شكر

صفحه 24:
‎Oop eee‏ میوه وسبزي ‏میوه ها وسبزیها در زمان برداشت تا 90درصد وزن خود آب دارند واکر بتوان آب آنها را 14درصد رساند ميكروبها غير فعال مي شوند و مي توان میوه ها وسبزیها را ذ< ‎

صفحه 25:

صفحه 26:
دست ‎cory‏ وبا کف ده 4 زا در که كاملا يودر شدند نشان دهنده خشك

صفحه 27:
استفاده از سرما ° نگهداري در یخچال خانگي ‎٠‏ منجمد كردن

صفحه 28:
نگهداري مواد غذايي با استفاده سرما * سرما يكي از بهترین راه هاي نگهداري مواد غذايي است تاه ها را اي تار ار ال اي اه مي شود * بعضي مواد غذايي فساد پذیر مانند گوشت , شیر , تخم مرغ حتي سبزي ها و میوه ها را نمي توان به مدت ‎ls bese) eb‏ وه دار ور و

صفحه 29:
چند نکته مهم درنگهداري مواد غذايي در یخچال ۶ شیر پاستوریزه يا جوشیده را مي توان فقط 2تا 3 روز در قسمت پائین یخچال خانگي نگهداري کرد . انواع گوشت قرمز را به شرط این که بهداشتي تهیه ۰ شده باشد و تازه بدست مصرف کننده رسیده باشد فقط براي حدود يك هفته در قسمت جا يخي نگه داشت . * زمان نگه داري گوشت هاي سفید مانند مرغ و ماهي از

صفحه 30:
* درجه حرارت قسمت پائین یخچال خانگي بسته به بي عيب و نقص بودن دستگاه هاي آن و همچنین مقدار غذايي که در آن نکه دار ی ۱ بسته به دفعاتي که در یخچال باز و بسته مي شود متفاوت و بين 1+ درجه سانتیکراد ( در شرایط مطلوب ) و 10+ درجه سانتیگراد ( در شرایط نامطلوب ) متغیر است . ‎٠‏ به طور متوسط درجه حرارت قسمت پائین یخچال را 14 درجه سانتیگراد در نظر مي گیرند

صفحه 31:
jie ga cule ‏بچه داري مواد‎ روي هم انباشتن مواد غذايي به ویژه آنهايي که تنفس مي کنند مانند سبزیها ,میوه ها و حبوبات و غلات مناسب نمي باشد وبراي جلوگيري از فساد آنها باید در ظرف ,کیسه ها وگوني هاي مناسب قرار داده و اين ظرف ها وکیسه ها را با فاصله هاي معيني روي هم يا درکنار هم گذاشت .

صفحه 32:
روش استفاده از یخچال و فریزر خونابه هايي که هنگام خارج کردن مواد غذايي از حالت انجماد از گوشت خارج مي شود با رعایت اصول بهداشتي ,مجددا به غذا اضافه شوند. یخچال را بیشتر از ظرفیت آن پر نکنید. یخچال را در يك سطح صاف وتراز قرار دهید. هر قدر سرعت انجماد بیشتر باشد تغييرهاي ‎he‏ و ‎oo‏

صفحه 33:
نکات اساسي در خرید» آماده غذايي

صفحه 34:
شیر و فرآورده هاي ‎ul‏ ‎٠‏ شير سالم طعم مطبوعي داردء كمي شيرين بوده و رنگ سفید مایل به زرد دارد . شیر يكي از غذاهاي بسیار مفید است ولي خيلي زود آلوده مي شود و محل مناسبي براي رشد میکروب ها مي باشد

صفحه 35:
شیر و فرآورده هاي آن * اگر از شیر خام استفاده مي کنید » حتما آن را به مدت يك الي 5 دقيقه بجوشانيد و ياستوريزه (شير كارخانه اي) استفاده كنيد. * شیر پاستوریزه را مي توان تا 2 الي 3 روز در یخچال نگهداري کرد. . ‏در بیرون از یخچال زود فاسد مي شود‎ ٠

صفحه 36:
*اما شیر استرلیزه تا زماني که درب آن باز نشده است براي مدتي خارج از یخچال قابل نگهداري است .يس از باز كردن درب قوطي شیر استرلیزه باید در یخچال نگهداري مي شود .در زمان خرید شير پاكتي یا شیر شيشه اي باید به تاريخ مصرف آن توجه کرد .

صفحه 37:
* از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر اين که با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد ويا اين كه براي درست کردن آن , به كمك ماست ‎Prom leas‏ در حال جوشیدن استفاده شده باشد .

صفحه 38:
‎٠‏ هنكام خريد كشك مایع دقت کنید كيك زدگي و بوي نامطبوع نداشته باشد. كشك مايع را قبل از مصرف ‏به مدت 15 دقيقه بجوشانيد .

صفحه 39:
* از بستني هايي که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند استفاده کنید. * به منظور پيشگيري از بيماريهاي مزمن مانند قلب و عروق و ... براي افراد بزرگسال, توصیه مي شود از شیر و فرآورده هاي لبني کم چرب استفاده نمایند

صفحه 40:
گوشت , غذاهاي گوشتي و تخم مرغ *گوشت سالم داراي خصوصیات زیر است : رنگ طبيعي داشته باشد -بوي بد ندهد-سطح آن لیز و مرطوب نباشد و مهر کشتارگاه داشته باشد. *گوشت يخ زده را به همان صورت در فریزر نگهداري کنید . #در موقع خرید گوشت بصورت چرخ کرده بهتر است از فروشنده بخواهید كه عمل جرخ كردن در حضور شما انجام شود . *در مصرف مغز و زبان به علت دارا بودن جربي زياد افراط نكنيد

صفحه 41:
گوشت , غذاهاي گوشتي و تخم مرغ ‎٠‏ مرغ سالم داراي پوست شفاف و مرطوب بوده و بو لله للضي لياه و ‎٠‏ كوشت مرغ نگهداري شده . در شرایط نامناسب خاكستري و گاهي سبز رنگ است و مصرف كردني

صفحه 42:
گوشت , غذاهاي گوشتي و تخم مرغ * از مصرف مرغ هايي که دچار لاغري شدید هستند , خودداري کنید . * اندازه متوسط مرغ بهترین است زرا چرس آن کمتر است. * قبل از پختن و مصرف گوشتهاي قرمز تمام چربي قابل دید آن را جدا كنيد يس از يختن نيز مي توانيد آ نرا در یخچال بگذارید تا سرد شود و آنگاه چربي هاي اضافي را جدا کنید. * پوست مرغ را که داراي چربي زیاد است بکنید * تا آنجا که ممکن است از سرخ کردن گوشت دوري کنید و در عوض آن را بخاريز كنيد . ار ا مرخ به تاره بودن ‎Ol‏ نوجه کید زدر نهآ نك فرار مي گیرد. )

صفحه 43:
سبزي و میوه ها میوه ها و سبزي را تا حد امکان بصورت خام مصرف کنید. براي خرد كردن سبزي از جاقوي تيز استفاده كنيد . براي پختن سبزي ها , ابتدا آب را بجوشانید و سپس سبزي را ۳ هنگام پختن سبزي ها در ظرف را ببندید و از پختن آنما به

صفحه 44:
* میوه و سبزي را تازه خريداري و مصرف كنيد و از انبار کردن آنها به مدت طولاني در منزل خودداري نمایید. * براي نگهداري میوه ها در یخچال باید توجه داش ۱ ۳۱ بریان پیدا کند . از نگهداري آنها در داخل کیسه هاي نایلون خودداري کنید .

صفحه 45:
‎sly‏ نگهداري غذاي پخته در یخچال نباید از ظرف هاي بزرگ استفاده کرد چون قسمت هاي مياني غذا دیرتر سرد شده و میکروبها مي توانند در آن قسمت رشد کنند. ‏غذاي پخته شده حتماً باید در ظرف دردار در یخچال نگهداري شود . ‏غذاي پخته را درکنار غذاي خام قرار ندهید زیرا مي تواند موجب انتقال آلودگي از غذاي خام به غذاي پخته شود . ‏غذاي پخته اي که در یخچال نگهداري مي شود قبل از مصرف دوباره بايد به خوبي گرم شود به طوري که همه جاي آن تاحدود 0 درجه سانتیگراد حرارت بگیرد

صفحه 46:
میوه و سبزي را قبل از نگهداري در یخچال به روش شسته و بسته بندي کنید : ابا شبری ها راب نش وه نوی إن كر تا کل وی وراد اضافی اه رازاز بين برد 2- براي از بين بردن تخم انكل ها بايد سبزي ها را در يك ظرف مناسب با حجم سبزي ريخت و آن را از آب پر براي هر ليتر 1 تا 3 قطره مایع ظرفشويي در ظرف ره به هم زد تا تمام سبزیها در کف حاصل از مابع ظرفشويي قرار گیرد. بعد : سبزي ها را ار طرف خاب کر ۱۳۳ 3-براي از بين بردن ميكروب ها بايد سبزي ها را كه در مرحله قبلي با مابيع ظرفشويي شسته شده اند در مايع ضدعفوني كننده ريخت براي اين كار بايد در يك ظرف 0 ليتري آب , يك قاشق چاي خوري پرکلرین (گردکلر) را حل کرد و سبزي ها را به مدت 5 دقیقه در آن نگهداشت .

