پزشکی و سلامتتغذیهطب سنتی

تغذیه در زمستان

صفحه 1:
5 طبایم

صفحه 2:
> عد اعد قي باع تيد قاع تغذيه در زمستان

صفحه 3:
در طب سنتی هر فصل مزاج خاص خود را دارد و با توجه به مزاج فصل بايد موادغذایی خاصی را مصرف کرد. فصل زمستان دارای ظبیعت سرد و تر است. ۷ خلط بلغم در این فصل بیشتر ساخته می‌شود. ۲ این فصل برای افراد صفراوی مناسب‌تر است. ۲ زمستان برای افراد بلغمی و افراد مسن و پیر به هیچ وجه مناسب نیست.

صفحه 4:
در زمستان حرارت به داخل بدن می‌رود و مصرف غذاهای غلیظ می‌تواند برای فرد مفید باشد. * مصرف غذاهای گوشتی و استفاده از ادویه‌ها در تهیه آن می‌تواند موجب گرم تر شدن بدن شود. همچنین مانع از تولید رطوبت و تری در بدن می‌شود.

صفحه 5:
مصرف غذاهای گوشتی در فصل زمستان موجب افزايش قوای بدن می‌شود؛ به دلیل اينکه سیستم هضم بدن در فصل زمستان قوی تر است. * به همین دلیل کله‌پاچه. حلیم و غذاهایی مانند فسنجان را در این فصل می‌توان بیشتر مصرف کرد. این گونه غذاها بالفعل دارای طبیعت گرم است.

صفحه 6:
* در فصل‌های سرد بویژه زمستان, استفاده از غذاهای گرمی مانند کره. عسل, بادام و فندق به همراه غذاهای اصلی توصیه می‌گردد. بدیهی است مقدار این غذاها در هر فرد به تناسب مزاج وی می‌باشد. در زمستان از مصرف موادغذایی با طبع سرد پرهیز کنند. موادغذایی سرد را با یک ماده غذایی گرم مانند خرما مصرف کنند.تا از ساخته شدن بیش از حد خلط بلغم پیشگیری شود.

صفحه 7:
در این فصل بهتر است که مصرف میوه‌های سرد و مرطوب (جون هندوانه. خيار. ] و...) کم شود. بیشتر از میوه‌های گرم و میوه‌های خشک و خشکبار استفاده گردد.

صفحه 8:
* از موادغذایی گرم مثل آبگوشت. انواع سوپ و آش. کشمش و شیره انگور. استفاده و کمتر از آب سرد و بیشتر از آب گرم استفاده کنید. * در فصل‌های سرد سال. نوشیدن آب به ویژه آب سرد ناشتا مضر بوده و می‌توان از شربت عسل استفاده کرد.

صفحه 9:
مصرف دم نوش‌های با طبع گرم مانند آویشن,. بابونه و استوخودوس مفید است. * استفاده از عرقیات گرم مانند بیدمشک. نعناع. پهنه. آویشن. گل گاو زبان. زعفران و دارچین برای کاهش بیماری‌های فصلی در روزهای سرد بسیار موثر است. * برای شیرین شدن آنها از عسل. شیره انگور و نبات استفاده کنید.

صفحه 10:
غذای افراد تندرست در این فصل باید غذایی معتدل و غلیظ باشد: ** مثل حلیم و کله‌پاچه و گوشت شيشك و آب‌گوشت آن و گوشت نمک‌سود و شت شکار با ادوية گرم و کباب و بریان و گوشت کبک مانند اينها. ** همجنين اسفيدباها (انواعى از آش) و قليه خشك (كوشت سرخشده با روغن گردوی بریان‌کرده یا روغن زيتون > وغ .6ادالا,) وامانند اينء بویژه با دارچین و زیره و رازیانه و مانند آنها

صفحه 11:
* مواد گرم و خشکی که برای تغذیه در این فصل مناسب هستند عبار تند از: انبه, بادام کاغذی, تخم شربتی, پسته, پونه, پیاز, پیه (دمبه), ترب, تره, جعفری, خردل, خرماء خرمالو, دارچین, روغن, ریحان, زردچوبه, زعفران, زنجبیل, زنیان, زیتون, زیره سیاه. سیر, شنبلیله, فلفل, فندق, کرفس, کشمش انگور سیاه (مویز), کلم, کنگر, گردوء كل سرخ, لپه, مرزه, موسیر, موم عسل, نارگیل, نخود, نعناع, ‎Gye‏ بهارنارنج, هل و.... * مصرف هریک از این موارد رابطه مستقیم با مزاج افراد دارد و لازم است از زیاده‌روی در هر کدام از آنها دوری شود.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
19,000 تومان