صفحه 1:
تغذیه در بیماران همودیالیزی
صفحه 2:
علل بروز سوء تغذیه در بیماران همودیالیزی
۴ کاهش دریافت مواد غذایی:
- کاهش اشتهاء تغییر در حس چشایی, افسردگی, بیماری همراه
* اتلاف پروتئین حین دیالیز:
- در هر جلسه دیالیز ۶-۸ گرم پروتئین از طریق صافی:
خونریزی از دست می رود
افزایش کاتابولیسم پروتئین:
رگرسنگی طولانی مدت. اسیدوز متابولیک
صفحه 3:
عوارض سوء تغدیه
اختلال الکترولیتی
ضعف و ناتوانی
افزايش مرك ومير
بسترى هاى مكرر در بيمارستان
صفحه 4:
ارزیابی وضعیت تغذیه ای
محاسبه BMI
اندازه گیری دور بازو
ضخامت چین پوستی در محل عضله دوسر یا سه سر
اندازه گیری میزان آلبومین سرم (کمتر از 013/5/ نشانه سوء تغذیه می
باشد)
اندازه گیری میزان ]12 قبل از دیالیز (در صورتی که
شد نشانه سوء تغذیه است)
اندازه كيرى ميزان كلسترول (كلسترول توتال كمتر از 1150
تغذيه است)
صفحه 5:
رژیم بیماران:
* کالری 35-30 061/16 روزانه که ۵۵-۶۰
کربوهیدرات. ۲۰-۳۰/ چربی و ۱۰ پروتئین باشد.
* وزن بیمار باید وزن ایده ال درنظر گرفته شود.
صفحه 6:
مصرف مایعات
٠ 07/00-500/) بعللهه حجمادرار ۲۴ ساعته
صفحه 7:
مصرف سديم
* محدودیت مصرف سدیم به ۲ گرم در ۲۴ ساعت (نصف
قاشق چایخوری)
در صورت افت فشارخون و ادرار شبانه مى توان نمكه
بیشتر مصرف کرد
صفحه 8:
* محدودیت مواد غذایی حاوی پتاسیم به 101*6160 در روز
صفحه 9:
مصرف شسعر
* محدودیت مواد غذایی حاوی فسفر مانند مواد غذایی
دریایی, لبنیات. جگر. نوشابه. تخم مرغ
۰ ارتباط مستقیم بیم مصرف پروتئین و فسفر
* میزان فسفر در فرد سالم غیر اورمیک ۱/۸- روزانه
است.
ذ د دباليزى به دلا-2/ ٠ كرم زوزانه محدو 2
رت
صفحه 10:
مصرف پروتئین
* رژیم پرپروتئین درحد 0/1601/2 روزانه
* هر دو تکه گوشت قیمه ای معادل با 250) پروتئین می
باشد
صفحه 11:
۳ 2 ۰
مصرف ویسامین
ضرورت در مصرف ویتامین (1 نیاز روزانه ۸۰۰-۲۰۰۰ واحد در روز بوده که بر اساس 17 تنظیم
می شود.(حفظ )pG/d1300-150 gy PTH
ضرورت در مصرف ویتامین گروه 13 در انتهای دیالیز
ویتامین 31: نیاز روزانه 1201/5 کمبود سبب علایم قلبی و عصبی می شود. در دیالیز برداشت می
شود
وینامین 1/7 1120 :132 نیاز روزانه. کمبود سبب گلودرد و التعاب دهان می شود. در دیالیز برداشت
می شود
ویتامین 10010 :136 نیاز روزانه که کمبود آن سب نوروپاتی محیطی می شود.
شود