صفحه 47:
‎٠‏ 4-پس از ضدعفوني کردن باید سبزي ها را با اب سالم به خوبي شست و سپس مصرف یا بسته بندي شود . ‏۰ 5-براي شستشوي میوه ها و سبزي هايي که در زیرزمین کشت مي شوند مثل هویج. سیب زميني و.... باید ابتدا خاك روي آنها را با دقت پاك کرد و سپس با ‎2 ‏لبي‎ ‎yee ‎wee ee he Spy) crime) ‏ابتدا پرپر شده و سپس‎

صفحه 48:
روش پخت سبزي هاي خشك شده * هنگام استفاده از سبزي هاي خشك شده , مقدار لازم سبزي خشك را در مقدار آبي که براي پخت لازم است خيس كنيد و بسته به نوع سبزي مدت 1 تا 5 ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد سپس سبزی را هیراه تاک ورن اعدا | سافه کنید تا بپزد يادآوري مي شود که آب سبزي ها را نباید دور ریخت زیرا مقداري ازامواه معدي سيري در آن ات اکر اصانا بيري های خشك شده داراي مقداري گرد و خاك ویا شن ریزه باشد ابتدا آنها را سریع آب بکشید و سپس به روش بالا آنها را خیس كنيد

صفحه 49:
* مواد غذايي خشك مانند گندم , برنج ,حبوبات و.... را مي توان در هواي معمولي نگهداري کرد اما قبل از انبار كردن بايد دقت كرد حشره يا كيك نداشته باشد. * مواد غذايي كه در منزل انبار مي شوند بايد هرجند وقت يكبار جابجا و از نظر آلودكي و فساد بررسي شوند. * محل نكهداري نان بايد خشك و بدون رطوبت باشد جون ممكن است روي آنها كيك رشد كند .

صفحه 50:
حبویات را قبل از پختن يك شبانه روز در آب بخیسانید و آب آن را دور بریزید و بعد بپزید . در صورت امکان برنج را بصورت کته مصرف کنید تا مواد غذايي آن در اثر آب کش کردن از بین نرود . از نان هاي سبوس دار به ويزه آنهايي كه از خمير مايه براي تهيه خمير آنها استفاده شده است استفاده كنيد . نان را به اندازه مصرف روزانه بخريد واز مصرف نانهاي كيك زده خودداري كنيد .

صفحه 51:
مخاصه ‎SI wing ese Gt‏ در حصوص گروه نان وغلات * نان به صورت روزانه تهيه شود در غير اين صورت نان به شکل اصولی قبل از قرار دادن در داخل یک نایلون سیر نک کردد زیر در یر ان صورت نان داع راد نایلون به اصطلاح عرق کرده وبا توجه به رطوبت ‎Lob‏ از تعریق ممکن است کیک بزند . * آرد در محيط بسيار خنكه ويا در داخل بسته بندى مناسب به شكلى كه رطوبت يخجال راجذب نكند در یخچال نگهداری شود.

صفحه 52:
گروه نان وغلات * از نانهایی استفاده شود که به جای جوش شیرین در تهیه آن خمیر مایه استفاده شده باشد زیرا نانهایی که از جوش شیرین تهیه شده اند عوارض متعددی نظیر 8 ناراحتی های گوارشی , کاهش جذب آهن دارند. * مصرف تانهای كد ار ارد كامل ©هنة الششرة به جهت ارزش تغذيه اى بالا توصيه مى شود.

صفحه 53:
نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه میوه ها وسبزیها ‎٠‏ مواد غذايى اين كروه بايد عارى از كيك زدكى بوده وهمچنین دچار له شدگی يا ضربه ‎<a‏ نيز نباشد ۰۰۵۰-۰-۵ سریعتر رخ خواهد داد. ۳ * در صورت كبك زدكى بايد میم : کیک زده از محیط یخچال خار

صفحه 54:
‎ol‏ بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه مبوه ها وسبزیها ‎٠‏ میوه ها و سبزیها در زمان خرید بازمین تماس نداشته باشد. ‏* از قرار دادن سبزیها در داخل روزنامه يا نایلون های پلاستکی باز یافتی خودداری شود. ‏* میوه ها و سبزیها پس از شستشو باید در یخچال نگهداری شوند.

