رویدادهامراقبت‌های بهداشتیکودک و نوجوانپزشکی و سلامتتغذیهسایر

تغذيه دانش آموزان و نقش آنان در مواقع بحران

صفحه 1:
تغذیه دانش آموزان و نقش آنان در مواقع بحران 1 مينا مينائى کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذیه

صفحه 2:
+ ——™ * بحران در حقیقت دوره موقتی است که زندگی وسلامت ‎po‏ در این شرایط تحت مخاطره قررار گرفته ونیا زمند به کمکهای فوری می باشند. * طی دهه اخیر حدود دو بیلیون نفردر ممرض انواع بحرانها و بلایا قرار گرفته اند. و متاسفانه بیشتر بلایا در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.

صفحه 3:
*دلایل وقوع بحرانها عبارتند از ۱ 00-6 ‏عوامل طبیعی( زلزلهسيل؛ كردباد‎ a ‏عوامل انسانی( جنگءتروریسم »آتش سوزی»مهاجرتهای‎ * )... ‏دسته جمعی و‎

صفحه 4:
تس کشور ایران جروده کشور بلاخیم جهان می باشد و در قاره آسیا از نظ بروز بلایای طبیعی مقام چهارم را دارا است.

صفحه 5:
+ ———™ مدت زمان بحران و مشکلات پیامد آن در بحرانهای مختلف متفاوت است وبستگی به نوع بلاء‌شدت .و وسعت آن دارد

صفحه 6:
تاثیم‌بلایا برروضع غذا و تغذیه تخریب منابع تولید مواد غذايى( کشاورزیءدامی و...) * اختلال در روند توزیع غذا * از ین رفتن مراکز ذنیرهموا غذایی *۴ قطع برق و از بین رفتن وسایل نگهداری مواد غذایی = آلوده شدن آبهای لوله کشی * آشفته شدن وضیت مالی خانواده ها ونبود امکان خرید مواد غذايى

صفحه 7:
_———_—_— © آلودگی میکروبی و شیمیایی مواد غذایی ناشی از آتش سوزی ها و انفحارات ۴ ورود غذاهای غیر بومی به منطقه * کاهش تولیدات و محصولات محلی ۴ کاهش مراقبتها و خدمات بهداشتی- تغذیه ای

صفحه 8:
بآ« بنابرراین در مواقع بحران امنیت غذاپی و تغذیه افراد مورد تهدید قرار می گیررد که منج به | فنرایش سوءتغذیه ؛ بیماریها و مرگ و میس ۰ می شود

صفحه 9:
کمبودهای شایع تغذیه ای در بحران ین انرفی ز کمبود پروتئین سوء تغذیه ناشی از کمب خذيها ‎table‏ ‏کمبود برخی از ریز مغذیها - تيامين " نياسين ويتامين 7 ويتامين ث اسيد فوليك 7 آهن

صفحه 10:
* کودکان * زان باردار و شیرده * کودکان سنین مدرسه و نوجوانان * سالمندان * بیماران © خانواده های پرجمعیت * افراد تنها

صفحه 11:
کودکان سنین مدرسه جزء گروه هاي ‎Colt‏ يذيرند زيرا ۴ نيازهاي غذايي دانش آموزان به دلیل سرعت رشدشان افزایش مي يابد. " استرس(از دست دادن اقوام دوستان. از بین رفتن مدرسه وخانه و...) موجب کاهش اشتهاي آنان مي شود. 5 كمبودهاي تغذیه اي آنان را از رشد بالقوه باز مي دارد و موجب کاهش سرعت رشد جسمي و توانمندي ذهني تن مي شود.

صفحه 12:
كمبودهاي شایع تغذیه اي دانش آموزان در مواقع بحران * کمبود پروتئین انرژي ۴ کمبود برخي از ریزمغذیها مانند: " آهن 7 کلسیم - ویتامین آ

صفحه 13:
نیازمندیهای تغذیه ای دانش آموزان در مواقع بحران( ۴۸۵۵/۷/۲۵) | پروتئین 60-5 گرم ويتامين 1 اسید فولیک ویتامین ث کلسیم آهن 550-400 | 1-75/0 | 14-10 | 185-80 30-20 5/0-4/0 24-16 | میکروگرم ميل كر ‎tS ce‏ میک وگسم ‎tS cle‏ گرم مدا كه

صفحه 14:
ممراحل پحران * مرحله اول( ۳-۷ روز اول بعد از بحران) ؟ِ" مرحله دوم( هفته دوم تا سوم بعد از بحران) * مرحله سوم( هفته سوع به بعد بحران)

صفحه 15:
ویخ‌گیهای سبدغذایی در محله اول بحران * تامین حداقل ۲۱۰۰ کیلو کالرری و ۵۰ گرم پروتئین * حاوی حد اقل ۳-6 نوع از اقلام غذايى با ارت آشامیدنی سالم * غذای کمکی برای کودکان زیم سال بمنظور تامین رین‌مغذیها " توزيع قرص مولتى ويتامين - توزيع كيسول مكادوزويتامين 1

صفحه 16:
شرایط سبدغذایی افرراد در مرحله دوم بحمران ود ۴ تامین حداقل ۲۵۰۰ کیل و کالری و ۵۰ گر پروتئین * تامین آب آشامیدنی سالم ۴ متتوع کر‌دن سبد غذایی " توزيع قرص مولتى ويتامين براى كليه اضراد " توزيع غذاى كمكى براى كودكان

صفحه 17:
ویژگی سبد غذایی دانش آموزان در مرحله سوم بحران تامین آب آشامیدنی سالم تامین حداقل ۲۵۰۰ کالری و۵۰ گرم پروتئین تامين ميوه تازه و لبنيات متنوع بودن سبد غذايي * استفاده از میوه هاي خشک در صورت فقدان میوه تازه ‎ee‏ بحران هاي دراز مدت توزیع مکمل هاي ويتاميني زبر توصیه مي دد: ‏۴ مگادوز ویتامین آ(هر شش ماه یک بار) ‏* قرص مولتي ویتامین ‏۴ قرص آهن

صفحه 18:
ست دانش آموزان پس از بحرا اقلم غنایی پروتین = | الوبيا جيتى ‎w | toe‏ " ۰ گرم ازانواع. حبويات نان “كم | ۷۲۸ 7 | نواع نان روغن ‎wa [sn‏ | قند و شکر ‎ate‏ 2۳۳ | سيب زميتى ابياز ‎ro ers‏ 7 | ی ‎es ۸ | sr.‏ ‎see aha‏ | = & | گوشت/مغ ‎me‏ === ——— ‎Geen‏ اعددنتونط | ۳ ۲ اعد سیب = | 5 40 |

صفحه 19:
:اقدامات اجرایی و غذا ره سانى در بحرانها ‎oe‏ ۴ توزیع عمومی غذا * توزیع غذای انتخابی بمرای گروههای خاص - توزیع مکمل غذایی( عمومیءهدفمند ) - تغذیه درمانی( کودکان مبتلا به سوء تغذیه شدید )

صفحه 20:
#شرایط بحران * مبتني بر مشارکت جوامع محلي 9 همکا ريهاي بین بخشي " آموزش " حمايت كروه هاي آسيب يذير

صفحه 21:
> ——” بنا براین اجراي یک برنامه مشارکتی-حمایتی براي بهبود وضع تغذیه گروه هاي آسیب پذیر در شرایط بحران ضروري است.

صفحه 22:
برخي از فعاليتهاي اجرايي برنامه #عبارتند از * آموزش کلیه کارکنان درون-برون بخشي (آموزش و پرورش. بهزيستي » کمیته امداد امام خميني . جهاد كشاورزي » بهداشت و...) در زمینه مسائل بهداشتي-نغذیه اي * آموزش مردم در زمینه بهداشت و تغذیه ( پایش رشد.تغذیه تکمیلی . بهداشت مواد غذایی سالم سازي ‎OT‏ آشامید 0 * تهیه و توزیع سبد غذايي براي گروه هاي آسیب پذیر با حمایت کمیته امداد.آموزش وپرورش سازمان هاي غیر دولتي و...

صفحه 23:
نقش دانش آموزان در بحران * انتقال پيامهاي آموزشي مناسب به خانواده ها قبل و بعداز وقوع بحران نظیر : - سالم سازي آب آشاميدني(طرز تهیه کلر مادر.جوشیدن آب ‎Gg‏ - تغذيه تكميلي کودکان .تغذیه کودکان در هنگام بيماري 7 گروه هاي غذايي * شناسايي گروه هاي آسیب پذیر منطقه * مشارکت در انجام خدمات بهداشتي(داوطلب بهداشتي) * همكاري در نظارت بر تهيه نگهداري و توزیع مواد غذايي در فروشگاهها

صفحه 24:
تفش کارشناسان بهداشت مدارس در بحران ۹ ۴ آموزش معلمین؛ دانش آموزان و والدین آنان در مورد مسائل بهداشتي-تغذیه اي درمواقع بحران اس با ها و مداخلات اجرايي در هنگام بحران ‎a‏ همكاري در فعاليتهاي آموزشي برنامه هاي مشاركتي در بحران ‏3 همکاري تنگاتنگ با بخشهاي درگیر (بهداشت بهزيستي و«

صفحه 25:
۴ وقوع بحران منجر به دسترسی ناکافی به مواد غذایی» کاهش مراقبتهای بهداشتی»محیط غیر بهداشتی و در نهایت به مخاطره افتادن وضع تغذیه جامعه ‎A tcl‏ * کودکان زیم شش سالء کودکان سنین دبستانءنوجوانان از گروه های آسیب پذیس تغذیه ای درمواقع بحران می باشند. ۴ با توجه به پیامد های بحران نیاز به طراحی و اجرای برنامه مشا رکتی- حمایتی مبتنی بر مشا ر کت مردمی (درگیر نمودن دانش آموزان ءزنان و... و همكارى هاى بين بخشى می باشد. " به منظور اجراي مداخلات مناسب در مواقع بحران نياز به یک مسئول اجرابی بحران با كليه امكانات لازم( مالى»انسانى»تجهيرزات و... ) در منطقه مى باشد.

صفحه 26:
از توجه شما متشکم

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان