تعداد اسلایدهای پاورپوینت : 36 اسلاید

zahraostevarian

صفحه 1:
3 نژ بح 2 بيماران سرطانى

صفحه 2:

صفحه 3:
۱ .بعد از بیماری های قلبی عروقی سرطان به عنوان دومین عامل مرگ و ‎Ho‏ ‏.در صورت عدم کنترل در سال های آینده اولین عامل مرگ و میر خواهد بود حدود 20 میلیون نفر در جهان مبتلا به سرطان هستند وپیش بینی شده این رقم به 30 .میلیون نفر در 20 سال آینده برسد سالانه 7 میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به سرطان جان خود را ازدست می دهند.

صفحه 4:
کشورهای غربی و حدود 20 درصد سرطان ها در کشور

صفحه 5:
شیوع سرطان *#بر اساس آمار ثبت سرطان در کشور 52 96 سرطان ها در مردان و کمتر از 8 در زنان دیده می شود. **سرطان معده رتبه نخست در مردان و رتبه سوم در زنان را دارد. **سرطان سینه در زنان رتبه نخست فراوانی را دارد و9۵23از کل سرطان ها را تشکیل مى دهد.

صفحه 6:
| همیت تغذيه شیوه زندگی , استعمال دخانیات, رژیم غذایی و فعالیت بدنی نقش مهمتری ر سرطان : به عهده دارند.

صفحه 7:
پیش بینی سازمان جهانی بهداشت در ابران : بروز سرطان : در سال ۲۰۳۰ به ۸۵۲۵۳ مورد در کل جمعیت میزان مرگ و میر ناشی از سرطان : به ۱۲۸۹۷ مورد خواهد رسید

صفحه 8:
”40- 30 96 سوء تغذيه و عدم تعادل در خورد و “3 96 مصرف الكل خوراك و بدخوريها ”3 96 تاثير اشعدها (مثل اشعه ماوراء بنفش) ۷ 96کشیدن سیگار ۲ 96آلودگي‌هاي محبط زیست ۲ افزودني‌هاي مختلف به مواد غذابی مصرفي ۲ انواع ویروس‌ها و یا بيماري‌هاي عفوني ۷ 96 وجود ترکیبات مضر و زیان‌آور در ۲ 96عوارض درماتي اعم از داروهاي مختلف يا اشعه درما. كار درماني

صفحه 9:
نیازهای تغذیه ای بیماران سرطانی لاغر 40-30 نی با وزن و متابولیسم نرمال 30-25 انرژی هیپرمتابولیک 35 با ولد مقر استجواد, 35-0 پا عفونت 30-5 چاق 25-1 Friant out corn cathy ‏که سا ات‎

صفحه 10:
نیازهای تغذیه ای پیماران سرطانی پروتئین: ‎g/kg/day 2/5-1/5‏ افزايش نیاز بعد از جراحی , شیمی درمانی و يا رایوتراپی برای التيام بافتها و مبارژه با عفونت ‎els:‏ غذابعر ‎ie aks dsl ogg ‏کم‎ elas) ‎ ‎

صفحه 11:
نیازهای تغذیه ای پیماران سرطانی تامین انرژی ویتامینهای محلول در چربی و اسیدهای چرب ضروری "روغنهای گیاهی مثل زیتون. کانولاه بادام زمینی آفتابگردان؛ ذرت. کتان غذاهای حیوانی و دریایی "لبنیات

صفحه 12:
‎oY‏ نی 2 ‏کربوهیدراتها: ‏تأمین انرژی "۳ لا ویتامینهاء میترا سیب #منايع 1 ‎Sle ogee‏ 2 زیجات ۱ 5 غات کامل (نان؛ آرد و غلا ‎ ‎

صفحه 13:
ویتامین ها و مینرال ها بغیر از افرادی که بعلت عوارض درمان قادر به تغذیه مناسب نیستند نباید مکمل ویتامینی یا مینرالی داد زیرا مطالعات نشان داده اند که میتواند به پیشرفت سرطان کمک نماید. صرفاً در مواردیکه نتایج آزمایشگاهی کمبود یک ریزمغذی را نشان داد میتوان از مکمل آن استفاده نمود (مثلا مکمل آهن در آنمی فقر آهن). بهتر است بجای مصرف مکملها از میوه هاء سبزیجات و غلات کامل استفاده نمود. بیماران باید از مصرف مکملهای آنتی اکسیدانی (ویتامینهای 6-۰ .2 بتاکاروتن» روی و سلنیوم) ‎pry‏ نمایند و آنها را از منابع غذایی دریافت نمایند. زیرا نتایج مطالعات در این زمینه قطعی

صفحه 14:
انواع روشهای درمانی سرطان جرا حى مس117 *شیمی درمانی ۱ ۱ *هورمون درمانی در تمام این روش ها. علاوه بر سلول های *پرتو درمانی سرطانی, تعدادی از سلول های سالم نیز از بین می روند و این رخداد. علت بروز *مجموعه ای از چند روش ذکر شده | نمم ۱ عوارض جانبی درمان سرطان می باشد.

صفحه 15:
عوارض جانبی احتمالی ناشی از درمان موثر بر تغذیه فرد ۲" کاهش اشتها ”تغيير وزن (كاهش و يا افزايش وزن) ”سوزش دهان يا كلو لو خشكى دهان “تغيير حس چشایی یا بویایی "تهوع و استفراغ 7اسهال ow

صفحه 16:
کاهش اشتها ”در دسترس بودن غذاهای آماده (نان و پنیر. کلوچه, بستنی, میوه و فرنی) ‎al an”‏ داشتن یک خوراکی ساده در خارج از منزل (نان و پنیره نخود و کشمش) "خوردن غذای بیشتر در زمانهای سرحال بودن عم ضرف مایعات همراه ‎Lhe‏ ‎Bye”‏ غذا در قضای دوستانه ‏"تزقين شکل غذا ‎a ‏ورزش منظم‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 17:
کاهش وزن * افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم آن *افزودن کالری و پروتئین به غذاهای مورد علاقه * استفاده از مکملهای پروتئینی و پرکالری « *در دسترس بودن غذا

صفحه 18:
افزایش وزن ۷محنود کردن مصرق ثمک 7افزایش مصرف میوه هاء سبزی هاء نان و غلات "مصرف گوشت بدون چربی و مرغ بدون پوست و فرآورده های لبنی کم چرب ‎a‏ ‏“اضافه نکردن سس مایونز و شکر به غذاها ”كباب كردن و بخاريز كردن غذاها " پرهیز از مصرف میان وعده های پرکالری "افزایش تمرینات ورزشی

صفحه 19:
درد و سوزش گلو با دهان مصرف غذاهای نرم برای سهولت جویدن و بلع ”آب میوه طبیعی (هلوء گلابی و زردآلو) پوره سیب زمینی, رشته فرنكى؛ فرنی» ماست تخم مرغ آب پز املت 8 v سوپ جو یا سایر غلات پخته شده سبزیجات له شده یا پوره سبزیجات مانند هویج و نخود فرنگی 7 “بوره كوشت 17 ۷دمای غذا هم درجه حرارت اتاق یا خنک تر باشد. "شستن مکرر دهان با آب

صفحه 20:
پرهیز از مصرف غذاها یا مایعات تحریک کننده دهان ‎Slain”‏ كريب فروت, لیمو و سایر مرکیات یا آب "سس یا آب گوجه فر: ‏"غذاهای شور يا ادویه دار ‏"کافئین ‏"فلفل تند ‏۲ غذاهای دارای بافت زبر(نان تست انواع ک (تيسكوئيت هاق شور بااساير غذاهايى حشك:و برش ‎ ‎

صفحه 21:
3 خشكي دهان ”هرجند دقيقه يك ‎ob‏ نوشيدن آب ”همراه داشتن يك بطرى آب در خارج از منزل “تحريك ترشح بزاق با مصرف نوشابه ها و غذاهاى ترش يا شيرين (در صورت نداشتن درد كلو و دهان) ”مكيدن آب نبات و جويدن آدامس ”مرطوب نكهداشتن لبها > در صورت شدت خشکی استفاده از داروی مرطوب کننده دهان (بزاق مصنوعی)

صفحه 22:
تغییر حس چشایی و بویایی #غذاها بخصوص گوشت یا سایر غذاهای پرپروتقین: ممکن است. طعم قلخ یا فلزی پیدا کنند و یا خیلی از غذاها طعمشان کمتر احساس شود. ۷بیماری های لثه و دندان نیز می توانند سبب تغییر طعم غقاها شوند. “در بيشتر افراد تغییر طعم و بوی غذا بعد از اتمام درمان خود به خود برطرف می شود.

صفحه 23:
توصیه های ذیل در این مورد مفید خواهد بود "گر گوشت قرمز طعم يا بوى غير عادى داشت با مرغ. بوقلمون, تخم مرغ. محصولات لبنی يا ماهى براى تأمين يروتئين حيوانى جايكزين كردد. "افزودن سس ها يا آبليمو براى مطلوب كردن طعم كوشتها ۷استفاده از ادویه ها: اکلیل کوهی (رزماری). ریحان و آویشن در غنا 7"استفاده از پیاز جهت طعم دادن به غذا

صفحه 24:
+ Ex? "کاهش حجم غذا در هر وعده 7به آرامی غذا خوردن ۳ "کاهش استرس و فشارهاى روحى با روشهاى تمركز ذهن يا مديتيشن و تنفس عميق ل / :استفاده از غذاهاى سهل الهضم از جمله "50 بستنی میوه ای» مايعات. شربت رقيق ”سيب زمينى آب يز برنج. ماکارونی یا رشته فرنگی "مرغ پوست گرفته آب پز یا کبابی (نه سرخ کرده) "کنسرو میوه ها و سبزیجات

صفحه 25:
| 2 | مه پرهیز از مصرف غذاهای زبر: "غذاهای چرب. روغنی یا سرخ کرده "خوراکی های بسیار شیرین مثل آب نبات. شکلات و شربت غلیظ "غذاهای پر ادویه و يا داغ و غذاهایی که رایحه تندی دارند

صفحه 26:
‎Cole,‏ توصیه های زیر ‏7مصرف غذا قبل از گرسنه شدن (گرسنگی احساس تهوع را تشدید می کند) ‏7"به همراه غذا آب کمتری خورده شود. ‏“نوشيدن آب به آرامی و کم کم. استفاده از تی ‏"غذاهای گرم ممکن است تهوع را تشدید کنند. ‏7"استراحت بعد از صرف هر وعده غذا ‏"بهترین وضعیت استراحت. حالت نشسته به مدت حدود یک ساعت بعد از غذاست "در صورت تهوع صبحگاهی, خوردن کمی نان خشک یا بیسکوئیت قبل از برخاستن ‏7" پوشیدن لباس های آزاد و گشاد ‏"۲پرهیز از خوردن ۱ الی ۲ ساعت قبل از شروع پرتودرمانی یا شیمی درمانی ‎ ‎

صفحه 27:
استفراغ v v يرهيز مطلق از خوردن يا نوشیدن تا زمان کنترل استفراغ سپس مصرف کمی مایعات رقیق (آب یا آب گوشت کم چربی) "شروع با یک قاشق مرباخوری به فاصله هر ۱۰ دقیقه لابه تدریج افزايش مقدار مصرف تا ۱ قاشق غذا خوری در هر ۲۰ دقیقه "ادامه دادن با ۲ قاشق غذاخورى هر ‎١‏ دقيقه “در صورت تحمل مايعات رقیق. مواد غذایی نرم یا یک رژیم غذایی سبک مانند انواع آب میوه طبیعی مصرف گردد.

صفحه 28:
سهال مصرف چند وعده غذای سبک به جای سه وعده غذای پرحجم افزایش مصرف مایعات ‎v‏ ‏"افزايش مصرف غذاها و مایعات حاوق املاح (سدیم و پتاسیم "عصاره گوشت کم چرب (سدیم) | 1 ”موزء هلوء گلابی و سیب زمینی آب پز (پتاسیم)

صفحه 29:
اسهال "سایر مواد غذایی مفید ماست ‎“ee‏ سیب زمينىء ماکارونی. نشاسته گندم. نان سفید ۷تخم مرغ آب پزه کره بادام زمینی 7انواع کمپوت. هویج کاملاً پخته ‎gp‏ گوشت قرمز بذون چربی ‎(lS Wh oD gay‏

صفحه 30:
"غذاهای چرب و سرخ شده ۲ ۳ ‏ع«‎ ow ‏غاب پوست‌سیوه ها و حيوناك:‎ gels exes ‎ole”‏ غذایی پرفیبر مانند انواع سبزی خوردن ‏"غذاها و نوشیدنی های خیلی سرد یا خیلی داغ ‎ ‏"دز اتبهال عادو گوتاه‌ مه جر۴ ۱۷-۱ سباعت بقیر مایعات رقیق چیر:دیگری .مضرق ‏نشود. ‎

صفحه 31:
افرایش دریافت مایعات مصرف غذاهای پر فیبر *فلات: نان جوه سنگک» سبوس گندم جوانه گندم *میوه ها و سبزی های تازه و نخودفرنگی, میوه های خشک شده *مصرف سیب زمینی با پوست بعد از شست وشوی کامل و پختن <انجام حرکت ورزشی

صفحه 32:
پیشگیری از بیماری های ناشی از غذا سیستم ایمنی بیماران مبتلابه سرطان به علت مصرف زیاد داروهای ضد سرطان. ضعیف می شود و توانائی بدن در ساختن سلول های سفید خون کاهش می ‎HE‏ (نوتروپنی). ۲"شستن دست ها وابزار مورد استفاده» قبل و بعد از تهیه غنا ۷شننتن میوه ها و سبزی های .خام شستن سطوح خارجی میوه هایی مانند خربزه و هندوانه قبل از قاچ کردن ۲" گوشت یخ زده د لبخت كامل كوشت و تخم مرغ #استفاده ارشيره بنيزو كشك ياستوريزة ‎Gl J‏ شود نه در فضای آشپزخانه ‎ ‎ ‎

صفحه 33:
نکات قابل توجه برای اطرافیان فرد مبتلا به سرطان "مياق ‎ores‏ آماده بایستی همواره در دسترس بیمار قرار داشته باشد #سمكين ‎Gul‏ بیماز برای چنذ روز قمایلی یذ هیچ لوغ غنایی نذاشته باشد: ذر این صورت باید او را به خوردن مایعات تشویق نمود. "امید دادن و پشتیبانی از بیمار به او کمک می کند تا احساس کند بیماریش تحت کنترل و رو به بهبود است. 4 را مجبور به خوردن یا نوشیدن ننمایند و تنها او را تشویق و از او حمایت|

صفحه 34:
رعایت نکات زير بعد از اتمام دوره درمان ”مصرف ميوه ها و سبزی ها "مصرف انواع نان و غلات به خصوص به شکل سبوس دار مانند نان سنگک و بربری "اغتدال:درامضرف جرببى: نمك :شكراو ترشيجات ”استفاده از فرآورده هاى لبنى كم جرب و كوشت بدون جربى و مرغ بوست كرفته در قطعات کوچک 7استفاده از روش های پخت کم چرب مانند لب يزء بخاريز و كباب كردن

صفحه 35:
نقش تغذیه در سرطان پیشرفته و مراقبت تسکینی "حفظ زندگی و بقای بیمار برای چند ماه ۲بهبود درد. ضعف. اشتهاء یبوست و خشکی دهان "حفظ انرژی بیمار برای اینکه بتواند کارهای شخصی خویش را انجام دهد "توجه به خواسته ها و علایق غذایی بیمار بدون در نظر گرفتن مقدار و نوع ماده غذایی

صفحه 36:
THANK -

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
59,000 تومان