صفحه 55:
نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه مبوه ها وسبزیها * تخته آماده سازی گوشت از سبزیها جدا باشد و ‎ay‏ ‏جای تخته ‎wor cl‏ از تخته های پلاستیکی فشرده استفاده شود. * در صورت استفاده از ت استفاده باید ‎Ll‏ به دقد نمک پوشاند.

صفحه 56:
نکات بهداشتی و تغذیه ای در خصوص گروه میوه ها و سبزیها * سبزی و میوه را نباید با نایلون در داخل یخچال قرار دادزیرا تعریق امکان ایجاد فساد را بیشتر می کند. * برای جذب بهتر آهن مصرف لیمو ترش يا گوجه فرنگی یا فلفل دلمه ای #0[ج) ه غذا توصیه می شود. * سبزی ها ومیوه ها بهتر است به صورت ی شوند تا ویتامینهای موجود در آن حفظ &

صفحه 57:
نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه گوشت وحبوبات * گوشت قرمز نباید دارای بوی نامطبوع باشد وسطح آن نباید لزج باشد. * هر چه چربي گوشت بیشتر باشد مدت زمان نگهداري آن کوتاه تر است. ‎٠‏ از باز شدن بخ گوشت وانجماد مجدداً آن خودداری شود. ‎٠‏ جهت خارج کردن گوشت از حالت | نجماد از روش حرارت دادن ,خیساندن در آب گرم و.... خوداری شود. ‏* جهت رفع انجماد مواد پرونئینی اصولی ترین روش این است که 24 بسا قبل ار مصرف ماده غذابى منبمد از فریرر بدا ‎Jen‏

صفحه 58:
نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه گوشت وحبوبات ۲ لکه های سفید روی پوست مرغ بعلت انجماد آب زیر پوست است ومصرف ‎Quiz‏ گوشتی بلا مانع است . * از مصرف مرغ هایی که دچار لاغری مفرط هستند بايد خوداری شود.(وزن زیر1500گرم)

صفحه 59:
نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه گوشت وحبوبات * جوجه هايي که براي کباب مصرف مي شوند نباید کمتر از 300 گرم وزن داشته باشند. | * مرغ سالم داراي پوست شفاف ومرطوب بوده . وبوي بد نمي دهد.

صفحه 60:
نکات بهداشتی و تغذیه ای در خصوص گروه گوشت. وحبوبات | * ماهی سالم باید چشمان شفاف و برجسته داشته باشد پولک های آن به آسانی کنده نشود بوی نامطبوع ندهد زیر گوش ماهی قرمز روشن باشد جای فشار انگشت روی گوشت ماهی بعد از بر داشتن باقی نماند. ل كار كدر رلك دور 06 أور 0 زده خريداري كنيد

صفحه 61:
‎nal pls‏ منجمد فاسد ‏پس از رفع انجماد از آبشش ها خونابه ‎ ‎ ‏شود جشم ها كدر 2959 ‎al‏ ‏هت ‏يوست وباله به را

صفحه 62:
نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص مغزها * نباید در معرض رطوبت قرار ؟ * نباید دارای رنک غیر طبیعی

صفحه 63:
نگهداري مواد غذايي در یخچال * براي تک داري غذاي پخته در یخچال نباید از ظرف هاي بزرگ استفاده کرد چون

صفحه 64:
کنسروها * از خرید ومصرف کنسرو با رده رد خودداري کنید. * از نگه داري قوطي کنسرو در یخچال و محیط هاي مرطوب خوداري كنيد ‎٠‏ باقیمانده قوطي کنسرو بان * هاي شيشه اي و در یخچال * از خرید كنسروهاي كه برو از وزارت بهداشت وتاریخ تر . ظ ندارند خودداري كنيد

صفحه 65:
* قبل از باز کردن در کنسرو آن رابه مدت 10-5دقیقه در داخل آبي که در حال جوشیدن است قرار داده وحرارت دهید. * از نگهداري ترشي ها در خودداري کنید.

صفحه 66:
روغن ها * از حرارت دادن زیاد وطولاني روغن هاي مایع خودداري * از مصرف روغني که چند بار حرارت دیده به طور جدي ‎٠‏ هنكام خريد به تاريخ توليد روغن توجه ‎٠‏ در ظرف روغن را يس از هر بار مصرف در جاي خنك ودور از نور نگهداري کنید.

صفحه 67:
روغن ها ‎٠ ۱‏ از حرارت دادن حلب يا قوطي روغن جامد ‎a‏ ‏علت ايجاد تركيبات سمي خودداري كنيد . * از باز گرداندن روغن استفاده شده به ظرف

صفحه 68:
مشخصات يك فراورده ي عذايي بسته بندي شده يك بسته غذايي بايد شامل موارد زیر باشد : * برچسب نام محصول * تاریخ تولید و انقضا مصرف مواد تشکیل دهنده محصول * نام و آدرس کارخانه سازنده * علاوه بر موارد فوق وجود جدول غذايي محصول که تعیین کننده میزان انرژي , پروتئین , ویتامین ها و.... است در روي بسته بندي توصیه مي شود زیرا به افزایش آگاهي مصرف کننده در مورد ويژگي محصول كمك مي ‎US‏ +

صفحه 69:

صفحه 70:
برا برای شست سسسوی مواد اولیه يه غذا یی ا ‎ee ee ۲‏ تیل, لعا ‎ae er 4 ۱‏ ده ‎ae co‏ نمی

صفحه 71:
برای سرو غذای گرم

صفحه 72:
نگهداری در یخچال ‎pb *‏ 99 شيشه ای ,چینی , لعابی, ملامینی , پلاستیکی مخصوص یخچال ‏و درب دار

صفحه 73:
‎sl»‏ نگهداری در فریزر ‏* ظروف پلاستیکی و مخصوص غذا در فریزر

صفحه 74:
برای طبخ غذا در مایکروویو * ظروف پیرکس .شيشه ای ,چینی تا ‎co‏ پلیمری مخصوص طبخ غذا در مایکروویو

صفحه 75:
برای سرخ کردن ‎ee‏ روف ‏نچسب ( ن)و جدنی

صفحه 76:
براى جوشاندن:دم كردن بخاريز كردن غذا ‎٠‏ ظروف پیرکس ,لعابی,استیل ,چینی ,چدنی

صفحه 77:
‎٠‏ ظروف ملامین و پلاستیکی در صورتیکه دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باشند. برای سرو غذای ‏سرد ,سبزیها و میوه مناسب هستند

صفحه 78:
* ظروف تفلون و لعابی را تنها تا زمانی که آسیب ندیده اند مورد استفاده قرار دهید. * ظروف مسی برای تهیه و طبخ غذا مناسب نیستند. ظروف رویی به دلیل داشتن درصد بالایی آلومنیوم برای پخت و نگهداری مواد غذایی ترش و شور و اسیدی مانند سرکه ,آب لیمو, آبغوره, مرکبات , گوجه فرنگی و ریواس مناسب نمی باشند.آزاد شدن یونهای آلومنیوم در حين پخت سبب بروز اختلالات گوارشی ,پوکی استخوان, کم خونی, آلزایمر می شود

صفحه 79:
مدت زمان نگهداری انواع گوشت قرمز در یخچال و فریزر در فریزر(18-) زمان نگهداری در نوع گوشت یخچال 4تاقماه 11 2روز كوشت جرع كرو - قطعه قطعه شده 6تا12ماه 3تا5روز گت ۱ 6تا12ماه 3تاكروز سن 2تا3ماه 2تا3روز غذای پخته حاوی oe

صفحه 80:
زمان نگهداری گوشت طیور در فريزر(18-) نوع كو 6تا12ماه مرغ و بوقلمون(كامل) 4ماه مرغ و بوقلمون فده 8 شده 2تاماه 3و 7 گوشت طیور

صفحه 81:
مدت زمان نگهداری ماهی-میگو بیش از 5ماه بیش از 5ماه 0 12ماه 3تااماه 1تا2روز 1ا2روز 1تا2روز 5ماه 5تا10ماه 599362 53210 ماهی تازه پرچرب(سالمون -اره ماهی) ماهی دودی ماهی شور غذای پخته حاوی ماهی صدف داران و میگو

صفحه 82:
مدت زمان نگهداری انواع گوشت قرمز در یخچال و فریزر ۳۹۹9 زمان نگهداری در نوع گوشت 9 3ماه 1تا2ماه انواع سوسیس و کالباس در پوشش اصلی 1ماه 7 فرانکفورتر با پوشش طبیعی 5تا7ماه 8 همبرگر

صفحه 83:
مدت زمان نگهداری انواع موا اد غدا یی ۳ 3ماه نان حاوی روغن 1تا2ماه- 3تا4روز برنح پخته بدون روغن 2ا3ماه 6ماه تاسال رن 1سال سیب 1سال م 1سال آلبالو و گیلاس 3ماه نارگیل

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان