صفحه 1:
صفحه 2:
عیگر وب شناسی صنعتی
براساس کتاب بیوتکنولوژی صنعتی
صفحه 3:
)6 انواع فرایندهای تخمیری
eyes
صفحه 4:
صفحه 5:
قار محجه
* سير تدريجى تكامل صنعت تخمير را مىتوان به ۵ مرحله تقسيم بندى كرد : 1
تا قبل از قرن oa
مرحله یک لت ب
۳ سس
میکروارگانیسمها در فرایندهای تخمیری
توبتظ ياسكوز
” ابداع روشهاى جداسازى و تكثير مخمرها براى
کشت خالص
4 توسعه فرايتد_تخمير استن-بوتائل طى جنك جهانى اول
مره ووزمسن 2 ۱۹.۰ تا ۱۹۴۰
۲ ایجاد اولین فرایند واقعی تخمیر در شرایط سترون با
حداقل آلودگی
" توسعه فرمنتورها برای تخمیر صنعتی محصولات
حساس به آلودگی
صفحه 6:
4 كاتس در شرالا غوطول و سترون طی جنگ
نی دوم
۲ ایجاد تجهیزات واحد پایلوت و آزمايش فنون و
فرایندهای جدید
” توسعه فرمتتورهاج دابراج هيزن مكانيكى 0
سوب با در
* نياز به هوادهى
(سترون)
© ]+ مصبط كشت لزج قير
توليد حجم زياد
تسین |۰ انتخاب سویه پرتوان
در تولید
صفحه 7:
dace 6
ده
1 عزيست ميكروبى به عنوان منبعی برای
tonto. وراك دام $$
v
توسعه فرمنتورهای جت فشاری و سیکل فشاری و بد و چرس مه 0
ay همزن مکانیکی.
منبع کرین < متانول
فرمنتور < سیکل فشاری
ظرفيت - 3000 مترمکعب
مبكرواركانيسم- متیلوفیلوس
متبلوتروفوس
۲ ابداع روش میکروارگانیسمها در
Batch Fed-batch Perfusion
صفحه 8:
۲ بیان ژنهای انسانی در میکروارگانیسمها
۷ ساخت محصولات کم حجم اما با ارزش بالا
۲ استفاده از مهندسی زنتیک برای دستورزی
میکروارگانیسمهای صنعتی
ea? 5 ~,
rE Plasmid}
ac
صفحه 9:
سور ناو تخمیر صنعتیعسوما از باکتری ها
| قارچها و مخمرها برای تولید فراوردههای زیستی
استفاده میشود.
کشت
سلولهای حیوانی و گیاهی در قرایندهای تخمیری
انپذیر eal oa سر
مراحل تروفوفاز و
۱ ایدیوفاز
میکروبی
آنزیمهاي فرایندهای
سا
LSet ys دگرگونسازی
مکانیسمهای تبدیل ترکیبات به
1 برانگیختن و بازدارندگی ترکیبی با ارزش بالاتر
صفحه 10:
انواع Oe تشمبری
| متابوليتهاى ميكروبى )
1.تلقيح كشت ميكروبى به محيط كشت مغذى
".افزايش سرعت رشد ميكرواركانيسمها تا
حداكتن مقع ووريي. -
ترفوفاز
۳.کاهش,بییرعیت رریژیج نا مرجله سکون
5
۴.فاز مرگ و از بين رفتن ميكرواركانيسمها
وحشی به ice است که
تولك آنها فقط سان
میکروارگانیسم را برآورده
ان
محيط کشت را به گونهای
اصلاح میکنند که بازده
محصهل افز ابش باید.
میحر ساسا صننسپلیم
ase نوع وحشی و
—_
میشوند اما در Pan ae
سید
دابل وهای وت
رین متابولیت های تانوبه یی
در غلظت پایین توسط
سویههای وحشی تولید
میشوند و نیاز به توسعه
دارند.
صفحه 11:
انواع فرایندهای تخمیری
oneal =a سرم
محصولات نوتر کیب a,
با استفاده از قناوری 0۱۸ نوترکیب, ژنهای " فاکتورهای ۸ و٩
عالى را به سلولهاى ميكروبى انتقال داده و به عامل رشد
اين ترتيب سلول میکروبی توانایی تولید پروتئین توس
بیگانه را دارد. Goss” كولبلألة
۷ سوماتوستاتین
گاوی
فرایندهای دگرگون سازی تم سرکه
ميكرواركانيسمها بصورت کانالیزورهایی با قدرت ea سس
انتخاب كنندكى بالاتر نسبت به كاتاليزورهاى |ى Ne 1
شیمیایی عمل کرده و گروههای عملی را در page) ین:
مکانهای مشخصی از یک مولکول پیچیده اضافه, ۱3۱-2
حذف ویا اصلاح میکنند.
<
صفحه 12:
۱۳ لا Pee CL eine)
۲
انتخاب میکروارگانیسم صنعتی و توسعه آن
توسعه مایه تلقیح مناسب
ارزان و مقرون بهصرفه
انتخاب محیط کشت مناسب فراوان و در دسترس
۷ مناسب تولید محصول
9
سترون سازی محیط و لوازم کشت مناسب رشد
0 میکروارگانیسم
فراهم آوردن تجهيزات و لوازم كل قرايند
افزودن مايه تلقيح به محيط كشت سترون شده
تنظيم محيط کشت برای مرحله توسعه مایه تلقیح و
تخمیر اصلی
Upstream processing
Vector
‘construction|
stein secon |
optimization
۳
Media |
صفحه 13:
۱۳ لا Pee CL eine)
۶ جداسازی توده
< انتخاب زمان منانتب بزاق خانمه تخفیر ذر: شرايظ ۲ تخریب دیواره سلولی
غیرمداوم > J alas
> حفظ شرایط سترون و کنترل آن [ تسس ][ سس | >
كنترل فرايند حين تخمير
خالص سازى محصول
> کنترل کیفی و کمی
sae? ۳ سح
فراهم آوردن مواد افزودنی حبز .موی
> سترون سازی پساب درصورت استفاده از ارگانیسم
اريخته
ترارب
۶ تصفیه پساب
صفحه 14: