صفحه 1:
صفحه 2:
چربیها در تمام سلولها و بافتهای بدن وجود دارند و نقش حیاتی در غشاء سلول
عهده دار می باشند. همچنین چربیها بصورت پوشش ولایه محافظ در اطراف
اندامها و اعضاء بدن یافت می شوند.
9 نقش چربیها و روغنها در بدن :
0)- مهمترین منبع تولید انرپی در بدن هستند
3 حاوی برخی اسیدهای چرب غیراشباع هستند که برای
بدن ضروری اند.
3- حاوی ویتامینهای محلول در چربی می باشند
~ ( ویتامینهای )02,0,0<,0)
0- وجود آنها در غذا باعث خوشمزه شدن.و برانگیختن اشتها
می شود.
2
صفحه 3:
انواع چربیها
9 - چربیهای مرنی
شامل : مارگارین ,"روغن نباتی , روغن حیوانی که با چشم
قابل رویت هستند ۲ 7
3- جربیهای نامرنی 3
شامل : چربیهای موجود در اغلب غذاها مانند شیر , تخم مرغ
, گوشت , پنیر , چیپس , شکلات و مغزها که با چشم دیده
نمی شوند.
0-3 ا j
صفحه 4:
تفاوت روغن و چربی
9 روغن در درجه حرارت معمولی مایع می باشد و چربی در درجه
حرارت معمولی جامد است
,و جود مقدار کافی" از روغن و چربی در رژیم غذائی لازم است و
برای تامین انرژی مورد نیاز بدن همچنین تامین اسیدهای چرب
ضروری ( امکا 9 و امکا 5 ) و ویتامینهای محلول در چربی
ضرورى است.
© حداقل دريافت جربى براى افراد مختلف متفاوت است و در دوران
مختلف زندكى تغيير مى كند. دريافت كافى جربى بويزه قبل از
بارداری و در طول دوران باردارى و شيردهى حائز اهميت است.
2
صفحه 5:
اسیدهای چرب
چربیها حاوی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع می باشند
4 مقدار اسیدهای چرب اشباع در چربیها بیشتر باشد چربی به شکل جامد و
های چرب غیرآشیاع بیشتر باشد چربی به شکل مایع در می آید
انی بیشتر حاوی |سیدچرب اشباع هستند.
اشباع در کاهش کلسترول و چربیخون و پیشگیری از
اشباع بیشتر در روغن زیتون ۰ روغن کلزا یا کائولا»
کت در رکش نارگیل 2 نوعی دیگر بویژه اسیدهای
ن هلی دان » روغن
صفحه 6:
اسیدهای چرب ضروری
Qe اسیدهای چربی هستند که در بدن ساخته نمی شوند و برای پیشگیری
خی بیماریها مانند 008) , رماتیسم , آرترونید,
ز یا تصلب شرائين و بيماريهاى پوستی بايد از oe
صفحه 7:
صفحه 8:
ویتامینهای محلول در چربی
امینهای , 6 , 9,0
اق,9) و () در کره و مارگارین و روغن ماهی
صفحه 9:
کلسترول
کلسترول که جزء چربیها است در تمام سلولهای بدن وجود داشته و برای ساخته
شدن غشاء سلول برخی هورمونها و مواد ضروری دیگر لازم است.
ال خود بدن بویژه کبد در حدود. 16()000) میلی گرم کلسترول در روز تولید می کند.
© رزيم غذائى مي تواند تا 0007© مَيلى كرم ذر روز كلسترول وارد بدن كند.
© غذاهاى حيوانى بويزه زرده تخم مراغ » انواع گوشت و لبنیات
إيرجرب حاوى مقادير قابل توجهى كلسترول مى باشند .
© غذاهاى كياهى ماتند مغزها » سبزیها » ميوه ها » غلات » حبوبات و سفیده تخم
مرغ كلسترول ندارند كيك
١ 1 2
ی نکته مهم اینکه معمولا بدن کلسترول مورد نیازش را می سازد و نیازی به تامين
أن ال طریق رژیم غذانی نیست.
> 2
صفحه 10:
کلسترول خوب , کلسترول بد
کلسترول از طریق حاملهائی بنام لیپوپروتئین حمل و نقل
می شود که از انواع آنها می توان ,),۷!" و راا)را را نام برد
:© ,)راك را كسلسترولخوبمىنامند چرا کسه میتسولند
نترول را از سيستم خارج كند و ميزان بالاى آن باعث كاهش
ل بزوز بيماريهاى قلبى - عروقى مى شود.
,]یا کلسترولبد به دلیللینکه لضافیآنمیتولند در دیوارم رگها
به مقدار کم نیز برای بدن خطر آفرین بوده و می تواند
ریهای قلبی-عروقی را افزایش دهد.
اشباع امگا 0 و WOL © Bal خون را افزایش داده
و مصرف روغنهای جامد برعکس این
ی کم چرب بدليل كلسترول كمتر و افزايش ميوه
مواد ضد سرطانى و فيبر غذائى در حفظ
۳+
صفحه 11:
کلسترول و بیماریهای قلبی
هنگامی که مقدار کلسترول در خون زیاد می شود در دیواره سرخرگها رسوب
کند و به مرور زمان این رسوب باعث سخت شدن رگها می شود. در نتيجه
گها بازیک می شوند و جریان خون به قلب کند شده و يا قطع می شود.
اکسیژن را به قلب حمل می کند و اگر جریان خون و اکسیژن کافی به
للكت ۳ زو 3 دچار درد در قسه سینه می شود.
سم
کلسترول برای همه کس ( بزرگسال یا جوان ۰ میانسال یا
بیماری قلبی ) حانز اهمیت است.
ايد دست كم هر © سال يك بار كلسترول خون
صفحه 12:
عوامل موثر بر کلسترول خون
غذائی ( چربیهای اشباع و کلسترول غذا )
( کاهش وزن از مقدار چربی بد خون کاسته و چربی خوب
me
انی ( فعالیت جسمانی منظم و به مدت (0© دقيقه مى
را کاهش و کلسترول خوب را افزایش دهد
5
صفحه 13:
ما
صفحه 14: