صفحه 1:
a www.tabaye.ir

صفحه 2:

صفحه 3:
بر اساس مکتوبات موجود در متون طب سنتی ایران. سال‌های زندگی یک انسان به چهار دورة رشد (حدائت و نم ه* (گهولت) و پیری (شیخوخت) تفسیم می‌شود. ابن‌سیناء ابتدای سن سالخوردگی را پایان ۶۰ سالگی می‌داند که منطبق با تعریف سازمان جهانی بهداشت است.

صفحه 4:
مزاج افراد پیر مختلف است به‌طوری که اعضای اصلی ایشان سرد و خشک است ولی رطوبات بلغمی در داخل اعضای آنها انباشته می‌شود. پس لازم است به علایم بیمار توجه شود.

صفحه 5:
تدابیر کهنسالان: در صورتی که علایم آنها بر سردی و خشکی دلالت کند. باید غذا و بقیه تدابیر آنها گرم و تر باشد و اگر سرد و تر بود. باید تدابیر گرم و خشک به‌کار رود. ۲. بهتر است بدن آنها را هر روز با روغن بنفشه. بادام. بابونه. سوسن و یاسمین جرب کنند. ۳ باید در بستر نرم استراحت نمایند و فعالیت سخت را کاهش داده و در زندگی خوشدل و شادکام باشند.

صفحه 6:
۴ از هرچه مزاج سردی و پیری دارد. چون اندوه و ترس و بوهای سرد مثل کافور و نیلوفر و از ترشی‌ها بوبژه سرکه و نیز شورها اجتناب نمایند. ۵. از هوای‌بد و بوی ناخوش و دود و غبار دوری نموده و از انزوا و توقف در گوشه‌ای که هوایش محبوس باشد. تا جای ممکن دوری نمایند. ۶ از گرسنه خوابیدن پرهیز کنند. زیرا گرسنه‌به خواب رفتن سبب از بين رفتن قوت و انریی و همچنین ایجاد رطوبت در معده و اندام‌های داخلی ایشان می‌شود.

صفحه 7:
۷ کاهش حجم غذا و افزایش دفعات غذا به ایشان توصیه می‌گردد. البته غذای ایشان باید در عین کم‌حجم بودن. از نظر کیفیت بالا باشد. غذاهلیی مانند آبگوشت. شوربا. حلیم گندم. شیر و عسل. زرد تخم‌مرغ نیمبرشت (عسلی) و آب‌گوشت و گوشت جوجه‌خروس, به همراه اندکی دارچین و یا زنجبیل و نان خوب پخته‌شده با کمی نمک برای سالخوردگان مفید است. ۸ لازم است افراد سالخورده از ماهی. خیار هندولنه. كدو. بادمجان. گوشت گاو گوساله. عدس, کلم, غذاهای کنسروی و کمپوتی بکاهند. از خوردنی‌ها و ادمية خیلی گرم و خشک اجتناب نمایندتا موچب ایجاد پبوست در ایشان نگردد.

صفحه 8:
‎٩‏ کمی چس از صرف غذا مناسب است که در هوای آزاد پیاده‌روی سبکی نمایند. ‎.٠١‏ در روزء غذای کم و معتدل و در شب کمی بیشتر بخورند. ‎.١‏ يبوست یکی از مشکلات شلیع لین سنین است. و لازم است‌با غذاهایی ‏مانند خورش مرغ با چغندر و سوپ جو درمان شود. ‎

صفحه 9:
۲ از سبزی‌ها. کاهو, برگ چغندر, کرفس و تره میل کنند و از میوه‌هاء انجیر تازه و خشك و انگور و موبز با مغز گردو و بادام برای افراد پیر مناسب است. ۳ در صورت لزوم. حقنه با روغن برای آنها مفید بوده و احشای ایشان را نرم می‌کند و بهترین روغن برای ایشان روغن زیتون صاف‌شده است.

صفحه 10:
۴ آشامیدن شیر مفید | به شرط آنکه بعد از آشامیدن شیر در ناحیه کبد و شکم احساس تمدّد و نفخ نکنند. * موافق‌ترین شیرها نیز شير بز است. * شیر پخته برای ایشان بهتر از شیر خام است. * بهترین شیوة پختن آن. لین است که سه قسمت شیر رابایک قسمت آب مخلوط کرده‌سبا آتش ملایم بجوشانند.نا یک‌چهارم آن بخار شود. سپس با مقداری نبات و یا عسل شیرین کنند و آرام بنوشند. * بهتر است در حین پختن شیر. مقداری زنجبیل برای کم کردن نفخ در آن بیندازند. * همچنین می‌توانند شیربرنج همراه با عسل يا شكر ميل نمايند.

صفحه 11:
۵ از نوشیدنی‌ها. شربت عسل‌با پیران سازگارتر است و مانع از ایجاد بندآمدگی‌ها در بدن (سده) و درد مفاصل می‌گردد. ۶. افراد سالخورده بلید نا جای ممکن از خونگیری پرهیز کنند مگر در ضرورت شدید و به تجویز پزشک حاذق و به مقدار کم.

صفحه 12:
۲ لس 0 شت دل راى .ران مناسب است و سبب تقويت آنها می‌شود. که البته باید در حد اعتدال باشد. ۸. استحمام معتدل برای لین گروه مناسب است و بهتر است که چندی پس از گرمابه طعام مصرف شود. ‎٩‏ سرما خوردن برای مشلیخ بسیار خطر دارد. پس هميشه بلید وضو و ‏غسل ایشان با آب نیم گرم و لباسشان به نسبت جوانان گرم‌تر باشد. ‎

51,000 تومان