صفحه 1:
به نام خدا
موضوع تحقیق : بیوتکنولوژی غذایی
تهیه کننده ۰ فروغ جان نثاری
شماره دانشجويى :
6900999066
استاد مربوطه : دكتر بهشتى مآل
صفحه 2:
۱
4
ا
مقدمه :
۰ بیومس(حجمسبن())میکروبی یکی ازفراورده هاى
میکروبی می باشد که کاربردهای آن عبارت است
از؛
0 . استفاده به عنوان مخمرهای نانوایی ۱
9 . خوراک دام و طیوروافزودنی های آن
9 افزودنی های غذایی.
* صنايع تخميرى بيوتكنولوزى)الكل هاء آنتى
بادی ها . اسیدهای wll ‘ آنزییم ها)
صفحه 3:
بیوتکنولوژی غذایی عبارت است از: استفاده از
سلولهای زنده يا بخشی از آنهاء بهمنظور تولید یا
اصلاح محصولات غذایی یا مواد افزودنی مورد
استفاده در صنایع غذایی.
صفحه 4:
3
کاربردهای بیوتکنولوژی :
٩ . تولید فرآورده های تخمیری
. تولید پروتئین برای تغذیه دام
als. آنزيمهاء ویتامینها واسیدآمینه ها
. تولید انواع اسانس ها و layke
. پرورش قارچ های خوراکی
ND
© ۵ 5 و
صفحه 5:
1
4
بحث :
تحقيقات در اين زمينه در محورهاى اساسى زير
صورت ميكيرد:
(0) فراوردههاي جديد
* توليد تركيبات طبيعي جایگزین افزودنيهاي
سننتيك ( استفاده از باکتریوسین های طبیعی ۰
ويتامين ها و رنگ دانه ها )
* تولید محصولات جدید غذايي با خصوصیات
فراویژه ( پروبیوتیک ها وپریبیوتیک ها )
صفحه 6:
(0) طراحي فربايندهاي جدید
۰ جداسازيي و اصلاح میکروارگانیسمها ) منبع
منحصر به فرد آنزیمی 0.0)های مقاوم به حرارت
و فشار بالا در اعماق اقیانوس ها )
۰ سیستم بيولوژي )اصلاح .)ها بر پایه ی
اطلاعات ژنومیکس . پروتئومیکس و متابومیکس
استوار است (
+ طراحي صنعتی (توجه به ثبات بیوشیمیایی
بیوکاتالیست ها و کل واکنش)
صفحه 7:
(9) روشهاي تشخیص براساس 200000
تستهاي منوکلنال آنتيبادي» بیوسنسور هاء استفاده
از روشهاي مختلف ODE Geos 2 5 POR
تشخیص باکتری های Listeria Jie age is!) Golan
لو سول ۰ )
صفحه 8:
میکروارگانیسم های مهم در میکروبیولوژی مواد
غذایی:
).كيك هاى مهم صنعتى :
O.posths) 3S 9 « #اده.() آنزيم هاى
پروتئولیتیک شبه رنین تولید می کند )
«آسپرژیلوس (آسپرژیلوس گلاکوس مهمترین کپک
در ژامبون هاست » آسپرژیلوس نایجر در تولید اسید
سیتریک و گلوکونیک و برخی آنزیم ها کاربرد دارد
» آسپرژیلوس فلاووس-اوریزآ در تولید آنزیم ها و
غذاهای شرقی اهمیت دارد )
*پنی سیلیوم (در رسیدن پنیر کاممبرت نقش دارد )
صفحه 9:
©.مخمرهاى مهم صنعتی :
۰ساکارومایسس (تولید الکل » شراب » آبجو ...)
+ کلایورومایسس (کاربرد در صنایع لبنی وتولید
sop (
+كانديدا (توليد مجح (
صفحه 10:
توليد مايه كشت براى تخمیرهای غذایی :
(6)های لازم براى تخمير به صورت كشت خالص
ويا مخلوط استفاده مى شود.
+ انتخاب مايه كشت عمدتا بر مبناى توانايى حفظ
فعاليت وتوليد محصولات مطلوب مى باشد.
+ حفظ فعاليت مايه كشت ها : آن را جندين مرتبه به
محيط كشت منتقل كرده و برياى جلوكيرى ان ريشد
بيشتر در دمای پائین نگهداری می کنند.
برای تولید مایه کشت های پایدار استوک ( لیوفیلیزه
كردن و انجماد در ازت مایع (
صفحه 11:
+ حفظ خلوص مايه کشت :
(0) كنترل ميكروسكويى
(©) كشت مايه كشت مورد نظر در محيط كشت
آگار اختصاصی ().()های آلوده کننده
* فعاليت مایه کشت با سرعت رشد و سرعت تولید
محصولات آن سنجیده می شود .
صفحه 12:
۱
4
لد
انواع مايه كشت :
* مايه كشت هاى باكتريايى ( در فراورده های شیر»
نان و سوسیس ازاسید لاکتیک و در سرکه سازی از
اسید استیک باکتری ها استفاده می شود )
+ مایه کشت های پروپیونیکی ( به صورت لیوفیلیزه
تهیه می شود )
۰ مایه کشت های کپکی ( روی محیط کشت مناسب
به حالت اسپور. نگهداری می شود )
صفحه 13:
Za
&
فراورده های لبنی تخمیری ( تخمیر لاکتیکی
مهمترین است (
+ دوغ و خامه ترش تخمیری (استفاده از مایه کشت
مخلوط استرپتوکوکوس لاکتیس زیبر گونه های
لاکتیس وکرموریس برای تولید اسید واز
استرپتوکوس لاکتیس زير گونه ی دی استیل لاکتیس
و لوکونوستوک مزنتروئیدس زیر گونه ی
کرموریس برای تولید عطر و طعم )
+ شیر اسیدوفیلوس (تلقیح لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
به شیر استریل )
صفحه 14:
قهوه ( تخمیر باکتریایی برای بهبود عطر و طعم »
حذف لایه ی پالپی توسط آنزیم پکتینولیتیک قارچی )
کاکائو ( حذف پالپ میوه به وسیله عمل تخمیر. )
بالنگ ( 0.) های غالب به هنگام تخمیر: مخمر
ساکارومایس ستیری مدیکا و باکتری باسیلوس
سیتری )
صفحه 15:
مواد غذایی و آنزیم های حاصل از 0.)ها :
60 (پروتئین تک (8b
0.0 ۰های مورد استفاده(جلبکهاءباکتریها شامل گونه
های سودوموناس»مخمرها شامل گونه های کاندیدا)
+ مزایای مخمرها نسبت به باکتریها و جلبکها
(».رشد در رل".) پانین .بازیافت آسان تره.
8)کمتر .پذیرش عمومی بهتر)
+ مزایای استفاده از GC
+ دلایل نگرانی استفاده از 6005 (0.سنك كليه
.سرطان زا و. واکنش های معده ای و روده ای م.
واکنش های پوستی )
صفحه 16:
©.توليد جربى :
اركائيسم هاى مورد استفاده ( مخمرهاى كانديدا »
ساكارومايسس وكيك زئوتريكوم كانديدوم )
©.توليد اسيدآمينه :
اركانيسم هاى مورد استفاده )آرتروباكتر »
ميكروكوكوس كلوتاميكوس )
6.توليد افنودنى هاى غذايى :
دكستران:صمغ يلى ساكاريدى به دست آمده از
لوكونوستوك
گزانتان:هیدروپلی ساکارید به دست آمده از
كزانتوموناس
صفحه 17:
تولید آنزیم ها :
+ آمیلاز ها ( آلفا-آمیلازبتا-آمیلاز» آمیلوگلوکوزیداز )
+ توليد آميلازها با استفاده ا كيكها ( توسط
آسپرژیلوس اوریزا از سبوس گندم یا برینج )
Phd hg با استفاذه ان باكترريها روش ها
کشت سطحی یا غوطه وری توسط باسیلوس سوبتی
لیس )
+ کاربرد آمیلازقارچی ( تولید پکتین از سیب تولید
شربت شیرین ۰ جایگزین مالت در صنایع نانوایی )
«کاربرد آمیلاز باکتریایی ( شفاف سازی آبجو» تولید
شربت ذرت وشربت شکلات )"
صفحه 18:
Za
Ow be
Pood tadustqy سا له qlobe is urder AR
products to cswer the yrowiey Pood 6
dewoud oP و مور ات ری و
صفحه 19:
requested to be built oo the busis oP: the
feost eoviroeved potion, the feost coer
pousuvption, the highest productivity ord the
Jeust woste production
صفحه 20:
صفحه 21:
Za
This puper discusses brieAly the waic 5
in today's Pood Ag وه مور
وج situaiivd oP Pood iechusiry it Teer oer its
اوه هه Putune nequests bused oc
صفحه 22:
STH