پزشکی و سلامتدامپزشکی

بهداشت و بازرسی گوشت در كشتارگاه طيور

صفحه 1:
0 00 pens

صفحه 2:
ضوابط فنى بهداشتى ا ‎Cer‏ 1 et

صفحه 3:
Berar ar rer]

صفحه 4:
۱0 0 Dn (ar ۳ ROR Tere (no CIB EN Ee ‏یا کارشناس دامپزشكي مورد معاینه درمانگاهي قرار گیرد‎ EID EMBED EU EG) FOSS IRE IEC CGD ESE I ESE ‏انجام شود‎ ا کمي ظرفیت كشتارگاهي با رعایت ضوابط حمل واخذ مجوز به استان همجوار بلامانع است

صفحه 5:
‎te tac‏ 5 وتخمگذار درصورت نبود امکانات كشتاركاهي با تاييد سلامت كله امكان كشتاردر استان همجوار ميسر است ‏0-خودروهاي حمل باید پروانه اشتغال به حمل طیور زنده وگواهي ل ‏©-مرغداران موظفند ازورود خودروهاي فاقد ككواهي ضدعفوني به فارم جلوگيري نمایند ‏2“رعايت يرهيز غذايي ودارويي بيش از كشتار ضروري مي باشد ‏©ندر مرغداري داراي تلفات نامتعارف حداقل ©2نمونه خون براي آزمايشات سرولوزيك مورد نياز است

صفحه 6:
ب.-حمل ونقل طیور زنده حمل ونقل بین استاني "" مستلزم اخذ مجوز بهداشتي -قرنطينه اي حمل از داميزشكي مبدا ©-حمل ونقل بين استاني ‎LJ‏ حمل ونقل در محدوده داخل استان با گواهي توسط مسئول فني در رات ‎ree eee Ute Sb TERT ee een‏ وا شبکه دامپزشكي میسر است ‏" نكته إصدور كواهي جهت واحد مستقر دركانون آلوده ممنوع است

صفحه 7:
©-حمل ونقل طيور كشتاري * خودروداراي يروانه اشتغال به حمل طيور زنده باشد * کلیه سطوح اتاق حمل قابل شتشو وضد عفوني باشد " درهنكام حمل طيور مجهز به يوشش مناسب مانند توري فلزي باشد 00 ا ا اك ‎as‏ قفس سالم وتمیز وقابل شستشو وضدعفوني باشد و ۰

صفحه 8:

صفحه 9:
0 5 غذايي ودارويي بيش از كشتار " دان <6تا6ساعت بيش ازكشتار قطع شود فاصله بين قطع داز تا تخلیه آخرین برن قلابزن ‎‘i‏ ‏ن تا تخلیه آخرین پرنده در قلايزني حدا ©2)ساعت باشد ‎an‏ a : eet ah ‏آب آشاميدني باید تا يك ساعت قبل از بارگيري در دسترس پرنده باشد‎ ‏ره‎ ۲ = : 9 ‏رعايت دوره يرهيز از مصرف در كليه داروها الزامي مي باشد‎

صفحه 10:
دریافت طیور درکشتارگاه * مجوز بهداشتي قرنطینه اي توسط مسئول فني بهداشتي دقیقا کنترل ودرصورت تاييد اجازه تخليه در كشتاركاه صادر نمايد

صفحه 11:
تخلیه طیور درکشتارگاه يس ازتخليه از قفس )تا ©ساعت استراحت در سالن انتظار در نظر 0 Se ree Se nen te er een wer ial ‏وضدعفوني گردد‎ * گواهي نظارت بر شتشو وضد عفوني برابر فرم مربوطه با مهر مسئول بهداشتي جهت ورود به مر غداري | نکننه کنترل منظم ونظارت مستمر توسط مسئول فني بهداشتي کشتار كاه بر نحوه شتشو وضدعفوني ضروري است

صفحه 12:
كشتار طيور

صفحه 13:
0)بازرسي پیش از کشتار کنترل سلامت ظاهري پرندگان آماده کشتاراز نظر ظاهري نوك »تاج»جشم ها ء,وضعیت بالهاوپنجه ها.مقعد»حرارت بدن.سرحال بودن وواکنش درحالي که میان دودست گرفتار شده وخفگي حین حمل مورد بازرسي باشد " کلیه بيماري هاي ميكروبي» ويروسي, قارچي وانگلي مورد ۰

صفحه 14:
gi WHS "" طيور كشتاري بايد با احتياط وبا كمترين استيس آويخته شوند "" فاصله زيماني بين يابند زني وشوك دادن بايد 3 6تتانيه وحداكثر 2دقيقه براي ماكيان وكدقيقه براي بوقلمون باشد

صفحه 15:

صفحه 16:
۱۱۱۱۱۱۱۰۱ v= (9 OOo en ee ‏ا‎ ISS OB TO et ‏يرندكّان كاملا در آب فريو نريود‎ ‏ولتازمناسب به منظور بي هوش كريدن 200 تا (000)ولت‎ "" ‏براي ماكيان و ()9تا(0)0ولت براي بوقلمون وبه مدت‎ ۱۳ ‎sean‏ رس ار رک انجامد

صفحه 17:
علائم بيهوشي کامل پرنده "" اسياسم عضلات اسكلتي وخم شده سر يرنده "" نايديد شدن رفلكس قرنيه "" نايديد شدن رفلكس تاجي " رفكلس يايي

صفحه 18:
۴)سربري eS ees ee ate ee Seen wal ‏حسي تا خونگيري کامل انجام شود‎

صفحه 19:

صفحه 20:
9)خون گيري ۱ ‏0ت‎ Cee kre " حداقل زمان لازم خونكيري براي ماكيان (0©ثانيه وبراي بوقلمون دقيقه باشد ل ا ا ‎(ae‏ درنظر گرفته مي شود

صفحه 21:
Els oI» os 4b e(O ا ا ا ‎Ore Pee ENS Tar‏ نهايي متغیر است 2۳ دمای آب 0

صفحه 22:
استفاده از دوش آب گرم قبل ورود به اسکالدر ۱ AE een ‏درساعت ©1متر در نظر كرفته مي شود‎

صفحه 23:
۳ "" زدودن يرها از لاشه ها به وسيله تعداد زيادي انكشتي لاستيكي انجام مي كيرد "" تنظيم كردن صحيح ودقيق ماشين هاي يرريكن فوق العاده مهم Cus)

صفحه 24:
©)جداسازي سر "" سرها كه بوسيله يوست متصل اند با دستكاه مخصوص جدا شود ا ا ا تت با ل ا مصرف انساني يا مصرف مستقيم حيوانات كوجك اكيدا ممنوع است ۳ EC CW EE UST DE Gin ‏خوراک آماده حیوانات کوچک دارای پروانه بهداشتی‎ ‏ا‎

صفحه 25:
) تخلیه وجدا سازی اندرونه * درکشتارگاه کاملا صنعتی از دستگاه اتوماتیک که شامل©دستكاه مختلف شامل مقعد بر» شكم بازكنء تخليه ۰ »پاک کننده گردن وریه کش ‎eave‏ ا ۱۳ اينكه بصورت دستى انجام مى شود "« -- دركشتاركاه با ظرفيت بيش از (2)00(0قطعه درساعت استفاده از دستكاه اتوماتيك الزامى است "ا روش صحیح برش شكمى برش طولى درفاصله مقعد تا انتهای غضروف سینه است وسریعا باید اندورنه خوراکی شستشو وخارج وخنك شود

صفحه 26:

صفحه 27:
00)بازرسى بهداشتى بس ازكشتار شامل بازرسى اندورنه ولاشه مى باشدوبلافاصله بعد از ‎Cel Ae rpeceg) Bins‏ ل ا ا ل لك 2 شود) 0-بازرسى عمومى معاينه ظاهرى /اركانوليتيىك "" ملامسه ودرصوريت لزيوم برش "" بررسى حالات غير طبيعى ررنك وبو يا وضعيت لاشه

صفحه 28:

صفحه 29:
سس و ازمايشات ميكروبى وشيميايى انجام مى كيرد " اين آزمايشات جهت جستجوى مواد كند زدا يا سموم مختلف انتى بيو تيك يا هورمون وغيره انجام مى شود

صفحه 30:
نکات مهم در بازرسی پس ۳۳

صفحه 31:
الف‌سموارد ۳ ۰ .موارد نسبتاعمومی باید تشخیص داده شودشامل کی مرده »كنديدكى »خون كيرى ناقص» لاغرى مفريطء كوفتكى وشكستكى» سيتى سمى» توكسمى »اماس والتهاب كيسه هاى هوايىء التهاب صفاق» يريتونيت» تورم كيسه مفصلىء التهاب مفاصلء بيمارى مارك »كميلكس لوكوزءسل ونئو يلاسم مى باشد

صفحه 32:
ب-براساس دستور العمل كوشت طيور در اتحاديه ارويا (/(0/003/98 58 :تاجنانجه در بازرسى يسن ازكشتار ا ا ا كا ا ۱0۱ 50 " بيمارى عفونى عمومى وعفونت مزمن موضعى در اندام ها بخصوص درياتوزن هاى زئونوز " بيمارى قارچی عمومی وضایعات موضعی در اندامها ‎Bs‏ مشكوى بودن به ياتوزن زئونوز يا اينكه سم لجاب لان لك درن "" انواع انكلهاى زير جلدى يا عضلانى وانكلهاى عمومى

صفحه 33:
لك " -لاغرى مفرط # -بوءرنگ ویا طعم غیر طبیعی * -تومور‌های بدخیم یا متعدد * -آلودگی/آغشته شدن کامل لاشه " -ضايعات وسيع وخون ريزى كشمشى "" -ضايعات وسيع مكانيكى از قبيل ضايعات ناشى از زياد ماندن در اسكالدر oe CESS WOE ll

صفحه 34:
۴ آسیت باق مادم ‎Re Meee eer‏ 2007 0 به طور كلى در تمام مواردى كه لاشه ضبط كلى مى شود اندرونه آن نیز بهمراه لاشه ضبط می شوند

صفحه 35:
)شتشوی لاشه * شتشو درانتهای تخلیه اندرونه هاءبوسیله دوشهای آب افشان جهت حصول اطمینان از پاک بودن لاشه قبل از خنک سازی ۷ با دستگاه مخصوص پاها از قسمت مفصل زانوقطع وجدا می 8 ‎OE TED eee eee eee Wee‏ ا سازى وبسته بندى منتقل مى شوند

صفحه 36:

صفحه 37:
خنک سازی لاشه * خنک سازی به روشهای زیر انجام می شود لا رش سرت زر زر 1 * ازطریق جریان مخالف آب انجام می شود * هردوچیار باید در امتداد یکدیگر وانتقال آب از قسمت اول به دوم جلوگیری شود " استفاده ازيدوش آب سرد ©/1اليتر برياى هرلاشه قبل ازورود مرغ به جيلر آبى

صفحه 38:
" ميزان آب مصرفى در جيلر ©/ليتر به ازاى هر لاشه " ميزان يخ مورد نياز براى كاهش دماى لاشه اذ ©©2درجه به حدود صفر درجه برای هر لاشه ‎PBS SO) BEM ale)‏ " اضافه كريدن كلر به آب جيلر تحت هر عنوانى مجاز نمى باشد

صفحه 39:
* رابطه زمان-دما درمرحله سرد کردن لاشه به وسیله چیلر آبی زمان توقف مرغ دماى آب صقیقه حداکثر 9)درجه چیاراول 0 قیقه )تا©درجه جيلردوم

صفحه 40:

صفحه 41:
:...خنكى سازى انز طربيق ياشيدن آب سرد روى لاشه احتمال بروز آلودكى در مقاطع مختلف درلاشه را كم مى كند »آب مصرفی زیاد وبرای پرندگان جثه کوچک استفاده می شود خنک سازی با هوای سرد کر ی هر ار ‎aa‏ قلاب ها طوری طراحی شود که ازتماس لاشه جلوگیری وسهولت جریان هوا بین آنها برقرار باشد

صفحه 42:
‎Gla #‏ هواى ‎als‏ تم خروجی *درجه بیشتر نباشد ‏"" بهره كيرى از سيستم مه باش بلامانع است ‏جهت جلوگیری از. بروز تغییرات ظاهری وحفظ کیفیت دمای اسکالدینگ باید کمتر باشد ‏> قبل ازورود به اتاق سرد لاشه ها از ناحیه بال به قلاب آويخته تا آب داخل لاشه تخليه كردد

صفحه 43:

صفحه 44:
آماده سازى وبسته بندى الاشه طيور بايد ازنظر بهداشتى به تاييد مسئول فنى ‎Re EO KS Tec ge‏ )-بسته بندی لاشه کامل بصورت تازه ویامنجمد 0-قطعه بندی وبسته بندی بصورت تازه ویا منجمد

صفحه 45:
2 Lnt eS eee Str eo ECB WEB METER COCR ‏در ظروف مخصوص باشد‎ " قطعه بندى لاشه كامل بايد يس از طى دوره جمود نعشى كامل حداقل <6ساعت وحداكثر ©ساعت يس اززمان كشتار باشد

صفحه 46:

صفحه 47:
برش دهى لاشه كامل مرغ تازه برابر آيين نامه استاندارد ملى ايران بشماره <2©0©© بردونوع مى باشد * الف-برش اصلی لاشه:شامل برش گردن ,دنبالچه برش سربال» برش عرضی »برش طولی سینه» برش طولی لگن "" ب)برشهای فرعی لاشه:شامل برش های ساق» ساعد» ‎ee ree WE SES)‏ ۱

صفحه 48:
<اخل هربسته بايد قطعات معينى از لاشه باشد درجه حرارت سالن فراورى وبسته بندى مرغ بايستى حداکتر. 6)درجه باشد ۰ کلیه اندرونه خوراکی باید به شیوه مناسب جمع آوری وبه قسمت اماده ننازری,وبسته بندی منتقل شود " جهت آماده سازى قلب بايد بلافاصله دل هاى سالم روى ميز فا ات خارج شود

صفحه 49:
" جهت اماده سازى جكر جربى واضافات وكيسه صفرا جدا شود جهت آماده سازی سنگدان باید بادستگاه مخصوص یا بصورت دستی چربی گیری ویرش داده شود چربی اضافی دهلیزها وعروق کیسه صفرا ومحتویات سنگدان وکلیه اضافات جمع آوری وبه واحد تبدیل ضایعات 200 خروج اندورنه خوراکی بدون بسته بندی از کشتارگاه ممنوع است

صفحه 50:
انجماد

صفحه 51:
-خنک کر دن 0 ۵ 2-6 بر ‎nicee]‏ ار انجام گیرد که پر ار ار براى بيش ترفراورده هاى)-تا©-درجه است به سرعت بكذرد

صفحه 52:
"" فراوده بدون هركونه آثار ونشانه هاى سوختكى ناشى ازانجماد باشد " درهنكام خريوج از تونل برودت عمق فراورده ©0- باشد

صفحه 53:
نشانه كذارى ۱ 3 وبدون عیب وپارگی با مشخصات کامل بصورت خوانا وبه زبان فاريسى بسته بندى نمود(برابر فرم هاى مريبوطه) " -استفاده از برجسب مجزا جهت درج تاريخ توليد/انقضا و...به هيج عنوان مجاز نيست وبه كونه اى باشد كه به هيج عنوان قابل تغییر نباشد 7 درج دونوع تاریخ اتقضا تحت عناوین تازیه ومنجمد بر روی یک کیسه بسته بندی/برچسب مجاز نیست

صفحه 54:
نكهدارى ‎er ial‏ ی 0یا کمتر نگهداری شود ‏"ا رعایت نکات بهداشتی از قبیل استفاده از باکس وپالت مناسب وچیدمان مناسب برای عبور هوای سرد از بین آنها ضروری ات ‎Renee Goer ennr tie eer EC gwaL ‏۰ استفاده از سردخانه های کشتارگاه (پیش سرد کن؛تونل انجماد,وسردخانه نگهداری )جهت خنک سازی .انجماد ونیز نگهداری محموله های استحصالی سایر واحدها ممنوع می باشد

صفحه 55:

صفحه 56:
Siig Sas ۴ -کلیه خودروهایی که مبادرت به حمل گوشت وآلایش خوراکی مینمایند باید پروانه اشتغال به حمل داشته باشند درحمل داخل استانى اخذ ككواهى حمل از مسئول فنى ‎pene‏ ل * خودروهاى حمل فراورده تازه بايد مجهز به سيستم خنک "" خوروهاى حمل فراورده منجمد بايد مجهز به سيستم خنك ۳

صفحه 57:
* خودروهای حمل فراورده منجمد باید مجهز به ترموگراف وزنگ هشدار برای اعلام دمای بیش ازحد باشند ا ا ‎ren te‏ ی سر سا به ترموگراف وزنگ هشدار برای اعلام دمای بیش از حد باشند

صفحه 58:
* خودروهای حمل گوشت وآلایش منجمد طیور بایدمجهز, به را ار مقداربارگیری برحسب ظرفیت و استاندارد کانکس باشد * حمل گوشت وآلایش تازه باید در سبد مشبک پایه دار وحداكثر دورديف مرغ باشد

صفحه 59:
هروز(9جساعت) روز روز مرغ وبوقلمون 10)ماه طروز(9ساعت) هروز روز ماه ‎(SLO) 5552‏ ماه ©روز(©*ساعت) ‎Li) So‏ مابقى هماه ‏بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده منجمد(بسته بندی کارتنی) ‏تازه (بسته بندی معمولی) قطعات گوشت (بالیدون استخوان) ‏بسته بندی درخلاء بسته بندی با اتسفر اصلاح شده ‏منجمد(بسته بندی کارتنی) ‏اتازه (بسته بندى) گوشت جرخ كرده ‏منجمد(بسته بندی) تازه (بسته بندی) جگر دل‌سنگدان وپا ‏منجمد(بسته بندی) ‎

صفحه 60:
ويزكى كوشت طيور الف)ويزكى هاى ظاهرى/اركانوليتيك کر رز ا ‎i‏ ا ا ل ازپر وهر گونه آلودگی باشد ‎ihe A oS ‏و ‏طبیعی باشد

صفحه 61:
9-جربى ها * به رنگ زرد روشن ویکنواخت وبدون بوی غیر طبیعی <6- استخوانهاى اسكلتى بدن * بدون آثار شکستگی ویا انحنای غیر طبیعی 3S ze RPE CSE PES EY IY ‏ا‎ ‏باشد‎

صفحه 62:
م م باه ‎NL) ONG EG‏ کاملا تمیز وعاری از هرگونه پارگی وتورم وله شدگی وتغییر رنگ باشد

صفحه 63:
كوشت منجمد طيور * درداخل بسته نبایدخونابه یا آب منجمد وجود داشته باشد " به صورت كاملا منجمد به دست مصرف كننده برسد "" يس از انجماد زدايى عضلات سختى وقوام طبيعى داشته باشد وليز ولزج نباشد ۴ بدون آثار ونشانه های سوختگی ناشی از انجماد ونیز علائم کیک زیدگی باشد 7 ل ال

صفحه 64:
ب)ويزكى هاى ميكروبى ا ا ا م ‎Seo re oo or emer‏ می شود

صفحه 65:
ما ی ۱ ۱۳۳ وعرضه كوشت مرع مادر وتخمكذار

صفحه 66:
مرخ مادر ویا تخمگذار کشتارشده باید به یکی ازاشکال بل راید )-در کشتارگاه استخوانگیری وبصورت منجمد به مقصد کار خانجات فر اورده های گوشتی بارگیری شود 0-درکیسه لیبل دار حداکثر 9)کیلو بسته بندی وبصورت تازه به کارگاه بسته بندی جهت استخوانگیری وبعد ۱ ۱ شود

صفحه 67:
در کشتارگاه بصورت مرغ کامل به شکل تازه درکیسه های حداكثر ©)كيلويى ويا منجمد انفرادى بسته بندى وبه كارخانجات فراورده كوشتى داراى يروانه دارياى قطعه بندى حمل گردد بمرعغ مادر یا تخمگذار جهت کشتارخانوار باید لیبل مرغ مادر ويا دير پز داشته باشد

صفحه 68:
اقدامات عمومی بهداشتی )شرایط بهداشتی کاریکنان و ۷ * تمامی پرسنل ملزم به رعایت موازین بهداشتی باشند " ازبكاركيرى افراد دارياى بيمارى مسرى اجتناب كردد * يرسنل از لباس مناسب استفاده نمايند

صفحه 69:
تبدیل ضایعات "" دريكشتاركاه هها با ظرفيت بيش از(2)00(0قطعه درساعت واحد تبديل ضايعات الزامي است " دركشتاركاهها باظرفيت كمتر »حمل ضايعات با امكانات لازم به نزديك تريين واحد تبديل ضايعات با رعايت شرايط ذيل الزامي است

صفحه 70:
درصورت فقدان واحد تبدیل ضایعات )سک زر ارسداد ‎Gis Sally ly‏ سا رارانه رات دس ره داميزشكي ©-حمل با خودرو مخصوص واخذ كواهي حمل بهداشتي 3-ارسال دركمترين زمان وشتشو وضدعفوني كاميون واخذ تاییدیه تخلیه ‎Crea OR ern ci‏ ا ل ا د ل جهت بازرسي بايگاني نماید

صفحه 71:
1 ‏ا‎ 2870 tne ‏ومصرريف انساني يا مصرريف مستقيم براي حيوانات كوجك‎ ‏اكيدا ممنوع است‎ 2 خروج كله مرغ صرفا به مقصد كاركاه تبديل ضايعات يا كاركاه خوراك آماده حيوانات كوجك بلامانع است

صفحه 72:
‎ec WOnnti snp wren Rv NOLO Se Dees‏ و ابتلابه بيماري هاي اخطار كردني از كشتاركاه ممنوع وبايستي با شيوه مناسب وبا رعايت اصول بهداشتي درمحل کر

صفحه 73:
yn ‏رس‎ ee Fe eS)

صفحه 74:
يستدكان مرده بيش ازنكشتار ارت را را رد اسان پر وبايستي ضبط شوند

صفحه 75:
بنگ ۱ ناحیه گردن سس ورس یا قرمز آلبالويي ودر ناحي 5 قرمز روشن ی ا رذ 5 مشهود تراست ‎Natal‏ اف انسان بوده وبايستي نه غیر قابل مصر ت :لاشه واندرونه غی = 2 ۲ ۳

صفحه 76:
لاشه هاي زیر وزن استاندارد ١:..-بهترين‏ وزن زنده طيور كشتاري (000 0000001506 2©كرم با ا ل ا ‎BET‏ ‏كمتر از(0)0)©كرم احتمالء آلودكي با عوامل بيماريزا را دارد قضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوند .. ابهترين وزن كشتار جوجه كبابي (1©000(1302000)كرم ووزن لاشه 000 تا (000©)كرم است " لاشه با وزن كمتر از( ©2كرم احتمال آلودكي با عوامل. بيماريزا را دارد

صفحه 77:
قضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي 0 ا رعایت ا اا ا 5 رن رق كوشت جوجه كبابي الزامي است

صفحه 78:
گنديدگي لاشه #زمانى كه كنديدكى در لاشه بيشرفت نمايد جشمها تيره وكود رفته ءياها سفت وسخت .ماهيجه شل ءرنگ تیره »بوي نامطبوع »بویژه درناحيه مقعد وجينه دان رنك سبز ظاهر 0 ane قضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي 00

صفحه 79:
لا لس "" آسیت تجمع اضافی مایعات درحفره شکمی است.واغلب به بيماريهاى حفره شكم وتومورها وابسته است .كنديدكى با ظهور رنگ سبز در اطراف مقعد وممکن است بافت عضلانى تحت تاثير قرار كيرد قضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي 00

صفحه 80:
لاغری مفرط "" تمايز بين فقر غذايى ولاغرى مشكل است,. لاغرى معمولا ناشی ازبیماری است eS lest) <A) IM) cee Bling VAs) cy lly eyed ‏کرداگر. تغییرات تحلیل رونده باشد لاشه واندرونه غیر قابل‎ 0 ‏ا ا ا‎

صفحه 81:
ضایعات پوست به دنبال بروز بیماریها ویا آسیب های فیزیکی مشاهده می شوند | env eC IR ‏ا ا‎ Ue) ‏شود واكر وضعيت لاشه نامطلوب باشد كل لاشه حذف مى‎ شود

صفحه 82:
بیماری مارک "" شكل يوست متورم سسفيد فوليكول ير بصورت ندولار ا 1

صفحه 83:
آبسه ها * معمولا در تورم والتهاب بالشتک کف پایی وتاول سینه ای اغلب جركى و بى بو يا كيسوله است قضاوت:قسمت دركيراكرٍ موضعى باشد حذفء اكر استخوان وعضله بصورت وسیع متاتر شود كل لاشه حذف مى شود

صفحه 84:
تاول سینه ای * معمولا در اثرضربه به استخوان سینه ایجاد می شودگاهی بزرگ وعفونی وظاهر آبسه دارد قضاوت:تورم عفونی همراه با خونریزی یا بزرگ شدگی باید بصورت موضعى حذفه شود ودر حالت شديد تر استخوان وبافت دركير بايستى جدا شود

صفحه 85:
کبود شدگی * ممکن است در حین حمل ونقل یا آویختن پرنده ایجاد شود ‎Tee Ie ner nen‏ ا ل فراوان باشد لاشه غیر قابل مصرف می باشد ‏" اكر موضعى باشد بايد تمام نواحى تحت تاثير را از لاشه جدا کرد ومابقی قابل مصرف است ‎al‏ ا ال و ل ا ل و كت مر كرد ‏" اكّر عفونت ثانويه زير جلدى وجود داشته باشد بايد لاشه را بطور کامل حذف کرد

صفحه 86:
10ت ۱۳ "" ممكن است ناشى از بال زدن زياد درزمان آويختن از قلاب ها باند قضاوت:در بدترين حالت بايستى قسمت هاى مبتلا حذفه شوند

صفحه 87:
Brae " يسوب غير عادى رنكدانه ملانين درقسمتهايى از لاشه ريا گویند قضاوت :در صورت رسوب کم ملانین در پوست »آنرا باید نادیده گرفت ولی اگر سایر قسمتهای لاشه واندرونه را درگیر کند لاشه غیر. قابل مصرف است

صفحه 88:
التهاب پوست " كاهش سطح ايمنى دريرنده با التهاب يوست دركله ها دركير مرتبط است. موارد التهاب دركله هاى مبتلا به گامیورو بیشتر است ‎٩‏ التهاب قانقاریایی پوست بطور اولیه درپاها روی می دهد.باكتريهاى كريوه استافيلوكك وكلسترديوم در بروز اين ضايعه نقش دارند ‏قضاوت :یرنده مبتلا باید حذف شوند

صفحه 89:
> - ۰ " عقيده بر اين است که خروج خون از لاشه پیش از ورود لاشه ‎OPE Seer re ere eee 0‏ ۳۹ ۰ ۰۳ قضاوت:لاشه واندرونه بايد حذف شود "" بيش از حد ماندن يرنده در اسكالدر "" يوست سفيد تر شده وراحت جدا مى شود ودر ملامسه لزج است ‎ne nae nee]‏ ل ا ا ل ات به عمق ©ميليمتر يخته به نظر برسد بايستى لاشه واندرونه ۹ ۳۳

صفحه 90:
Berne reper) ل ‎re‏ ‏باشدوبه طور كلاسيى در بوقلمون ديده مى شود ودر طيور جوان ديده مى شود قضاوت :بايد عضله دركير را بريد وان لاشه جدا كريد ومابقى قابل مصرف است

صفحه 91:
۱ ١ ‏شكستكى‎ vt " شكستكى بيش ازمرك # شکستگی همراه با خونریزی ‎a‏ 1 ا ا كت

صفحه 92:
۱ 1۳ S CeO oe) ‏ابتدا ادم ءتورم مفصل .بعد اکسودای خامه ای مشاهده می‎ * ‏شود‎ ‎eee rer ear er Ope Po mente en wea)‏ اينصورت ‎e ee EB E ee!‏ ل لك

صفحه 93:
بیماری پای سبز " پارگی عضله دوقلو یا تورم مفصل ویروسی یا عفونت ‎Spee)‏ ا قضاوت:بافت دركير جدا وحذف كردد

صفحه 94:
عفونت استافیلوکوکی کی ی ات زک از ی شش کف پایی)به صورت یک برآمدگی در کف پا عفونت پا بروز مى كندكه ناشى از نفوذ جسم خارجى يا كوفتكى در كف يا است وممکن است موضعی شود فضاوت در حالت عمومی کل لاشه ودر حانت موصی قسمت ‎RP ESAS‏

صفحه 95:
سس 3 "" از اهميت ويزه اى بيخوردار است ودرموارد بيمارى مثل لوكوز بزرك ومتورم شده ودانه هاى ريز خاکستربی دارد قضاوت:جنانجه بهمراه ساير اندامها علائم مرضى رانشان دهد لاشه ضبط کلی ودرصورتی که فقط کبد علائم بیماری داشته باشد تنها اين عضو حذف شود

صفحه 96:
کید چرب " ظاهريا منشا تغذيه اى داريد وكبد بزرك ويرجرب داراى بافتى شكننده واغلب با خونريزى زير كيسولى مى باشد ار قر را كن 5 کت رس سرد

صفحه 97:
BEN Te Ween re * معمولا رایج است وضایعات گرانولومایی توده های شبیه کره با رنگ روشن تا 40 تا یا بیشتر دیده می شود قضاوت :اگر لاشه مناسب باشد فقط کید حذف می شود

صفحه 98:
اختلالات دستكاه توليد مثلى در طيور تخمكذار و وضعیت مناسب داشته باشد فقط قسمت آلوده حذف می شود

صفحه 99:
اس " معمولا ناشى از تخم درمرغهاى تخمكذار واردك وبوقلمون ‎emer‏ قري كك با ‎Pree‏ ‏شود تاوت مر تر دن شا لأنه 1

صفحه 100:
عفونت باكتريايى و سبتى سمى * اشریشیا کلی معمول ترین جرم درعفونت باكتريايى به ‎Ew)‏ ل 0 ياستورلا وسالمونلا مى باشند قضاوت:در عفونت حاد وسيتى سمى لاشه واندريونه حذفه مى شود

صفحه 101:
التهاب کیسه های هوایی " در اثرِ بيماريهايى كه شامل (0191)ميباشد مشاهده مى شود قضاوت:اكر بمقدار كم باشد قسمت مبتلا جدا در حالت اکسودای پنیری اگر کیسه های شکمی درگیر شود کلیه نیز ‎e Wee SSPE Te Sear‏ ۱۳ ها قابل جدا سازی ومصرف است واگر التهاب آبشامه قلب وهمراه پری هپاتبت باشد کل لاشه حذف می شود

صفحه 102:
عفونت كلاميديايى ا ل ل ا ا ‎OES‏ ‏وطيور مبتلا ميشوند وبراى سلامت انسان تهديد آميز است قضاوت:لاشه آلوده حذف وجنانجه قبل ازكشتار مشخص شود اجازه كشتارداده نشود

صفحه 103:
۳۳۹ err renter ry 3110 بیشتر واگیری ناشی ازکلستردیوم بوتولینیوم تیپ است ‎sie ns Mi WERIE DC a‏ 1 دربالها وككردن وفلجى شل ‎es enies|)‏ ۳ يوست ‏"" ناشى از كلسترديوم سيتيكوم يا كلسترديوم ادماتينز است ويوست وعضلات قانقاريايى است ‏قضاوت:يرندكان مبتلا درمرغدارى جدا واز ارسال به كشتاركاه ‏خودداری شوندوکلیه پرندگان با عفونت کلستردیایی حذف ‏شوند

صفحه 104:
۱ پرندگان باسن <تا6)هفته درمعرض عفونت هستند وذاتا تمايل به توام شدن با مايكويلاسما دارد وتشديد شدن با بيمارى هاى همانند نيوكاسل وبرونشيت عفونى يا كوكسيديوز همراه است قضاوت:درحالت موضعی قسمت مبتلا ودر صورت شدت كل لاشه واندرونه حذف ميشود

صفحه 105:
ات "" درابتلاى حاد لاشه نشانه هاى سيتى سمى مشاهده مى شودخونريزى سرسوزنى وكبد متورم وداراى كانونهاى ‎See ere.‏ ال ل 62 قود قضاوت: ضايعات موضعى مزمن از لاشه جدا وحذف ودرموارد حاد لاشه واندرونه حذف مى شود

صفحه 106:
سالمونلوز * درپی عفونت باکتری های گروه سالمونلا ایجاد می ‎EH SIR‏ 1 1 227

صفحه 107:
سالمونلا بولوروم "" عامل بيمارى اسهال سفيد باكتريايى است در طيور بالغ درشکل حادکبد بزرگ ودارای کانونهای متعدد نکروزه اكسوداى فيبرينى است درشكل مزمن بيمارى التهاب حاد يا مزمن آبشامه قلب خودنمايى مى كند وريه کلب ررم ‎ne eee kee Sad‏ لاك درمرغهاى بالغ ميشود وكبد داراى ظاهر مشخص برنزه ‏است

صفحه 108:
قضاوت:يرنده هاى مبتلا درمحل بايرسى بيش از كشتار بايستى حذف شوند ودر صورت بازرسى درخط كشتار ‎pF ea Fs ig LeU‏

صفحه 109:
آب آوردكى آبشامه قلب "" نبايد با عفونت اشريشيا كلى ويا سالمونلا انتريتيديس اشتباه كرفته شود در اين حالت مايعات اضافى كه حالت جسبندكى نداردويريده ابشامه سفيد وضخيم است خارف د ارون عر فيل رف ان لت شود

صفحه 110:
عفونت استافيلوكوكوس اورئوس "" نسبتا معمول بوده به ويزه يس از سيتى سمى به اشكال ا ا ا ل اا اا 2 لك سيتى سمى در يرندكان مسن تر رخ مى دهد حالت اختصاصى عفونت استافيلوكوك آبسه كف يايى وتاول سينه اى عفونى والتهاب قانقاريايى يوست مى باشد

صفحه 111:
عفونت های ویروسی "" به تنهايى دربازرريسى يس از كشتارٍ جلب توجه نمى كنند واغلب در تعدادى از بيماريهاى جند عاملى همراه با عفونتهاى باكتريايى ديده ميشوند قضاوت:در صورت ويرمى حذف و درغير اينصورت ضايعات موضعى حذف كردد

صفحه 112:
آبله ماکیان ‎er ROE Shae Oe er CD ial‏ اكت ‎GR Spey‏ ‏قضاوت:درحالت شدید بعلت لاغری کل لاشه واندرونه حذف گردد ودرموارد خفیف برداشت قسمت الوده »اجازه مصرف داشته ولی اندرونه حذف میشود

صفحه 113:
برونشيت عفونى "" بيمارى تنفسى با بروز ضايعات درناى وكيسه هوايى است نفريت در بعضی موارد مشاهده مى شود

صفحه 114:
Pern درگله های گوشتی واگیری سریع وتلفات معنی داربی دارد وبورس فابریسیوس بزرگ وملتهب است

صفحه 115:
نيوكاسل قضاوت:درمراحل اوليه به لاشه اجازه مصرف داده مى شود ولى در مراحل بيشرفته لاشه واندرونه ضبط كلى مى كردد

صفحه 116:
۱۳ * آسپرژیلوزیس * درتمام گونه های طیور مشاهده می شود دستگاه تنفسی درگیر شده وپلاک های ندولارسفید مشاهده می شود قضاوت :در موارد تورم وسيع كيسه هاى هوايى كه با لاغرى وسيتى سمى همراه است لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستى ضبط كردد درصورت ابتلاى خفيف ‎ey‏ ار درك

صفحه 117:
آلودگی انگلی " كوكسيديوز " درطيور عمدتا در يى عفونت با كونه هاى آيمريا ايجاد ميشود كوكسيديوز روده كور عمدتا در يرندكان جوان است اسهال خونى ولاغرى وتلفات بالا دارد " كوكسيديوز روده اى كه دريرندكان مسن تر رخ مى دهد كاهش وزين وكاهش مصرف غذا را بهمراه دارد قضاوت:معمولا درريتمام مواريد لاغرى مشهود بوده ولاشه واندرونه حذف مى شود

صفحه 118:
تومورها "" تومورهاى لنفاوى معمول ترين اند ومتداول ترين همراه با بيمارى مارك ميباشد ا ا ا ا 9 شكل كيرى تومور است ساير اندامها شامل كبد طحال كليه ومجارى كوارشى نيز مبتلا مى شوند قضاوت :تومور. اگر- وسیع نباشد برداشته می شود ولاشه اجازه مصرف دارد ودر غیر اینصورت لاشه واندرونه حذف می شود

صفحه 119:
کمپلکس لکوز پرندگان " تعدادى ازبيماريهاى يرريندكان را دربر مى كيردكه بواسطه تکثیر گویچه های سفید خون مشخص می شودضایعات ا ل ا ا ا ات قصاوت لاشه و اندر رنه بر ای مصرف انسان نامناسب است

صفحه 120:
dois" دستگاهي نیمه استوانه تمام استیل و پر از آب که مرغ جهت شستشو به داخل آن منتقل مي شود. له بلافاصله بعد از جيلر ) واقع شده است و طول آن © متر بوده و محتوي آب و پودر یخ مي باشد

صفحه 121:
"اخط آبجكان: بلافاصله بعد از چیلر. 0 قرار دارد و مرغ جهت آبكيري اوليه ازآن آويزان مي شود.مدت زمان لازم جهت آبجكان كك ل كت 0 ent ‏اتاقي است كه مرغ جهت آبكيري و سرد شدن از آنجا عبور‎ ‏مي كلد‎ طول خطي كه مرغها به آن آويزان مي شونددر قسمت جيلينك رريوم720© تا )06 متر مي باشد مدت زيمان عبور مرغ از اتاق فوق حدود يك ساعت است

صفحه 122:
"اتونل انجماد: ‎oir etre]‏ ا ا 0 ل مرغ ‎۳ ‏ی‎ es ‏ا ا ‎EES‏ ۱ مرغهاي منجمد بسته بندي شده ‏*شیرینگ پك: ‎01 0

صفحه 123:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان