تعداد اسلایدهای پاورپوینت : 15 اسلاید

saina

صفحه 1:
9

صفحه 2:
تخم مرغ یک ماده غذایی مغذی است که پروتئین و ویتامین هایی با کیفیت بالا به همراه .أهن و مواد معدنی نادر را در اختیارانسان قرار می دهد سهم تخم مرغ در رژیم غذایی شبیه مواد غذایی دیگر نظیر گوشت قرمزء گوشت سفید. ماهی, آجیل و حبوبات می باشد. دو تا سه اونس (هر اونس برابر 06/90 گرم است) » گوشت سفید یا ماهی یک وعده غذایی را تشکیل می دهند. یک ت مرغمی تواند جایگزین یک اونس گوشت بدون چربی شود. دو عدد تخم مرغ به عنوان یک وعده غذایی کامل به جای گوشت قرمزء گوشت سفیدء ماهی» دانه های خشک و ,گروه غلات مصرف می گردد

صفحه 3:
ارزش غذایی تخم مرغ تخم‌مرخ منبع غتی و ارزان قیمت پروتئین محسوب می شود. تقریبا نیمی از پروتئین اين ماده خوراكى در آن قرار دارد. همچنین ویتامین 90) و چربی و کلسترول (کمتر از زرده) سلنیوم؛ ویتامین 6906 90 :0) و مواد معدنى همانند زينىء أهن و مس هم در این بخش وجود دارد كلسترول و لسيتين» كه مواد جرب موجود در زرده تخم مرخ هستنده برای ساختمان و عملکرد سلول های بدن ضروری اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول های بدن را حقظ می کند. همچنین به عنوان یکی از اجزا تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می شوند. برخی از تخم مرخ های امروزی حاوی اسیدهای چرب امگا سه هستند. این امر به تغذيه مرخ ها و کارخانه توليدكننده تخم مرغ بستگی دارد و روى جعبه تخم مرغ ها نيز درج .می شود تخم‌مرغ به عنوان یک منبع غنی از پروتنین شناخته می شود که هر ۸ اسید آمینه مورد نیاز بدن را داراست. یکی از ۸ اسیدآمینه موجود در تخم‌مرغ, توانایی سنتز شدن در بدن .را ندارد و باید از طریق غذا تامین گردد

صفحه 4:
در همین راستا باید گفت که هر یک عدد تخم‌مرغ درشت حاوی موارد زیر است: ۰ ۷۸ کالری ۰ ۶,۳ گرم پروتنین ۰ ۵,۲ گرم چربی * ۱,۶ گرم چربی اشباع شده ۰ ۲۱۲ میلی گرم کلسترول همچنین بد نیست بدانید» خوردن یک تخم مرغ در روز سبب افزایش قد کودکان می‌شود. نتیجه یک تحقیق نشان داده که خوردن یک عدد مرخ در روز ممکن است در کودکان خردسالی که دچار سوء تغذیه هستنده باعث افزایش قد شود. به ادعای محققان؛ تخم مرخ ظاهرا رشد نوزادان را تقویت می کند یک راه ارزان برای پیشگیری از کوتاهی قد است. گفتنی است؛ أيه نامناسبت» در کنار عفونت هاى دوران کودکی و بیماری؛ از علل عمده عقب ماندگی رشد است.

صفحه 5:
تصور نادرست در مورد تخم مرغ یی را ‎Spas OAD IS CS es‏ همانطور که می دانید کلسترول بالا باعث ایجاد سکته قلبی میشود. زرد: مرخ به تنهایی شامل ۵ گرم چربی می باشد که برای متخصصین تغذیه کافی است. که ادعا کنند تخم مرغ باعت ایجاد تسدد شرایین می شود. یک تصور نادرست دیگر این است که مردم فکر می کنند کلسترول همان چربی است. این امر درست نیست. کلسترول یک ماده مومی شکل است که از نظر ظاهری کمی شبیه به چربی می باشد اما خصوصیات متفاوتی با آن دارد. دانشمندان امروزه به اين نتيجه دست بيدا كرده اند که کلسترول در بسیاری از غذاها وجود دارد و کلسترولی که در خون مشاهده مى شود با أنجه كه قبلا تصور مى شد تفاوت هاى بسيارى دارد.

صفحه 6:
آنجه بايد در مورد کلسترول تخم‌مرغ بدانید تخم‌مرغ سال ها به عنوان يك ماده غذایی مضر برای سلامتی بدن به شمار می رفت. دليلش هم کلسترول موجود در آن بود و به همین خاطر» هميشه به افرادی که کلسترول خون داشتند توصیه می شد تا از مصرف این ماده پرهیز اما در حدود ۱۰ سال پیش وقتی تغذیه مرخ ها تغییر یافت سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که یک تخم مرغ متوسط حاوی حدودل ۱۰۰ میلی گرم کلسترول است. یعنی یک‌سوم ۳۰۰ گرمی که یک فرد اجازه دارد در یک روز مصرف کند. بر اساس مطالعات صورت پذیرفته. ۱ تقرييا خطرى به نیال تدارد و حنی ممکن است به کاهش کلسترول بد خون نیز کمک کند. البته لین در حالی است که با یک رژیم غذایی سالم که فاقد چربی های مضر و اشباع است» همراه باشد.

صفحه 7:
رابطه‌ی سلامت قلب و تخممرغ لازم است بدانید که تخم‌مرغ حاوى املاح معدنی مفیدی همانند بتین و کولین است كه به عملکرد هر چه بهتر قلب کمک می کنند. همچنین بد نیست اشاره کنیم. در طول دوره‌ی بارداری و شیردهی نوزاد» تامين «کولین» کافی از ۱ یاری برخوردار است؛ زیرا کولین از جمله عناصر ضروری برای رشد مغز نوزاد به‌شمار می رود. البته خائم هاى باردار بايد به اين نكته توجه داشته باشند که تخم مرخ را به صورت كاملا يخته» (زرده و سفيده سفت شده باشد) مصرف نمايند. در طب سنتى جين» تخم مرغ به عنوان تفويت كننده خون و افزايشدهنده انرزى بدن شناخته مى شود زيرا باور دارند كه اين ماده خوراكى موجب بهبود عملكرد سيستم كوارش و كليه ها مى شود. تخم مرغ همجنين حاوى ويتامين (] است و در نتيجه از بوكى استخوان و نرمى استخوان بيشكيرى مى كند. بد نيست بدانيد با مصرف تخم مرغ در وعده صبحائه مى اتوانيد به تناسب اندام و لاغرى بيشتر خود كمك كنيد زيرا حاوى بروتئين زياد است و براى مدت زمان طولانى ترى فرد را سير نكه مى دارد.

صفحه 8:
تخم بلدرچین تخم بلدرجين مزه اى مشابه تخم مرغ دارد اما در اندازه ای بسیار کوچک تر؛ به طوری که هر ۵ تخم بلدرچین اندازه یک تخم مرغ .معمولی است تخم بلدرچین را می توانید عسلی کرده و با .نمك دريايى ميل كنيد تخم بلدرجين نيز منبع ويتامين و بروتئين تخم بلدرچین به سوخت‌وساز هر چه بهتر بدن؛ تنظیم چرخه خواب؛ تقویت سیستم ایمنی» عصبی» قلب و گوارش کمک شایانی می نماید. همچنین سبب استحکام عضلات و استخوان ها می شود و می توان از آن برای درمان بیماری های کبدی» کلیوی؛ کم خونی» ‎cael‏ استرس و بازسازی بدن پس از جراحی .یا زایمان استفاده کرد

صفحه 9:
زرده تخم مرغ غشای داخلی شالاز تخم مرغ سفیده نخم مرغ غشای زرده تخم مرنغ صفحه ی زایشی

صفحه 10:
eee پوسته اولین و بیرونی ترین لایه تخم مرغ می باشد که حفاظت از محتوی داخل تخم مرخ را برعیده دارد . پوسته تخم مرخ با توجه به نوع و نژاد مرغ به دو رنگ سفید و قهوه ای می باشد . بیش از هزاران منافذ بر روی پوسته قرار دارد که تبادل هوا و رطوبت از طريق أنها انجام مى شود و اين در حالى است كه يك لایه محافظ به نام کوتیکول بر روی پوسته قرار دارد که از ورود آلودگی » غبار و میکروب ها به داخل تخم مرغ جلوكيرى مى . کند غشاهای خارجی و داخلی - دو غشا خارجی و داخلی مابین پوسته و سفیده قرار داشته و محتوی داخل را از گزند میکروب ها و باکتری ها مصون نگه می دارد . شایان ذکر است غشاهای نام برده از جنس پروتئین و همچنین کراتین می باشند که از دوام نسبتاً بالایی برخوردار بو . در برابر ضربه های ناگهانی تا جای ممکن محافظت می کند اتاقک هوایی تخم مرغ - تامین اکسیژن جوجه داخل تخم بر عده اتاقک هوایی می باشد . ما بین دو غشای خارجی و بیرونی یعنی بخش عریض تر تخم مکانی است که کیسه هوایی به وجود می آیند . توجه داشته باشید وقتی که تخم از بدن مرغ به بیرون منتقل می شود از دمای نسبتاًبالایی برخوردار است از این رو کیسه های هوایی هنوز در آنها به وجود نیامده است . با گذشت زمان که دمای تخم مرخ پایین می آید و دی اکسید کربن و همچنین رطوبت از آن خارج میشود و اکسیژن جایگزین آنها می شود . نتیجه حاصل از این فرایند ایجاد اتاقک هوایی در داخل تخم مرغ مى باشد

صفحه 11:

صفحه 12:
شالاژ تخم مرغ - وظیفه نگهداری زرده در مرکز تخم مرغ بر عهده رشته های فرفری یا مارپیچی مانند می باشد . اين رشته ها به رنگ سفید بوده و به دو طرف زرده تخم مرغ . اتصال یافته و آن را به غشای داخلی ارتباط داده اند غشای ویتلینی تخم مرغ - این غشا یک ساختار منحصر به فرد میباشد که بخش بيرونى يولك يا همان زرده . را به وجود آورده و از پروتئین فسفر دار تشکیل شده است يولك يا زرده تخم مرغ -- با ارزش ترين بخش تخم مرغ زرده أن مى باشد جرا كه سرشار از مواد مغذى متنوع بوده و یک سوم وزن تخم مرغ را به خود اختصاص داده است . پروتلین و ی گلیسیرید بخش اعظمی از زرده تخم مرغ را شامل می شود از این رو مصرف زرده تخم مرغ برای کسانی که دارای کبد چرب هستند مناسب نمی باشد . دیگر مواد موجود در زرده عبارت اند از : فسفوپروتئین » کولین ۰ کلسیم » وی ۰ آهن و ۰ ‎(A-D-E-K)‏ های

صفحه 13:
زر صرف نظر از پوسته ۰ ©© يا ©© درصد از وزن تخم مرغ را زرده أن شامل می شود . شایان ذکر است که تمامی موارد چربی و تری گلیسیرید و تقریباً ‎BO‏ ‏. درصد از پروتنین های کلی تخم مرخ در بخش یولک یا زرده حضور دارد بخش دایره ای شکل زرده با نام كرانول يا دانه بندى شناخته شده و + از هم می پاشد . شایان ذکر است که در زرده مقدار زیادی مواد پروتئینی به نام تیلین یافت می شوند که از نظر ساختار و ظاهر بسیار شبيه به كلوبولين مى باشد . باید به نکته توجه داشت که مقدار لسیتین موجود در بدن هر فرد با مقدار تیلین رابطه مستقیمی دارد . در كنار موارد نام برده در زرده چربی و برخی موارد رنكى يافت مى شود . بر خلاف باور افراد زرده يك ساختار کروی نمی باشد جرا كه در داخل به صورت يك شكل نبوده و حتى قسمتى به نام شكل بطرى در . آن یافت می شود

صفحه 14:
غشاى زرده غشای زرده دارای حالت کشسانی و الاستیک بوده و و؛ مى باشد به همين دليل به راحتی چروکیده می شود . شایان ذکر است که غشا بدون سازه دیده می شود ولی در صورت وارد شدن فشار لازم به شکل رشته رشته قابل مشاهده خواهد بود و البته اين در حالی است كه بخش عرضى أن به شكل دانه دانه نمايان مى شود از اين رو مى توان كفت . که غشای زرده از جنس فيبر مى باشد و نقاط مشترك زيادى با يك بافت بيوندى دارد بلاستودرم تخم مرغ ابا استفاده از جشم غير مسلح كل زرده در كل به يك شكل ديده مى شود ولى تنها در يكا نقطه ممکن است که زرده به شکل متفاوت باشد و آن بلاستودرم است و در این بخش يولك يا همان زرده قطرى به اندازه تقريباً 4 میلی متر دارد . برای مشاهده بلاستودرم . مى توانيد به غشاى ويتلينى سطح زرده نكاه كنيد در يولك (زرده) اوليه كه كوجك است بلاستودرم به شكل يك يه كره أبكى بسيار کوچک دیده می شود و بعد از رشد کردن به صورت تعدادی نقطه زایا و در نهایت در زرده به شکل یک دیسک زایاقابل مشاهده می باشد . شایان ذکر است که تقسیم یاخته ها و همچنین رشد و نمو جنین داخل تخم مرغ در اين ناحیه صورت می پذیرد چرا که زرده . این بخش دارای میزان قابل توجهی چربی می باشد

صفحه 15:
باوجود آنچه در مورد مزایا و فواید تخم مرغ ذکر گردید. حال اگر شخصی نسبت یه این ماده حساسیت داشته باشد» جه بايد بكند؟ کودکان اغلب نسبت به تخم مرغ واکنش حساسیت زا دارند و اگر این اتفاق بیفتد. آنان نمی توانند برای مدتی تخم مرغ بخورند.البته خبرهای خوبی نیز وجود دارد که این نوع حساسیت در اغلب کودکان تا 0 سالگی وجود دارد و پس از آن کودکان می توانند ,تخم مرغ را بدون دردسر بخورند ناشی از تخم مرخ چیه احتمالاً می دانید که بعضی از مردم نسبت به غذاهای خاصی مثل بادام زمینی یا میگو حساسیت دارند. هنگامی که فرد غذای حساسیت زایی می خورد بدن او واکنش نشان می دهد و با آن غذا مثل یک ماده غذایی خطرناک رفتار می کند. این مشکل برای کودک خردسال رخ می دهد, زیرا سیستم ایمنی بدن او به طور کامل رشد نيافته و او نمی تواند پروتلین موجود در تخم مرخ را هضم کند. (بیشتر کودکان نسبت به پروتئینی فيده تخم مرغ وجود دارد و بعضی دیگر نسبت به پروتلین زرده تخم مرغ آن می دهند.) سیستم ایمتی که به طور طبیعی بدن را در مقابل میکروب ها و دیگر بیماری ها مضر رفتار می کنند. کودکی که به تخم مرخ و غذاهای حاوی آن حساسیت دارد» پس از خوردن آن ممکن است احساس بیماری کنیا دانه های کهیرمانند در بدنش ظاهر شوند.

39,000 تومان