شیمیبیماری‌هامحیط زیست و زیست‌شناسیصدمات و آسیب‌دیدگی‌هاتجهیزات پزشکیپزشکی و سلامت فیزیکعلوم پایه

تحلیل، تفسیر و مدیریت نتایج آزمون های فیزیکو شیمیایی آب

صفحه 1:

صفحه 2:
تهبه و تنظیم :سید ابولفضل غلامی کارشناس بهداشت محیط

صفحه 3:
مقدمه ص اصولاً تبى كمبه مصرف آشامیدن‌حی رسد بلید از میکرو اور کانیسم های بیماریزای شناخته شده و همچنین باکتریهای نشانگر که نشلنه آلودگی آب با مدفوع است عاری باشد. كليفرمها مهمترین باکتربهای نشانگر هستند که در آزمایش باکتریولوژیکی ‎aT‏ ‏مورد توجه قرار مى كيرند. كرجه اين باكتريها غير از مدفوع در منابع دیگر نظیر آب و خاك فيز ممكن است بلفت شوند ولی فراولنی بسیارشان در مدفوع انسان و سایر حیوانات خونگرم و دارابودن ویژکیهای دیگر است که بلعث‌می شود لین باکتریها در آزمایشهای مستعر آبهای آشامیدنی از اهمیت خاصی برخوردار باشند.

صفحه 4:

صفحه 5:
الف) در جه گرمای آب آشامیدنی: ‎OL‏ بسیار سرد اثرهای بدی بر دستگاه گوارش انسان داد و آب با درجه کرمای بسیار» حللت‌بی مزگی داشته و گوارا نیست. درجه کرمای آب شلمیدنی باید بین ۰ تا ۱۰ درجه سانتیگرلد باشد. ‏مناسب ترین درجه گرمای آبلشامیدنی ۸ تا ۱۲ درجه سلنتیگرلك است. ‏درجه گرمای آبهای زیرزمینی در گودیهای ۱۰ متری از سطح زمین در حدید ۱۰ هرجه است وبه ازاء هر ۳۳ متر افزليش کودی تقریبا یک ‏درجه به گرمای آبهای زیرزمینی افزوده می شود

صفحه 6:
ب) رنگ آب آشامیدنی: دب آشامیدنی بلیسبی ینگ باشد و در ضخامتهای زیاد ینگ ّبی ملیل‌به سبز زلالی را داشته باشد. کدری لب بواسطه وجود مواد معلق و کلوئیدی در لب است. رنگ ب مربوطبه مواردی است که در تن نمکهلییبه صورت حل شده و یا کلوئیدی بلفت‌می شوند. ما نمکهای آهن‌به تن ونگ متملیلبه قرمز و نمکهای منکنز ‎Si‏ ‏قهوه ای متملیلبه سیاه‌می دهند. زردی ینگ آّب نشلنه وجود ترکیبهای گیاهی و اسیدهای لی نلشی از فساد آنها وبا وجود خاک رس‌سی باشد. در حللی‌که سبزی آب نشانه وجود گیاهانی از قبیل آلگها و جلبکها در آن می باشد.

صفحه 7:
" واحد رنگ بر اساس مقیاس پلاتینیوم - کبالت اندازه کیری می شود . "با حل ۱ میلی گرم پلاتینیوم - کبللت دریک لیتر آب تقطیر شده » رنگ استاندارد بدست می آید که این رنگ استاندارد را وارد دستگاه ينك سنج ۲1۲001616۲ هی کنند وبا مقابسه لین ینگبا رنگ آب نمونه میزان رن آب مشخص می شود. ""عدد اندازه گیری شده نباید از ۲۰ تجاوز نماید.

صفحه 8:
بوی آب آشامید: آب آشامیدنی باید بی بو باشد. وجود اسید سولفیدریک » کلرء فنول و آمونیاک به آب بوی ناخوشایند می دهند. با ۵۰ تا ۶۰ درجه گرم کردن آب بوی آن بیشتر نمودار می گردد. د) مزه آب آشامیدنی: مزه لب بلید گوارا باشد. آببا درجه سختی خیلیکم حللتبی مزگی ناخوشایندی را می دهد. شوری ّب نشلنه وجود نمک خورلکی و تلخی آن دلیل زیادی ترکیبهای منیزیم می باشد. آبهای قلیلیی ( ۳۲۱<9 ) مزه تب صابون را دایند در حللی که آبهای اسیدی ( 6 >۳۲۱) ترش مزه هستند. وجود زیاد نمکهای آهن و آلومینیوم مزه‌لب را گس‌عی کند در ‎I‏ که مزه گندیدگی آب به علت آلودگی های آلی آن است‌که ممکن لست همراه با میکروبهای بیماری زا نیز باشد.

صفحه 9:
Turbidity (NTU) نب کدورت آبهای آشامیدنی: 006 وقتی آب حاوی ذرات معلق باشند» می گویند آب کدر است. با انداختن نور به درون آب می توان میزان کدر بودنّن را معلوم کرد. در نتیجه حضور مواد معلق مثل سنگ؛ ماسه و غیره؛ آب کدر می شود. یکی از روشهای تعبین کدر بودن آبء استفاده از ميله مدرج کدری آب است. میله مدرج کدری لب حاوییک عقربه بلاتینییمی است. میله را در آب مورد آزملیش فرو کرده و ارتفاعی را که طی ن میله ناپدیدحی شود یادداشت حی کنیم. ارقام حاصله میزان كدر بودن آب را بر حسب ۵0۲7 نشان حی دهند. میزان کدر بودن ب راجه کمک دستگاه هلیی مثل کدرسنج جکسون یا کدرسنج بایلی می توان سنجید. وجود مواد معدنی معلق باعث تییگی و کدورت آب آشامیدنیمی شود که میزان لین تیرگی نباید از ۱۰ 007 تجاوز نماید.

صفحه 10:
خواص شیمبایی آبهای آشامیدنی

صفحه 11:
الف) کل اجر ام: اجر ا. ددر اب در نتيجه موارد : - اجرام معلق - اجرام محلول دو مورد فوق راحی توانبه طور جداکلنه تعیین» سپس آنها رلبه هم افزود-با گذراندن ّب از صافی ييز اجرام معلقبه دست عی آیند. سپس اجرام درون صافی را وزن.عی کنند و بعد؛ آب تصفیه شده را تبخیرهی کنند یه مانده‌ها را وزن‌حی کنند. با لین کار اجرام محلول بدست حی آیند. کل اجرام آب نوشیدنی نباید از :50000 تجاوز کند.

صفحه 12:
Total Hardness (As CaCOs) ب ) سختی آب با > : 5۲ 5 5 5 1 1 0 2 0 425 ورياك ۱ 830 40 0 mg) ‘Soft ~——> Hard <> Very Hard &” Soft Hard سختی موقت در نتیجه بیکربنات کلسیمیا منبزیمبه وجودمی آید و لما سختی ‎pid‏ در نتیجه وجود سولفاتهاء کلربدها و نیتراتهای کلسیم و منیزیم بوجود حی آیدکهبا آزملیش ۲07۸ ( اسید تترا استیک دی آمین اتیلن) میزان سختی معلوم می شود.

صفحه 13:
PH Scale Acid Alkaline ج) مقدار ۳۱۱ یا فدظت بون هیدروژن: لین آزملیش برای یافتن قدرت اسیدی با قدرت قلیلیی آب انجام می شود. بیکربنات‌یا هیدرو کسید سدیم پتاسیم» کلسیم و منیزیم سبب قلیلیی شدن آب عی شوند. اسیدهای معدنی؛ دی اکسید کربن آزاده سولفات های آهن يا آلومینیوم نیز باعث اسیدی شدن آب می گردند.

صفحه 14:
به کمک دو روش می توان میزان ۳۲۱ را تعیین کرد. روش برق سنجی روش رنک سنجی 2 روش برق سنجی. در لین روش از یک پتانسیومتر استفاده میکننستا فشار الکتریکی را كه يون هاى !+ اعمال كرده اند» بسنجند. یک كنتور فيز در مدار نصب 2 ی شود تا مقدار 21 را به طور مستقیم نشان دهد. 7 روش رفگ سنجی: در لین روش‌با استفاده از یک کیت ۳۲۱ و محلول فنل رد میزان اسیدیته آب را اندازه گیری می کنند.

صفحه 15:
‎(a‏ اکسیژن محلول ‎ ‏در طبیعت هميشه در آبها مقداری اکسیژن محلول بلفت می شود. وجود اکسیژن در تب از چندین نقطه نظر لازم است. اکسیژن محلول در آب برای ادلمه زندگی حیوانهای آبزی لازم است و موجب فعل و انفعالهای تصفیه زیستی خودبه خودی در ب‌حی گردد. اکسیژن محلول در آب سب ایجاد للیه محافظی از جنس اکسیدهای گوناگون در جدار درونی لیله های آبرسانی و سبب تبدیل نمکهای دو ظرفیتی آهن و منگنز به نمکهای سه ظرفیتی در ّب‌می گردد. مقدار اکسیژن محلول لازم در آب آشامیدنی ۵ میلی گرم در لیتر است.

صفحه 16:
4 وزن و تركيبات آن. نیتروژن به صورتهای اول زیر در آب یافت می شود: ) آمه نساک آزاد. آمونیاک آزاد در نتیجه تجزیه مواد آلی نیتروژن.به عنوان ماده اصلی تشکیل می شود. حضور آمونیاک دلالت بر آن دارد که تجزیه مزبور به تازگی آغاز شده است. ۲ نبترست شا: نيتريت ها محصولات حاصل از اکسیداسیون آمونباک هستند. نبتییت ها حلکی از آنند که مواد آلی به طور کلمل اکسید نمی شود. در ّب آشامیدنیبه هیچ وجه نبلید نیتریت وجود داشته باشد.

صفحه 17:
۳ نبتر ات شط: وجود نیترات ها در آبسبه معنی خاتمه تجزیه مواد آلی است. لین مطلب حلکی از ّن است که مواد آلی اکسیده عی شونه و دیگر زیلنی نمی رسانند. وجود نیترات بیش از 500000 در لب آشامیدضی منجر جه نوعی بیماری جه نام ماتموگلوبینومیا ‎Sylow geil 095F Geo (Mathemigiobinomia)‏ در بين کودکلنی شلیع است که‌با غذلیی تغنیه حی شهند که‌با آب حاوی نبترات تهیه شده است.

صفحه 18:
و) فلو راید لین مادمبه مقدار زیاد در مواد زلید شیمبلیی کار خلنه ها بلفت می شوند. آبی که از زیرزمین خارج‌حی شود نیز ممکن است حاوی مقادیر زیادی فلورلید باشد. لگر فلوراید جا غلظت کمی تا10]0111 در لب وجود داشته باشده معمولاً مفید ولقع خواهد بود. این آب باعث بهبود سلامت دندانها شده و از پوسید گی آنهاجلو گیری می کند. فلورئید زیاد در ّب آشامیدنی سب تیره شدن دندانها و آسیب های لثه ای‌عی شود که منجربه بدرنگی مینای دندان شده» خصوصاً در کودکان بلعث خرد شدن دندانها عی گردد. لگر میزان فلورلید بیش از ۱ میلی گرم در لیترباشد» استخوان ها صدمه می بینند با افراد فلج می شوند.

صفحه 19:
ن) آهن و منگنز اگر آهن بیش از حد مجاز درب وجود داشته باشد باعث بد طعمی آن ‏ می شود. این ماده البسه» اتصالات لمله ها و زمین را خراب می کند. کمیت آهن در لب آشامیسنی نبلید بیش از 0.30077 باشد. منگنز سبب رشد موجودات ریز میکروسکوپی حی شود. لین ماده لیله ها را مسدود و لباسها راببی ینگ می کند. مقدار لن در ّب آشامیدنی نبلید بیش از 0۰0500۲7 باشد. ینک قرمز مایل به قهوه ای آب ناشی از حضور ناخالصی های آهن و منگنز است.

صفحه 20:
ی ) اسید سولفیدر یک . . . مبداء پیدلیش اسید سولفیدریک در آبها تجزیه مواد تلی است. وجود آن در آب سبب ایجاد بوی زننده ای‌می شود و با کمک هوادهی فوراً از آب بیرون می رود . از نظر مسمومیت تا مقدار ۰.۱ میلی گرم در لیتر قلبل تحمل هی باشد ‎oly‏ از نظر بویبد بلید مقدار آن در آب آشامیدنی صفر باشد.

صفحه 21:

صفحه 22:
* نظربه اينکه جداسازی باکتری های بیماری زا فرآیند یقت گیر و پرزحمتی است؛ به منظور تعیین حضور احتمالی ار گانیسم های روده ای حی توان آزملیش های ساده ای انجام داد. حضور باکتری های روده ای دلظت بر وجود باکتری های بیماری زا نیز دارند. کولیفرم ها شاخص های خوبی در نشان دادن آلودگی هستند . از لین رو با آزملیش گروه کولیفرم باکتری هاء باکتری های بیماری زا معلوم می شوند.

صفحه 23:
7 متداول تیین باکتری ها در گروه کولیفرم را اشریشیا کولی ( ایکلای ) تشکیل‌عی دهند. آنها زیانبار و مضر هستند» لما وجودشان حلکی از آن است که احتمالا باکتری های بیماری زا نیز وجود دارند. میکروب های ايكلاى به مقدار بسیار زیادی با مدفوع دفع می شوند. در آزمایش باکتری شناسی آب دو آزمایش زیر معمولاًانجام می شود: - آزمایش شمارش کل - آزمایش کولیفرم یا ایکلای

صفحه 24:
آزمایش شمارش کل. در لین آزملیش لب نمینه ای راکمبه آّن قارج افزوده شده» به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲۰ درجه سانتی کرادیلبه مدت ۲۴ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد در دستگاه کشت میکروب قرارحی دهند. باکتری ها در َب رشد کرده و کلنی هلیی تشکیل.می دهندکه‌می توان آنها را مشاهده کرد و شمرد. مجموع آنها نبلید از ۱۰۰ عدد در هر >> لب بیشتر باشد. به لین آزملیش )۲لیا شمارش کلنی های هتروتروف فیز میکویند که برای آب استخرها انجام می شود و محيط کشت اختصاصی آن 2۸ است.

صفحه 25:
آزمایش ایکلای : چنانکه مشاهده شده؛ کولیفرم های موجود در لاکتوز طی ‎FA‏ ‏ساعت و در دمای ۳۷ درجه سانتی گرادبه شکل کاز تخمیر می شوند. آزمایش اشرشیا کولی در سه مرحله انجام می شود: < - آزمایش احتمالی < - آزمایش تاییدی ۰ - آزمایش تکمیلی

صفحه 26:

صفحه 27:
۷۱ سا فسور ( لسترلیزلسیو ن‌سا هولیغ) فور استريل کننده با هوای داغ را جهت مقدار مناسبى از وسايل به كار می بییتا استرلیزاسیون‌به طور صحیح انجام گیرد. لین دستگاه را طوری تنظیم کنید که حرارت مناسب و یکنواخت استر لیزاسیون یعنی 1061۷۰ را بدست آورید و آنراجا ترمومترهای مناسب مجهز کنید. لین دستگاه برای استریل ظروف شيشه ای آزمایشگاه آب به کار می رود.

صفحه 28:
انکوباتور دستگاهی است که جهت نگهداری محیط کشت لاکتوز بعد از کشت دادن نمینه روی ‎cy‏ استفاده هی شود . لین دستگاه برای ما دمای ۷ را تامین حی کندکه در مرحله احتمللی نمونه های کشت داده شده را به مدت ۴۸ ساعت در آن نگهداری می کنیم.

صفحه 29:
اتوکلاو دستگاه اتو کلاو حرایتی-به اندازه حرارت استرلیزاسیون بعنی 1216 درون محفظه ایجاد می کند و مجهز به ترمومتر دقیقی است که بهتر است انتهای آن در مسیر خروج بخار قرار گیردتا درجه حرارت مینیمم درون محفظه استریل کننده را نشان دهد. دستگامبه‌یک فشارسنج مجهز است و بوسیله دریچه اطمینان متصل-به مسیر تولید بخار اشباع وبا مستقیمأنبه منبع تولید کننده بخارسبه خوبی تنظیم‌حی شود. اين دستگاه حرارت مرطوب 1216 رابجا فشار ۱۵ بار (۱۴/۸ اتسفر) در مدت 18 دقیقه تامین می کند.

صفحه 30:
بن ماری لین دستگاه کمبه حمام بخار نیز معروف است جهت نگهداری محیط کشت )] براث در دمای 0.56۴۲ به مدت ۲۴ ساعت بکار می رود و از لین طویقحی توانیم مدفیعی‌یا غیرمدفیعی بودن آلودگی میکروبی آب را تشخیص دهیم.

صفحه 31:
فرآیندی است که طی آن‌با استفاده از بونیزه کردن نمونه آب مورد آزملیش, البته نمینه هلیی که املاح و مواد معدنی آّن بالاست» املاح مذكور باردار وسقه نشين ‎ome‏ شهند وبه همراه املاح» موجودات پیز درون لب نیز در ظرف نمونه برداری رسوب می کنند.

صفحه 32:
تمام شيشه آلات و ظروف نمونه برداری را بوسیله یک دترجنت مناسببا لب داغ تمیزحی کنیم و چس از لب کشی و حذف ذرات حاصل از ترکیب دترجنت ها اين ظروف در دمای خشک 170 به مدت ۱ ساعت استریل ‎oo‏ شوند.

صفحه 33:
‎cla Lame‏ کشت بدون آب ( پودری‌جا دهیدراته) را در شيشه هليى كه درب آنها محكم بسته شده» در شرلیط تاریک» كمتر از 306 و هولییبا رطوبت کم نگهداری نمایید. اکر محيط کشت تغیبر رنگ و با حللت قالبی پیدا کرد و خصوصیت پودری خود را از دست داد از آن استفاده نکنید.

صفحه 34:
جهت جمح آوری نمونه های مورد نیاز برای آزمایشات میکروبیولوژیکی در بطریهلیی که شسته شده وبا دقت آبکشی و در آخربا آب مقطر شسته و استریل شده» استفاده نمایید. بهتر است ظروف 250 و جه رنگ تیره با درب سمباده ای باشد که جه راحتی نمونه از ظرف خارج نشود.

صفحه 35:
ایک ماده احیا کننده به ظروف مورد نظر برای جمع آوری آب حاوی کلر با دیگر هالوژنها اضلفه کنید . مگر آنهلیی که حاوی برات جهت کشت مستقیم نمینه هستند. تیوسولفات سدیم (۱۵25203) یک علمل دکلرینه کننده مناسبی است که هالوژنهای باقیمانده در نمونه را خنثى.عى كند و از عمل باکتری کشی آنها در طی افتقال نمونه جلوگیری می کند. آزمایشی که روی چنین نمونه ای انجامعی گیردسبا دقت بیشتری جمعیت میکروب واقعی نمونه آب را در زمان نمونه گیری نشان خواهد داد.

صفحه 36:
روشهای نمونه برداری آب در هنكام جمع آوری نمینه‌یک فضای خالی بالای بطری بلقی بگذایید (حدلقل 2.5017)تا مخلوط کردن بوسیله شیکر راحت صورت بگیرد و نمینه برای آزمایش آماده شود. جهت آزملیش نمینه هلیی را جمع آوری کنید که نماینده ای از آب مورد آزملیش باشند و برای اين کار از شرلیط ضدعفونی (۵۸560۱1) استفاده کنیستا از آلودگی نمونه جلوگیری شود.

صفحه 37:
۱- آب آشامیدنی اگر نمینه آب از شیر یک سیستم توزیع گرفته می شود بایستی شیری را انتخاب کرد که آب را از لیله هلیی که مستقیمأبه منبع اصلی اتصال دایند؛ برساند. در غير اين صورت‌حی توان از منبع‌یا تلنک ذخیره بسا شبکه توزیع آب جلوگیری را انجام داد.

صفحه 38:
در جمع آوری نمینه ها به طور مستقیم از مخازن آب» چشمه یا چاههای کم عسق نمونه را از قسمتهایی از آب تهیه کنید که منبغ استفاده برای مصرف کنندگان است. گرفتن نمینه از کناره آب‌بیا خیلی نزدیکسبه ساحل دریاچمیا خیلی دور از نقطه منبع اصلی» و یا در عمق بالاتر و یا پایین تر از نقطه منبع اصلی #طلوب است.

صفحه 39:
۳- آبهای سطحی " برای مطالعه جویبارهای وسیع جهت تشخیص منبع و کسترش آلودگی, نمینه ها رابجا درنظر گرفتن مکان» روش و زمان نمونه گیری تهیه نمایید. 7 تعداد نمینه هلیی که بلید آزملیش شهند بر لین اساس است که آیا هدف اندازه گیری گسترش آلودگی است با دوام حداکثر آلودگی و با آلودگی متوسط احتمالی. 7 معل های اندازه گیری گسترش آلودگی ویا دوام آن در نقطه زیر منبع آلودگی است. نمونه گیری رابا تعداد تکراری که ممکن است بر اساس نیاز تهیه نمایید.

صفحه 40:
‎digas‏ هلیی از رودخلنه؛ جویبار؛ درباچه یا منبع آب را بوسیله گرفتن نزميك انتهاى بطرى در دست و فرو بردن كن در 1ب طورى که سر بطرى به سمت پایین و زير سطح آب قرار كيرد» تهيه كنيد. ‏بطری را طوری برگردانید که سر بطری-به طور جزثیبه سمتبالا بیاید و دهانه بطری به سمت جریان آب قرار گیرد. ‎

صفحه 41:
نگهداری و ذخیره نمونه 5ج 3 ای ‎fe. paw ail‏ بلافاصلمپس از جمع آوری نمونه آب» آزملیش میکروبیولوژی آنرا شروع کنید تا از تغیبرات غیرقابل پیش بینی جلوگیری شود. لگر نمی توانید روی نمینه ها در طی | ساعت‌پس از جمع آوری آزملیش کنید» ازسیک خنک کننده لیا یخ) برای نکهداری نمونه در طی انتقال به آزمایشگاه استفاده کنید. درجه حرارت تمام نمینه های آلوده لب را به میزان 10 در طی ماکزیمم زمان افتقال ۶ ساعت نگهدارید.

صفحه 42:

صفحه 43:
روش آزمایش ۷۳۲۱ یا بیشتر تحداد احتمللی در ‎٩۰۰‏ لع 6 لو تسه Most Probably Number

صفحه 44:
محیط کشت های مختلف از قبیل لاکتوز» )۲ برات؛ برلیانت گرین و هر کدام دستور تهیه خاص خود را دارند که با استفاده از آب مقطر این محیط کشت ها تهیه و آماده مصرف می شوند. =.

صفحه 45:
تکنیک چند لوله آی تضمیری بر ای اعضای کلی فرم ها باکتریهای گروه کلی فرم همگی هوازی و بیهوازی اختیاری» گرم منفی» بدون اسپور و میله ای شکل می باشند که قادرند در حرارت 35 به مدت ۴۸ ساعت تخمیر لاکتوز را انجام دهند و گاز تولید کنند. روش های استانداردی برای مطالعه کلیفرم ها وجود داردکه یکی از لین روشها تخمیر چند لوله ای است که در اینجا شرح داده می شود. SS. 1۱

صفحه 46:
روش آزمایش ۲۱۳۱۱ روشهای استاندارد برای انجام آزمایش تخمیر چند لوله ای عبارت اند از : الف) ۵ لوله ای جدول (۳) ب) ‎٩‏ لوله ای ج) ۰ لوله ای جدول (۳) د) ۱۵ لوله ای که هر روش را انتخاب کنیم محیط کشت هیچ تغیبری نمی کند فقط تفاوت در غلظت لاکتوز برای مصرفی است.

صفحه 47:
جدول ۲- شاخص ۲/۳۱۱ و دامنه اطمینان ۹۵/ برای تر کیب لوله های مثبت و منفی زمانی که دی آزمایش از ۵ لوله ۲۰ میلی لیتر استفاده شده باشد. ودر 0 میلی لیتری

صفحه 48:
جدول ۷- شاخص 3 ‎ee‏ شمان 29۵ بای پر کیب وله هی یت و متلی زمانی که در آزمایش از ۱۰ لوله ‎٩۰‏ میلی لیتر استفاد؛ eres ۰۹۵ ‏دامن اطمینان‎ 5 oR TEs 0 ‏لوله ۱۰ میلیلیترق‎ ۰ حداکثر

صفحه 49:
مراحل آزمایش ۳۱۱

صفحه 50:
در لین مرحله محیط کشت لاکتوز براث تهیه شده در لیله های آزمایش را ‎jf Gate‏ استریل در اتوکلاوسبا دمای 121 و زمان ۱۵ دقبقه برداشته و نمونه را روى كن كشت عى دهيم سپس لوله ها رالبه مدت ۴۸ ساعت در دمای 3 انکوباتور قرارحی دهیم . لگرپس از مدت ياد شده كاز متصاعد شد آزمایش مثبت و دلالت بر وجود باکتری دارد.

صفحه 51:
-پس از تعیین تعدادلوله های مثبت از روی جداول استاندارد لو له ای » ۵ لیله ای » ۱۰ لیله اییا ۱۵ لیله ای تعداد کلیفرم خوانده شده و لوله های مثبت به مرحله تاییدی منتقل می شوند. اگر در این مرحله محیط کشت کمتر از ۴۸ ساعت در دمای > 37 بماند بعضی گونه های نادر کلیفرم که رشدشان بسیار کند است از نظر دور می ماند.

صفحه 52:
لین مرحله آزملیش از تن جهت انجام‌عی شودکه ببینیم وجود کلیفرم در آب تایید می شود يا نه که به این ترتیب عمل مى كنيم: ببه تعداد لیله های مثبت مرحله احتمللی محیط کشت برليانت گوین برحی داییم و روی آنها لیله های مثبت را کشت‌سی دهیم و در دمای > 37 به مدت ۴۸ ساعت نگهداری می کنیم.

صفحه 53:
تعيين مدفوعى يا غير مدفوعى بودن كليفرم " جهت تعيبن مدفوعى بودن كليفرم از ليله هاى مثبت مرحله احتمللی روی محیط کشت ‎EC‏ براث کشت‌.می دهیم و لین محیط ها را در دمای 0.562-۴۲ داخل بن ماری جه مدت ۲۴ ساعت نگهداری می كنيم. "چس از مدت زمان تعیین شده در مرحله احتمللی لوله های مثبت برلیلنت گیین را از روی جدول ۳۱۱ آحی خوانیم تا تعداد کلیفرم تاييد شود و همجنين ليله هاى مثبت )] براث مشخص‌سی کند که كليفرم از نوع مدفوعی است.

صفحه 54:
از لیله های مثبت برلیلنت گرین مرحله تاییدی بوسیله لوپ استریل روی محیط کشت ائوزین متیلن بلومیا ۲ بصورت استریک کشت‌سی دهیم وبه مدت ۴۸ ساعت داخل انکوباتور با دمای 37 نگهداری‌هی کنیم وچس از مدت زمان تعیین شده نوع کلیفرم مشخص می شود.

صفحه 55:
با توجه‌به دستورالعمل های اخیر وزارت بهداشت» درمان و آموزش پزشکیپس از انتقال وکشت نمهفه آب بر روی محیط کشت لاکتوز براث (مرحله احتمللی) موارد مثبت لین مرحله جهت تایبد کلیفرم ‎SB‏ ‏گرماپای روی محیط اختصاصی ‎EC‏ براث منتقل و در حرارت ۲--۴۲/۵ در حمام بخار یبه مدت ۲۴ساعت کشت داده‌می شهند و نتلیج مثبت با احتساب !| به عنوان کلیفرم گرماپای گزارش می شود.

صفحه 56:
شبرین کردن آب شور بیشترین قسمت آتب روی زمین که در درباهای آزاد بلفت هی شودبه علت دارا بودن مقداری نمک‌نه تنها آشامیدنی نیست بلکه قلبل استناده در کارهای کشاورزی نیز نمی باشد. روش های شییین کردن لب بسته عبه مقدار نمکهای موجود در ّن متفاوت است که مهمترین آنها به ترتیب اهمیت عبارتند از : ‎)١‏ تقطير آب شور ‎TR SG‏ ‏؟) الكترو دیالیز ‎Psy ‎

صفحه 57:
ود تسه Heat لین روش قدیمی توین رلهی است‌که انسان از آب شور دریلهلبه ّب شییین دست‌می یافت. امروز تکنیک اين کار تکلمل یافته و هنوز هم متداولتیین راه شيرين كردن آب شور می باشد. در تکنیکهای تازمبا کمک ایجاد خلاء و افزلیش تعداد صفحه هلیی که تقطیر روی آنها انجام میگیرد بازده این دستگاه ها را بالا برده اند. جه علت نیازجه سوخت فراوان کاربرد این روش در جاهلئی مناسب است که سوخت طبیعی ارزان در دست باشد . مثلاً هم اكنون در نقاط كوناكون كويت جندين دستكاه تقطير 1ب شور ساخته لمند كه نزهيك به ‎8٠٠٠+‏ ‏متر مكعب در شبانه روز آب دريا را شيرين مى كنند.

صفحه 58:
Reverse Osmosis ۳- روش اآسمزی وارونه rection ot Water Fow لین روش که تازه توین روش شییین کردن لب شورمی باشد و کاربرد آن در جهان کمتر از ۳۰ سال است که متداول شده بر بلیه خاصیت اسمزی در بدن انسان طرح گردیده است. جنانکه نخستین بار در علم زیست شناسی مشخص گردیده است ؛ هرگاه دو محلول از نمکی-با غلظتهای گوناگون توسط پوسته ای نفوذپنیرسبه نام ممبران از هم جدا شده باشند تفاوت غلظت در دو محلول سبب ایجاد فشار بر پوسته نامبرده گردیده که نتبجه آن جریانی از محلول کم غلظت به سوی محلول غلیظ تر می باشد.

صفحه 59:
در لین روش از خاصیت تجزیه الکتریکی نمکهای موجود در آب و جذب ریشه نمکهلبه آندوفلز قن‌به کلتد از یکسو و تراولثی پوسته های ممبران از سوی دیگر لستفاده‌می شود. در قطبهای الکتریکی مثبت پوسته های ممبرانی قرار دایند که آنیونها را از خود عبورحی دهند و در قطبهای الکتریکی منفی کاتیونها را از خود عبور عی دهند . وچس از عبور لین یونها از پوسته های نفوذپذیر ممبران» نمک از آب جدا شده و بمین ترتیبسبه آب شییین دست بافته ایم.

صفحه 60:
؟- روش يخ زدن در لين روش از زودقرميخ بستن آبهاى كم نمك استفاده.عى شود و يس از جدا نمودن بلورهاییخ زده از بقیه ملیع و تکرار لین کار مقدار نمک آب را کلهش‌می دهند . هزینه ساختمان تاسیسات در لین روش هنوز زیاد است و لذا کمتر مورد استفاده قرارحی گیرد . در سالهای اخیر بررسی زیادی در جهان روی لین روش شییین کردن آب انجام گرفته تا راه ارزان تری برای کاربردن یلفت شودسبه خصوص برای نقاط سردسیر ممکن است روزی این روش مناسبت ترین روش گردد.

صفحه 61:
7۳ ننندة: محمد تقى منزوى ” استاندارد متد براى آزمايشات آب و فاضلاب » سازمان بهداشت جهانی : 7 دستورالعمل های آزمایشگاهی آب شا مرکز تحقیقات » بهبود و بهره وری resources ١ atts

صفحه 62:

صفحه 63:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان