بهداشت یخ
اسلاید 1: بهداشت یخ تیر ماه 1395تهیه کننده :مهندس باباخانیکارشناس آب وفاضلاب مرکز بهداشت قم
اسلاید 2: بيماريهاي منتقله بوسيله آب1ـ بيماريهاي ناشي از مصرف مستقيم آب (water borne diseases) وبا ؛ تيفويد و...2ـ بيماريهاي ناشي از عدم دسترسي كافي به آب (water washed diseases ) تيفوس ؛عفونتهاي چشمي و...3ـ بيماريهايي كه آب محيط مناسب براي رشد و نمو ميزبان واسط آنهاست.(water based diseases) شيستوزوما ؛ پيوك
اسلاید 3: بيماريهاي منتقله بوسيله آب4ـ بيماريهايي كه آب محيط پرورش براي ناقلين آنهاست(water related diseases) مالاريا؛ تب زرد5ـ بيماريهاي ناشي از عفونتهاي منتشره بوسيله آب در محيط(water dispersed infections) لژيونلا تهویه6- بيماريهاي ناشي از بيوتروريسم)وبا؛اسهال خوني و(…
اسلاید 4: عوامل بیماریزای منتقله توسط آب و اهمیت آنها در تامین آب آشامیدنی
اسلاید 5: ادامه ....
اسلاید 6: براساس قانون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف به نظارت بر کنترل کیفی آب آشامیدنی از لحاظ فیزیکی، شیمیایی، باکتریولوژیکی از نقطه آبگیر تا مصرف می باشد این فعالیت توسط پرسنل بهداشت محیط و با استفاده از امکانات
اسلاید 7: آزمایشگاه های آب و فاضلاب معاونتهای بهداشتی صورت می پذیرد و در خصوص بررسی کیفیت آب آشامیدنی استانداردهای ملی را بکار می گیرد ولی از آنجائیکه انجام صحیح توزیع آب آشامیدنی سالم در کشور مستلزم همکاری تنگاتنگ وزراتخانه های نیرو
اسلاید 8: و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است هماهنگی های بین بخشی و مشارکتهای علمی و فنی کارشناسان ذیربط یکی از عوامل مهم در تحقق این هدف می باشد و بعلاوه بر طبق تبصره 2 ماده 3 آئین نامه بهداشت محیط، سازمانها و موسسه های دولتی و خصوصی
اسلاید 9: تامین کننده آب آشامیدنی عمومی موظف به رعایت همه ضوابط و معیارهای بهداشتی اعلام شده توسط وزارت بهداشت بوده و باید همه اطلاعات لازم برای بررسی مورد یا موارد و تسهیلات بازدید از تاسیسات را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند.
اسلاید 10: در بعضی مناطق آبهای زیرزمینی یا آبهای سطحی ممکن است تنها با ضدعفونی برای آشامیدن استفاده شود ولی در پاره ای از مناطق آب قبل از مصرف تصفیه و ضدعفونی می شود ولی در هر دو حالت آبی که مورد استفاده واقع می شود باید برای پارامترهایی
اسلاید 11: که ممکن است برای انسان خطرناک باشد پایش شود . سازمان جهانی بهداشت و سایر موسسات ملی و منطقه ای حدود مجازی را برای چنین پارامترهایی مقرر کرده اند تا بتوان عناصری را که در طول تصفیه جدا نمی شود یا امکان دارد در فرآیند تصفیه دخالت نمایند را مشخص نموده و راندمان عمل تصفیه را افزایش داد.
اسلاید 12: در هر حال منابع آب با توجه به تصفیه اندک و یا عدم نیاز به تصفیه لازم است برای متغیرهای مانند پاتوژنها، حلالهای آلی و سموم معدنی پایش شوند و پتانسیل آلودگی با توجه به آلاینده های محیط، معادن و صنایع موجود، سموم کشاورزی مورد استفاده در هر منطقه بررسی و میزان آن مشخص گردد.
اسلاید 13: در خصوص نظارت و کنترل کیفی در مورد نمونه برداری و آزمایشات باکتریولوژی و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی از استانداردهای ملی ایران در دسترس می باشد، استفاده نمود. که با توجه به این استانداردها باید نتایج حاصل را مورد بررسی قرار داد.
اسلاید 14: استانداردهای ملی مرتبط با آب : ویژگیهای فیزیکی شیمیایی آب آشامیدنی1053 ویژگیهای باکتریولوژیکی آب آشامیدنی1011
اسلاید 15: به لحاظ استفاده از استاندارد ملی تعاریف زیر را باید مورد توجه قرار داد : آب آشامیدنی : آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیو نوکلوئید آن در حدی باشد که مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا بلندمدت در انسان ایجاد نکند.
اسلاید 16: حد مطلوب : عبارت از گستره ای از غلظت عوامل موجود در آب آشامیدنی است که چنانچه آب حاوی موادی با غلظت بیشتر از آن باشد، از نظر کیفیت در حد پایین تری قرار داشته، اما هنوز برای آشامیدن مناسب می باشد. حد مجاز : حداکثر عوامل شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی آب آشامیدنی است که استمرار مصرف
اسلاید 17: آن برای انسان زیان آور نباشد، این مقدار بر مبنای متوسط مصرف آشامیدنی روزانه 2/5 لیتر آب برای یک انسان 70 کیلوگرمی در نظر گرفته شده است. ویژگیها و تفسیر نتایج آزمون باکتریولوژی آب : به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از باکتریها، ویروسها، تک یاختگان و سایر عوامل بیماریزا باشد و ویژگیهای آن با جدول شماره یک استاندارد ملی 1011 مطابقت داشته باشد.
اسلاید 18: نوع آب نوع باکتری حدمجاز در 100 میلی لیتر1-کلیه آبهای آشامیدنی اشرشیاکلی یا کلیفرم گرماپای منفی2-آب تصفیه شده که وارد اشرشیاکلی یا کلیفرم گرماپای منفی شبکه توزیع می شود 3-آب تصفیه شده در شبکه اشرشیاکلی یا کلیفرم گرماپای منفی توزیع منفی
اسلاید 19: شاخص های میکروبی (باکتریایی) کیفیت آب : باکتریهای کلیفرم گرماپای (Ecoli-اینتروباکتر- سیتروباکتر – کلبسیلا ) اشیرشیاکلی استرپتوکوکسی مدفوعی کلستریدیاهای احیاء کننده سولفیت
اسلاید 20: کلی فاژها و دیگر شاخص های متناوب ( ماندگاری زیاد داخل کلیفرم) رشد کلیفرم های گرماپای در شبکه توزیع غیرمتحمل است مگر موادغذایی کافی در تماس با آب تصفیه شده وجود داشته باشد . درجه حرارت بالای c13 باشد . کلرباقیمانده آزاد وجود نداشته باشد .
اسلاید 21: Monitoring وظیفه پایش کیفیت آب آشامیدنی کنترل مداوم کیفیت بصورت منظم برای بررسی وضعیت تصفیه و شبکه و تطابق آن با اهداف تعیین شده برعهده مسئولیت سازمان تامین کننده آب می باشد نظارت دوره ای بر وضعیت میکروبی و بهداشتی آب از منبع تا محل مصرف توسط مسئولین بهداشتی در سطح محلی منطقه ای و کشوری انجام می شود. (Surveillance )
اسلاید 22: محل استقرار کانکس ؟
اسلاید 23: استعمال دخانیات
اسلاید 24: نظافت فردی
اسلاید 25: نظافت عمومی
اسلاید 26: نظافت کف
اسلاید 27: منظر عمومی
اسلاید 28: زیست محیطی
اسلاید 29: فروش اجناس
اسلاید 30: نگهداری آب در مقابل خورشید
اسلاید 31: نظافت سطوح کار
اسلاید 32: لباس کار
اسلاید 33:
اسلاید 34:
اسلاید 35: وسایل اضافی
اسلاید 36: ابزار کار
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.